Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sifujack o riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Girişte aramasalar tıraş olurken biri görse laf etse gene sorun olur. Hiç gerek yok, alırım kullan atları idare ederim. Bir ara gillette blue 2 excel maximum vardı siyah poşette, açık ara en kaliteli kullan attı. Tabi her başarılı ürün gibi gillette hemen üretimine son verdi, dandik blue 3 leri çıkardı yüksek fiyattan. Şimdi götürsem ne götürürüm emin değilim. Olmadı mach 3 götürürüm, çalınırsa çalınsın.

ratatuy komşum sende kabasakalsan shark seni de kesmez. Türkiye pazarında rapira paslanmaz ve permasharptan başka verim alınacak pek jilet yok kabasakallara. Yurtdışından dersen 7 oclock blackler de yaramaz onlar da ancak astra yeşil keskinliğinde belki bir ileri seviyede keskin jiletler. Biraz takoz gibi hissiyatları var yüzde. Kibarlar ama yakın değiller, rahat akmıyorlar. İmkanın varsa 7 oclock sarılardan al. Şu an üretilen jiletler arasında kai ile birlikte feather'dan sonra en keskin ikinci jilet. Dayanıklılığı ve konforu da feather'a göre biraz daha iyi. Fiyatı da yarısı daha ne olsun. Al 100 tane keyfine bak. Daha ucuz bir opsiyon olarak Crystal(Israeli personna)' de alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Korumasız makine olmaz, öyle tıraş da olunmaz zaten. Eline jilet siper mesafesi akıllıca ayarlanmış düzgün bir makine geçtiğinde korumanın önemini ve gereğini anlarsın. Sakalın yoğun anladığım kadarıyla. O zaman imkanın varsa yurtdışından merkur 34C makinesini almanı öneririm.

Valla 25 senedir bu şekilde traş oluyorum (korumasız makinelerle). Belki alışkanlık, belki içgüdüsel açıyı otomatik ayarlayabiliyorum, bilmiyorum. Kanattığım falan da olmuyor. Belki de belirttiğiniz gibi, "düzgün" bir makineyle traş olmadığımdan önemini bilmiyor olabilirim. Bahsettiğiniz makine gayet güzel, ciddi ciddi düşünüyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

E madem o kadar uzun süredir bu şekilde tıraş oluyorsun, niye usturaya geçmeyi düşünmüyorsun?

• honemeister abim şu perma-sharpları koymuş

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

bizim buralarda çelik sanayi aş nin perma-sharplarından dolu ? acaba memnun kaldı mı başka kullanan var mı ?
  • quote:

quote:

quote:

Korumasız makine olmaz, öyle tıraş da olunmaz zaten. Eline jilet siper mesafesi akıllıca ayarlanmış düzgün bir makine geçtiğinde korumanın önemini ve gereğini anlarsın. Sakalın yoğun anladığım kadarıyla. O zaman imkanın varsa yurtdışından merkur 34C makinesini almanı öneririm.

Valla 25 senedir bu şekilde traş oluyorum (korumasız makinelerle). Belki alışkanlık, belki içgüdüsel açıyı otomatik ayarlayabiliyorum, bilmiyorum. Kanattığım falan da olmuyor. Belki de belirttiğiniz gibi, "düzgün" bir makineyle traş olmadığımdan önemini bilmiyor olabilirim. Bahsettiğiniz makine gayet güzel, ciddi ciddi düşünüyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

E madem o kadar uzun süredir bu şekilde tıraş oluyorsun, niye usturaya geçmeyi düşünmüyorsun?

Dediğim gibi, alışkanlık. Şimdi sıfırdan usturaya alışmak zor gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

quote:

Fallschirmjäger komşum sendeki latinum lux'lerin orjinalliğinden emin misin? Bendekiler denediğim en keskin rapira varyantı ve yukarıda da yazdığım gibi permasharpla aynı hatta belki biraz daha keskinler. Ki lord' un ürettiği hiç bir jilet keskinlik olarak rapira paslanmaz seviyesinde bile değilken, platinum lux'leri kör bulmandan elindekilerin sahte olduğunu düşünüyorum.

