Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

ben çok memnunum
    sakal çok fakat bir uç ile 2 günde bir kullanım sonucu 1 seneyi geçti

Bunlar çöp

Hayır hiçde çöp değil,bir arkadaşım günde bir kullanımla 5 yılı geçti halada kullanıyor.(kendisi köse olur da)

• anlasılan bunyeler tetanoza bagısıklık kazanmıs :)
  • 1 başlığı, 2 günde bir kullanıyorsun,tam 1 sene gidiyor..
    367/2 : 183 kere traş olunca kör oluyor ? Bunun jileti nedir ya ? Suda bilenen jiletmi ? Yoksa tam anlatamadın mı @_KARDELEN_
  • eleştirmek maksatlı söylemiyorum.
    Acaba hala yolmadan kesiyor mu? Kesiyorsa biz mi yanlış yoldayız, değişime teknolojiye ayak diriyoruz????
    4 tane bıçak 20 lira. 1 tanesi 2 sene gitse 20 liraya 8 sene traş. muazzam bir şey eğer dediğiniz gibiyse...

McOrco sen hiç kullandın mı böyle değişen uçlu makinelerden?? ne kadar gitti sana bir bıçak???

Saygılar
  • Vallaha bana mach 3 ya da fusion kartuşu 15 gün anca gidiyor. İlk 1 hafta sonrasında da verimi iyice düşüyor iyi kesmiyor zaten. Köse yüze sürsen bir sene dayanmaz o bıçaklar aşınmadan.
  • Bloglarınızda konusu geçmediği için soruyorum. Edwin Jaggerdaki black badger denen kıl sınıfı bildiğimiz pure, best(finest),super, silvertip sıralamasında nereye oturuyor????
  • mach3 ün 8 senede geliştirilip milyonlarca dolar para harcandıgını düşünürsek ve üstüne üstlük günlük tıraşlarda 1 kartuşun 1 sene gidecegi garantisini vermelerine dayanaraktan arkadaşımızın söylediklerine inanıyorum. ama 5 sene olayı çok komik
  • eğer ki vadettikleri şey gerçek kullanıcıları tarafından da onaylanıyorsa gerçekten de kesemiz için en önemlisi de çevre kirliğini engellemek için (ki ben yaprak jilet işine bu yüzden girdim) muazzam katkısı olur.
    Lord Sparhawk ki kendisi zaten prüzsüz traşın keyfini yaşayan ve buna alışmış bir insan (anladığımız kadarıyla) günlük traşla sert sakallarına rağmen 15 gün kullanabiliyorsa bu aletin bize günlük kullanımla rahatlıkla 2-3 ay gitmesi mümkündür. bu da çok süper bir olay.
    Yanlış mı yaptık acaba :s
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
    mach3 ün 8 senede geliştirilip milyonlarca dolar para harcandıgını düşünürsek ve üstüne üstlük günlük tıraşlarda 1 kartuşun 1 sene gidecegi garantisini vermelerine dayanaraktan arkadaşımızın söylediklerine inanıyorum. ama 5 sene olayı çok komik

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

eğer ki vadettikleri şey gerçek kullanıcıları tarafından da onaylanıyorsa gerçekten de kesemiz için en önemlisi de çevre kirliğini engellemek için (ki ben yaprak jilet işine bu yüzden girdim) muazzam katkısı olur.
    Lord Sparhawk ki kendisi zaten prüzsüz traşın keyfini yaşayan ve buna alışmış bir insan (anladığımız kadarıyla) günlük traşla sert sakallarına rağmen 15 gün kullanabiliyorsa bu aletin bize günlük kullanımla rahatlıkla 2-3 ay gitmesi mümkündür. bu da çok süper bir olay.
    Yanlış mı yaptık acaba :s
    Saygılar

quote:

mach3 ün 8 senede geliştirilip milyonlarca dolar para harcandıgını düşünürsek ve üstüne üstlük günlük tıraşlarda 1 kartuşun 1 sene gidecegi garantisini vermelerine dayanaraktan arkadaşımızın söylediklerine inanıyorum. ama 5 sene olayı çok komik

