Şimdi Ara

Otomatik vitesli araçta debriyaj balatası var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
71.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik vitesli araçta debriyaj balatası var mı?



  • otomatiğin sistemine göre değişir.

    amt mmt easytronik gibi otomatikleştirilmiş şanzımana sahip bir araç sa evet debriyaj balatası mevcuttur.

    tork konvertörlü ise mevcut değildir.

    benim aracım da otomatik ama debriyaj balatası var.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Temmuz 2010; 14:36:17 >
  • Motor tarafından üretilen gücü tekerleklere aktarmak için muhtelif yöntemler var. İçten patlamalı bir motor elektrik motoru gibi aniden çalışmaya başlayıp aynı anda da tahrik gücü üretemediğinden rölanti gibi bir çalışma şekline ihtiyaç duyar ve dönen bir milden güç sevk etmek için dişli düzeneklerine veya kayışlı koniklere dayalı ve motor ile bunların arasına yerleştirilen bir sıyırma tabakası (kavrama/debriyaj balatası) konulmuştur.

    Konfora olan merak (ya da talep) nedeni ile otomatik vites kutuları da geliştirilmiş, sıyırma tabakası (kavrama/debriyaj balatası) yerini otomatik vites kutusunun çalışma prensibinden ötürü motorun dönme hareketinin yarattığı yağ basıncına göre çalışan tork konvertörüne (stator/rotor = pompa/türbin) bırakmıştır.

    Zamanla otomatik vites kutusunun elektronik hale getirilmesi vites değişimleri yeterince hızlı ve çalışma verimini yeterince yüksek hale getiremediğinden şoförden daha hızlı vites değiştiren, şoförden daha hızlı debriyaja basan, tek veya çift debriyajlı, robotlaştırılmış otomatik vitesler geliştirilmiştir. Ancak bunlar sıyırma tabakası (kavrama/debriyaj balatası) prensibine göre çalışsa da manüel (düz) vitesteki gibi bir değişim/yenileme işlemine ihtiyaç duymazlar.

    Tüm bu gelişmelerin arasında kayışlı olarak tqabir edilen CVT'ler de geliştirilmiş ki onlarda da sıyırma tabakası (kavrama/debriyaj balatası) bulunammakta ancak kullanılan madeni kayışın çok yüksek kalitede malzemeden üretilmesi gerektiği bilindiği halde maliyetleri asgariye düşürmek için arızalanmaya meyilli ürünlerin tercih edilmesi bu otomatik vites kutusunun 2010 yılında olmamıza rağmen halen hakettiği veya gereken yaygınlığa ulaşamadığı ortada.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.