Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben o 1000g olani kase saniyordum. 1000gr olan hangi formda oluyor??? çubuk vs.?? kase olan dediginiz ile ayni urun mu peki içerik ???
    Valobra ile acqua di parmaya baktim da biraz pahali gibi geldi bana. valobra pek degil de acqua di parma baya pahali :)
    benim niyetim ilk asamada baska ulkelerin bizim arko tras sabunumuz gibi olmus kaliteli ve P/F orani yuksek urunlerini test etmek.
    ayni donemde bi arkadasim portekize, iki arkadasim avusturya'ya gidecek.
    Acikcasi bu tip urunler daha da cok hosuma gidiyor. Sarf malzemelerine verilen para canimi cok yakiyor. :))))

bir soru daha
    Turkiye'de satılan after shave balm/balsamlardan oldukça uygun fiyatlı olanları var. Hobby, fonex filan gibi firmaların. Acaba onlar filan nasıldır. yani çok maliyetli olmayan traş sonrası bakım ürününe ihtiyacım var. evde yapabileceğim bir şey de olur. hani aktardan doğal yağlar filan. öyle bir şeyler. Eğer derseniz uğraşma gidip paşa paşa alıcam nivea sensitive after shave balsam ı...

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Valla ikisini de al derim. Cellayı 1 kilo almak ne kadar mantıklı bilmiyorum çok çünkü. Ama bölüp burada da dağıtırım diyorsan sen bilirsin. Aksi taktirde normal kase cella yeter de artar sana.
    Ayrıca valobra çubuk sabun ve alabilirsen acqua di parma tıraş kremi de al mutlaka.

• McOrco
    ben de bu işlere ekonomi yapıym diye girdim ama görüyosun durumu :))))
    gerçekten sana has ustura yakışır.
    :)))

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    olmaz. pahalı. :)
    ben ekonomı yapayım diye girdim bu işlere :
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

McOrco
    ben de bu işlere ekonomi yapıym diye girdim ama görüyosun durumu :))))
    gerçekten sana has ustura yakışır.
    :)))

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    olmaz. pahalı. :)
    ben ekonomı yapayım diye girdim bu işlere :

yok yok bana ucuz yakısır :)
    guzel traş ucuz fiyat...

gerçi bende ilk pahalı makinemi almaya kesin karar vermiş
    ve
    ucuz dandik jiletlerden pahalı jiletlerede gecmeye niyetlenmiş biri olarak

çok iddalı konusmayayım :)

sonumuzun ne olacagı ortada :(

abartmassak 1-2 laptop parası
    abartırsak 1-2 araba parası gıdecek gıbı ya neyse :)

• Bildiğin 1 kiloluk kütle şeklinde satılıyor öylece. Kiloluk olan daha krem yapılı, biraz dhaa yumuşak ama içerik, koku vs aynı.

Belki pahalı gelebilir ama bu tarz ürünleri kullanmadan asıl keyfe ulaşamazsın. Yani edwin jagger' ı alırım, futur' u alırım mis gibi tıraşımı olurum dğeil işler. Ona göre fırça, krem, sabun lazım. İstemezük olmaz.

O açıdan bence bütçeni aşırı zorlamayacaksa mutlaka al. Özellikle adp üst sınıf klas bir üründür. Yine Santa Maria Novella, Domenica Caraceni gibi çok ağırtop markaları var italyanın. Eğer onu almıyorsan arkadaşının başının etini ye sana bir tane porselen kapta gelen tabac sabun alsın bari. 22 dolar civarı.

Birkaç önceki mesajımda yazdım. türkiye pazarında niveanın bahsettiğim ürününden başkasını önermiyorum. Hobby falan boş işler.

Doğal yağ olarak da yine birkaç mesaj öncedne bir formül vemriştim, heralde gözünden kaçtı.

• quote:

ben o 1000g olani kase saniyordum. 1000gr olan hangi formda oluyor??? çubuk vs.?? kase olan dediginiz ile ayni urun mu peki içerik ???
    Valobra ile acqua di parmaya baktim da biraz pahali gibi geldi bana. valobra pek degil de acqua di parma baya pahali :)
    benim niyetim ilk asamada baska ulkelerin bizim arko tras sabunumuz gibi olmus kaliteli ve P/F orani yuksek urunlerini test etmek.
    ayni donemde bi arkadasim portekize, iki arkadasim avusturya'ya gidecek.
    Acikcasi bu tip urunler daha da cok hosuma gidiyor. Sarf malzemelerine verilen para canimi cok yakiyor. :))))

bir soru daha
    Turkiye'de satılan after shave balm/balsamlardan oldukça uygun fiyatlı olanları var. Hobby, fonex filan gibi firmaların. Acaba onlar filan nasıldır. yani çok maliyetli olmayan traş sonrası bakım ürününe ihtiyacım var. evde yapabileceğim bir şey de olur. hani aktardan doğal yağlar filan. öyle bir şeyler. Eğer derseniz uğraşma gidip paşa paşa alıcam nivea sensitive after shave balsam ı...

