Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yatmadan önce ben neyi düşünürsem onu genelde rüyamda görürüm. sen de yatmadan önce karabasanı düşünüyorsundur. karabasan dediğimiz şey, senin bilincinin uykundan uyanmasına rağmen vücudunun henüz uyku modundan çıkamamasıdır. bu yüzden korkutucu imgeler ve karakterler görürüz. dua okumak vb. şeyler bir işe yaramaz.
    sana tavsiyem mesela bu akşamdan dene. akşam 8-9 gibi spor yap. koş, dışarda maç yap veya gym üyeliğin varsa orda çalış. vücudunu yor. yemekle suyla ilgisi yok. bunları istediğin gibi ye de, uyumamaya çalış ta ki artık ayakta duramayacak haline geldiği kadar. yani kafanı koyduğun gibi dalacak kadar uykun olsun. sadece bu durumda yat. Sabah da seni uyandıracak alarm/dış ses gibi şeyleri minimuma indirmeye çalış. Çünkü; örneğin alarm çalar, alarmı kapatır geri uyursan rüya görürsün ve büyük ihtimal "karabasan" diye adlandırılan şeyi görürsün.
    Sorun psikolojik, bir de çok genel-geçer bir tavsiye olacak ama "düşünmemeye çalış." düşündükçe daha çok görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Sürekli olan birşey değil stresli zamanımda psikolojik birşey olduğunu düşünüyorum ama Cinlerle alakalı birşey olmasındanda korkuyorum. Etrafta bildiğim hoca yok bildiğim tek iyi hoca biraz uzakta ücret alıp almadığını bilmiyorum ama şu an sıkışık olduğumuzdan gitme şansım yok.

Ücret alanlara inanma. Olmadı en yakındaki cami hocasına git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

O zaman biri yüz felci geçirdiğinde de cin çarptı densin.Ne de olsa halk ismi.
    Karabasan demek bir karabasanın gece sana musallat olması demektir.Uyku felci ise basit bir sağlık sorunudur.Olmayan şeyi kullanıp korku yaratmak mı doğru yoksa uyku felci kelimesini kullanıp bunun basit bir sorun olduğunu düşünüp rahatlamak mı doğru?

Halk ismiymiş hey Allahım

Karabasan deyince karabasan denen varlıgın gelip seni uyurken tuttugunu düşünmüyorsun zaten o anki probleme ısim veriyorsun. Adam ister karabasan der ister akbasan der. Bu seni zerre ılgilendırmez. Avatar+nick+imza üçlemen yazdıklarınla uyumlu zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide dua okumuş dasdasdasda,dostum beyninle alakalı,peri masalı değil burası
  • Hala karabasana inanmayıp uyku felci diye geçiştirenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

O zaman biri yüz felci geçirdiğinde de cin çarptı densin.Ne de olsa halk ismi.
    Karabasan demek bir karabasanın gece sana musallat olması demektir.Uyku felci ise basit bir sağlık sorunudur.Olmayan şeyi kullanıp korku yaratmak mı doğru yoksa uyku felci kelimesini kullanıp bunun basit bir sorun olduğunu düşünüp rahatlamak mı doğru?

Halk ismiymiş hey Allahım

Karabasan deyince karabasan denen varlıgın gelip seni uyurken tuttugunu düşünmüyorsun zaten o anki probleme ısim veriyorsun. Adam ister karabasan der ister akbasan der. Bu seni zerre ılgilendırmez. Avatar+nick+imza üçlemen yazdıklarınla uyumlu zaten

Arkadaş korktuğunu söylemiş.Karabasan deyince insanın aklına ister istemez bilinmeyen varlıklar geliyor.Basit bir uyku felci dersen biraz daha rahatlarsın diye tavsiye verdim.Sen de benim tavsiyeme zerre kadar karışamazsın.
    Ne varmış avatarımda,nickimde,imzamda?Neyi uyumluymuş yazdıklarımla?

