Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imammmm

O değilde bu gidişle konuyu ana konulara çıkaracağız
    , "Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur? Ve bu kadar çok servet ki, her saatte bir şimendifer Haşiye gaibden gelir gibi, kıymettar, musannâ mallarla dolu gelir. Burada dökülüyor, gidiyor. Nasıl sahipsiz olur? Ve her yerde görünen ilânnâmeler ve beyânnâmeler ve her mal üstünde görünen turra ve sikkeler, damgalar ve her köşesinde sallanan bayraklar nasıl mâliksiz olabilir? Sen, anlaşılıyor ki, bir parça firengî okumuşsun. Bu İslâm yazılarını okuyamıyorsun, hem de bilenden sormuyorsun.

Beynin açıklayamadaığı şeyleri tanrıya bağlamak aklı yetmeyenlerin kaçış yoludur. O sözü çok iyi biliyorum. Evrende açıklayamadığın bir şey gördüğünde tanrının varlığını kabul etmek senin yetersizliğindir. Unutma 100 sene önce bile tanrıya bağladığınız olayları bilim teker teker açıklamaya başladı bile. 200 sene sonra evrenin başlangıcını da açıklayamayacağını nerden biliyorsunuz? Örnek vermek gerekirse kuranda ayetin birinde derki en yakın göğe kandiller yerleştirdik onları şeytanlara atımlık taşlar yaptık falan diye zırvalar. yıldızları küçük taşlar zannediyordu peygamber zamanında insanlar. çaktın mı köfteyi? kandil derken yıldızlardan bahsediyor. Nasa bu yüzden uzay programlarında atmosferden çıkmak için yıldızlardan kaçamak rota çiziyor kuranı baz alarak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 23 Mayıs 2015; 23:46:05 >

• quote:

Yalnız linke tıklayınca ana başlığa atıyo

4. sayfadaki msjlara git ozaman hepsi sana yazılan msjlar git oku.
  • SaRpKaN kullanıcısına yanıt
    Allah ne yapsın oraya herşeyi açık açık yazsınmı? Bre akıllı kardeşim. Öle bakarsan dünya öküzün ve balığın üstündedir die geçiyor. Ama denilmek istenilen farklı. Bu yüzden tefsirler var. Ayrıca açıklanamayan olaylar açıklanınca ateist oluruz. 4 milyar yılda açıklanmayan sonra açıklanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ya bi kopyala yapıştır yap atsana çok mu zor?

• bana rüyamda oluyor

• Artık csb olduğunu düşünmeye başladım

• Editi okudum.

Psikolojik olarak beynin biraz yorgun. Şuan stres halindesin. Şu an yapman gereken şey normalda böyle birşeyin olmadığına bunun hemen herkesin yaşadığı sıradan bir olay olduğuna inanmak.

Yatmadan yarım saat kadar önce biraz meyve suyu iç bi dilim kek ye bi hıyar yada domates ye. Bomboş mideyle yatmak tehlike. Yatmadan hemen önce iyice esne gerin. Sonra bi yanına yat. Sırt üstü değil !!!!

Emin ol bütün yaşadıklarını kendi korku dünyanın ürünleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 23 Mayıs 2015; 23:56:19 >
  • Yatağını değiştir kardeşin üstte yatsın sen alta geç
  • quote:

Allah ne yapsın oraya herşeyi açık açık yazsınmı? Bre akıllı kardeşim. Öle bakarsan dünya öküzün ve balığın üstündedir die geçiyor. Ama denilmek istenilen farklı. Bu yüzden tefsirler var. Ayrıca açıklanamayan olaylar açıklanınca ateist oluruz. 4 milyar yılda açıklanmayan sonra açıklanır.

Sen şimdi bunu cevap olarak kabul ettiysen seni ayakta alkışlıyorum...
  • bobsantino kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle birşeyi csb olarak yazsamda elime birşey geçmez yani çekiliş filan yapıp ''sazan.avi zaaaaa xd'' yapamam ama sizi inandırabileceğim bir delilimde yok inanıp inanmamak size kalmış.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Arada banada oluyor bu durum. Sabah uyanıyorum ama gözlerimi açamıyorum birde sesim zor çıkıyor. Korkacak bişey yok. Kardeşim sağlığın normal mi? Kanser değilsin yada önemli bir rahatsızlığın yok Allah'a şükür.Onun için bu tip vakalardan korkma. Allah sağlık versin yeter ki. Bu tarz şeyler saçma.
    Peygamber zamanında insanların taş die kabul ettiklerine kanıt göster. Kaynak ver banada bakıyım kaynağa.

• Bana sabah kalkıcakken olmuyor pek. Tam uyuduğum zaman çok oluyor. Sağlığım normal ameliyat olmam gereken bir hastalığım var (varikosel) . Normalde sadece bel altı uyuşturma ile yapılıyormuş ben ameliyattan çok korktuğumdan katiyen öyle olamam. İsteğe göre narkoz verilerekte yapılıyormuş ancak narkozu alırsam yine aynı şekilde uyanıp hareket edememek ve bütün acıyı hissederek ameliyat olacakmışım gibi geliyor ve korkuyorum olamıyorum ameliyatı.
  • quote:

Peygamber zamanında insanların taş die kabul ettiklerine kanıt göster. Kaynak ver banada bakıyım kaynağa.