Saygılarımla

quote:

Valla ikisini de al derim. Cellayı 1 kilo almak ne kadar mantıklı bilmiyorum çok çünkü. Ama bölüp burada da dağıtırım diyorsan sen bilirsin. Aksi taktirde normal kase cella yeter de artar sana.
    Ayrıca valobra çubuk sabun ve alabilirsen acqua di parma tıraş kremi de al mutlaka.

Proraso iyi olarak biliniyor, Amerikada filan daha çok tutuluyor. 1000 ml torba gibi bir pakette satılıyor. Arkonun mor kutulu 75 ml tıraş sonrası kremi iyidir. Proraso Alman ebayında da var, bu tip şeyleri İngilizce, Almanca vs. araştırmanız lazım..

• McOrco
    çok yakın bir arkadaşıma traş seti hediye edicem. sakalları orta kuvvette ve seyrek.Yıllardır mach 3 tarzı bıçaklarla traş olmuş birisi.
    ilk aşamada makine ve jiletlerle giriş yapsın istiyorum. sonra talep ederse ona tasını fırçasını ve sabununu filan da alıp ilerleticem.:)))
    şimdi ben ona çok da agresif olmayan (WS DE ayarında) ve ucuz bir makine alıp başlatmak istiyourm. beğenmezse çok para verdik diye ciğerimiz yanmasın :)))
    Bu bana gönderdiğin Concorde o ayarda mıdır??? ben ona da böyle bir şey alayım diyorum. ne dersin??? sunacağın seçeneklerin içine bir de benim burada da bulabileceğim bir makine de eklersen sevinirim...
    Saygılar
  • Wallahi başlıktaki her cümleyi satır satır, hatta bazen tekrar tekrar okuyan biri olarak gerçekten gözümden kaçmış. geri döndüm buldum.okudum...

yalnız bu yağları isterken soğuk sıkım mı diyeceğiz??? niye soruyorum. ben biraz takarım ayrıntılara. giderim şimdi aktara soğuk sıkım olcakmış derim, adam o ne dercesine suratıma bakar adamın da canını sıkarım benim de canım sıkılır. :))))
    yani sözün özü tam olarak sizin kastettiğinizi nerede buluruz ??? hani aktar ürünü değil demişsiniz o yüzden. benim de aklıma aktardan başka yer gelmiyor bunlar için..

Prorasonun mentollü olması beni çok cezbetti. o ferahlık hissini seviyorum. traşta hele çok güzel olur diye ümit ediyorum.

Hocam pahalı sarflara sonra geçicez. şu an arabanın borcu var. taksit ödüyorum :))) makineler bile zorladı beni şu an. bu ay biraz masraflarım vardı da...bundan sonra bir de güzel bi fırça alıcam. kurbandan sonra inşallah.

Ferro teşekkürler sana da cevabın için. o zaman alabildğim en büyük proraso+1000gr cella :))))
    önce bi elime geçsin ondan sonra paylaşırız :)))

quote:

Bildiğin 1 kiloluk kütle şeklinde satılıyor öylece. Kiloluk olan daha krem yapılı, biraz dhaa yumuşak ama içerik, koku vs aynı.
    Belki pahalı gelebilir ama bu tarz ürünleri kullanmadan asıl keyfe ulaşamazsın. Yani edwin jagger' ı alırım, futur' u alırım mis gibi tıraşımı olurum dğeil işler. Ona göre fırça, krem, sabun lazım. İstemezük olmaz.
    O açıdan bence bütçeni aşırı zorlamayacaksa mutlaka al. Özellikle adp üst sınıf klas bir üründür. Yine Santa Maria Novella, Domenica Caraceni gibi çok ağırtop markaları var italyanın. Eğer onu almıyorsan arkadaşının başının etini ye sana bir tane porselen kapta gelen tabac sabun alsın bari. 22 dolar civarı.
    Birkaç önceki mesajımda yazdım. türkiye pazarında niveanın bahsettiğim ürününden başkasını önermiyorum. Hobby falan boş işler.
    Doğal yağ olarak da yine birkaç mesaj öncedne bir formül vemriştim, heralde gözünden kaçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 7 Eylül 2011; 23:35:50 >

