Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım hepsi Lord un değil(dir inşallah)
    sadece badgerandblade forumundan arkadaşlarına ait resimler.
    bizim de böyle olmamızı istiyor :))))

quote:

Orijinalden alıntı: yurdasal1
    Lord Sparhawk üstadım;Sen ne yaptın ya maaşallah vede pes diyorum.Herkese yok futur alma şunu al vs derken acaba sende olmayan bir ürün var mı?Naçizane 9 makine 2 porsuk fırça 2 tas bolca arko,kantaşı,şap sahibi olup kendimce karizma sahibi olduğumu zannediyordum sen bizi kibarca çizdin attın.Şaka bir yana yürekten tebrik ederim.Bu arada bir arkadaşım Kıbrısa gidecek orada veya freeshoplarda hangi ürünler bulunabiliyor bilgin var mı?Teşekkürlerrrr

hocam 6.5 u gördüm futurda da 11 nasıl oluyor bi tarif etseniz veya var mı bir linki filan???
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Yeni gelin gibisiniz kaplaması kalksa ne olur, ölür müsünüz.
    Aslında futur 11'e kadar çıkıyor ama 6 üstünde kullanmak pek güvenli değil. Hatta 5 ve üzeri de pek güvenli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

sanırım hepsi Lord un değil(dir inşallah)
    sadece badgerandblade forumundan arkadaşlarına ait resimler.
    bizim de böyle olmamızı istiyor :))))

quote:

Lord Sparhawk üstadım;Sen ne yaptın ya maaşallah vede pes diyorum.Herkese yok futur alma şunu al vs derken acaba sende olmayan bir ürün var mı?Naçizane 9 makine 2 porsuk fırça 2 tas bolca arko,kantaşı,şap sahibi olup kendimce karizma sahibi olduğumu zannediyordum sen bizi kibarca çizdin attın.Şaka bir yana yürekten tebrik ederim.Bu arada bir arkadaşım Kıbrısa gidecek orada veya freeshoplarda hangi ürünler bulunabiliyor bilgin var mı?Teşekkürlerrrr

hocam 6.5 u gördüm futurda da 11 nasıl oluyor bi tarif etseniz veya var mı bir linki filan???
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Yeni gelin gibisiniz kaplaması kalksa ne olur, ölür müsünüz.
    Aslında futur 11'e kadar çıkıyor ama 6 üstünde kullanmak pek güvenli değil. Hatta 5 ve üzeri de pek güvenli değil.

Dostum üniversitede olduğunu bildiğim için sana sormak istiyorum.Dışarda eski makineleri gillette yapmasada dayanıklılık ve görünüm için rhodium kaplıyorlar.Ebayda 30 $ makineyi rhodium kaplayıp100-150 $ a satıyorlar.Bu işlemi burada yaptırabilirmiyiz araştırabilirsen sevinirim Selamlar
    http://www.yuzeyislemler.com/08kitap/rodyum-kaplama.htm

• benim alanım değil ama konu ile ilgili arkadaşlara danışıp tekrar döneceğim size.
    sizin makineler mi kaplanacak???
    Saygılar
    quote:

Dostum üniversitede olduğunu bildiğim için sana sormak istiyorum.Dışarda eski makineleri gillette yapmasada dayanıklılık ve görünüm için rhodium kaplıyorlar.Ebayda 30 $ makineyi rhodium kaplayıp100-150 $ a satıyorlar.Bu işlemi burada yaptırabilirmiyiz araştırabilirsen sevinirim Selamlar

• @McOrco,

Mergress piyasanin en aranilan en cok takip edilen modeli, http://www.leesrazors.com/categories/Razors/Safety-Razors/Mergress-Safety-Razors/ sitesinde Eric denen arkadas satis yapiyor, kendisi Merkur makineleri alip elinde tek tek modifiye edip Mergress haline getiren vatandas.

El yapimi olunca haliyle tedarik de kisitli, son durumu http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/10173-Mergress-Merkur-Progress-Upgrade/page32?s=ba8bb04e086ff623f1fbedc3d1689a2e basligindan takip edebilir yada direk siparis sitesinde wishlist'e adini yazdirabilirsin...

