Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

1kg cella işi kesin değil ve en az 3 ay sonra elime geçer.
    bu arada yabancı forumları ve bazı internet sitelerini talan ettim. almış olduğunuz CERRUS traş bıçakları muhtemelen CROMA tarafından üretiliyor.
    CROMA da honemeister hocam tarafından tavsiye edilen bir jilet.
    ROSSMANN arıyoruz :))))))
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
    Ws sensitive ile başlayım diyorum. Cella bir sonraki adım. Galiba 1 kg getirtiyordun o ne oldu Bir hesap çıkarırsın alırım senden. Napalım artık hareket zamanı

Rosman istiyorsanız alıp göndereyim.

Rossman'ın kremi de mi var ?

Valla ben de sizinle ayni sekilde dusundum. Sonucta 2.5 TL birsey. Alip denesek, begenmesek ne olur. En azindan denemis olurum diye dusundum. Ama henuz deneyemedim. Sabahtan direkt kendimi denize attim. Insallah aksam deneyecegim. Hem fircayi hem jileti. En son Crystal ve Feather kullandim. Bakalim onlara nazaran nasil. Wilkinson ve Astra'dan daha iyi olabilir diye dusunuyorum. Bu arada bir arkadas tras kremi var mi diye sormus. Dun Rossmann'i alt ust ettim ama Arko ve Nivea'dan baska tiras kremi gormedim.

• Evet komşular 3 jiletle daha ilgili fikirlerimi yazmak istiyorum. Ladas, rapira platinum lux ve swedish super steel ile ilgili. Hepsi de Mostochlegmash firmasının moskovadaki fabrikasında üretiliyor.

Ladas ile başlarsam, bu jilet hakkında nette hiç bir bilgi yoktu. Bir şekilde ambalajının renginden midir, rapira türevi olmasından mıdır bilmiyorum uzun zamandır denemek istiyordum. Fakat tıraş sırasında keskinliğinin şaşırtıcı derecede düşük olduğunu gördüm. Pembe/mavi siyah paslanmaz rapiradan bir ileri keskinlikte sadece. Benim için oldukça düşük. Shark, astra yeşil gibi jiletler bariz daha keskin kalıyorlar. Tıraşı rahat, orta derecede konforlu ve tıraş sonrası tatminkar derecede pürüzsüz ancak tıraş pek yakın değil. 3 perdede sakal uçları kalıyor. 1 kere kullanmış olmama rağmen vasat sonucundan dolayı tekrar kullanmayı düşünmüyorum.
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

İkinci olarak Rapira platinum lux. Adından dolayı bu jiletlerin benim sevdiğim versiyonlara göre oldukça iyi olacağını umuyordum. Bu jiletler biraz acayip. Keskinlikleri oldukça yüksek seviyede, diğer tüm rapiralardan daha keskinler hani permasharp ile aynı seviyede belki bir adım daha keskin. Fakat ilginçtir tıraş sırasında rahat akmıyor. Konforu o kadar iyi değil. Tıraş sonrasında çok hafif tahriş var. Oldukça keskin olmasına rağmen 3 perde de sonuç yeterli yakınlıkta değil. Aslında biraz detaylı çalışırsanız oldukça yakın tıraş verecektir ama pek konforlu olmayan keskinliğinden dolayı cildinizi tahriş edeceğini anlıyor ve zorlamıyorsunuz. Sputnik' i andırıyor. Bu jiletle ilgili tam kararımı vermiş olamasamda, şüpheli yaklaştığımı belirteyim.

Son olarak Rapira swedish supersteel versiyon. Bunların bana görsel olarak kalite hissiyatı biraz daha iyi gibi geldi sanki. Keskinliği ortalama üzeri, astra mavi ayarında ama daha iyi, konforu iyi, tahriş sıfır, tıraş 3 perdede sinekkaydına yakın ve pürüzsüz. Ama bir voskhod pürüzsüzlüğü değil. Fakat bu jilet bana rahatlık, keskinlik, tıraş sonrası olarak benim sevdiğim kırmızı/mavi/beyaz paslanmaz rapiraları aşırı derecede anımsattı. Onlarda fark yüzde azıcık daha iyi akıyorlar, daha hızlı tıraşa imkan veriyorlar ve sonuçlar voskhod'a yakın derecede daha pürüzsüz oluyor. Ama çok çok benziyorlar, farklar minimal. En önemli fark swedish supersteel pakette 5' li geliyor ve ülkede yok, super stainless pakette 10' lu geliyor ve ülkede 100 tanesi 6 liraya kadar bulunabiliyor. Bu jiletle de henüz bir kere tıraş olduğum için nihai fikrimi vermiyorum.

