Şimdi Ara

Yardım :2012 s40 orjinal ön cam dan su girmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 s40 ön camdan içeriye su alıyor.Daha önce hiç cam değişmedi orjinal fabrika camı olmasına rağmen, 2 yere gösterdim volvoların klasik sorunu cam kendini salmış diyorlar ve alttan eliyle bastırınca cam baya oynuyor .Camın komple sökülüp tekrar monte edilmesi gerektiği ve bunun içinde 200 tl gibi masrafımın olacağı söyleniyor.3.gösterdiğim camcıda buna benzer bişeyler söyleyip aynı işlemin yapılası gerektiği fakat camın patlama riskinin olduğu ve azami buna dikkat edip tamiratı gerçekleitireceğini söyledi.

Şimdi orjinal camın bu şekilde arıza vermesi normal mi?ikincisi yetkili servise mi yaptırmalıyım yoksa normal sanayideki camcılara mı ?

Camın fotosunuda ekliyorum.

Teşekkürler...
    Yardım :2012 s40 orjinal ön cam dan su girmesi Yardım :2012 s40 orjinal ön cam dan su girmesi

• Su alıyorsa yapacak bir şey yok cam sökülüp takılacak. Cam değişimi için illa servise gitmeye gerek yok. Kaskoların anlaşmalı olduğu camcıları tercih edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verin 200 tlyi yapsınlar yarın öbür gün yoğun yağışta fırtınada daha kötü olur daha büyük masraflar çıkar s40a biniyorsunuz 200 lira verin meblağ fazla değil kurtulun

• Aynı şey 87 model R9 aracımda mevcut. Ne yapmak gerek?
  • S40 boyle bi kronik sorun yok ilk defa sizden duydum ama yagmur isik sensorlerinin zarar gormemesine ozen gosterin

• Ön camdan içeriye su nasıl giriyor bu arabada anlamadım ( aynı araçtan var bende, camın oturduğu alan yapısı gereği içeriye su gelmemesi gerekir).. Sizinkisi tam bahtsızlık olmuş.

• 8 sene s40 kullandım böyle bir sorun hiç duymadım ve yaşamadım

Kasko var ise ücretsiz değişim hakkınız var

Değişim sonrası umarım yine su almaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Auris Cam Tavan'dan Gelen Ses
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Polen filtresinden alıyor olmasın? Yok kesin cam ise yapacak bişey yok. Cam sökülüp takılacak. Ama 200 lira bir sök tak için yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 8 Ocak 2018; 14:16:50 >
  • Catlak yoksa camdan su almasi cok cok zor. Hani kuslarin fitilleri falan koparip cikarmasi gerekir. Yagmurlu bir havada araca gidip dikkatle inceleyin nerden su aliyor. Tavan tahliyeleri bir yerde tikanip baska biryerlerden sizdiriyor olabilir belki bilemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinli volvo.normal

• distan camin ust tarafindaki yaistirilar yerden su damla seklinde iceri girip camin ustunden asagiya dogru ilerlemis olarak gordum .gozle gorulmuyor sadece kurumus kirec lekesi olarak goruluyor fakat 5,6 yerden asagiya kadar inmis.icten elle cami disa dogru bastirinca cam oynuyor.yani cami yapistirdiklari madde ozelligini kaybetmis ve cami tutmuyor.distan baglanti noktasindaki lastik bile oynuyor parmaginla basinca iceri giriyor.200 tl derdinde degilim sadece cami sokerken patlama riski var dedi ustanin birisi kafam ona takildi.yarin birde uetkili servise danisicam

• Usta biri o cama zarar vermeden söker takar bence max işçilik+ sıvı conta fiyatı 100 lirayı geçmez.

