Bildirim
Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (44. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Wilkinson double Edge için güzel yorumlar yapılıyor. Kullanan var mı yada kullandınız mı ben mild bir tıraş istiyorum. Agresif mi ?
http://www.bruceonshaving.com/2010/12/03/wilkinson-sword-classic-de-razor/ -
agresif degil
mach3 ayarında bır trası var -
kesinlikle agresif traş etmiyor.
günlük traş için çok güzel bir alet. bence.
metal olmaması dezavantaj gibi düşünülebilir ancak sapının içi metal. ve ağırlığıyla dandik bir makine olmadığını belli ediyor. bence keskin jiletlerle güven içinde kullanılabilir. ben bir süredi kullanmııyorum. FATBOY u kullanarak kendimi FUTUR a alıştırmaya çalışıyorum.
Yakın zaman içinde çok hoş bir koleyksiyon olucak elimde.
sabırsızlanıyorum..:))))
quote:
Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
Wilkinson double Edge için güzel yorumlar yapılıyor. Kullanan var mı yada kullandınız mı ben mild bir tıraş istiyorum. Agresif mi ?
http://www.bruceonshaving.com/2010/12/03/wilkinson-sword-classic-de-razor/
-
Orak tıraş makinesini kullandıktan sonra makinalara biraz çekimser bakıyordum eger tavsiye ediyorsanız bugün wilkinson double edge sipariş etmeyi düşünüyorum hemde jiletlerini deneme imkanım olacak. -
kesinlikle alın.
ama eğer geleneksel traşa meraklı bir insansanız bir süre sonra daha kaliteli şeyler arayacaksınız
No matter what they cost!!!
Umarım anlatabilmişimdir.
bunu traş malzemelerine direkt ve dolaylı şekilde, 2 ay içinde 250tl gibi bir rakam harcayan biri olarak söylüüyorum :s
quote:
Orak tıraş makinesini kullandıktan sonra makinalara biraz çekimser bakıyordum eger tavsiye ediyorsanız bugün wilkinson double edge sipariş etmeyi düşünüyorum hemde jiletlerini deneme imkanım olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 7 Eylül 2011; 12:06:08 > -
Pusuda bekliyormuşsunuz bir mesaj attım, hemen konu bombardımana tutulmuş.
Dün ferroburak komşu eskişehire geldi ziyarete. Usturalar ve yan malzemelerle ilgili gün boyu sohbet ettik. Test etmem için bazı bileme taşlarını ödünç bıraktı, ayrıca 4 farklı usturasını bilemem için bıraktı. Beraber antikacıya gidip ustura aradık. Dönmeden kendisine zaza ve rapira jilet aldık. Güzel bir gün oldu.
Avatarımdaki resim favori aktörlerimden biri olan James Stewart' a ait. -
quote:
Orak tıraş makinesini kullandıktan sonra makinalara biraz çekimser bakıyordum eger tavsiye ediyorsanız bugün wilkinson double edge sipariş etmeyi düşünüyorum hemde jiletlerini deneme imkanım olacak.
Valla ben de jiletli tıraş makinesi olayına bu aletle başladım. Daha önceden çok defalar denemiştim ama yüzümü rahatsız etmişti. Uzun yıllardır Mach3 ile tıraş olan biri olarak bu makine ile de en az mach 3 kadar rahat tıraş oldum. Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum. Gayet güzel bir alet bence de. Ben 15 TL'ye Tahtakale'deki bir tezgahtan almıştım. Şimdi yaklaşık 10 gün önce verdiğim siparişlerimi bekliyorum. İnşallah gümrükte bir problem çıkmaz da Edwin Jagger'im bir an önce gelir. Bir sıkıntı yaşamazsam ben de bir iki ay içinde Futur almayı düşünüyorum.
-
wilkinson double edge almışken wilkinson tıraş sabunuda alsammı ? kullanma imkanınız oldu mu ? -
Aynen öyle oldu. hemen atladık. benim de 2 -3 gündür canım sıkılyordu. forumda hiç hareket yoktu.
Bir de Ferro gelsin de şu başlığı değiştirelim. "Jiletle traş olanlar kulübü" filan yapalım...
size geçen telefon numaranız için PMden mesaj atmıştım ama gelmedi mi bilmiyorum?
TraditionalShaving.co.uk dan siparişler verildi. şimdi beklemedeyim. acaba ne kadar sürer ki bana ulaşması. vergi avantajından dolayı TRye verdim siparişi
Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
Pusuda bekliyormuşsunuz bir mesaj attım, hemen konu bombardımana tutulmuş.
Dün ferroburak komşu eskişehire geldi ziyarete. Usturalar ve yan malzemelerle ilgili gün boyu sohbet ettik. Test etmem için bazı bileme taşlarını ödünç bıraktı, ayrıca 4 farklı usturasını bilemem için bıraktı. Beraber antikacıya gidip ustura aradık. Dönmeden kendisine zaza ve rapira jilet aldık. Güzel bir gün oldu.
Avatarımdaki resim favori aktörlerimden biri olan James Stewart' a ait.
-
ben o sabunu kullanmadım ama kokusuna baktım. aynı eski GIBBS marka kremler vardı ya limonlu. onun kokusundan. çok hoş kokulu. pahalı olmasa alırdım. ben şimdi uygun fiyatlarından ötürü Proraso ve Cella marka sabunları denemek istiyorum
italyaya gidecek arkadaşıma sipariş vericem. ancak en az 3 ay sonra elime gelir. tabi eğer bulabilirse.
Saygılarımla
quote:
wilkinson double edge almışken wilkinson tıraş sabunuda alsammı ? kullanma imkanınız oldu mu ?