• quote:

McOrco
    çok yakın bir arkadaşıma traş seti hediye edicem. sakalları orta kuvvette ve seyrek.Yıllardır mach 3 tarzı bıçaklarla traş olmuş birisi.
    ilk aşamada makine ve jiletlerle giriş yapsın istiyorum. sonra talep ederse ona tasını fırçasını ve sabununu filan da alıp ilerleticem.:)))
    şimdi ben ona çok da agresif olmayan (WS DE ayarında) ve ucuz bir makine alıp başlatmak istiyourm. beğenmezse çok para verdik diye ciğerimiz yanmasın :)))
    Bu bana gönderdiğin Concorde o ayarda mıdır??? ben ona da böyle bir şey alayım diyorum. ne dersin??? sunacağın seçeneklerin içine bir de benim burada da bulabileceğim bir makine de eklersen sevinirim...
    Saygılar

siz ona ws verin derim
    concord rimei biraz daha agresif
    ve daha kaliteli gelince ve bikez deneyince zaten vermek istemessiniz :)

• Bugun eminönünden 2 kutu beyaz astra jilet ile 1 tane samur kılından fırça aldım. Astra ile 1 kere traş oldum. Wilkinsondan daha iyi geldi. Eski sentetik fırçama göre samur kılı daha iyi ancak fırça kokuyor resmen. Umarım zamanla geçer. Ustalar soruyorum kokması normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Bugun eminönünden 2 kutu beyaz astra jilet ile 1 tane samur kılından fırça aldım. Astra ile 1 kere traş oldum. Wilkinsondan daha iyi geldi. Eski sentetik fırçama göre samur kılı daha iyi ancak fırça kokuyor resmen. Umarım zamanla geçer. Ustalar soruyorum kokması normal mi ?

tam aynı dertten muzdaribim sizinle

yenı fırcamın kokusu benı olduruyordu

bır gun plastık bardakta sırkelı suda beklettım (tahta sapa kdr tahta sap harıc)
    bır gun sabunlayıp sabunlu bırakıp beklettim
    baya azaldı onerırım
  • quote:

Bugun eminönünden 2 kutu beyaz astra jilet ile 1 tane samur kılından fırça aldım. Astra ile 1 kere traş oldum. Wilkinsondan daha iyi geldi. Eski sentetik fırçama göre samur kılı daha iyi ancak fırça kokuyor resmen. Umarım zamanla geçer. Ustalar soruyorum kokması normal mi ?

mavi mi beyaz mı ?
  • @mcorco

Sirke işini bende deneyeyim ozaman. Birde samur kılına ne dersiniz? Markası jaguar fırçanın

@Fallschirmjäger

Resimdekinin aynısı
    http://i.ebayimg.com/00/$%28KGrHqUOKoYE10FPUd%297BNgrg32hf!~~_3.JPG
  • quote:

honemeister, lord sparhawk ve ferroburak ın bloglarından fırçalarla ilgili etraflı bilgi alabilirsin.özetlersek samur kılı fırçalar kokmaz. fırçanız muhtemelen domuz kılı veya mixed tabir edilen domuz kıllı karışım fırçalardan.
    ben de bir domuz kılı fırça almıştım.ama kokusu kabus oldu. sirke, çamaşır suyu, tıraş sabunu, şampuan,sıvı sabun,kekikli yoğurt ve son olarak tarçınlı kaynar suda beklettim. değişik parfümler sıktım.bir gece rüyamda domuz gördüm pis kokusu yüzünden.en son düdüklü tencerede kırmızı şarap ve tarçın karabiberle haşlayacaktım ama yoruldum.bu işlemler sonunda tıraş fırçalığından elbise fırçalığına terfi etti. o yüzden üstteki blogları okuyup etraflı bilgiyle işlemlerden geçir.