Diyorum ya şıkbay ve türevlerini kendi paramı kazanana kadar kullanmayacagım. elit ve pahalı makinelere para vermeden italyan malı sabun ve kremlerini kullanmadan bu iş olmuyor. sonu yok yani. sakalı hiç sevmeyen biri olarak günlük tıraş olacagım üniversiteye giderken. şu anda elimde 3 tane blue 3 var. bunları bitirince ki bunlar bana günlük tıraşta 1.5 yıl kadar gider. sonra mach3 e geçip askere gidecegim. günlük tıraş olanlar için en ideali bunlar. ama eger birkaç gün tembellik edipte 4-5 günlük sakala kullanırsak ee tabiki o kadar ay kullandıgın boşuna gidecektir ve sonunda çöpe atmak durumunda kalacaksındır. en normalide budur. zaten jiletle günlük tıraş olunamaz. bir süreden sonra deri pes edecektir. çünkü yaprak jiletli tıraş aletlerine nazaran mach3 gibi tıraş aletleri tahrişsiz bir tıraşta sunuyor. bunlar benim görüşüm

• Askere gidince olursun kardeş . Askere mach 3 yada tıraş makinesi ile gidecek değilsin değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 26 Eylül 2011; 10:53:05 >
  • ben haftada 6 gün sabahları traş oluyorum yaprak jiletle. mecburiyetten değil sevdiğim için. tahriş olsa sevilmez herhalde değil mi?? :))))
    o yüzden cildin dayanmayacağı hususunda hemfikir değilim sizinle.
    tabii ki de her gün traşınızda tersten bir son perde eklerseniz en iyi makine de olsa yüz dayanmaz.her sabah güzel bir yüz hazırlığı, ardından iki perde EJ DE89L ile. 1. perde her yer yukarıdan aşağı. 2. perde kulaktan çeneye, boyun ise çıkış yönüne göre hafif çapraz. en sonunda da bölgesel olarak jiletin atladığı yerler varsa küçük tahrişsiz finishler. o kadar.
    Saygılar
  • ppzrg o kadar da goril gibi sakallı değilim komşu. Ama bir mach 3 kartuşunu iki ay kullanıyorum diyen insanlara uzaylı görmiş gibi bakıyorum doğrudur.

Black badger en alt sınıf tür. Çok sert ve çizici bir kıl.
  • trol beslemeyi sevmem ama bu mach3 mevzusunda benim görüşüm(eski bir mach3 kullanıcısı olarak): En performanslı dönemi doğru tıraş hazırlığıyla 1-2 hafta.daha sonra kirli sakallı imajınıza alışmanız lazım.(bi kartuşu en az 6 ay kullanmaya çalışıyordum) . en temiz tıraştan sonra dahi beyaz suratımın ömrü öğlene kadardı. Ters almayı hayal dahi edemiyoruz zaten.
    Basit bi soru bize yardımcı olacaktır: mach3 ünüzün zaten doğal ömrünü en çok belirleyen şey suratı-sakalları çeken grip.acaba maksimum 15 gün dayanan o bant bittikten sonra sakal kayağı gibi bir aktiviteyle mi bir yıl kullanıyorsunuz bu aleti?
    Ayrıca mach3 kullanıcısı ziyaretçiler de görüşlerini bildirirse sevinirim
    edit: Mach3 ün en hoşuma giden ve işlevsel olan yanıysa fusion modellerinde olan arkadaki tek bıçak

Edit2: Biçer-döver, elektrikli testere,tırpan, kerpeten, çekiç,balta, mach3 le tıraş olan arkadaşlar konu başlığını değiştirdiğimiz halde neden bir deus ex machina edasıyla gelip tüm sorunlarımızı çözüp tartışmaya son noktayı koyuyorsunuz ?ricam; yazmayı bırakıp biraz da okumaya zaman ayırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratatuy -- 26 Eylül 2011; 11:44:59 >

• quote:

ben haftada 6 gün sabahları traş oluyorum yaprak jiletle. mecburiyetten değil sevdiğim için. tahriş olsa sevilmez herhalde değil mi?? :))))
    tabii ki de her gün traşınızda tersten bir son perde eklerseniz en iyi makine de olsa yüz dayanmaz.her sabah güzel bir yüz hazırlığı, ardından iki perde EJ DE89L ile. 1. perde her yer yukarıdan aşağı. 2. perde kulaktan çeneye, boyun ise çıkış yönüne göre hafif çapraz. en sonunda da bölgesel olarak jiletin atladığı yerler varsa küçük tahrişsiz finishler. o kadar.
    Saygılar

