Türkiye'deki adalet sistemi Türkiye için büyük bekaa ve güvenlik sorunu oluyor artık Hakimin savcının adaletine güvenemeyip kime neye güveneceksiniz? Birilerinin eli ile belli noktalara getirilen kişiler istediğini içeri atıyor çıkarıyor vs Özgür Özel Demirtaş'a selam çaktı dedi ya AKP'liler ve yalama medya kanalları iyi de adamlar Özgür selam çakmakta haklı Demirtaş bir suçu varsa yargılanıp hüküm giyip öyle hapise atılması gerekiyor birileri istedi diye bir insanı senelerce hapiste tutamazsınız Ergenekon balyoz olaylarında da aynısı yaşandı feto savcı ve hakimleri kahraman Türk askerlerini hapise attı senelerce içeride kalan oldu ve suçlarını bile bilmeden yattılar kimisi intihar etti kimisi yediremedi hastalandı öldü vs yukarıda ki Demirtaş olayı ile aynı şeyler aslında mantıken Bu yüzden adalet çok önemli ve bir gün herkese lazım olabilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yargıtay AYM’nin Can Atalay Kararını Tanımadı (3. sayfa)

-
-
Sıradan bir vatandaş olarak Anayasa mahkemesi kararlarının bağlayıcı ve uygulanması gereken kararlar olduğunu biliyorum.Peki bunu ilgili Yargıtay dairesi bilmiyor mu?
Anayasa mahkemesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki en üst yargı yeridir ve kararları her kişi ve kurum için bağlayıcıdır.Anayasa mahkemesinin kararlarını tanımamak,kabul etmemek gibi bir insiyatif diğer mahkemelere tanınmamıştır.Yani Yargıtay'ın çıkıp 'Ben Anayasa mahkemesinin kararlarını tanımıyorum' demesinin anayasada bir karşılığı ve bağlılığı yoktur.Bir de bununla yetinmeyip Anayasa mahkemesi üyeleri için suç duyurusunda bulunmak tam anlamıyla cinnet halidir.
Ayrıca bilmeyenler için şu ek bilgiyi vereyim.Anayasa mahkemesi 15 üyeden oluşur.11 üyeyi bizzat Cumhurbaşkanı diğer dört üyeyi de TBMM seçer.Yani Anayasa mahkemesi ve üyeleri mevcut durumda görüleceği üzere tamamen iktidar tarafından seçilmiş bulunuyor.Buna rağmen bu mahkemenin vermiş olduğu karar uygulanmıyor üstüne bu kararı veren hakimler hakkında Yargıtay dairesi suç duyurusunda bulunuyor.Üstelik yargıtay dairesinin Anayasa mahkemesi kararını reddetme gibi bir lüksü bir insiyatifi olmadığı halde bunu yapabiliyor.
Ondan sonra birileri çıkıp dalga geçer gibi 'Ülkeyi darbe anayasasından kurtaralım','Özgürlükçü bir anayasa yapalım','21.yüzyıla uygun bir anayasa inşa edelim' diyerek demokrasi tiyatrosu icra ediyor.Daha mevcut anayasaya uymayanların yapacağı anayasa darbe anayasalarını aratır cinsten olacağa benziyor.
Not: Anayasa mahkemesi 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra kurulan anayasa komisyonu tarafından kurulmuş ve 1961 Anayasasına dahil edilmiştir.Amaç iktidara gelen hükümetlerin yaptıkları hukuki işlerin anayasaya uygunluğunu denetlemek ve ülkedeki mahkemelerin vermiş olduğu yargı kararlarını incelemektir.
-
Nasılsa yabancı yatırımcı gelmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=416427
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyiki çoluğum çocuğum yok. Bu saatten sonra bu ülkede neler olacağı pek umurumda değil. Umarım şeriat gelir de bu millet hak ettiği gibi yönetilir.
Akp partizani avukatlar disinda kimse boyle demiyor ama. Neden sence?
