Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden çok aşırı olmaya başladı karabasan durumu. Son günlerde neredeyse her gün oluyor. Birşey yiyip içerek yatmıyorum en az 4-5 saat geçmiş oluyor . Sırt üstü yatmıyorum.

Çarşamba akşamı Fatiha , Nas , Felak , Ayetel Kürsi okuyup yattım uyumuşum sonra gözlerimi açtım üstümde bir ağırlık var yine karabasanmı dedim tepişemiyorum ve üstümde tam göğüs kısmımın orda ağır bir yük varmış gibi hissediyorum bu arada gözlerim açık ama yüzüm yorganla örtülü olduğundan birşey göremiyorum. 10 saniye kadar uğraştım sonra rahatlama geldi ve kurtuldum bende döndüm uyudum. Asıl olay bundan sonra oldu bir süre sonra tekrar uyandım ve yine hareket edemiyordum ama bu sefer gözlerim kapalı sert bir çırpınmayla gözlerimi açmaya ve hareket etmeye çalıştım başarılı oldum ama kendimi ranzanın alt katında kardeşimin ayaklarının ucunda yatarken buldum. Rüyada olup olmadığımı anlamak için ayaklarımla kardeşimin ayaklarına değim düzgün bir şekilde hissediyordum yine aynı anda sağ omzum duvara değdiğinden onun soğuğunu hissediyordum sonra kalktım ve ışığı yakmak için ilerledim oda normalden garip gibi geldi ama rüyada olmadığımı biliyordum ışığı yaktım ışık yanmadı o anda çığlık attım ve uyandım rüya görüyormuşum ve uyanıncada çok sesli olmadan bağırarak uyandım evdekileri rahatsız etmemek için döndüm tekrar uyudum.

Dün akşam ise uyumadan önce denemek için dua okumadım ve yine yemek filan yiyeli çok olmuştu tabi yine sırt üstü yatıyorum yüzüm bu sefer gözlerimin hemen altına kadar örtük bir şekilde uyumuşum. Gözlerimi bir açtım hareket edemiyorum ve garip bir ses duyuyordum bu sefer tavanda birşey vardı tepişmeye çalışıyorum olmuyor ve uyku sersemliğim geçtikçe tavandaki şeyi daha rahat görmeye başlıyorum (bu anlattıklarım 5-6 saniye içerisinde gelişen olaylar ve ranzanın üst katında olduğumdan tavanla aramda 1 metre veya 1,10 metre filan var) tavanda gördüğüm şey tavana iplerle bağlanmış ölü bir köpekti başı ipe bağlı olmadığından bana doğru sarkıyordu son bir kuvvetle tepişmeye çalıştım ve oldu farkettimki tavanda birşey yokmuş hemen gözümün önündeki yorganın şeklinden öyle birşey görmüş gibi olmuşum.

Bu gidişle yine olucak ve böyle şeyler benim uyumama engel oluyor uyuyamıyorum korkuyorum. Eskidende bu tür şeyler oluyordu ara ara başlayıp bitiyor.

Bu gün okuldan geldiğimden 1 saat sonra evdekiler gitti ve evde tek kaldım 1 metre solumda odanın kapısı var ve açıktı akşam olan olaylar aklıma geldi ve korktum kapıyı kapattım 1 dakika sonra resmen kapı ittirilircesine çıtlamalar sesler gelmeye başladı (kapalı bir kapıyı arkasından ittirdiğinizi düşünün kapı eski olduğundan çıtlama gibi sesler geliyor) ben kilit olmuş şekilde durdum 5-6 saniye devam edip durdu bende normal bir şekilde devam ettim.

Üstüne gittikçe dahada artıyor umursamamaya çalışıyorum yapamıyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım ?

_____________________________________________________________________________________

Edit : Az önce oldu bu olay. Bilgisayarda oturuyordum evde tekim çay koymak için mutfağa gidicektim odamın kapısı kapalıydı ve odam hariç her yerde ışıllar kapalıydı. Odamın kapısından çıkınıca salona çıkılıyor kapının hemen önünde anahtarlar var (ışıkların anahtarı) hızlıca ona ilerleyip onu yaktım yine aynı hızla sağ taraftaki oturma odasının ışığını yaktım. Işık yanmadı ve aynı anda benim odamında ışığı kapandı bi anda korkudan titremeye başladım. Koşarak evden çıktım ve babamı aradım (elektrik işlerinden anlar bahanesiyle aradım kahvedeydi) geldi baktı sigortada sıkıntı varmış kutuya dokununca gidiyor ordaki ışıklar. Şu an bütün ışıklar açık oturuyorum çok korkuyorum.