Arkadaşlar şu çok açıkki ıslak tıraş sağlık açısında oldukça faydalı,hergün hazırlık olarak yüzün temizlenmesi,ölü deri artıkların temizlenmesi gibi deri için faydalı yönleri çok.Ne zaman sık tahriş edici tıraş olunursa onun olumsuz yönü tabiki olacaktır.Zaten buradaki arkadaşların tüm derdi sinek kaydı traşı mümkün olan en az tahrişle olabilmenin çabalamasıdır.Diğer 3-4 bıçaklı makinelerle çabucak tıraş olmak hem tahrişi artırır hemde maliyeti.Hepsi daha önce defalarca vurgulandı ve bence tekrar tekrar anlatmak anlamsız.Şu forum işi ne oldu?Bence alakasız resimler ve mesajlarla uğraşmamak için daha iyi olur diye düşünüyorum.Herkese selamlar

• gillette marka bir traş bıçağı kullan. eğer sakal sık değilse tek jiletli bile işini görür
  • quote:

ben haftada 6 gün sabahları traş oluyorum yaprak jiletle. mecburiyetten değil sevdiğim için. tahriş olsa sevilmez herhalde değil mi?? :))))
    Saygılar

30-45 dk arası süren bir tıraştan bahsediyoruz. Yaprak jiletle tıraş olmak ancak bir hobi olabilir ama system bıçak larla tıraş çagın mecburiyeti uzun zaman mach3 kullanan biri olarak biliyorum sizi. Galiba sizde bu konuda bunu düşünüyorsunuz. maksimum 15 dk da biten (bitmesi gereken) tıraş çagın ihtiyacı. burada bir mach3 savunucusu olarak görünmek istemiyorum zaten öylede degilim. ama bu iş sadece bir hobidir. Hemde öyle bir hobidir ki ucuz makinelerle kendini tatmin edemezsin. Şahsen üniversite ögrencisi olarak benim bu kadar büyük bir harcamanın altına girebilecegimi düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yurdasal1

quote:

Saygılar

Arkadaşlar şu çok açıkki ıslak tıraş sağlık açısında oldukça faydalı,hergün hazırlık olarak yüzün temizlenmesi,ölü deri artıkların temizlenmesi gibi deri için faydalı yönleri çok.Ne zaman sık tahriş edici tıraş olunursa onun olumsuz yönü tabiki olacaktır.Zaten buradaki arkadaşların tüm derdi sinek kaydı traşı mümkün olan en az tahrişle olabilmenin çabalamasıdır.Diğer 3-4 bıçaklı makinelerle çabucak tıraş olmak hem tahrişi artırır hemde maliyeti.Hepsi daha önce defalarca vurgulandı ve bence tekrar tekrar anlatmak anlamsız.Şu forum işi ne oldu?Bence alakasız resimler ve mesajlarla uğraşmamak için daha iyi olur diye düşünüyorum.Herkese selamlar

bitti sayılır ayın 1ınde bı terslık olmaz ıse yayında
    suan localde test edıyorum

• Fallschirmjaeger dostum.... ithal sabunlar alıym diyorsun sonra da para harcayamam diyorsun ... 1 şıkbay makine artı 10 tane rapira kaç lira tutacak. yapma etme gözünü seveyim :)))
    alacağın 10lu kullan-atların en ucuzu ondan pahalıya gelir.
    çabukluk hususunda ise haklısın. kısa sürmüyor hazırlaması, yavaş yavaş traş olması, en sonunda da temizliği tasın,sabunun filan uzun. ama uzun sürmesinin asıl sebebi jiletli makine olmasından değil bizim traş hazırlığını seremoniye çevirmemizden kaynaklanıyor. şıkbayla da mach3 ile olacağın sürede traş olabilirsin bence....
    fırça vs kullansan da uzayacağı 5 dakika eğer uzun uzadıya bir hazırlık yapmayacaksan. yapacaksan onu zaten mach3te de yapman lazım. yanlışmı söylüyorum...
    Saygılar

quote:

30-45 dk arası süren bir tıraştan bahsediyoruz. Yaprak jiletle tıraş olmak ancak bir hobi olabilir ama system bıçak larla tıraş çagın mecburiyeti uzun zaman mach3 kullanan biri olarak biliyorum sizi. Galiba sizde bu konuda bunu düşünüyorsunuz. maksimum 15 dk da biten (bitmesi gereken) tıraş çagın ihtiyacı. burada bir mach3 savunucusu olarak görünmek istemiyorum zaten öylede degilim. ama bu iş sadece bir hobidir. Hemde öyle bir hobidir ki ucuz makinelerle kendini tatmin edemezsin. Şahsen üniversite ögrencisi olarak benim bu kadar büyük bir harcamanın altına girebilecegimi düşünmüyorum.

• ha gayret!!!!
    sabırsızlıkla bekliyoruz...

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    bitti sayılır ayın 1ınde bı terslık olmaz ıse yayında
    suan localde test edıyorum
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.