Ben yaklasik 2 hafta once(futur almadan) adimi yazdirmistim, ses soluk gelmeyince fazla ustelemedim...

• Yurdasal komşu bunlar farklı kişilerin koleksiyonları. Benm de kendime göre bir koleksiyonum olsa da henüz bu kadar büyümedi. Freeshoplarda herhangi bir tıraş ürünü olacağını zannetmiyorum, kıbrısta ne vardır bilemem.

Futur'da kafa kısımını bir çentik çıkarıdan vidaladığınızda 6-11,5 arasında oluyor ayarı.

Kaplama işi kolay değil. Öncelikle, çnceki yüzeyin çok iyi ve tmiz bir şekilde sökülmesi lazım. Atılacak yeni kaplamanın azar azar ince kalınlıklarda atılması lazım. Bir kerede çok kalın yapılırsa kötü görünür. Nikeli, kromu geçti, üllkede rodyum kaplama yapacak yer'i çok zor bulursunuz, hele makul fiyatlara yapacaklarını, ya da bir tıraş makinesi için uğraşacaklarını hiç zannetmiyorum. Bu işi en iyi razor emporium yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

benim alanım değil ama konu ile ilgili arkadaşlara danışıp tekrar döneceğim size.
    sizin makineler mi kaplanacak???
    Saygılar
    quote:

Dostum hem görünüm hemde dayanıklılık açısından hepimize gerekli olur diye düşünmüştüm.Üstadlarımızında bu konuda yorumlarını almak isterim.Selamlar

• Bir de dayanıklılık konusunu abartıyorsunuz, basit bir nikel kaplama bile düzgün kullanırsanız ömür boyu gidecektir.
  • Bu arada bence piyasanın en çok aranan modeli mergress değil, gillette toggle ya da ingiliz aristocrat.
  • düzeltme:
    31.1gr (1 troy ounce) 1800 dolar diyor.
    http://www.taxfreegold.co.uk/rhodiumpricesusdollars.html
    dolayısı ile kaplaması baya pahalı olur rodyumun. zaten rodyum kaplama yapan bir yer de yok sanırım türkiyede.
    olsaydı elimzde belki üniversitede yapabilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 23 Eylül 2011; 10:53:59 >
  • Şap nedir tam olarak ne işe yarıyor. Tıraşdan öncemi sonramı sürüyoruz. Türkiyede en iyi şap ı nerde bulurum. Birde kan taşı lazım bana onun iyisini nerden bulurum.

En çok zoruma giden bu konu bu kadar içi dolu dolu ilerlemişken. Konunun başlığı hala ''jiletle tıraş olan var mı?'' gibi amatör ve alakasız bir başlık

Konuyu ferroburak rumuzlu arkadaş açmış ve bizi duyuyorsan lütfen mevcut başlığı daha profesyonel bir başlık ismiyle değiştir. Mesela '' Klasik tarzda gerçek sinek kaydı tıraş olmayı sevenler'' veya '' Klasik tarzda gerçek sinek kaydı tıraş olanlar'' veya '' Klasik tarzda tıraş ve gerçek sinek kaydı tıraş hakkında herşey'' veya ''KLASİK TIRAŞ HAKKINDA HERŞEY'' gibi bir başlık olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 23 Eylül 2011; 11:54:21 >
  • Razor emporium Rodyum kaplama Gillette Red dot prototip benden önceki sahibi kaplatmış ben bu şekilde aldım.Üstteki kaplamalara göre kararı siz verin.

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

• DH MODERATÖRLERİNE DUYURULUR. BU KONU UZUN ZAMAN ÖNCE AÇILMIŞ VE KONUYA AÇAN ARKADAŞ ORTALIKTA YOK
    HEPİMİZ KONUNUN BAŞLIĞININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ VE BUNU ZAMAN ZAMAN BELİRTİYORUZ. BİZE KULAK VEREN BİR MODERATÖR YOK NASIL İŞ BU
    BİZ KLASİK VE SİNEK KAYDI TIRAŞ SEVERLERİ ÜZÜYORSUNUZ. BANA GUN OKSAY BEYİ ARATTIRMAYIN.

