Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imammmm

Arap olmayanların İslam’a girmeleri ve bunların Arapçaya vakıf olmamaları sebebiyle Kur’an-ı Kerim’i yanlış okuma olaylarına sık sık rastlanılır olmuştu. Dolayısıyla Kur’an’ı sağlıklı ve kolay okumayı sağlayacak nokta ve hareke gibi bir takım düzenlemelere gitmek gereği belirtilmiştir.

Arkadasim bosver Seytan bile Allaha inanıyorken bu inanmiyor napalim surda yasayacagimiz 40 50 sene olunce hepimiz görücez. Din insani en iyi hale getirmeye calisir bu neden inanmiyor ? Isine gelmedigi icin bu saatten sonra cevap yazsada cevap vermem cunku klasik ateist lafi dolandirir hadi onuda soyle bunuda soyle lalala vs ben gidiyorum(simdi kacior der ) isim gucum var sende ugrasma bosver artik gunah bizden gitti zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: byrmkra

Açıkcası yazdığının tamamını okumamıştım klasik uyku felci olarak düşünüp paylaşmıştım.Allah yardımcın olsun...

Zaten klasik uyku felci. Dostum bu yaşadığın durumun açıklaması bu olmalı. Buna baglı olarak gelişen ve etki eden faktörler olabilir. Ama etken bu olmalı

• Uyku felci Ben ilk yaşadığımda çork korkmuştum. Aynı gece 2-3 kere daha olmuştu hatta. Çözüm yolu basit. Gözünüzü açıpta hareket edemediğinizi farkettiğinizde göslerinizi kapatın 10 yada20 ye kadar sayıp kalkmaya çalışın. Garip birşekilde sanki rüyadan uyanmış gibi kalkıyorsunuz fırlayarak :). Daha da ilginç olan siz sayarken tekrar uykuya dalmış uyanınca ortalama 15 dk felan geçmiş olması.

• SaRpKaN kullanıcısına yanıt
    Karşim çok zekisin. Kafanın yanına tas koy. Fışkırıyo mübarek. Sana en mükemmel dilde Kur'an gelio o dereceki harekelendiği zaman bile mana bozulmuyo. Adama beğendiremioz. Arapça konusunda harbi cahilsin. Önce öğren öyle gel. Kapağı aynaya koyuyorsun haberin yok. Bide bana verdiğin kitap neymiş söle bakım.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Ben de ilkokul çaağımda ıken cok kötü ruyalar göruyordum nerdeyse hergun kotu ruya vardı hep.. bır keresınde de yatakta tek basıma yatıyordum sankı arkamda bırı yatıyordu sırtı bana degıyordu ıttırıyordum sırtımla gıtmıyordu cok agırdı. ama Rahman ve Rahım olan Allahın adıyla dıyerek besmele cekınce butun bunlar hemen kayboluyordu. Kardesım tavsıyem abdestlı yat bır de bu gıbı olay yasadıgın anda Besmele cek.. evde tek basına kalmamaya calıs. evde tek kalırsan da yattıgın odanın kapısını kılıtle derım..
  • Herşey dinden ibaret değil. "Karabasan" dediğiniz şey psikolojik bir hastalık, ben bir psikoloğa görünün derim.
  • Eskiden hep rüyamda cinler falan görürdüm. Karanlıklar bana eziyet olmuştu. Her gözümü kapattığımda görüyordum. Daha sonra bunların çocukları korkutmak için uydurulmuş şeyler olduğunun farkına vardım. Ateizm'in bana kattığı en büyük katkı bu oldu sanırım. İslam'da ağrıyan dişlerin içinde cinler olduğundan bahsediliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Heredot:.

quote:

Arap olmayanların İslam’a girmeleri ve bunların Arapçaya vakıf olmamaları sebebiyle Kur’an-ı Kerim’i yanlış okuma olaylarına sık sık rastlanılır olmuştu. Dolayısıyla Kur’an’ı sağlıklı ve kolay okumayı sağlayacak nokta ve hareke gibi bir takım düzenlemelere gitmek gereği belirtilmiştir.

Arkadasim bosver Seytan bile Allaha inanıyorken bu inanmiyor napalim surda yasayacagimiz 40 50 sene olunce hepimiz görücez. Din insani en iyi hale getirmeye calisir bu neden inanmiyor ? Isine gelmedigi icin bu saatten sonra cevap yazsada cevap vermem cunku klasik ateist lafi dolandirir hadi onuda soyle bunuda soyle lalala vs ben gidiyorum(simdi kacior der ) isim gucum var sende ugrasma bosver artik gunah bizden gitti zaten

Din bozuk beyinli insanları yola sokmak için uydurulmuştur :D. Benim iyiliği dinden öğrenmeme gerek yok. O yüzden dine ihtiyacım yok. :D. Niye anlayamadınız bunu bilmiyorum. Herhalde yeteri zeka olmaması sebeptir. Ahahaha bak kaçıyor :D. Şaka tabi ama her şakanın altında bir gerçek payı vardır.

Dünyadaki bütün müslümanlar mal hiçbiri düşünemedide bunu sen düşündün. Lan olum şurda anandan babandan öğrendiğin şeyi anlamadan konuşma burda. Daha nası cevap verceğini bilmiyon. Tek zeki senmisin? Milyon tane adam var. Lütfen aleminde değerlendir şunları bi sonra gel konuş bizimle. Adam konudan kaçtı la senin yüzünden. Azcık mantıklı konuş.