Netteki araştırmalarımda en iyisinin platinum lux olarak kabul edildiğini gördüm. Şu an benim bu üçü arasında tercihim swedish supersteel. Ama genel arasında hala benim favorilerim olan paslanmaz rapiralar. Jiletler herkesin yüzünde farklı olacaktır, o yüzden bunları sizin için de aynısı olacakmış gibi keisn kabul etmeyin. Fakat şunu açıkca şöyleyebilirim ki hangi türü olursa olsun paslanmazlar ile diğerlerinin arasında çok büyük artı/eksi fark yok. Dolayısıyla ülkede bulunmayan bu versiyonların 1 paketine 1-2 dolar vermeye hiç gerek yok. Alın 100' lü paslanmaz keyfinize bakın. Karışıklığı önlemek için kullandıklarımı kötüden iyiye sıralayorum aşağıda.

Bonus olarak gillette rubie platinum incelemesi vereyim. Bunların paketi rapira platinum lux ile neredeyse birebir aynı. Ama ilginçtir bu jiletle p&G' nin st petersburgdaki fabrikasından üretiliyor ve Rusyada rapira platinum lüx'lere göre 3 kat daha pahalı satılıyormuş. Fakat ben bunu karşılayacak hiç bir yanını görmedim. Sonderece vasat performanslı bir jilet. Keskinliği kötü, konforu kötü, tıraş sonrası yüzü pütürlü bırakıyor ve yakın tıraş edemiyor .Hİç bir manası yok. Bu jiletin birebir aynısının çakması var, çinliler sağolsun. Nette farklarına bakabilirsiniz. Ben benimkileri bullgoose'dan aldığım için orjinal. Ama dediğim gibi eğer denediğim jilet paketten kötü çıkan bir versiyon değilse(talihim genelde böyledir :)) bu jiletlerden bir halt olmaz. Hiç boşuna uğraşmayın almaya.

Bir ara bende blogda, honemeister komşum gibi jilet değerlendirmelerimi yazacağım. Bildiğim kadarıyla onun sakalı pek yoğun değil o yüzden orta keskinliklteki jiletleri oldukça beğeniyor. Bende ise durum farklı sakallar yoğun ve kalın. Oldukça keskin ama konforlu olan jiletlere ihtiyaç duyuyorum. Öyle yabancıların ballandıra ballandıra bitiremediği astralar, sharklar, lordlar iyi tıraş vermiyor bende. Dolayısıyla jilet değerlendirmelerimiz arasında bazı bariz farklar görebilirsiniz. Bu da farklı sakal tipleri arasında jiletlerin ne kadar farklı performans gösterdiği konusunda size yardımcı olacaktır okurken. Ona göre kabasakallar bu yana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 25 Eylül 2011; 13:02:03 >

• Acaba bu internet ortamında dolaşan panpa lafı rapiradan mı geliyor?
  • heralde
    zira çoğu insan kril alfabesine aşina değil :)))
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Acaba bu internet ortamında dolaşan panpa lafı rapiradan mı geliyor?
  • hocam o en sondaki en beğendiğim dediğin rapira orj rus rapirası değil mi????
    O ambalajın da çin yapımı sahtesi var mı???
    şu açıdan soruyorum, eğer bulursak güvenle alabilir miyiz bir aldatılma ile karşılaşmadan. benim aldığım jiletin sizin denediğiniz jiletle aynı olduğuna emin olarak...
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 25 Eylül 2011; 13:34:01 >
  • Komşu bunların hepsi orjinal rus rapirası, en üsttekiler sahte değil, onlar da orjinal rapira. Ama türkiye pazarında çok fazla sahtesi satılıyor dikkat etmek lazım.
  • ayda 1, en fazla 2 kez tıraş olurum. tek kullanımlık olan 3 bıçaklılardan alıyorum, köpük olarak ne varsa onu kullanıyorum. memnunum...
  • quote:

Acaba bu internet ortamında dolaşan panpa lafı rapiradan mı geliyor?

inci sozlukculerın dılımıze soktugu bır tabır emoların
    kankanın qanqa seklınde yazmasıyla dalga gecılen bır baslıkta olustu
    ve devam ettı panpalar :)
  • Arkadaşlar merhaba,

öncelikle 27 sayfalık konuyu okumanın zorluğuna sığınarak size birşey danışmak istiyorum.