• Evet hocam benim aslında alıcaktım bilgisayarı ama 2. dönem derslerimin daha kötü olmaması ve verilen sistemin yetersiz olduğu üstüne az daha para koyup geliştiririm dediğim için almadım ama ne yaptıysam artmıyor para bir şekilde hem biryere gidiyor biriktirdiklerim. Babamın çalıştığı yer kapandı o da günlük yövmiye (nasıl yazılıyor bilmiyorum) ye gidiyor tabi hergünde iş çıkmıyor. 500 tl si şu an babamda gerektiğinde vericek. Toplamda 1160 tl var ama sanırım alamıyıcam artık.

Konu linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_90599766/mpage_1/tm.htm .
  • Bir defa bana da olmuştu yattığım yerden kaynaklanıyordu sanırım yorganı bırak rahat bir şeyler ört üzerine

• Hocam olmadı işte birşey görüpte okumaya çalıştığım seferlerde içimden geçirmeye çalışsam bile sanki nefesimle söylermiş gibi nefesim kesiliyor bırakın bismillahirrahmanirrahim demey bismillah derken bile bilmil kısmıda nefes bitiyor söyleyemiyorum.
  • Bana da çok oldu zamanında, 99 yılında. 1 sene sürdü, cin de geldi, anlatsam inanmaz kimse. Sonra kendiliğinden geçtim. Kesinlikle psikolojik bir durum, sıkıntın nedir bilmem ama en iyisi mekan değiştir tatil yap sıkıntılardan kurtul, kafanı başka şeylerle meşgul et, fiziksel yorgunluğun artsın ki yatağa girdiğinde hemen uykuya dalabilesin..

• bu gecede enteresan bişey oldu bana gece 2.30 gibi modemi kapayıp yattım 5 dk sonra çat çut sesler gelmeye başladı korktum tabi biraz dolaştıktan sonra tekrar yattım uykuya daldıktan yarım saat sonra felan olması gerek bi anda uyandım 2-3 saniye nefessiz kaldım ve öksürdüm ama tutan veya sıkan bişey yoktu beni sonra uyumaya devam ettim 1 ay önce felanda olmuştu bu
  • 10 dakka kadar soluna dönük yat. Snra sağına dön ve uyu.( peygamberimizin yaptığı.) bilimsel olarak kan dolasımıyla olduğunu biliyorum. Bu şekilde yatıyorum. Eskiden cok gorurdum. Uzun zamandır görmüyorum

• Cevsen tavsiye ederim. Çok daha rahatlatıcı olur.

• karabasan diye birşey yoktur. Aslında yaşadığın uyku felcidir. Genellikle rüya gördüğünde rüyada hareketleri yapmaman için yani mesela rüyanda koşuyorsan gerçektete koşmaman için beynin sana uyguladığı bir oyundur. Eğer bunu karabasan diyip psikolojik birşey haline getirirsen sürekli olma ihtimali var, yani çok önemseme 1 gün önce banada oldu araştırdım karabasan değil uyku felciymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Hala karabasana inanmayıp uyku felci diye geçiştirenler var.

bilim daha gerçekçidir dostum. bunu tartışmaya gerek yok herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 23 Mayıs 2015; 12:48:11 >
  • Dh doktorları toplaşın!

• Kardeş sen hep yanlış zama da uyanıyorsun. Beyin uyanık vücut hala uyuyor olduğunda gözleniyor bu durum. Tek çaresi uyumamak...

• Bi bana uğramıyor bu karabasan

• Bagirmayip ,kurtulmaya cabalamadan (sakin) kalirsan gecer

• yüksek ihtimal kolunun üstüne falan yatıyorsun,çok yorgun yatıyorsun, uyandığında yattığın pozisyona dikkat et,mutlaka biyerin uyuşmuştur,ona göre pozisyonunu düzelt
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.