Tabiki öyle bir ihtimal de var. Sonuçta mersin limanına adamlar getiriyor galiba en güvenilir olanı dedigim gibi mısır malları. Port said'den çıkan mallar direk mersine geliyor ve sahte olması ihtimali yok. ama rus malları için bir garantiyi kimse veremez. tabiki bu kendi izlenimlerim. ama orjinal veya sahte olsun her rapiranın ilk tıraştan sonra paslanma ihtimali çok çok yüksektir. hele birde tıraş sonrasında jileti kurulamadıysanız paslanacagı kesindir. buda rus mallarının kalitesizligini gösterir. Lord ve Derby markaları gerçekten üstün teknolojilerle ürettikleri jiletleri piyasaya dagıtıyorlar. Kalitenin hakkını vermeliyiz.

Jiletin çabuk paslanıyor olmaısnı kalitesizlik göstergesi olarka kabul edemeyiz. Nitekim piyasada saf karbon çeliğinde jiletler de var ve onlar da çabuk paslanıyor. Bu tarz jiletlere biraz özenli davranmak, makinada bırakmamak, suyun altında temizledikten sonra hafifçe kurulayarak bir fırçanın kıllarını üzeirne bırakmak yetelri. Bu şekilde rapiralar 3-4 tıraş rahat dayanıyor.

Çeliği belirli bir oranda nikel ve korom eklediğinizde paslanmaz olur. Daha doğrusu paslanmaya karşı dirençli hale gelir. Bu oran arttıkça direnç artar ama çeliğin homojenliği de azaldığı için elde edilebilecek maksimum keskinlik de düşmüş olur. O bakımdan bugün çoğu ustura hala saf karobn çeliğinden üretiliyor ve düzenli yağlanmaları gerekiyor aksi taktirde çok çabuk paslanıyprlar. şimdi biz bunlara kalitesiz diyemeyiz.

Bir jilette kaliteyi en çok keskinliği ve bu keskinliği veren ağzın ne kadar pürüzsüz açılmış olduğu belirler. Bazı çok keskin jiletler vardır ağızları pütürlü bırakılmıştır ve tıraş sırası/sonrasında cildi tahriş eder. Bazıları vardır, ağızları çok iyi şekilde pürüzsüzleştirilmiştir. Bu sayede ciltte yağ gibi akarlar. İkinici önemli kalite unsura dayanıklılıktır. Jilet ne kadar kaliteli ve sert çelikten yapılmış ve üretimi sırasında ne kadar iyi ısıl işlme uygulanmışsa dayanıklılığı da o kadar uzun olacaktır. Timor'lar bu yüzden pahalı mesela. Ucuz, yumuşak çelikten, kötü ısıl işlmele yapılmış bir jilet ise çok çabuk körelecek bir tıraş sonrasında vasatlaşacaktır. Kaliteyi arttıran bir diğer etken de ağızdaki kaplamadır. Platinyum kaplama gibi işlemler eksta iş yükü getirdiğinden maliyeti arttırır. Misal zamanında personna' nın tungsten kaplı jiletleri vardı. Zamanında değeri bilinmemiş şimdi altın misali. Ama platinyum kaplı jilet her zaman iyi olacak diye bir kaide yok.

• quote:

Tabac tıraş sabunuda şöyle 50 tl kargo hediye

http://tr.strawberrynet.com/mens-fragrances/tabac/tabac-original-shaving-soap/117460/

Sayfanın yukarısındaki kocaman yazıyı okumadın galiba. :)

Hükümetimiz sağolsun sanki ülkede her şey var, toptan yasakladıklar kozmetik ürünü diye herşeyin alışverişini.
  • quote:

quote:

Tabac tıraş sabunuda şöyle 50 tl kargo hediye

http://tr.strawberrynet.com/mens-fragrances/tabac/tabac-original-shaving-soap/117460/

Sayfanın yukarısındaki kocaman yazıyı okumadın galiba. :)

Hükümetimiz sağolsun sanki ülkede her şey var, toptan yasakladıklar kozmetik ürünü diye herşeyin alışverişini.