Benim yaşadığım yer küçük bir yerleşim birimi. Dolayısıyla buradaki market ve bakkallarda bu yaprak jiletlerden bulamıyorum. Sorduğum berberlerde de hep yarım jiletler var (usturaya takılanlar). İnternetten satın alabileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir site var mıdır?

Ayrıca hangi markadan almamı önerirsiniz? Bir de kaliteli bir makine almak istiyorum. Bununla ilgili önerileri de dikkate almak isterim. Teşekkürler.
  • Kısaca cevap vereyim

makine :
    ucuz tercih --- Wilkinson Sword Double Edge :http://urun.gittigidiyor.com/WILKINSON-SWORD-DOUBLE-EDGE-CLASSIC-TRAS-MAKINAS_W0QQidZZ44589004
    pahalı tercih ---- Edwin Jagger DE89L :http://www.traditionalshaving.co.uk/mall/productpage.cfm/traditionalshaving/_EDW-RAZ-DE89L/268151/DE-Razor-Lined-Chrome-Plated-DE89L (kargoyla 55-60 liraya filan gelir heralde)

jilet: pahalı ama tek tercih.. al unut. Permasharp 100lü paket 25-26 lira
    ucuz tercihler ASTRA yeşil paket (10-12 lira), Shark(5 lira filan 100lüsü)
    internette satan kozmetikçiler var bunları. telefon edip havaleyle kendine göndertebilirsin bi 100lü paket
    çok sık ve sertt sakallı değilsen DERBY de var hem de yerli malı
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: unsal07
    Arkadaşlar merhaba,
    öncelikle 27 sayfalık konuyu okumanın zorluğuna sığınarak size birşey danışmak istiyorum.
    Benim yaşadığım yer küçük bir yerleşim birimi. Dolayısıyla buradaki market ve bakkallarda bu yaprak jiletlerden bulamıyorum. Sorduğum berberlerde de hep yarım jiletler var (usturaya takılanlar). İnternetten satın alabileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir site var mıdır?
    Ayrıca hangi markadan almamı önerirsiniz? Bir de kaliteli bir makine almak istiyorum. Bununla ilgili önerileri de dikkate almak isterim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Arkadaşlar merhaba,

burası gayet uygun

jilet:
    http://www.kuaforpazari.net/index.php?p=show&pid=160&k_id=12

• Bende e-kuaför sitesinden kapıda ödeme seçeneğiyle aldım, çok kısa sürede kargolayıp yolladılar memnun kaldım.
  • @ppzrg & McOrco & LordSparhawk

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz linkleri inceledikten sonra tercihimi yapacağım.

Yalnız makinede şöyle bir sorunum var: Kenarları korumasız makine arıyorum. Yani jilet doğrudan cilde temas edecek. Şu anda kullandığım makine Wilkinson'un siyah renkli ucuz bir makinesi, onu tercih etmemin sebebi de, kenarlarındaki korumaları (plastik olduğu için) penseyle kırma imkanı olmasındandı. Metal bir makine istiyorum, ama onun da korumalarını kırmak mümkün olmaz. Korumasız metal (krom) bir makine bulma imkanım var mı?
    (Top sakalım olduğu için sakalın hatlarını korumasız makineyle daha iyi ayarlayabiliyorum, korumasız makine arama sebebim budur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal07 -- 25 Eylül 2011; 14:19:56 >
  • Mail geldi futuru paketlemişler postaya verince bir mail daha atacaklarmış

---

Dear ilker

The status of your order ............ recently placed on The Traditional Shaving Company website has been updated.

The following items have been dispatched and are now on their way to you.

The Shaving Room 10% discount. (x 1) - Quantity: 1

Futur Safety Razor Chrome - Quantity: 1

What to do if your order does not arrive - important please read

UK orders will usually arrive the next working day and international orders usually arrive in 5 - 7 working days. Occasionally orders are delayed by Royal Mail and may take longer. If you do not receive your order in the normal time please do not be concerned as it should still arrive. However, if your order has still not arrived after 14 working days (21 working days for international orders) then please contact us at sales@traditionalshaving.co.uk and we will arrange a refund or replacement.

