Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • heralde hiçbir şeye girmiyor. :))) mesele jiletli traş ya o bakımdan. :)))

sen jiletliye başlayınca ilk başta amatörden başlıyosun yeteneğine göre yükseliyosun. :))
    epilasyon aleti ile traş olanlar ise bayanlar klasmanında oluyor :))))
    (arkadaşlar kızmayın şaka yapıyorum)laf aramızda ben de bir süre merak edip alıp kullanmıştım şarjlı traş aleti-ama şimdi kendim kulanmadığım için epilasyon aleti olarak adlandırmakta bir beis görmüyorum. :)))
    o kadar da kötüyüm. affedin beni :)))))

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx
    Bende yıllarca 5 para etmez mach serisiyle tıraş oluyordum. O hangi lige giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Mc sana alemsin diyordum ya...
    lafımı geri alıyorum.
    sen tam filmliksin... :)))
    yattım yere. yanlış anlama hoşuma gitti yaptığın. keşke senle aynı şehirde olsaydık. yıkardık yav ortalığı.
    bırak para harcamayı bu işten deli para kazanırdık
    atsana bi fotoğrafını gunmetal yumanın

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    buarada elektrolizle kaplama konusunu araştırıyordum
    bugün ilk denememi yaptım
    bakır kaplıyayım dedim...
    yumada denedim haliyle
    sonuc dünyanın ilk yuma gunmetal makinesine sahibim :)
    simsiyah oldu makine :)

nikel oksid toz bulabilirsem solisyonu hazırlayıp evde nikel kaplamada deneyecegim pes etmek yok :)
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

ebaydeki kotu durumdakimakineleri alabilmek için tüm çabam :)

• çaban hakikaten gözlerimi yaşartıyor.
    McOrco fan club kurulursa eğer bir gün ilk üyesi ben olucam. :))))
    respect!!!!!!!
    Ama fotografa baktım da biraz daha çalışman gerekiyor sanki. :)))

quote:

nikel oksid toz bulabilirsem solisyonu hazırlayıp evde nikel kaplamada deneyecegim pes etmek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 23 Eylül 2011; 18:59:00 >

• quote:

çaban hakikaten gözlerimi yaşartıyor.
    McOrco fan club kurulursa eğer bir gün ilk üyesi ben olucam. :))))
    respect!!!!!!!
    Ama fotografa baktım da biraz daha çalışman gerekiyor sanki. :)))

quote:

elektrolizle kaplama aşamasında bir duman çıktı bir kopurmeye basladı gormenız lazım
    etrafa zarar vermeden sadece bir makine kararttıgımla kaldıgım için sanslıyım :)

• Mc bir gün sen kendi makineni de çıkarırsan hiç şaşmam. :))))
    "Şık Mc" filan gibi bir şey. Mckür, Mcboy, Mcgress filan modeller olabilir
    :))))
  • olm aman dikkat
    şurada zaten 3-5 kişiyiz. ilk kaybımızı vermeyelim
    Allah korusun
    dikkat et

quote:

elektrolizle kaplama aşamasında bir duman çıktı bir kopurmeye basladı gormenız lazım
    etrafa zarar vermeden sadece bir makine kararttıgımla kaldıgım için sanslıyım :)
  • quote:

ferroburak sana bağırmadım ben
    Sana zaten 1-2 aydır bu forumdaki herkes başlığı değiştir diye yazıyor. Sen bizim arkadaşımızsın sana niye bağırıyım. Senden bir ses çıkmayınca moderatörlere bağırdım. İyikide bağırmışım sesimiz duyuldu. Ama bakıyorum başlık hala aynı başlık.
    1. mesajını değiştir dediğinde yukarıda düzelteceğin satır gözüküyor.

GELENEKSEL TIRAŞ HAKKINDA HERŞEY

şeklinde değiştirirsen. İçine yazılan onca bilgi ile başlık birbirini tamamlar. Aksi taktirde havada kalacaktır.

Bu arada ben 1-2 ay önce feather jilet alıp o işi aradan çıkarmıştım. Önceki sayfalarda aldığım satıcının linki var. Ankaraya gelen olursa 1 kutu veririm.

Başka başlık değiştirme konusunda talebi olan var mı. Başlığa artık ne yazarsak yazalım kolay kolay kimse baştan sona okumayacak. İçindeki bilgiler derlenip özetlenip ikinci bir başlık açılabilir ama bu mesele bazı temeller dışında katı kurallara bağlı değil kişisel zevk ve tercih meselesi de var işin içinde. En kötü şöyle bir şey de yapılabilir konu 1000 mesaja ulaşınca ikinci bir konuya geçilir ama ona da daha var..

