Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana da cins cins buna benzer şeyler oluyordu. Ben görmüyordum akranlık oluyordu ama üstüme ağırlı kgeliyordu, kımıldayamıyordum, gurbağa vıraklaması duydum, yapma diye ses duydum vs. O kadar alıştım ki artık, bi s-ttir git diyorum gülüp uyuyorum. Sen anlatınca tırsmadım değil ama niyeyse gece tırsmıyorum inşallahda tırsmam bu saatten sonra :D
  • Gecmis olsun kardesim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Uyurken uyandığımda hareket edememe durumu aşırı derecede fazla oluyor artık ona alıştım garipsemiyorum öyle olunca uyku sersemi halimle bile yinemi böyle oldu diye tepki veriyorum ama anlattığım gibi şeyler olunca işin boyutu değişiyor korkunç bir hal alıyor.

Böyle şeylere inanmam.Ama yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu.Ben görsem herhalde baya etkisinde kalırım.Bende bugün rüyamda birden bire binlerce kişinin fısıldamasını duymaya başladım.Acayip ürperdim ama rüyamda bile kulağım çınladı felan diyip geçiştirmiştim.Bilinç altı çok etkili.

Acaba bir şeyin etkisinde felan mı kaldınız veya bir travma geçirmiş olabilir misiniz ? Annene babana konuyu aç belki çocukluğunda da böyle şeyler yaşamış ama hatırlamıyor olabilirsin.Birde fazla odaklanma kurcalama aşırı yorgun yatmamaya çalış.Gece yatarken yemek yeme.Ranzanın üstünde yatıyosan alta geç veya tam tersi.Hadi kolay gelsin kardeşim bilgilendir bizi umarım bir an önce çözersin.

• Uyku felci (Halk arasında "karabasan" olarak da bilinir), uyandıktan hemen sonra (hipnopompik felç olarak da bilinir) veya seyrek olarak, uykuya dalmadan hemen önce, bedenin geçici olarak hareket edememesi (felç olması) ile karakterize edilen bir durumdur.

Fizyolojik olarak, REM atonia olarak da bilinen REM uykusu sırasında oluşan normal felç ile yakından ilgilidir. Buna göre bazı bilim insanları ve fizikçiler bunun uyku döngüsünün "doğal" bir etkisi olduğuna inanır. Uyku felci beyin REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur. Bu durum, kişinin bilincinin tamamen açık olmasına rağmen hareket edememesine sebep olur. Ayrıca bu durum ile birlikte hipnopompik sanrılar olabilir.

Çoğu zaman, uyku felcine uğrayan kişi tarafından bunun bir rüya sebebiyle oluştuğuna inanılır. Bu yüzden, insanların hareket etmek istese de hareket edemediği rüya sayısı bu kadar fazladır. Uyku felcinin sebep olduğu sanrılar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur.
    Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsansyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir. Bunlar :

Sırtüstü yatmak
    Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
    Fazla stres
    Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
    Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir. WILD olarak da bilinir.
    Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
    Uyku öncesi açlık.
    KAYNAK:WİKİPEDİA

• MeymunHusnu kullanıcısına yanıt
    Küçükkende geceleri bağırarak uyanıp uyandığımdada korkmaya ve bağırmaya devam ettiğimi söylemişlerdi zamanla geçmiş bu olay. Kısa sürede travma gibi birşey yok korku filmi bile izlemiyorum uzun süredir.
  • quote:

Küçükkende geceleri bağırarak uyanıp uyandığımdada korkmaya ve bağırmaya devam ettiğimi söylemişlerdi zamanla geçmiş bu olay. Kısa sürede travma gibi birşey yok korku filmi bile izlemiyorum uzun süredir.

hocam bu gece yüz üstü yatın sabaha editlersiniz
  • Uyku felcini biliyorum ama uyandığında hareket edemeyip üstünde oturmuş ellerini tutup suratın doğru çıplık atan simsiyah birşey görünce öyle olmuyor işte.
  • Buna uykida hareket bozuklugu deniyor psikiyatride. Tibbi bir destek almalısın

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Kardeş sana bir taktik. Bana da ara sıra oluyordu, hiç rahatsız olma bu durumdan. Tersine rahatla, her tarafın uyuştuğunda korkmayıp rahatla ve güzel şeyler düşün. Rahat ol yani, lucid rüyaya geçebilirsin belki.
  • Bir hocaya gitmeni tavsiye ederim kardeş bu durum normal değil.