• Mavi siyah rapilara kötü gözüyle bakamadım açıkçası. Kullandıgım rapira platinum lux ler kesinlikle kör bıçak derecesinde. sakallarım orta sertlikte ve böyle oldugu halde memnun kalmadım. zorunlu kalmadıkça alınmaması gereken rus jiletleri. Made in egypt yazan jiletleri korkmadan kullanıyorum. Benim seviyemde sakalı olan arkadaşlarıma ve abilerimede naçizane öneriyorum. saygılar
  • lord

askere gideceksen uygun makine ve jilet götürme riskine gir derim, ben götürmedim ve çok pişmanım zira ilk girişimde ne acemilik ne usta birliğimde bavulum aranmadı. ama şimdi çarşıdan almak istesem izin vereceklerini sanmıyorum :(

gördüğüm kadarıyla ankarada epey arkadaş var. buluşup konuşmak isteyen olursa ben ankaradan gitmeden bir buluşma yapalım derim.ocağın ortasına kadar ankaradayım ama haliyle sadece çarşı izinlerinde müsaitim

@honemeister abi
    almaya değecekse son alet olarak fatipi almayı düşünüyorum,traşı mükemmel demişsin, slant ve futurun yanına fatipi tavsiye edermisin? almaya değmeyen bir aletse fatip yerine 1-2 TGN fırça alıp sonlandıracam

1 ay önce f/p üstünlüğünü ve tıraşının farkını anlatmak için kendimi yırttığım slant vb alet ve porsuk fırçalara bile çok pahalı gereksiz diyen arkadaşlar şimdi bırakın futuru-ej89u hususi sabun tası ,köpürtme tası peşine düşmüş,şaşkınlıkla izliyorum.dün bu alet ve fırçalara karşı bana lüks-vip işi diyenler vardı,asıl lükse kaçan hususi kaplar
    sabun tası olarak dove el kreminin boş plastik kabını kullanırım,köpürtürken plastik komposto kasesi kullanırım yetiyor (scuttle lerin farkı elbette vardır o ayrı)

• quote:

Evet komşular 3 jiletle daha ilgili fikirlerimi yazmak istiyorum. Ladas, rapira platinum lux ve swedish super steel ile ilgili. Hepsi de Mostochlegmash firmasının moskovadaki fabrikasında üretiliyor....

/*YAZILAR - GÖRSELLER*/

....Bir ara bende blogda, honemeister komşum gibi jilet değerlendirmelerimi yazacağım. Bildiğim kadarıyla onun sakalı pek yoğun değil o yüzden orta keskinliklteki jiletleri oldukça beğeniyor. Bende ise durum farklı sakallar yoğun ve kalın. Oldukça keskin ama konforlu olan jiletlere ihtiyaç duyuyorum. Öyle yabancıların ballandıra ballandıra bitiremediği astralar, sharklar, lordlar iyi tıraş vermiyor bende. Dolayısıyla jilet değerlendirmelerimiz arasında bazı bariz farklar görebilirsiniz. Bu da farklı sakal tipleri arasında jiletlerin ne kadar farklı performans gösterdiği konusunda size yardımcı olacaktır okurken. Ona göre kabasakallar bu yana

Lordum benim de bir kabasakal olarak rica etmek istediğim bir incelemeydi. Bu rapira çeşitlerinin neredeyse tümünden temin ettim.(Ankara da asker malzemeleri satılan tünelde bulunabiliyor-gayet pahalı olarak /tanesi 1 TL/-Toptancısıyla görüştüm fiyat da anlaştık ama kullandığım standart rapira dan sonra yüzüm kızarmıştı. Sizin voskhod ve sputnik incelemenizden sonra da iyice tereddüte düşmüştüm.Ben henüz deneyemedim sputnik ve voskhodları. Sanıyorum shark, astra üstü için farklı bir jilet aramaya başlasak iyi olacak. Honemeister kesicilik, konforu her jilet için belirtmese de shark la personna red boxa 6,75 puan vermişti galiba.Sample packlerin içine de türkiye de bulunabilecek bir jilet attıklarında insanın alası gelmiyor.(malesef böyle hesapcıyım) Sizce yurtdışından alacağımız verdiğimiz paraya değecek, kabasakallarda yüksek performanslı jilet ne olabilir. Gillette Super Platinum -black box?