• hayvan gibi asılıp kastırmadığı sürece o camı patlatmanın imkanı yok. çelik tel ile sürttüre sürttüre orta halli bir camcı cok rahat ön camı cıkartır. cam cıktıktan sonra cam ve cerceve arasında göreceğiniz siyah izolasyon malzemesini zımparalanıp tamamen söküldüğünden emin olun. yeni izolasyon malzemesini sıktıkları tüpün başlığı Y şeklinde kesilmiş olmalıdır. ve sürecekleri hatta kesintisiz s çizerek çekilmelidir. bu konularda dikkatli olmasını isteyin camcıdan. yetkili servise ihtiyac yok... birde telle kesme işleminden önce ön gögüse bişeyler serin tel izalasyon malzemesine sürtünürken olduğu gibi gögüse dökülecek ve havalandırma kanalına gelirse işiniz biter...
  • yetkili servise danıştım ve ön camda bu tür vakaların geldiğini daha önce opel de çalışırken de şahit olduğunu şuanda ford markasında da aynı şekilde cam değişimi yaptıklarını söyledi.yetkili servisten bu durumlarda ve camla ilgili tamirlerde dışarıdan anlaştıkları camcıları çağırıp yaptırıyorlarmış, yani dışarda kendiniz yaptırın zaman kazanırsınız dedi.
  • 5dk lık cama macun çekme işlemi için 200tl çok fazla. Oto camcılara gidin 5dk da hallederler hocam taş çatlasa 100tl tutar. daha fazla vermeyin.
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    200 tl yi oto camcılar istiyor zaten hocam servis daha fazla ister ,camı komple sökük takacağı için istiyormuş
  • Sökülürken camın patlama yani kırılma ihtimali yok diyenler bilmeden konuşuyorlar, camın kırılma ihtimali çok yüksek. Zaten ön cam lamine olduğundan yan camlar gibi patlamaz. Camcının sökerken patlama ihtimali dediği konu küçük yada büyük kırıklar ve çatlaklardır. Camı çerçeveden telle keserek çıkarıyor ve bu işlem sırasında ortaya çıkan aşırı ısıdan ve kasıntıdan dolayı camın çatlama ihtimali yüksektir yada tam kesme telinin çalıştığı kenarlarda camda küçük kırıklar ve kopmalar oluşabiliyor.
    Ayrıca eski cam söküldükten sonra sağlıklı bir yapışma için camın üzerinde camın çevresi boyunca kalan çeşitli kalınlıklardaki eski yapıştırma malzemesinin tamamen temizlenmesi gerekiyor. Bu zaman alan ve zahmetli bir işlemdir.
    Camı söktürmekten başka şansınız yok. 200 TL biraz fazla olmuş ama 150 TL öyle bir iş için normal bir rakamdır. 50 yada 100 TL için kimse 2 saatten fazla öyle bir işe uğraşmaz. Eski camı söküp geri takmak sfırdan cam takmak gibi değil. Kırık camı söküp yenisini takmaktan en az iki kat daha zor, zaman ve dikkat isteyen bir iş.
    Siz en iyisi camı söktürmeden önce kırılırsa yenisini kaça takacağınında fiyatını alın, pazarlığını yapın ve işe öyle başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 29 Aralık 2017; 14:40:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Aynı şey 87 model R9 aracımda mevcut. Ne yapmak gerek?

https://forum.donanimhaber.com/clio-1-on-cam-su-alma-sorunu--130487680#130489109

Kendi aracımda su alma sıkıntım vardı. Bu şekilde geçici çözüm yaptım.

Araç eski olunca biraz ucuza yaparlar. Ist kadosan sanayide 100 tl yaparım dedi. Ama kırılma riski var, bide kaporta işi çıkarsa diye şimdilik kendim yaptım.

• kaskodan değiştireyim diyorum fakat kaskoda orjinal cam değişimi yok yan sanayi takıyorlar
  • Hafta sonu şahinin ön cam fitilini söktürüp silikon attırdım su sızıyordu içeriye 40 liraya yaptılar olimpia bayisinde taş çatlasın sizinki de 100 lira tutar başka yerlerden fiyat alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.