Şimdi Ara

uydu alıcısının ses çıkışı ses kartına bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

digiturk uydu alıcısının ses çıkışına ( kırmızı - beyaz RCA çıkış) ses kartı bağlayıp 2.1 ses sistemine sesi iletmek istiyorum.

elimde 2.1 logitech 3.5mm jack uçlu bir takım var.

bunu uzun yıllar pc'de ses kartına bağlı olarak kullanmıştım.

mevcut durumda TV'nin sesi beni tatmin etmediğinden dolayı bunu uydu alıcısının ses çıkışına bağlamak istiyorum ama araya da bir tane ses kartı atmak istiyorum.

bunu nasıl ve hangi ses kartıyla yapabilirim?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ses sistemini TV'ye neden bağlamıyorsun? Digiturk Dolby digital destekliyor pcm de var. 2.1 olduğu için TV ses yönetimi kötü de olsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ben :
    Sony HT-S20R 5.1 Kanal 400 W
    Sony XH9097 tv

Hdmi arc ile kullanıyorum.

Film dizi dışında yani maçlar için 2.1 ile aynı performans veriyor. Digitürk maç yayınları görüntü ve ses kalitesi berbat zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam TV'yi ses sistemine bağladığımda TV'nin 3,5mm ses çıkışı digiturk'ün ses çıkışından çok daha zayıf.

amacım zaten receiver'ın sesini karttan manuel olarak (bas - mid - tiz) ayarlayıp ses sistemine vermek.

mevcut haliyle aldığım çıkış oldukça tatminkâr ama orta ve tiz sesleri biraz yükseltmek istiyorum.

bahsettiğin özelliklerdeki kartı nereden bulabilirim?

sıfır ve ikinci el dahil bakmadığım yer kalmadı.

şöyle bir ürün buldum hocam;

https://www.hepsiburada.com/fosi-audio-q4-mini-dac-ve-oyun-icin-stereo-kulaklik-amplifikatoru-usb-optik-koaksiyel-aux-rca-dijital-analog-ses-donusturucu-p-HBCV00006D4X76?magaza=ConnectGame&

edit: link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aber1 -- 15 Mart 2025; 20:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.