Gerçekten üzüldüm. Türkiye'ye yapılacak gönderileri geçici bir süre için kabul edemiyoruz. yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

lord

askere gideceksen uygun makine ve jilet götürme riskine gir derim, ben götürmedim ve çok pişmanım zira ilk girişimde ne acemilik ne usta birliğimde bavulum aranmadı. ama şimdi çarşıdan almak istesem izin vereceklerini sanmıyorum :(

gördüğüm kadarıyla ankarada epey arkadaş var. buluşup konuşmak isteyen olursa ben ankaradan gitmeden bir buluşma yapalım derim.ocağın ortasına kadar ankaradayım ama haliyle sadece çarşı izinlerinde müsaitim

@honemeister abi
    almaya değecekse son alet olarak fatipi almayı düşünüyorum,traşı mükemmel demişsin, slant ve futurun yanına fatipi tavsiye edermisin? almaya değmeyen bir aletse fatip yerine 1-2 TGN fırça alıp sonlandıracam

1 ay önce f/p üstünlüğünü ve tıraşının farkını anlatmak için kendimi yırttığım slant vb alet ve porsuk fırçalara bile çok pahalı gereksiz diyen arkadaşlar şimdi bırakın futuru-ej89u hususi sabun tası ,köpürtme tası peşine düşmüş,şaşkınlıkla izliyorum.dün bu alet ve fırçalara karşı bana lüks-vip işi diyenler vardı,asıl lükse kaçan hususi kaplar
    sabun tası olarak dove el kreminin boş plastik kabını kullanırım,köpürtürken plastik komposto kasesi kullanırım yetiyor (scuttle lerin farkı elbette vardır o ayrı)

Ankarada mısın, haber verseydin yardımcı olurdum malzeme tedariği konusunda. Geçmişte bir anlaşmazlık yaşadık canını sıktıysam özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 25 Eylül 2011; 16:01:53 >

• quote:

sifujack o riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Girişte aramasalar tıraş olurken biri görse laf etse gene sorun olur. Hiç gerek yok, alırım kullan atları idare ederim. Bir ara gillette blue 2 excel maximum vardı siyah poşette, açık ara en kaliteli kullan attı. Tabi her başarılı ürün gibi gillette hemen üretimine son verdi, dandik blue 3 leri çıkardı yüksek fiyattan. Şimdi götürsem ne götürürüm emin değilim. Olmadı mach 3 götürürüm, çalınırsa çalınsın.

ratatuy komşum sende kabasakalsan shark seni de kesmez. Türkiye pazarında rapira paslanmaz ve permasharptan başka verim alınacak pek jilet yok kabasakallara. Yurtdışından dersen 7 oclock blackler de yaramaz onlar da ancak astra yeşil keskinliğinde belki bir ileri seviyede keskin jiletler. Biraz takoz gibi hissiyatları var yüzde. Kibarlar ama yakın değiller, rahat akmıyorlar. İmkanın varsa 7 oclock sarılardan al. Şu an üretilen jiletler arasında kai ile birlikte feather'dan sonra en keskin ikinci jilet. Dayanıklılığı ve konforu da feather'a göre biraz daha iyi. Fiyatı da yarısı daha ne olsun. Al 100 tane keyfine bak. Daha ucuz bir opsiyon olarak Crystal(Israeli personna)' de alabilirsin.

şıkbaylar belki kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 25 Eylül 2011; 16:01:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ! SpiDeR !

quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

+1

+2
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

öncelikle 27 sayfalık konuyu okumanın zorluğuna sığınarak size birşey danışmak istiyorum.

Benim yaşadığım yer küçük bir yerleşim birimi. Dolayısıyla buradaki market ve bakkallarda bu yaprak jiletlerden bulamıyorum. Sorduğum berberlerde de hep yarım jiletler var (usturaya takılanlar). İnternetten satın alabileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir site var mıdır?

Ayrıca hangi markadan almamı önerirsiniz? Bir de kaliteli bir makine almak istiyorum. Bununla ilgili önerileri de dikkate almak isterim. Teşekkürler.

şıkbay tıraş aleti 1 tl , jaguar fırça 10-15 tl arası, arko sabun 1.5 tl , derby jilet 50 krş güzel bir başlangıç
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

öncelikle 27 sayfalık konuyu okumanın zorluğuna sığınarak size birşey danışmak istiyorum.

Benim yaşadığım yer küçük bir yerleşim birimi. Dolayısıyla buradaki market ve bakkallarda bu yaprak jiletlerden bulamıyorum. Sorduğum berberlerde de hep yarım jiletler var (usturaya takılanlar). İnternetten satın alabileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir site var mıdır?