• Ben domuz kılı Jaguar marka orta boy fırça kullanıyorum aldıgım günden beri koku yok tertemiz. Tavsiye ederim.
  • quote:

Wallahi başlıktaki her cümleyi satır satır, hatta bazen tekrar tekrar okuyan biri olarak gerçekten gözümden kaçmış. geri döndüm buldum.okudum...

yalnız bu yağları isterken soğuk sıkım mı diyeceğiz??? niye soruyorum. ben biraz takarım ayrıntılara. giderim şimdi aktara soğuk sıkım olcakmış derim, adam o ne dercesine suratıma bakar adamın da canını sıkarım benim de canım sıkılır. :))))
    yani sözün özü tam olarak sizin kastettiğinizi nerede buluruz ??? hani aktar ürünü değil demişsiniz o yüzden. benim de aklıma aktardan başka yer gelmiyor bunlar için..

Prorasonun mentollü olması beni çok cezbetti. o ferahlık hissini seviyorum. traşta hele çok güzel olur diye ümit ediyorum.

Hocam pahalı sarflara sonra geçicez. şu an arabanın borcu var. taksit ödüyorum :))) makineler bile zorladı beni şu an. bu ay biraz masraflarım vardı da...bundan sonra bir de güzel bi fırça alıcam. kurbandan sonra inşallah.

Sen bilirsin ama ben arkadaşının gelme şansı varken, toplayabildiğin kadar malı topla al derim. Malum gümrük sıkıntısı var.

Soğuk sıkım dediğim buharda, kaynatılarak falan elde edilen ucuz yağlardan değil, tıpkı zeytinyağı misali eski usulde sıkılarak elde edilen daha doygun yağlardan. Bunları aktarlarda bulamazsın. Daha ziyade aromaterapi yağları satan mağazalarda ya da internetten bulabilirsin. Soğuk sıkım olması şart mı? Evet şart.

O yağlardan yapılması şart mı? Hayır değil ama o yağlar cilt iyileştirme ve nemlendirme özelliği en kuvvetli olan yağlar.

Ardıç, okaliptüs, limon, turrunçgil gibi asidik yağlar cildi kurutur.

Avokado, badem gibi yağlar ise besler ve nemlendiir. Üzüm çekirdeği yağı, hindistan cevizi yağı da kullanılabilir. Ama benim tecrübe ettiğim şekliyle en iyisi o yağlar.

Ben yağlarımı ebaydn ingiltereden almıştım ve çok memnun kaldım. Şimdi gümrük yasağı sağolsun ne alsak kozmetik maddesi diyecekler. O yüzden yurt içinden bakın. Genel olarak 50ml bir karışım oldukça uzun süre gidecektir çünkü öyle bol bol vıcık vıcık sürülecek bir şey değil. Her birini 50cc alsanız yeterli.

Burada iki haftadır tıraş makinesi, jilet muhabbeti yapan arkadaşlar biraz bunlara da eğilseler, daha keşfedilecek neler olduğunu görürler. Çılgın bir şekilde makine, jilete kafayı bağladınız. Gerek yok aceleye makine en kolayı. Siz asıl fırçanızı, sabununuzu edinin iyisinden. Onlar olmadan olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ratatuy

quote:

honemeister, lord sparhawk ve ferroburak ın bloglarından fırçalarla ilgili etraflı bilgi alabilirsin.özetlersek samur kılı fırçalar kokmaz. fırçanız muhtemelen domuz kılı veya mixed tabir edilen domuz kıllı karışım fırçalardan.
    ben de bir domuz kılı fırça almıştım.ama kokusu kabus oldu. sirke, çamaşır suyu, tıraş sabunu, şampuan,sıvı sabun,kekikli yoğurt ve son olarak tarçınlı kaynar suda beklettim. değişik parfümler sıktım.bir gece rüyamda domuz gördüm pis kokusu yüzünden.en son düdüklü tencerede kırmızı şarap ve tarçın karabiberle haşlayacaktım ama yoruldum.bu işlemler sonunda tıraş fırçalığından elbise fırçalığına terfi etti. o yüzden üstteki blogları okuyup etraflı bilgiyle işlemlerden geçir.

Komşu domuz kokar diye sabitlemeyelim. Her hayvanın kürkü kokar, neticede insan bile iki gün yıkanmasa saçı yağlanınca kokar. Konu domuz-porsuk farkı değil. Yurt dışından Semogue domuz fırça aldığınızda kalitesini görüp bu zaman kadar kullandıklarım çöpmüş dersiniz, ayrıca onlarda en ufak bir koku olmaz. Porsuk üreticileri kıllarını ne kadar özenle yıkıyorlarsa, semogue' da öyle özenle yıkar.