-
Aym anayasa tarafından süper temyiz makami olarak tanimlanmaliydi
Bu yapilmadigi icin böyle sacma sapan durumlar olasi
Daha hukuk talebesiyken bu boslugu fark etmiştim bu anayasayi yazan degistiren koca koca hukukcular bunu nasil akil edemedi acaba
Kesin dediler ki " yeaw devlette usul erkan vardır zaten bozulmaz bu" inanin cogu kanun ve anayasa maddesi bu nedenle sacma sapan durumda aynisi 4. Maddede de var ilk 3 madde degistirilemez diyor yav kardesim ilk 4 madde degistirilemez yazarak 4. Maddeyi de korumaya almazsan birileri de cikar 4. Madde korumada degil deyip önce 4u sonra ilk 3u degistirir
Türkiye devlet sistemi bir türlü oturmuyor bence biz bir ulke seçip hukukunu komple ithal edelim başka türlü bu işler düzelmeyecek samimi söylüyorum
Eski Türkiye denilerek karalanan dönemde gerçek anlamda bir hukuk devleti olmayı amaçlıyorduk.Eksiklikler yok muydu?Elbette vardı ama Türkiye yavaşta olsa hep ileri giden bir ülke konumundaydı.O yüzdendir ki 28 Şubat sürecinden sadece birkaç yıl sonra malumların tek başına iktidara gelmesine kimse ses çıkarmamıştı.Bu yüzden anayasayı hazırlayanların anayasa mahkemesinin eline böyle bir güç vermek istememiş olmaları normal.Sizinde belirttiğiniz üzere 'Bu devlette bir usul erkan vardır.' şeklinde düşündüler.Olağan üstü tedbirler almayı bu yüzden gereksiz gördüler ve belki de akıllarına bile bu düşünce gelmedi.Aynı durum 4.madde içinde geçerli.Normalde 4.madde'yi değiştirmekte mümkün değil zira söz konusu madde ilk üç maddeyi koruma altına alan bir madde.Bu yüzden yoruma kapalı ama ayrıca söz konusu maddeninde değiştirilmeyeceği hükmü 'açıkça' belirtilmediği için bu maddeyi değiştirip ardından ilk üç maddeyi de değiştirmeye yeltenecek olanlar olacaktır.Zira 2017'de mühürsüz oyların seçim kanununa rağmen geçerli sayılmasından beri Türkiye'de kanunlar,anayasa ve mahkeme kararları birilerinin işine geldiği gibi yorumlanıyor.Bu yorumlamaların normalde hukuk karşısında bir hükmü olmaması gerekir ama anormal bir şekilde geçerliliği oluyor ve aksi gibi 'yorumlamalar' kanunların,anayasanın ve mahkeme kararlarının yerine geçiyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 9 Kasım 2023; 5:31:53 >
-
Ohaaaa
Anayasal düzen sıkıntıda. Artık her şey alani.
-
bırak bu olayı yorumlamayı halkın çoğu aym'nin açılımını bile bilmiyordur.
-
-
algıyı farklı yere çekmek için böyle bir haber atıldı yine millet kutuplaşacak yargı içindeki bir kaç kişi uzaklasacak kaos olacak dünya tarihinde böyle bir şey yok iken TR'de olması planlanmış bir şeyleri kurguluyor gibime geldi.
-
Anayasa Mahkemesi Anayasaya aykırı davranırsa ne olur?
Hukukun üstünlüğü AYM için yok mu?
Anayasa Mahkemesi Hukuka aykırı karar veremez mi?
-
AİHM'nin kararlarını tanımamakla başlayan sürecin buraya uzanacağı belliydi. Yarın öbürgün Yargıtay kararları da tanınmazsa şaşırmayacağım.
Yargıtayın kararı hukuksuzsa ?
-
Olabilir, niye olmasın ? Gayet mümkün. Yanılmaz, etkilenmez insan değil ya bu hukukçular...
-
borsanın düşmesine sebep olanların allah belasını versin
-
Sonra bu ülkeye yatırım bekliyorlar.. asıl ekonomiyi seçimden sonra görün siz
Yapacak birşey yok ağlamayın ya ne ağlıyorsunuz bu millet bunu tercih etti.Başkanlık sistemiyle onayladı.Herzaman kısır döngü oturun ağlayın yani Kemal kılıçdaroğlunun tipini beğenmiyorum die oy vermeyen adamda ağlıyor hergün çevremde nie ağlıyo.Akp nin yarattığı Ülke tamda budur İnsanlar hem ağlıyor şikayet ediyor hemde oy veriyor buna hayret içinde kalıyorum.Ülkenin yarısından fazlası şikayetci ben veriyorum Akp ye oy.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Kasım 2023; 11:39:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X