ACİLEN KONUNUN BAŞLIĞINI AŞAĞIDAKİ CÜMLEYLE BİREBİR DEĞİŞTİRİRMİSİNİZ. BUNUN AYNISINI İSTİYORUZ. AKSİ TAKTİRDE BAŞKA FORUMA KAYARIZ BİZ DEĞİL DONANIMHABER KAYBEDER.

işte başlık

''GELENEKSEL TIRAŞ HAKKINDA HERŞEY''

ÜSTELİK BÖYLESİNE GELİŞMİŞ VE ÖNEMLİ BİR KONU NEDEN KONU DIŞINDA VE ERKEK BAKIMLA, KOZMETİKLE İLGİLİ BİR KATEGORİ YOK ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 23 Eylül 2011; 14:24:09 >
  • dahası once saglık bolumundeydı
    sımdı konudısına tasındı... :(
    neysekı forumumuza kavusmamıza sadece bırkacgun kaldı ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 23 Eylül 2011; 12:49:46 >
  • Arkadaslar simdi bende basligi gorunce ozendim ben yıllardır yani 5-6 yıldır sürekli permatikler tras olurum ama sizin makineri gorunce cok özendim permatiklede hep ucu acık tras olurdum özellikle bir makine gordum
    bundan alırsam gene permatikdeki gibi rahat tras olabilirmiyim yuzu kesmeden yoksa permatige devam edicemde
  • evet permatik ve mach3 rahatlıgında ve basitliginde bir makine
    gayet rahat edersiniz ;) permatikdende bin kat ucuza gelir
  • ferro buralarda sanırım. cebi vardı bende ararım bir ara unutmazsam..
    bence "Geleneksel tıraş hakkında her şey" güzel...
    şapı yüzüne traştan sonra sürüyosun. yüzün yanıyor, geriliyor, gözenekler kapanıyor.. ayrıca da mikroplar ölüyor(muş)...
    TRde en çok bulunan Ali bıyıklı ve İHA marka şaplar 1er lira filan. kan taşı olaraak da bende ali bıyıklı var. pek bir fark olacağını sanmıyorum aralarında..

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Şap nedir tam olarak ne işe yarıyor. Tıraşdan öncemi sonramı sürüyoruz. Türkiyede en iyi şap ı nerde bulurum. Birde kan taşı lazım bana onun iyisini nerden bulurum.

En çok zoruma giden bu konu bu kadar içi dolu dolu ilerlemişken. Konunun başlığı hala ''jiletle tıraş olan var mı?'' gibi amatör ve alakasız bir başlık

Konuyu ferroburak rumuzlu arkadaş açmış ve bizi duyuyorsan lütfen mevcut başlığı daha profesyonel bir başlık ismiyle değiştir. Mesela '' Klasik tarzda gerçek sinek kaydı tıraş olmayı sevenler'' veya '' Klasik tarzda gerçek sinek kaydı tıraş olanlar'' veya '' Klasik tarzda tıraş ve gerçek sinek kaydı tıraş hakkında herşey'' veya ''KLASİK TIRAŞ HAKKINDA HERŞEY'' gibi bir başlık olabilir

• Anladım teşekkür ederim. Ali Bıyıklı ürünleri hangi sitede veya Ankarada nerede satılıyor
  • istersen git bi berbere ondan al ucuza verirse. otobüs parası verdiğine değmez..
    ya da bi işporta tezgahından alabilirsin.
    eğer başka alacağın traş ürünleri de varsa sıhhiyede ilkiz sokak a git. sıhhiyeden kızılaya giderken sıhhiye yi geçince sağda girişi. oralarda kime sorsan tarif eder.
    Saygılar
  • Ankara'daki arkadaşlar. feather alıp paylaşmak ister misiniz????
    200 tane filan.
    ratatuy, ferro ve ilker... ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Anladım teşekkür ederim. Ali Bıyıklı ürünleri hangi sitede veya Ankarada nerede satılıyor

Dostum istanbul zaza handa var ve ucuz nette aratırsan zaza han nebioğlu diye bulabilirsin.15 gün önce istanbuldaydım ,Tellerini almayı unutmuşum.netten istersen örn:http://www.kozmetikvar.com/Berber-Sarf-Malzemeleri,LA_2415-2.html
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.