aç oku kitapları. En büyük kanıt zaten kendi kuranınız daha ne kanıtı istiyorsun? Atımlık taş diyor. Atımlık taş ne demek bukadarını bile anlamak senin için zormu? Hacca gittiğinde neyi taşlıyorsun? Gökten yıldız koparıp onlarla mı taşlıyosunuz siz? Ulan görmediğiniz tanrıyı anlıyorsunuz, basit iki kelimeyi anlamakta yetersizsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 24 Mayıs 2015; 0:04:52 >
    Şeytanlar semavattan haber çalmak için çıkarlar. Ama ordaki melekler onlara yıldız atar. Bunada yıldız kayması denir. Eski zamanda şeytanlar bilgi alabiliyormuş. Ama peygamberimizle bu olay bitmiş. Anlamadan konuşma. Parça parça getirme bana ayetleri. Birde anlıyorum diyorsun. O değil sınavlarım var oturdum senle konuştum umarım değer.

• quote:

Şeytanlar semavattan haber çalmak için çıkarlar. Ama ordaki melekler onlara yıldız atar. Bunada yıldız kayması denir. Eski zamanda şeytanlar bilgi alabiliyormuş. Ama peygamberimizle bu olay bitmiş. Anlamadan konuşma. Parça parça getirme bana ayetleri. Birde anlıyorum diyorsun. O değil sınavlarım var oturdum senle konuştum umarım değer.

Hah şimdi tam oldun sen. Bu yazdığın ayetleri getir bana :D. Nerden buldun bu ayetleri hangi kurandan? Getir onları bana. Bana bu yukarda yazdıklarını ayet olarak getirmezsen öperim seni. Pm gel yeter sıkıldım senden. bir de git yıldız kayması neymiş onu öğren. Hala salak batıl inançlara tapıyorsun. Banlanırsam banlanayım bıktım senin gibi mallardan. Yıldız kayması dedi ya lan adam. la harbi yıldız kaydırdı adam. Geçende malın biri dünyaya düz diyodu kurana bakıp bakıp. Hiçbir farkın yok. O neyse sende aynı malsın. birde utanmadan yazmış salak bana bunu cevap olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaRpKaN -- 24 Mayıs 2015; 0:13:27 >

Mülk Suresi 5. Ayet'inde anlatılan bu olay Hicr Suresi 15, 16 ve 18'inci ayetlerde şu şekilde anlatılmıştır:

"Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve bakıp temâşa edenler için onu süsledik. Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir ateş alevi düşmüştür."

• Korkulacak bir şey yok, uyku felci denilen bir durum, zaman zaman herkese olur. Bana 16-17 yaşındayken çok olurdu. Sonra sıklığı azaldı. En son 1-2 ay önce oldu, uyandım hareket edemedim, sonra bir karaltı aldı ben bacaklarımdan tutup başaşağı şekilde kaldırıp pencereye kadar sürükledi, havaya kaldırdı. Eskiden korkardım bildiğim duaları okuyup kurtulmaya çalışırdım, artı tabi olağan bir durum olduğu için o karaltıya sadece has..tir lan çektim ve direk kurtuldum
    Tefsir Âlimi Elmalılı Hamdi Yazır, bu ayetlerin tefsirini şu şekilde yapmıştır:

"Saffât Sûresi'nde yer alan "Biz, yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik. Ve itaat dışına çıkan her şeytandan gökyüzünü koruduk. onlar, artık Mele-i a'lâ'da olup bitenleri dinleyemezler. Dinlemeye kalkışanlar da her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azab vardır. Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da delen ve yakan bir alev takip eder." (Saffât, 37/6-10) âyetlerinde olduğu gibi Allah'a karşı inat eden ve O'nun tarafından indirilen Rabbanî işleri, emir ve âyetleri anlayarak hak yoluna girmek isteyen insanları gizliden gizliye türlü engeller, kuruntular, hayaller, hile ve desiselerle aldatarak akıllarını ve gönüllerini çelip arkalarında sürüklemek üzere dolaşan bu suretle insanlara karşı işleri güçleri şeytanlık yapmaktan ibaret olan ve bundan dolayı kendilerine şeytan denilen maddî, manevî birtakım alçak kuvvetler, kötü ruhlar vardır ki bunlar, gökten kovulmuş ve gök de onlardan korunmuştur.

Bu şeytanlar, Mele-i a'lâ'yı ve vahyi getiren meleği dinleyemez, oraya yetişemezler. Ancak dünya semasından inerken kulak hırsızlığı tarzında çalıp kapmaca bir şey yapmak isterler. Fakat arkalarından bir ateş alevi, açık bir kıvılcım ve delici bir ateşle taşlanarak kovulurlar. Binaenaleyh o şeytanlar yeryüzünde birtakım kimseleri, Allah tarafından gönderilmiş bir medyum, bir ilham vasıtası imiş gibi mıknatıslayarak ispirtizm, manyetizm, sumnambolizm, psişizm ve metapsişizm gibi biri doğru çıkarsa çoğu yalan olan kâhinlik ve cincilik kabilinden acaib bazı ruhi hadise ve hayallerle aldatıp meleklere, peygamberlere rekabet etmek isterlerse de, Allah onları o yüksekliğe yaklaştırmaz, istediklerinde muvaffak etmez, yalanlarını, yalancılıklarını yüzlerine vurarak ateş alevleriye def eder."

Bana sabret diyen sendin. Sende sabretmesini bil. Hakaret etme boşuna karın yok. Konuştuğumuz zaman boş konuşmayız Allah ın izniyle.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.