• Qovero Q kullanıcısına yanıt
    Ürkütmek istemem demişsiniz ama psikolojimle ilgili birşey olması daha rahatlatıcı olmazmı ? Cinin musallat olduğunu anlama şansım varmıdır böyle şeyler olmasından korktuğum için öyle şeylerle pek ilgilenmemeye çalışıyorum. Küçükken sürekli geceleri korkarak uyanırmışım hatırlamadığım başka şeylerde vardı sanrım. Birkaç kere hocaya gittiğimi hatırlıyorum. Birde önceki senelerde ileriye dönük rüya görmüştüm yani tamamiyle o anı görmüştüm 3-4 ay sonrasını veya 1 saat sonrası olan birkaç rüya ama dejavu değil rüyadan uyandığımda öyle bir rüya gördüğümü biliyorum yani yaşadıktan sonra ben böyle birşey yaşamıştım olayı değil.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Açıkcası yazdığının tamamını okumamıştım klasik uyku felci olarak düşünüp paylaşmıştım.Allah yardımcın olsun...
  • bobsantino kullanıcısına yanıt
    Sürekli olan birşey değil stresli zamanımda psikolojik birşey olduğunu düşünüyorum ama Cinlerle alakalı birşey olmasındanda korkuyorum. Etrafta bildiğim hoca yok bildiğim tek iyi hoca biraz uzakta ücret alıp almadığını bilmiyorum ama şu an sıkışık olduğumuzdan gitme şansım yok.
  • Karabasan değil, uyku felci.

• Banada oluyordu, Nas felak ayaetel kursi bunlari hep okudum gun icinde bile hep okudum adece uyku oncesi degil ve boylede tamamen kayboldu karabasan olayi 1 haftada.
  • quote:

Evet hocam oldukça uğraşıyorum. Birde bu hafta sınav haftasıydı çok stresliydi alakası olabilirmi ?

Evde şınav mekik barfiks gibi şeyler yapıyordum ama bu hafta sınav haftasıydı yapmadım pek yoramadım kendimi.

stresten oluyor hocam . mesela çok çalış bitkin duruma düş deliksiz uyku çekersin isterse uzerine ev çöksün . Sen ayet ve duaları oku abdestli yat sünnete uygun şekilde birşey olmaz merak etme . Zaten karabasandan diye birşey yoktur bugüne kadar bunun yüzündende ölen 1 kişi olmamaıştır.
  • senatorts kullanıcısına yanıt
    Geceleri yorgun bir şekilde gidemiyorum yatağa okuldan gelince acayip şekilde uykum oluyor ve yorgun oluyorum o zamanda 1-2 saat uyuyorum tabi o zaman hiçbir sorun olmuyor geceleri oluyor bu sorun uykum yokken.
  • Hiç unutmam bu karabaşını ilk duyuşumu.Henüz ilkokul 4. sınıftayım.Neyse yakın 2 tane arkadaşım vardı sınıfta.Bunlarla konuşuyoruz filan.Konu karabasana geldi.Ben nolduğunu bilmiyorum tabi.Bunlar anlatıyor üstüne ağırlık çöküyor hareket edemiyorsun filan.Lan dedim yemeyin beni.Gittim sınıftan alakasız birine açtım bu konuyu.O da evet ben de görüyorum bazen deyince beni bir korku sardı.Eve gittim direk yatağın içine girdim.Telefonla dedemi filan aramıştım.Babam gelene kadar telefonda konuştum.Gece de uyuyamamıştım.1-2 gün sürmüştü sanırım etkisi.Neyse sonuç olarak hiç görmedim öyle bir şey.
  • Aslinda gözlerin acik degil. Yatakta oldugunu bildigin icin gordugun seyler halisulasyon. Parmagini, ayagini oynatmak gibi seyler de hikaye. Duydugun seyler de gercek degil

Edit: yorumlarini okudum siyah bi sey gordum demissin. Halk arasinda karabasan olayi üç harflilerle alakalandirildigi icin ve senin de boyle oldugunu dusundugun icin gordugun sey bilincaltinin bi oyunu. Ruya gibi dusun. Ruyandada ruyada oldugunu biliyosan ne istersen o gerceklesir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorry4urdead -- 23 Mayıs 2015; 1:10:25 >
  • quote:

Geceleri yorgun bir şekilde gidemiyorum yatağa okuldan gelince acayip şekilde uykum oluyor ve yorgun oluyorum o zamanda 1-2 saat uyuyorum tabi o zaman hiçbir sorun olmuyor geceleri oluyor bu sorun uykum yokken.

merak etme hocam geçiyor zamanla unutuyorsun . Banada oluyordu peşpeşe hatta ama geçiyor yani .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.