Daha öncede şöyle bir olay gelmişti başıma aklıma geldikçe yazıyorum. Birkaç ay önce çok şiddetli rüzgar olmuştu Balıkesir tarafında. Elektrikler gitti ve 4 gün elektriksiz kaldık. Elektrikler daha hiç gitmediği zaman gece bilgisayarda oynuyordum. Odamın kapısı kapalıydı yine tarif ettiğim yerde oturma odasının kapısıda kapalı ve orda annem ve kardeşim vardı. Birde benim odamın kapısının iç tarafındaki kapı kulbunun 4 fidasının 3 ü çıkmıştı sadece altta bir tanesi duruyordu o şekilde yerine oturtulmuş duruyordu yani. Elektrik gidince kapıya doğru ilerledim sol elimi kapıya koydum sağ elimle kulbu aramaya başladım kulp yukardan aşşağı doğru döndü yani onu tutan tek vidanın etrafında saatteki yelkovan gibi döndü. O anda korktum ve 1 adım geri çıktım ve annemlere seslendim o anda kapı dış taraftan zorlanmaya başladı (kulp aşşağı doğru ittirilmeye başladı kapı zor açılıyor) annem veya kardeşim olduğunu düşündüm seslendim ama cevap gelmedi bir daha seslendim o anda oturma odasının kapısı açıldı yani annemler daha yeni odadan çıkmıştı o an korkuyla arkada bulduğum battaniyenin altına girdim annemler kapıyı açtı ve yanlarına gittim. Bu olaydada çok korkmuştum.

Şu an çok korkuyorum bütün ışıklar açık oturuyorum ne yapabilirim ?

___________________________________________________________________________________

Aklıma geldikçe yazıyorum başka bir zaman yine tam uykuya daldığımda hareket edemediğimi fark ettim o anda sol tarafta simsiyah birşey gördüm. Ranzanın üst katında yatıyorum sağ taraf duvara yapışık sol taraf odaya dönük birde sol tarafta düşmekten korumak için tahta var altında boşluk var kafamın orda ise merdivenin olduğu yer var. Bi anda sol elimi bilekten tutan o siyah şeyi gördüm yine korkunç bir uğultu başladı ve o anda bana hızlıca vurmaya başladı. Bir eliyle bileğimde tutuyordu diğer eliyle korumalığın altından soktuğu eliyle vuruyordu. Kaldırıp indirerek hızlı hızlı vuruyordu alt tarafta o zaman dayım yatıyordu yine konuşamıyordum ama uyumadığıma emindim en sonunda güçlükle kurtulup üstüme yorganı çektim ve duvara doğru döndüm 10-15 saniye sakinleştim sonra telefonu aldım elime biraz oyalanıp uyudum. O seferde çok korkmuştum. ( Bu olayda bu sene ocak civarı gerçekleşti)

___________________________________________________________________________________

Son editten beri 2 kere oldu 1 inde uyandım kafamı çevirince içerde annemle babamı gördüm ben onlara bakınca kafalarını bana çevirdiler gözleri bi değişikti korktum sonra baktım rüyaymış hareket edemiyorum 3-4 kere oldu uğraştım kurtuldum diğeride buna benzerdi.

Çarşamba günü olan ise bayağı ilginçti :

Tam uyudum daldım uykuya bir baktım Ahmet Davutoğlu'nun sesi ama aynı mitingde konuşma sesi geliyor seste gayet düzgün. Sonra hareket etmeye çalıştım edemiyorum dedim bu ses nasıl geliyor böyle rüya bile değil (yine karabasan basması gibi bir olay olduğunu anladım kafa açık) sonra dikkat ettim alttan da yatçaz kalkçaz şarkısı geliyor dedim ne oluyor sonra gözümü açtım elimi yine siyah birşey tutuyor bu sefer sola dönük yatığım iki elim birleşik yanda duruyor öyle birşey tuttuğunu gördüm korkmak istemediğim için gözlerimi kapattım ve kurtulmaya çalıştım. Bi baktım dönüyorum bayağı hızlı şekilde dönüyorum hemde (bi an yine rüyaya daldım sanırım öyle birşey bu da) sonra kendimi sıkıp hareket ettim zorla kurtuldum bende döndüm uyudum.