Tamam kardeş. Gerçeği görünce insan afallıo tabi. Geçer abi geçer. Takma kafaya sen. Fazla yorma. Herkes aklının yettiğine inansın. Zaten islamiyet herkese zorunlu değil. No problem...

• Ayet-el Kürsi Okunuşu

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayetel Kürsi Anlamı (Meali)

Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.
    Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.
    Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.
    O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?
    O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)
    O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,
    O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.
    O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.
    O, yücedir, büyüktür.

Kur-an kursu dönemlerimizde ezberlemesi belki de en zor surelerden biri olmasına rağmen muhakkak ezberlenmesi gereken ve önemi çok büyük olan ayetlerden bir tanesidir. Rabbimizin büyüklüğünü ve yüceliğini anlatan bu ayet bizi Allah’ın izniyle tüm kötülüklerden ve beladan en iyi şekilde korur ve muhafaza eder. Ayette O’nun izni olmadan hiçbir şeyin olmayacağı ve ne kadar koruyucu olduğu anlatılır. Yüce Rabb’in kullarına bahşettiği bu sure özellikle yatmadan önce kazadan, beladan korunmak için okunur ve bir işe başlamadan önce Rabb’e sığınmak için okunur. Uzun olması ile birlikte derin manalar barındırmaktadır ve bu manaların hepsi de O’nun ilmini içerir. O’nun ilminden hiçbir şeyi bilmeyeceğimiz ve O’nun yüce olduğu belirtilir. Her müslümanın ezberlemesi ve hatta anlamını da çok iyi bilmesi gerekir. Sitemizde farklı ayetlerin meallerini bulabilir ve okumadan önce neyi anlattığını daha kolay anlayabilirsiniz. Ayetel Kürsi diğer ayetlerden farklıdır ve daha fazla şey anlatır.

yatmadan önce oku sorunun çözülür

İşte kardeşim. İnsanlarda beyin denen şey bilgi almaya yarıor. Öle bakarsan ingilizcede perfect tensin karşılığı yokk. Hiçte türkçe kalıba oturtmuyorum. Gayette anlaşılıo. Yani ben anlabiliom.

• djvietnam kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım ilk mesajda geçiyor. İlk gün yatmadan önce fatiha nasıl felak ve ayetel kursi okumuştum zaten.
  • Ben 2. De alışmıştım karabasana geçmesini bekleyip uyanıyordum. Sen nası alışamadın o kadar sürede

• quote:

Dünyadaki bütün müslümanlar mal hiçbiri düşünemedide bunu sen düşündün. Lan olum şurda anandan babandan öğrendiğin şeyi anlamadan konuşma burda. Daha nası cevap verceğini bilmiyon. Tek zeki senmisin? Milyon tane adam var. Lütfen aleminde değerlendir şunları bi sonra gel konuş bizimle. Adam konudan kaçtı la senin yüzünden. Azcık mantıklı konuş.

Yok kardesim kacmadim sadece göremeyen bir insana rengi anlatmak ne kadar zorsa cahilede laf anlatmak o kadar zordur. Allah kitabında onlarin gozleri kapalidir inanmak istemezler diyor napalim keske inansaymis..

• quote:

İşte kardeşim. İnsanlarda beyin denen şey bilgi almaya yarıor. Öle bakarsan ingilizcede perfect tensin karşılığı yokk. Hiçte türkçe kalıba oturtmuyorum. Gayette anlaşılıo. Yani ben anlabiliom.

ne anladın peki ? burda anlat. İşte kardeşim beyin buna yarar. Başkasına anlatamazsın. Çaktın mı kardeşim?
    Alıntı yapmıyorum. Çünkü mesajlarımı adminler silio. Ekran fotosu alıyorum yeri gelince. Ayrıca felsefecilerin sözlerinide iyi ezberlemişsin. Tefsirler acaba nie var kardeş? Hiç düşündümü? İşte böle yapıştırırlar.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    bana bi pm bırakırsanız yardımcı olabilirim
  • quote:

Selam imam kardeş bu mantıkla o zaman dünyadaki bütün hristiyanlar (ki müslümanlardan fazla sayıdadır), budistler ve diğer dinlere inanan yüz milyonlarca insan malmı yoksa onlardamı haklı onlardada milyon tane adam var.

Edit : Amacım yapdığınız seviyesiz dini tartışmaya girmek değil birbirinize gülüp alaylayın bana bulaşmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Mayıs 2015; 23:03:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Heredot:.

quote:

Yok kardesim kacmadim sadece göremeyen bir insana rengi anlatmak ne kadar zorsa cahilede laf anlatmak o kadar zordur. Allah kitabında onlarin gozleri kapalidir inanmak istemezler diyor napalim keske inansaymis..

Yalan söyleme allah kitabında onların kalperine mühür vurdum gözlerine perde çektim kulaklarını ben tıkadım der. Ayetleri eğip bükme. Cahil adam. Benim suçum yok. Alahın mühürledi kalbimi. ;) Ayetin Türkçesini yaz getir buraya anlarsın.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.