Ayrıca hangi markadan almamı önerirsiniz? Bir de kaliteli bir makine almak istiyorum. Bununla ilgili önerileri de dikkate almak isterim. Teşekkürler.

şıkbay tıraş aleti 1 tl , jaguar fırça 10-15 tl arası, arko sabun 1.5 tl , derby jilet 50 krş güzel bir başlangıç

daha cok hersey bir milyon
    japon pazarı
    çin pazarı tarzı
    hersey satan kalıtesız mekanlarda bulabılırsınız ;)

• Evet arkadaslar bugun ilk kez dun Rossmann'dan aldigim porsuk kili fircayi ve Cerrus jileti sonunda denedim. Oncelikle 2 gunluk sakalim oldugunu ve sakallarimin da cok yogun ve sert olmadigini soylemem lazim. Fircadan baslarsak, Lordumuzun da dedigi gibi uclari biraz batiyor. Hele ikinci perde icin yeniden kopurttunuzde bu batmayi, jiletin yeni gezindigi suratinizda daha fazla hissediyorsunuz. Bunun disinda ben fircadan genelde memnun kaldim diyebilirim. Guzel kopuk yapiyor, elde verdigi his guzel ve yaklasik 4 aydir kullandigim Banat fircadan cok daha iyi. Netice itibariyle bence 10 TL Banat'a verene kadar bunu almak cok daha mantikli.

Gelelim jilete. Burada bu kadar tecrubeli arkadaslar varken benden cok detayli bir jilet incelemesi beklemeyin. Ne o kadar cok farkli jilet kullandim ne de o derece tecrubeliyim. Ama sunu soyleyebilirim ki daha once kullandigim yesil Astra ve Wilkinson'a gore cok daha iyi. Iki perdede tam olmamakla beraber sinekkaydina yakin bir tiras sagladi. Cok fazla tahris yok. Cok keskin olmasa da herhangi bir yolma hissi falan da olmadi. Genel itibariyle orta halli bir jilet. Feather, Crystal. Gillette vb gibi jiletlerin bulunamadigi durumlarda bence Astra ve Wilkinson gibi jiletlere cok iyi bir alternatif.

Unutmadan, bugun ilk kez Arko tiras sabunu yerine Nivea'nin tiras kremini kullandim. Ne kokusu, ne kopugu ne de verdigi his olarak emektar Arko'nun yanina bile yaklasamadigini gordum.

• benim malzemeler de tr ye ayak basmış, lordun derin muhalefetinden sonra futurun yanına DE89L yi de eklemiştim. onun yanında cella sabun, tabac sabun proraso krem. proraso after shave edwin jagger best fırça ve yine lordun şiddetle tavsiyesi olan Alt Innsbruck Pre & After Shave Emulsion. yarın elime geçicek malzemeler o yüzden bugün yine permatikle traşa devam. artık malzemeleri salı kullanacağım. jilet almayı unuttum maalesef ama perma sharp ın işimi göreceğimi düşünüyorum. herkese keyifli traşlar.
  • Komşular, elinde babasından, dedesinden kalma iyi durumda ustura olan var mı? Satın almak için sormuyorum, isteyen varsa bir-iki tanesini ücretsiz bileyip, tıraşa hazır hale getirebilirim sizler için.

Ustura tıraşını görmüş olursunuz. Ustura bir kere bilendikten sonra sadece tıraş öncesinde kayışlanmak ister. Kayışınız yoksa, kaliteli bir deri kemer ya da hiç olmadı gazete de iş görecektir. Bu şekilde yeniden bilemeden sakal durumunuza ve tekniğinize göre birkaç ay bilemeden kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murti58

benim malzemeler de tr ye ayak basmış, lordun derin muhalefetinden sonra futurun yanına DE89L yi de eklemiştim. onun yanında cella sabun, tabac sabun proraso krem. proraso after shave edwin jagger best fırça ve yine lordun şiddetle tavsiyesi olan Alt Innsbruck Pre & After Shave Emulsion. yarın elime geçicek malzemeler o yüzden bugün yine permatikle traşa devam. artık malzemeleri salı kullanacağım. jilet almayı unuttum maalesef ama perma sharp ın işimi göreceğimi düşünüyorum. herkese keyifli traşlar.