Bu arada csb yazan arkadaşlar için yapabileceğim birşey yok inandırabileceğim bir kanıtta yok ama böyle birşey yazmak bana birşey kazandırmaz. Hemde bu tür konularda csb yazmaktan biraz tırsabilirim. Pm den ve burdan yardım eden bir çok forumdaş oldu hepsine tek tek teşekkür ediyorum söylenenleri uyguluyucam yeni şeyler olursa buraya editlerim bu yazdığım olayda ocak gibi gerçekleşti. Belli aralıklarla oluyor.

Şimdi farkettim konu popülerlere girmiş bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmemtiştim teşekkür ederim tekrar cevap yazan herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 13 Haziran 2015; 23:11:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karabasan ve Önlemleri

Karabasan, uyku felci olarak da bilinen, kişinin uykuya dalarken veya uyanırken geçici olarak hareket edemediği veya konuşamadığı bir durumdur. Çoğu zaman korkutucu halüsinasyonlar veya basınç hissi eşlik eder.

Karabasanın kesin nedeni bilinmemekle birlikte stres, uyku yoksunluğu ve bazı ilaçlar gibi faktörlerin tetikleyebileceği düşünülmektedir. Çoğu karabasan vakası birkaç dakika sürer ve kendiliğinden geçer, ancak bazı kişiler için tekrarlayan bir sorun haline gelebilir.

Karabasandan korunmak için yapabileceğin bazı şeyler şunlardır:

• Düzenli uyku alışkanlığına sahip ol: Her gece yaklaşık aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalış.
    • Yeterli uyku al: Çoğu yetişkinin her gece 7-9 saat uykuya ihtiyacı vardır.
    • Stresten uzak dur: Yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi stres yönetimi tekniklerini uygula.
    • Kafeinden ve alkolden kaçın: Bu maddeler uykuyu bozabilir ve karabasan riskini artırabilir.
    • Yastığının altına bıçak koymak: Bazı kültürlerde, yastığın altına bıçak koymanın karabasanı önlediğine inanılır, ancak bu iddiayı destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur.

Karabasan yaşadığında, sakin kalmaya çalış. Hareket edemediğini veya konuşamadığını fark ettiğinde, aşağıdakileri yap:

• Derin nefes al: Burnundan derin nefes al, sayarak 5 saniye tut ve ağzından yavaşça ver.
    • Parmaklarını veya ayak parmaklarını oynat: Küçük kas hareketlerini yapmak, vücuduna uyanık olduğunu sinyal verebilir.
    • Çığlık atmaya çalış: Çığlık atamasan bile, çığlık atma çabası ses telleri üzerinde baskı oluşturarak uyanmana yardımcı olabilir.

Karabasanın tekrarlı bir sorun haline gelmesi durumunda, bir sağlık uzmanına danışman. Altta yatan bir sağlık sorununun neden olabileceği karabasanlar için tedavi seçenekleri mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • birisinin yanında uyu iyi hissedersin
  • DH-MisafirÜye kullanıcısına yanıt
    Ranzanın altında kardeşim yatıyor daha yakın yatabileceğim biri yok. Zaten yatamam bu yaşına geldin korkuyormusun tepkisi almamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Ranzanın altında kardeşim yatıyor daha yakın yatabileceğim biri yok. Zaten yatamam bu yaşına geldin korkuyormusun tepkisi almamak için.

valla okudum hepsini şimdi korku hikayesi gibi demekki uykunuzun rahatını bozan birşeyler var yastık değiştirmeyi bile deneyebilirsin bence birde yüz üstü yat yanda yatma bence
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Maneviyat yapmak derken ne demek istediniz anlamadım hocam. Sporla uğraşmak vücudu yormak ve daha kolay uyumak içinmi ?
  • DH-MisafirÜye kullanıcısına yanıt
    Çok sıcaklıyorum ama yorganı üstüme örtmessemde korkuyorum pike ile de pek sevmiyorum bu çok bozuyor.