Sorun türkiyedeki yerli üreticilerde. Görünen o ki, dezenfektesini yapıyorlar ama genel temizliğine fazla önem vermiyorlar. Yurtdışında kılların kokusu olabildiğince gidene kadar yıkamadan yapılan fırçalar kabul edilemezken, bizde alacağınız en az kokulu fırçanın kokusu dahi 2 haftadan önce gitmez. Başak, temizel, tarko bu konulara çok daha özen göstermeliler.

Bir kaseye sıcak su koyun alın yerli yeni fırçanızı suya koyun 5 dakika dursun. Fırçayı aldığınızda suyun kendisinin ve dibinin leş gibi olduğunu görürsünüz. Yani sorun kılda değil, özensiz iş yapan üreticide. Zaten türk milleti olarak neyi özenerek, doğru düzgün yapıyoruz ki. Herşeyimiz çalma, herşeyimiz çakma.

Eğer hayvan kokusundan çok rahatsız oluyorsanız ne mantıklısı sentetik fırça kullanmak. Onun dışında bir iki kez blogda fırçalarla ilgili yazımdaki öneriler kısmında yazan işlemi uyguladığınızda kokunun %70' i hemen gider. Kalanı da 1-2 ayda tamamen kaybolur. Bu aşamada kullandığınız kremin sabunun kalitesi çok önemli. Yoğun kokulu, kaliteli bir ürün kullandığınızda kısa sürede fırçanız da o şekilde mis gibi kokar. Ama en kötü ihtimalle arko sabununuzla 2-3 kez genel yıkama yapıp, köpüklü bırakın.

Bu arada, HALA gittigidiyorda satılan wilkinson sensitive tıraş kremini almadıysanız ben size ne diyeyim bilmiyorum. türkiye piyasasındaki en iyi krem, yurt dışında çok pahalı yabancı ürünlerin de çoğundan daha iyi. Mutlaka birkaç tüp edinin. İlk kullanışınızda bana hak vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 8 Eylül 2011; 0:58:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ratatuy

quote:

Benimki blog değil forum isteyenler konu açıp yazı, inceleme, soru gibi şeyler gönderebilir..

• Arkadaşlar ben jilet ve normal tıraş makinesiyle tıraş olamıyorum. Hem kılları adam gibi alamıyorum, hem tam ayarlayamadığımdan biraz derinden kesiyorum, sivilce yapıyor.

Şu berberlerin kullandığı aletler çok hoşuma gidiyor, hem daha kolay alıyor, hem çok derinden kesmiyor ve tahriş etmiyor. Tabi tam sinek kaydı yapmaz, zaten bende o kadar fazla sakal yok.

http://www.buroteknik.com/moser-dei-1400-0278-profesyonel-sac-kesme-tiras-makinesi-set-ayni-gun-kargo-fiyati_64948.html

Şu linkteki ürün nasıldır, alsam sakal tıraşı için işimi görür mü ? Tavsiye eder misiniz ?

• Klasik domuz kılı fırçayı sıvı sabun, şampuan tarzı bir şeyle dolu kapta bekletebilirsiniz kokudan arındırmak için..

Not: Peter Pan'ın beden yaşı 7'de kalmış denir ya forumda da zeka yaşı 3'de kalmış Beter Ban'lar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 8 Eylül 2011; 1:04:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

Klasik domuz kılı fırçayı sıvı sabun, şampuan tarzı bir şeyle dolu kapta bekletebilirsiniz kokudan arındırmak için..

Not: Peter Pan'ın beden yaşı 7'de kalmış denir ya forumda da zeka yaşı 3'de kalmış Beter Ban'lar var..

alemsin.

Kürşat arkadaşım, canım arkadaşım. Lütfen öyle aletlere paranı harcama. Gel konuyu baştan sona oku. Verilen blogları oku. Ufak tefek bir iki malzemeni al, burada ve bloglarda anlatılanlara dikkat ederek tıraşını ol. İnan 5-6 aylık düzenli tıraştan sonra hergün damat tıraşı kalitesinde tıraş olabilecek hale gelebilirsin. Ne sivilce olur, ne kıl dönmesi, ne kesik, ne tahriş.

Sen sadece yazılanları oku, araştır, biraz sabret ve tekniğini oturt. Gerisi gelecek ve bir standarta bağlayacak.

Üzme bizi, alma şu çöpe gidecek makinalarda. (Gerçi moser' e birşey olmaz ama alma sen gene de )

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.