Şimdi Ara

Yardım= Optik çıkıştan bilgisayara hoparlör bağlanması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarıma optik çıkıştan müzik teybimi bağladım ama hiç ses gelmiyor. her türlü kontrolü ayarı yaptım.

+ ses kartı programından çıkışı "optik dijital çıkış" olarak seçtim.
    + optik kabloyu başka ses sisteminden söküp taktım kabloda sorun olduğunu zannetmiyorum.
    + müzik teybimi video çıkışından bilgisayarın ses kartına kablo ile bağladığımda ve ayarları yaptığımda ses geliyor sorun yok.

emin olamadığım kontrol edemediğim 2 şey var:
    1- müzik teybi dura dura yıllar geçtikçe optik çıkışı bozulmuş olabilir. ama hiç zannetmiyorum çünkü optik kapağını 15 yıldır ilk defa açtım.
    2- bilgisayardan sesin çıkacağı yeri programdan seçtim. acaba teybindemi böyle bir ayarı var. hani cd yi çal , kaseti çal radyo yu çal, gibi.... açıklama kitabında yazdığı gibi Müzik teybinden sesi "MD" çıkışından ver diyorum ama ses gelmiyor. diğer "VİDEO" "CD" "TUNER" "TAPE" çıkışlarından sesi ayarladığımda ses geliyor.

bilgisayarımın ses kartı onboard yani anakartın üzerinde. anakart ASUS rampage IV
    müzik teybi SONY RXD10AV

temsili fotoğraflar aşağıdadır.

resim yuklemek

resim upload

resim upload

resİm yÜkleme

resim yüke

resİm yÜkleme

gif upload

çoklu resim yükle

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Selam. Bahsettiğiniz müziksetindeki dijital bölüm, giriş değildir, çıkıştır.
    Yani müzik setine compakt disk çaldığınız zaman sesin daha net okunması için harici anfiye kayıpsız dijital ses okutmak için.
    Siz pc nizi,, MD in veya Videoaudıo in girişine bağlıyabilirsiniz, başka girişiniz yok. mesela video in girişine pc seskartının yeşil çıkışını bağladınız,, md in girişinede uydualıcısı, dvd player gibi cihazlarınızı girebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Yani müzik setine compakt disk çaldığınız zaman sesin daha net okunması için harici anfiye kayıpsız dijital ses okutmak için.
    Siz pc nizi,, MD in veya Videoaudıo in girişine bağlıyabilirsiniz, başka girişiniz yok. mesela video in girişine pc seskartının yeşil çıkışını bağladınız,, md in girişinede uydualıcısı, dvd player gibi cihazlarınızı girebilirsiniz

MD girişine optik kabloyu taksam. optik kablonun diğer ucunuda bilgisayara taksam ses alamıyorum yani öylemi?
    Md girişi optik değilki RCAaaaaaa(analog). Video girişide RCA(analog). sizin kapağını açtığınız yer ise dijital optik ama çıkış (yani müzik setindeki sesi dışarı aktarıyor.
    Sizede analog girişlere, bilgisayarın yeşil ses çıkışını bağlamak kalıyor.
  • quote:

Md girişi optik değilki RCAaaaaaa(analog). Video girişide RCA(analog). sizin kapağını açtığınız yer ise dijital optik ama çıkış (yani müzik setindeki sesi dışarı aktarıyor.

hocam elimde aşağıda resimdeki aletten var playvision. bunu giriş çıkışları resimde görülüyor bunu kullanarak müzik teybini bilgisayara bağlayabilir miyim? sesteki değişim çok daha iyi olur mu?

hani zaten şu anda müzik teybini normal video çıkışından bağladım bilgisayarın yeşil çıkışına, yıllardır memnun birşekilde böyle kullanıyordum zaten.

çoklu resim upload

resim yükle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 12 Eylül 2014; 11:51:11 >

• Muzik setinde 5.1 analog multich girisi var zaten optikler falanla filanla neden ugrasiyorsun anlayamadim.