Bu sefer birşey görmüyorum neyseki geçen sene veya önceki sene ramazanda üstümde ellerimi tutan simsiyah birşey görmüştüm ilk karabasan basışıydı ama gerçekten çok korkunçtu haftalarca etkisinden çıkamadım. Başka bir zamanda gözlerim kapalı bir şekilde böyle olmuştu hareket edemiyordum ve üstüm örtüktü yorganla suratım filanda örtülüydü. Bir süre uğraştıktan sonra bir ferahlama hissettim ve herden yükseldiğimi hissettim o anki korkuyla tepiştim ve kurtuldum tabi rüyamıydı gerçekmiydi farkedemedim.
  • Soğuk, beslenme, yastık bunlara etken olabilir. Kapı çıtlaması normaldir kapılar soğukdan yada kapanıp açılmadan gevşer büzüşür. Karabasan olayları için duaların anlamlarını bilip oku. Nas felak ihlas 3er kere, ayetelkursi ise 7 defa okunur. Bunları yap uyu. Geçici bir dönem ve psikolojik olarak kendini bu olaylara verme. Gelip gececektir kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir hata yaptım (+18) [Edit]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mayıs ayında nerde kar var la
    eksiler buradan
  • Ben yatağı değiştirdigimde duzelmisti. Küçükkende annem "Karabasan diye bir şey olduğuna inanmazsan bir şey olmaz demişti. " annemin verdiği taktikte tutmustu.

Edit:Şimdi hatırladım da yaklaşık 7-8 senenin ardından bu sene bi arkadasimin evinde cekyatta yatarken de başıma gelmişti. Anlayacağın bendeki yerimi yadirgamaktan oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebepsiz Gülüyorum -- 22 Mayıs 2015; 23:54:54 >
  • geçen bana da oldu, vize haftası üstüste 2 -3 saat uyuyorum her gün. vizeler bitti kurtulduk derken yattım, en fazla 20 dk geçti gözlerimi açtım ama üzerimde ağırlık var. bağırmaya çalıştım olmadı. daha önce de olduğu için sakin sakin geçmesini bekledim. ama ne olduysa yere atladım, kolumdan bi şey tutuyor bırakın lan beni diye bağırmaya çalışıyorum içimden. neyse sonra kendimi tekrar yatakta buldum. oh be geçti diye düşünürken birden tavana doğru yükselmeye başladım, hatta direk ışınlandım desem yeridir o g kuvvetini normal adama uygulasan yamulur gider. tavana yapışınca uyandım, uyandığımda televizyon açıktı onu da yarım saate kurmuştum, kapanmasına 5 dk falan vardı. yani bunların hepsi 25 dk içinde gerçekleşmiş. ama ilk gözlerimi açtığımda televizyon kapalıydı, gözlerimi açmamışım demek ki garip

• Yüzüstü yat sırtüstü yatma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdest alip uyu

• Dostum cevabın yazdıklarının içinde. Bu gece yorganı gözlerine kadar çekmeden yat %100 garanti veriyorum bir şey olmayacağına dair.

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam oldukça uğraşıyorum. Birde bu hafta sınav haftasıydı çok stresliydi alakası olabilirmi ?

Evde şınav mekik barfiks gibi şeyler yapıyordum ama bu hafta sınav haftasıydı yapmadım pek yoramadım kendimi.
  • NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Korkuyorum öyle uyuyamıyorum ben üstümde yorgan olmazsa bütün gece dönüp dururum yatakta.
  • CSB değilse üzüldüm dostum senin adına.Yinede anlatış şeklini,sakinliğini vb taktir ettim.Gelişmeleri yaz konuya.
  • Qovero Q kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim yapıcam bunları ama 7. de işime doğru mu çekicem dışarı doğru ifleyerek etrafıma doğru mü üfliyicem ? Benimde havas ilmi gibi ilimlere çok merağım var ama böyle olaylardan korktuğum için araştıramıyorum.
  • karabasan dediğiniz şey bedeninin uyurken bilincinizin açılmasıdır. yaratıklar vs. sizin hayalgücünüzle alakalı diye düşünüyorum.

allah sabır versin ne diyeyim düşünmemeye çalışın.

ve de son zamanlarda (görmeye başladığınızdan itibaren) yapmaya başladığınız bir şey varsa yapmayın da yatın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüz üstü yatmayı deneyin hocam bu gece
  • MeymunHusnu kullanıcısına yanıt
    Uyurken uyandığımda hareket edememe durumu aşırı derecede fazla oluyor artık ona alıştım garipsemiyorum öyle olunca uyku sersemi halimle bile yinemi böyle oldu diye tepki veriyorum ama anlattığım gibi şeyler olunca işin boyutu değişiyor korkunç bir hal alıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.