Biri mi getiriyordu yanında? Malum gümrüklerdeki kozmetik yasağı.

O alt-innsbrück emülsiyonu kıskandım şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 25 Eylül 2011; 20:11:30 >

• İngiltereden bir arkadas geliyordu bugun, onun adresine gondermistim malzemeleri, o getirdi. Yarin is yerinde alicam artik.
  • Cerrus jileti denemek maksatlı alıcam önümüzdeki ay eskişehire gidip geldikten sonra... ama fırçayı da almayı düşünüyorum. acelesi yok zaten yakında FS fırçam gelicek :)))) 1 haftaya gelir diye düşünüyorum. bugün alalı tam bir hafta oldu.. kargoya verileli de 6 gün... Cerrus da seyahat fırçam olur.
    Hocam sana zahmet Cerrus un yakından çekilmiş bir iki fotoğrafını paylaşabilir misin???

Lord Sparhawk Eskişehirde traş malzemeleri için gezip görebileceğimiz bir yer var mı???? veya uğrayabileceğimiz farklı marka jiletler bulabileceğimiz yerler. Eskişehiri çok bilmiyorum. günübirlik bir sunum yapıp döneceğim.. eğer sunumun saati ters değilse şöyle bir iki yere bakabilirim. Mesela kozmetikmarket.com adresinin sahibi akgül ticaret eskişehirde gözüküyor. osmangazi Üniversitesine yakın mıdır orası???

McOrco, henüz traş olmadım yarın sabah olucam ama senin losyonu gelip geçerken sürüyorum. bugün 3 kez sürdüm 2 günlük sakalımın boyun bölgesinde diplere. bir sıkıntı olur mu ki??

Saygılar
    herkese iyi akşamlar

quote:

Orijinalden alıntı: piankhy1
    Evet arkadaslar bugun ilk kez dun Rossmann'dan aldigim porsuk kili fircayi ve Cerrus jileti sonunda denedim. Oncelikle 2 gunluk sakalim oldugunu ve sakallarimin da cok yogun ve sert olmadigini soylemem lazim. Fircadan baslarsak, Lordumuzun da dedigi gibi uclari biraz batiyor. Hele ikinci perde icin yeniden kopurttunuzde bu batmayi, jiletin yeni gezindigi suratinizda daha fazla hissediyorsunuz. Bunun disinda ben fircadan genelde memnun kaldim diyebilirim. Guzel kopuk yapiyor, elde verdigi his guzel ve yaklasik 4 aydir kullandigim Banat fircadan cok daha iyi. Netice itibariyle bence 10 TL Banat'a verene kadar bunu almak cok daha mantikli.

Gelelim jilete. Burada bu kadar tecrubeli arkadaslar varken benden cok detayli bir jilet incelemesi beklemeyin. Ne o kadar cok farkli jilet kullandim ne de o derece tecrubeliyim. Ama sunu soyleyebilirim ki daha once kullandigim yesil Astra ve Wilkinson'a gore cok daha iyi. Iki perdede tam olmamakla beraber sinekkaydina yakin bir tiras sagladi. Cok fazla tahris yok. Cok keskin olmasa da herhangi bir yolma hissi falan da olmadi. Genel itibariyle orta halli bir jilet. Feather, Crystal. Gillette vb gibi jiletlerin bulunamadigi durumlarda bence Astra ve Wilkinson gibi jiletlere cok iyi bir alternatif.

Unutmadan, bugun ilk kez Arko tiras sabunu yerine Nivea'nin tiras kremini kullandim. Ne kokusu, ne kopugu ne de verdigi his olarak emektar Arko'nun yanina bile yaklasamadigini gordum.

• Süper!!!
    Cella ve Proraso yorumlarınızı bekliyorum. malesef benimkilerin gelmesine en az 3 ay var :s
    Ben de bir arkadaşıma rica ettim. gelirken italyadan getirecek. Cellayı kiloluk istedim yalnız. eşe dosta dağıtırım diye :)))
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: murti58
    İngiltereden bir arkadas geliyordu bugun, onun adresine gondermistim malzemeleri, o getirdi. Yarin is yerinde alicam artik.
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.