Anakartindaki 3 cift cikistan setindeki dvd in yazan kisma baglanti yapacaksin o kadar. Baska birsey yapmana gerek yok..
    Baştan niye söylemediniz,, evet bu olur (ama bunun yaptığı işi,, seskartı yeşil çıkıştan yapıyor). Dijital girişlerden birine bilgisayarı bağlayın,, FL//FR çıkışına müziksetinin MD veya Video in girişini bağlayın. Vision cihazını ise 2+1 konumuna alın. deneyin bakalım. arada ek cihaz oluyor,, sağdece dijital çıkışı olan(playstation gibi) ve sessistemi analog olupta 5+1 bağlayamayanlar için gerekli bir cihaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Baştan niye söylemediniz,, evet bu olur (ama bunun yaptığı işi,, seskartı yeşil çıkıştan yapıyor). Dijital girişlerden birine bilgisayarı bağlayın,, FL//FR çıkışına müziksetinin MD veya Video in girişini bağlayın. Vision cihazını ise 2+1 konumuna alın. deneyin bakalım. arada ek cihaz oluyor,, sağdece dijital çıkışı olan(playstation gibi) ve sessistemi analog olupta 5+1 bağlayamayanlar için gerekli bir cihaz.

quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Muzik setinde 5.1 analog multich girisi var zaten optikler falanla filanla neden ugrasiyorsun anlayamadim.

Anakartindaki 3 cift cikistan setindeki dvd in yazan kisma baglanti yapacaksin o kadar. Baska birsey yapmana gerek yok..

evet DVD çıkışlarındanda 5.1 gibi bağlayabilirmişim yeni farkına vardım. ben VIDEO çıkışından 2.1 stereo olarak bağlıyordum hep. ancak hani acaba daha kaliteli ses olurmu diye dikkatimi çekti optik ten bağlayim diye.

playvisionu bağladım. bir kaç kere sök tak yapıp müzik açıp aradaki ses kalitesi farkını denedim. gerçekten tizlerde ve ses netliğinde herkesin farkına varabileceği ses farkı var. ayrıca ses daha güçlü çıkıyor. yani sesler daha net ve güçlü oldu playvision ile. ancak hiçbirşey çalışmıyorken bir çınlama gibi çok ince ve düşük seste tiz bir "siiiiiiiiii" gibi ses veriyor. hani çok denedim playvision takılı iken bu sesi veriyor. 2 farklı optik kablo denedim durum aynı. bu neden oluyor acaba engellemenin bir yolu yokmudur?

bu arada dijital decoder reciever çok fark ettiriyormuş müziklerdeki seslerin yarısını dinlemiyormuşuz meğerse. 10 yıldır dinlediğim müziklerde yeni sesler duyuyorum valla çok değişik bir duygu maşşallah alet güzel. bir kaç yurtdışından DJ müziği -40/70dakikalık hakiki- açtım onları dinliyorum tam test yapıp anlayabilmek için. Aman yarabbim olamaz böyle bişey kalkıp oynayacam nerdeyse ) ancak şu çınlama sesi ortam sessizken çekilmez oluyor benim için.

• quote:

Muzik setinde 5.1 analog multich girisi var zaten optikler falanla filanla neden ugrasiyorsun anlayamadim.

Evet. Jakx arkadasimiz dogru soyluyor,, muzik setinin arkasinda dvd input yazan 6 adet girise play vision cihazinin 3.5mm cikislarini veya seskartinin rear/front/center-subwoofer cikislarini 3.5mm to rca kablo ile eşleştirirseniz. baglanti 5.1 olarak tamamlanmis oluyor. benim dikkatsizligime gelmis, nasil gorememisim setteki 5.1 6 adet girisi. Jakx arkadasimiza tekrar tesekkurler..
    bahsettiginiz ses playvisionun kendi calisma sesi olabilir ama olmamasi lazim,, playvision cihazi disinda ayni kablolarla baglantida ses sorunu yoksa cihazda sıkınti vardir.. pc ile kullaniyorsaniz ve playvision cihazi 12v ile calisiyorsa yapabilirseniz güc girisini pc powerindeki sari ve siyah kablodan deneyin veya baska 12v adaptorunuz varsa (modem-wireles modem adaptoru) polaritesine dikkat ederek ve amperine deneyin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Eylül 2014; 23:00:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Playvision ile müziklerde fark olur mu bilemeyeceğim fakat playvision ile dts ve dolby sesli filmlerde gerçekten fark olacaktır. Özellikle kanalların ayrımında ciddi fark olacaktır ve daha güzel bir çevresel ses ortamı oluşacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

quote:

quote:

evet DVD çıkışlarındanda 5.1 gibi bağlayabilirmişim yeni farkına vardım. ben VIDEO çıkışından 2.1 stereo olarak bağlıyordum hep. ancak hani acaba daha kaliteli ses olurmu diye dikkatimi çekti optik ten bağlayim diye.