• quote:

quote:

Mc sana alemsin diyordum ya...
    lafımı geri alıyorum.
    sen tam filmliksin... :)))
    yattım yere. yanlış anlama hoşuma gitti yaptığın. keşke senle aynı şehirde olsaydık. yıkardık yav ortalığı.
    bırak para harcamayı bu işten deli para kazanırdık
    atsana bi fotoğrafını gunmetal yumanın

quote:

buarada elektrolizle kaplama konusunu araştırıyordum
    bugün ilk denememi yaptım
    bakır kaplıyayım dedim...
    yumada denedim haliyle
    sonuc dünyanın ilk yuma gunmetal makinesine sahibim :)
    simsiyah oldu makine :)

Düzinesi tahminen 50 liraya yada daha aza ayarsız makineleri kaplatabilirm elinize çokça geçerse aklınızda bulunsun.

• Kardeş sen başlığın ismini niye değiştirmiyosun ben onu anlamadım. Bir saniyelik iş

ilk yazdığın mesajın üstündeki değiştire basıcan orda yukarda mevcut başlık ismi gözükür onun yerine yeni birşey yazıcan.

Şuanki başlık bir soru cümlesi
  • ben de ilkerle aynı fikirdeyim
    "geleneksek traş hakkında herşey" daha nokta atışı.
    jiletle traş olan var mı diyince adam "biz baltayla mı oluyoruz" diye düşünerek saçma sapan şeyler yazıyor.
    hatırlarsın bu başlık tırpan motoru ile çakıyla traş olanları filan gördü. :))))
    sonuç olarak bence de ilkerin önerdiği başlık uygundur.
    "geleneksel tıraş hakkında herşey" tam kapsayıcı bence de
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Başka başlık değiştirme konusunda talebi olan var mı. Başlığa artık ne yazarsak yazalım kolay kolay kimse baştan sona okumayacak. İçindeki bilgiler derlenip özetlenip ikinci bir başlık açılabilir ama bu mesele bazı temeller dışında katı kurallara bağlı değil kişisel zevk ve tercih meselesi de var işin içinde. En kötü şöyle bir şey de yapılabilir konu 1000 mesaja ulaşınca ikinci bir konuya geçilir ama ona da daha var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 23 Eylül 2011; 19:18:29 >

• quote:

Kardeş sen başlığın ismini niye değiştirmiyosun ben onu anlamadım. Bir saniyelik iş

ilk yazdığın mesajın üstündeki değiştire basıcan orda yukarda mevcut başlık ismi gözükür onun yerine yeni birşey yazıcan.

Soru cümlesi bence daha iyi. "Yaprak jiletle tıraş olan varmı" şeklinde değiştirebilirim. Donanımhaber ustura hakkında tartışma yapmaya müsait değil, "Geleneksel Tıraş hakkında her şey" bu yüzden yanıltıcı olur. Ve bir kez her şey burada, gel vatandaş dersek 10 mesajda bir aynı şeyler sorulmaya başlar konu da o zaman biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Kardeş sen başlığın ismini niye değiştirmiyosun ben onu anlamadım. Bir saniyelik iş

Soru cümlesi bence daha iyi. "Yaprak jiletle tıraş olan varmı" şeklinde değiştirebilirim. Donanımhaber ustura hakkında tartışma yapmaya müsait değil, "Geleneksel Tıraş hakkında her şey" bu yüzden yanıltıcı olur. Ve bir kez her şey burada, gel vatandaş dersek 10 mesajda bir aynı şeyler sorulmaya başlar konu da o zaman biter.

Yaprak jilet hoş.. İlk mesajınada düzeltip, temsili bir yaprak ve yaprak jilet aleti koyarsan daha anlaşılır kanımca..

• quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

Kaplama olayını öncelikle Gillette New üzerinde denedim sizinle bunu paylaşmak isterim . 1. Fotoğraf normal hali 2.ve 3. ise kaplanmış hali. (1. fotograf netten) Zamanında gümüşcüye bunu kaplarmısınız dediğimde adam camekanda antika süs olarak duracağını zannetmiş ve kaplama iki günde karardı geri götürdüm ve adam sen bunu kullanıyormusun yoksa deyip şaşırdı ve ikinci kez kaplama yapıldı adamın dediğine göre kaplama platinum ve ömürlük bence nikel yada krom gibi tam olarak bilemem ama daha sonra kararma yapmadı. bunu adama zorla yaptırdım o da hatır için yaptı ve kaç defa temizlendiğini ilk metale ulaştıklarını falan her parça için ayrı aparat gerektiğinden bahsetti 50 TL yi kaptı o zaman. Bundan daha önce Gillette Slim kaplatmıştım aynı yere onuda güzel kaplamıştı ama o zaman tek parça diye 20 TL almıştı. bilginiz olsun diye ekliyorum eğer civarınızda gümüşçü falan varsa onlar bu işi çok iyi yapabilirler ellerinde her türlü ekipman var iş sadece kaplama maddesine kalıyor fiyatıda o tutuyor.Birde Rodyum dediğimiz bu işin hakkı olan kolay kolay aşınmaz bir malzeme var bildiğiniz üzere o biraz pahalı ben size örnek teşkil etmesi açısında ekliyeyim kararı siz verin .Amerikada Razor emporium ingilterede safetyrazor.co.uk bu işi iyi yapıyor tabiki fiyatıda ona göre ..

Nikele benziyor. Altın üzerine beyaz kaplamada önce altını kaldırmak gerekiyor galiba bende de yeniden kaplanması gereken 3-4 altın kaplama makine var..

• quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

Razor emporium Rodyum kaplama Gillette Red dot prototip benden önceki sahibi kaplatmış ben bu şekilde aldım.Üstteki kaplamalara göre kararı siz verin.

Ayarlılarda kaplatmak mekanizmaya zarar verebilir mi.

• Yüze şapı sürdükten sonra fazladan tıraş kolonyası sürmek gerekir mi ?
    Yoksa balm mı ilaveten..
  • Başlğı yanlş okudum geri cıkıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IaTad

Başlğı yanlş okudum geri cıkıyorum

çok kibarsın
  • makine jilet karışık
  • Ya abilerim. siz böyle yurtdışından ürünler getirtiyorsunuz foruma koyuyorsunuz fotograflarını hiç ögrencinin halinden anlamıyorsunuz. bu kardeşinizinde canı istermi istemezmi. Zaten 4 günde bir girmeye başladım üniversite dolayısıyla şimdi tıraş olacagım galiba elimdeki blue3 ile olacagım tıraşı bu saatten sonra şıkbay kullanılmaz diye düşünüyorum. Adamlar yüzlerce lira harcıyor biz 50 krşluk makinalarla
  • okulun bitsin, kendi paranı kazan daha iyilerini alırsın kendine.. sıkma canını.

ama şanslısın sana söyleyeyim.. en azından şimdiden biliyorsun ne alınır ne alınmaz.sana yol gösterenler var..
    sana öneri. bizim de elimize öğrenciyken ara sıra toplu para geçerdi. sana tavsiyem lüzumsuz şeylere harcayacak paran olduğun zaman (zaruri veya daha önemli ihtiyaçları demiyorum) kendine bi set diz. Bi WS, bi takım jilet bir de kaliteli ama uygun yollu bir fırça. yurttakilerin fırçanın kalitelisinden anlayacağını sanmıyroum. o yüzden çalınma gibi bir durum yaşayacağını sanmıyorum..
    10-12 lira makine (WS), max. 5 lira taslar +sabun + 10-15 liraya yerli veya 25-30 liraya Frank Shaving bi pure porsuk fırça ile başlayabilirsin. hepsi toplamda da 50 lirayı bulmaz. kimse de çalmaz merak etme...

biz öğrenciyken makine bile alamıyorduk. babamızın askerdeki traş makinesini kullanıyorduk. :)))

quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
    Ya abilerim. siz böyle yurtdışından ürünler getirtiyorsunuz foruma koyuyorsunuz fotograflarını hiç ögrencinin halinden anlamıyorsunuz. bu kardeşinizinde canı istermi istemezmi. Zaten 4 günde bir girmeye başladım üniversite dolayısıyla şimdi tıraş olacagım galiba elimdeki blue3 ile olacagım tıraşı bu saatten sonra şıkbay kullanılmaz diye düşünüyorum. Adamlar yüzlerce lira harcıyor biz 50 krşluk makinalarla

sen 50 kuruşluk makineyle devam et. koşmuyorsun belki, hatta yürüyemiyor emekliyorsun ama en azından doğru yoldasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 24 Eylül 2011; 20:46:08 >

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.