Rapira ürün grubu için yazıyorum: Rusyaya ucuz yoldan para gönderebilecek ve kargoyu da ucuza halledebilecek arkadaşlar için; bi rustan fiyat aldım. 4000 yaprak jiletlik koliyi 87~91 $a alabilirsiniz.İsteyen arkadaşlara iletişim bilgisi ve bana gönderilen fiyatları verebilirim.Ben lordumuzun incelemeleri sonucu caydım ama ucuza getirebilecek bir arkadaştan 400 500 tane alabilirim. (western union a 15 $ kaptırmayacak, kargo 15 $ dan düşük olacak)

edit:
    bi rus: mtlm >rapira grubunun rusya daki toptancısı edit2:iptal/veya üreticisi/iptal
    örnek fiyat; 4000 yapraklık koli için:
    platinum lux 91$
    voskhod 87.5$
    rapira klasik 87$
    ferroburak ın bi yerde sorduğu rapira klasik tıraş aleti(10 rapira platinum lux içeriyor): 100 tanesi 91 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy -- 25 Eylül 2011; 14:38:25 >

• Korumasız makine olmaz, öyle tıraş da olunmaz zaten. Eline jilet siper mesafesi akıllıca ayarlanmış düzgün bir makine geçtiğinde korumanın önemini ve gereğini anlarsın. Sakalın yoğun anladığım kadarıyla. O zaman imkanın varsa yurtdışından merkur 34C makinesini almanı öneririm.

Fallschirmjäger komşum sendeki latinum lux'lerin orjinalliğinden emin misin? Bendekiler denediğim en keskin rapira varyantı ve yukarıda da yazdığım gibi permasharpla aynı hatta belki biraz daha keskinler. Ki lord' un ürettiği hiç bir jilet keskinlik olarak rapira paslanmaz seviyesinde bile değilken, platinum lux'leri kör bulmandan elindekilerin sahte olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Korumasız makine olmaz, öyle tıraş da olunmaz zaten. Eline jilet siper mesafesi akıllıca ayarlanmış düzgün bir makine geçtiğinde korumanın önemini ve gereğini anlarsın. Sakalın yoğun anladığım kadarıyla. O zaman imkanın varsa yurtdışından merkur 34C makinesini almanı öneririm.

Fallschirmjäger komşum sendeki latinum lux'lerin orjinalliğinden emin misin? Bendekiler denediğim en keskin rapira varyantı ve yukarıda da yazdığım gibi permasharpla aynı hatta belki biraz daha keskinler. Ki lord' un ürettiği hiç bir jilet keskinlik olarak rapira paslanmaz seviyesinde bile değilken, platinum lux'leri kör bulmandan elindekilerin sahte olduğunu düşünüyorum.

Tabiki öyle bir ihtimal de var. Sonuçta mersin limanına adamlar getiriyor galiba en güvenilir olanı dedigim gibi mısır malları. Port said'den çıkan mallar direk mersine geliyor ve sahte olması ihtimali yok. ama rus malları için bir garantiyi kimse veremez. tabiki bu kendi izlenimlerim. ama orjinal veya sahte olsun her rapiranın ilk tıraştan sonra paslanma ihtimali çok çok yüksektir. hele birde tıraş sonrasında jileti kurulamadıysanız paslanacagı kesindir. buda rus mallarının kalitesizligini gösterir. Lord ve Derby markaları gerçekten üstün teknolojilerle ürettikleri jiletleri piyasaya dagıtıyorlar. Kalitenin hakkını vermeliyiz.

• quote:

Korumasız makine olmaz, öyle tıraş da olunmaz zaten. Eline jilet siper mesafesi akıllıca ayarlanmış düzgün bir makine geçtiğinde korumanın önemini ve gereğini anlarsın. Sakalın yoğun anladığım kadarıyla. O zaman imkanın varsa yurtdışından merkur 34C makinesini almanı öneririm.

Valla 25 senedir bu şekilde traş oluyorum (korumasız makinelerle). Belki alışkanlık, belki içgüdüsel açıyı otomatik ayarlayabiliyorum, bilmiyorum. Kanattığım falan da olmuyor. Belki de belirttiğiniz gibi, "düzgün" bir makineyle traş olmadığımdan önemini bilmiyor olabilirim. Bahsettiğiniz makine gayet güzel, ciddi ciddi düşünüyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.