playvisionu bağladım. bir kaç kere sök tak yapıp müzik açıp aradaki ses kalitesi farkını denedim. gerçekten tizlerde ve ses netliğinde herkesin farkına varabileceği ses farkı var. ayrıca ses daha güçlü çıkıyor. yani sesler daha net ve güçlü oldu playvision ile. ancak hiçbirşey çalışmıyorken bir çınlama gibi çok ince ve düşük seste tiz bir "siiiiiiiiii" gibi ses veriyor. hani çok denedim playvision takılı iken bu sesi veriyor. 2 farklı optik kablo denedim durum aynı. bu neden oluyor acaba engellemenin bir yolu yokmudur?

bu arada dijital decoder reciever çok fark ettiriyormuş müziklerdeki seslerin yarısını dinlemiyormuşuz meğerse. 10 yıldır dinlediğim müziklerde yeni sesler duyuyorum valla çok değişik bir duygu maşşallah alet güzel. bir kaç yurtdışından DJ müziği -40/70dakikalık hakiki- açtım onları dinliyorum tam test yapıp anlayabilmek için. Aman yarabbim olamaz böyle bişey kalkıp oynayacam nerdeyse ) ancak şu çınlama sesi ortam sessizken çekilmez oluyor benim için.

Kalite farki falan yok.

Araya playvisioni koydugunda ses stereo oluyor ve dogal olarak daha guclu ve canli cikiyor.

5.1 sistemlerde ses daha daginiktir dogal olarak.

• quote:

• quote:

adam heerrsşeyi yazmış fazla soze gerek yok

• IQsuyüksekadam kullanıcısına yanıt
    gözumuzun onundeki ayrintiyi jackx arkadasimiz gordu. son nokta ona ait..

• ürününüz kaça satarsınız acaba? :)) böyle birşey arıyorum elinde olan varsa iletişime geçsin görüşelimn .d
  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    5+1 olarakmı lazım,, 2.0 stereo olarakmı.. bende optik/coax dijital çıkıştan,, RCA analog çıkışa stereo çevirici var (tv yada ps3/ps4 dijital optik çıkışını,, 2+1, stereo anfi veya 5+1(sanal) olarak bağlantısını sağlar.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    ben ses sistemini kastettim çevirici 2.1 sony aiwa yukarıdaki gibi cd çalar kaset çalar radyo + telefon,pc, bağlamam için 3.5luk jack cıkısı olan cıhaz arıyorum sanırım onlara medıa out denıyor tam bılmıyorum.
  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    muzik seti istiyorsunuz siz,, yada diger adiyla stereo sistem. büyük kolonlari olan... ben öyle anladim.

• aynen öyle :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

aynen öyle :D

hocam sahibinden.comda 250tlye aynı seti satan biri vardı geçen hafta. ama ilanını arayıp bulmak gerekiyor. bu sette 2+3 5tane hoparlör var ancak üstteki 3 küçük hoparlörü ilanda görememiştim ayrıca büyük hoparlörlerin önündeki siyah koruyucu kapakta yoktu resimlerde. hani benim settede cd yuvası açılmıyor. zannedersem raylarda problem var tamir ettirilebilir gibi. onun dışında kutusundan orjinal antenlerine kumandasına kadar herşeyi duruyor ve kozmetik bir kusuru yok. ancak bu setin bu kadar temizini bulmanız zor zaten bende satmayı düşünmüyorum maşşallah 15 yıl oldu hala memnunum. sizde alırken güvenmediğiniz ürünü almayın derim. bu arada ürün 250tl olsa bile kargosu 50-60lira tutar onuda göz önünde bulundurmak gerekir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.