-
çevremde çok insanı yeniden, bazılarını da ilk defa, onlara yeni makineler hediye etmek suretiyle jiletli traşa başlattım..
sanırım arkası da gelicek. Ama bu hediye ettiklerimden çoğu jiletle traş olmalarına rağmen diğer traş ekipmanlarına karşı biraz daha temkinliler nedense. aslında çok da maliyetli değil. Ama heralde alıp da sonra kullanmaya üşenmekten çekiniyorlar...
Saygılar -
Ben yine arko tıraş sabunumu kaba basmaya devam edeyim. :D -
ben de öyle yapıyorum...
quote:
Ben yine arko tıraş sabunumu kaba basmaya devam edeyim. :D
-
bayadır bekliyorduk burada da yazmanızı...
evvela postanızdan dolayı geçmiş olsun. akibetini öğrenebildiniz mi?? inşallah elinize ulaşır.
bu aleti alıp almamayı konuşmuştuk aslında. Ama sonradan karabuluttan almaktan vazgeçip yurtdışından getirtmeye karar verdik. önümüzdeki aylarda sabun ve fırça alacağım yurtdışından. o zaman getirtirim artık veya burada alırım.
Ben dün traditionalshaving.co.uk den futur ve EJ DE89L aldım. ancak posta registered değildi. kargo dahil 59 sterlin ödedim. acaba postada, gümrükte veya siteye ilişkin ne gibi sorunlar çıkaiblir. Lord Sparhawk güvenilir bir site olduğundan bahsetti. bugün heralde verirler postaya. ne kadar sürede elime geçer sizce??? -
quote:
Orijinalden alıntı: ppzrg
walla ben makineleri aldım.
büyük bir ihtimalle iki makineyi de satmayacağım. ama belki birini zarar etmeksizin satmayı düşünebilirim (tabi bunun içinönce makinelerin elime geçmesi lazım)...
bence sen de düşünme al bi makine. :)))
dün baktım Hepsiburadadan iyi traş makineleri(elektrikli) 200 lira ve üzeri. bir de aldığımız makinelerin bi havası var.
Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: bravoecho
Ben hala karar veremedim bu yatirim icin
Bende zaten makine var hocam ama nadiren kullaniyorum, ayda 1 bilemedin 2 kez... Makine: Panasonic ES-LA93-K Vortex
Makine ile fazla tras olunca ayni kil kokunden 1den fazla kil cikma sorunu oluyor, bende sinir oluyorum. Mecburen bir sure ara verip Mach3 ile trasa devam edip ara ara o fazlalik kil koklerini temizliyorum. Yani durum Mach3 >>> Makine halinde
Bu yuzden Feather, Merkur gibi makineler+jilet mi kullanasam diye dusundum.
Birde USTURA TRASI hakkinda ne dusunursunuz? Hic kullanmadim ama acayip heves ediyorum, klasik tras makinesi yerine becerebilecegimi bilsem su dakka gider alirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 7 Eylül 2011; 14:10:33 >
-
quote:
wilkinson double edge almışken wilkinson tıraş sabunuda alsammı ? kullanma imkanınız oldu mu ?
Çubuk olanını kullandım, tavsiye etmem. Bana göre bizim arko bariz daha iyi bir sabun. Onun dışında valobra'da kullandım çubuk olarak a birazcık daha kremsi, nemli bir yapıda olmakla beraber arko gibi köpürmüyor. Arko gibi dolgun köpük yapacak sabun kolay kolay çıkmayacak gibi. Kokusu da paketi de çok güzel hem.
Honemeister komşumuz da dönmüş konuya güzel oldu şimdi. -
ben sadece makine aldım. ama özellikle de belirtmedim cosmetics yazmayın diye filan.
kargo ücreti olarak da 3.4GBP filan aldılar heralde. 3 küsürdü ama virgülden sonraki haneyi hatırlamıyorum. yani hangi sınıfa giriyor fikrim yok. sanırım unregistered oluyor.
daha hayatımda ilk defa yurtdışından bir kargo ile ürün alıyorum. :)))
alışverişi de traditionalshaving.co.uk dan yaptım.
hani sizler daha tecrübeli olduğunuz için sizlere danışıyorum. bilmiyorum aynı siteden siz de alışveriş yapmışmıydınız. bana o an en makul orası geldi LordSparhawk da "sorunsuz" diyince aldım düşünmeden. çok sabırsızlanıyorum. halimi mazur görün :))))
bir de italyada acaba proraso ve cella marka kase sabunları dükkanlardan bulabilir miyiz. yani internetsiz olarak, bir marketten filan... bir arkadaşım gidecek de ona göre ya internetten sipariş vericem ya da marketten filan baktırıcam. fikriniz var mıdır???
Saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: honemeister
Kayıp Paketlerden biri UK den fakat ebay üzerinden . USPS (Amerikan) paketler her zaman (first class int mail)(priority mail int) bana ortalama 8-10 günde gelir birkac defa 14 günde geldi .imzalı almıyorum çünkü genellikle Gümrükte takılıyor ve 26-28 usd.. UK post sign for imzalı (7-8 GBP)genellikle 6-8 günde gelir ve o sizi zaten bulur. imzasız paket UK (3-4 GBP)olarak ilk defa kayıp oluyor ve onlarda bana normal şartlarda 5-7 günde teslim oluyor.
Ben paketlerden ümidimi kestim birinden refund aldım diğeri için biraz daha beklemek istiyorum. Kesinlikle Cosmetic veya used cosmetic yazdırmayın .. personal care veya shaving gear yada shaving items ve mümkünse gift işaretlensin(75 Euro Altında tabiki). imzasız postaların TR de kesinlikle herhangi bir iz kaydı yok yada vermek istemiyorlar o yüzden yeni gümrük kanunu na göre yılda 5 alışveriş durumu kayıt altında gelenlere uygulanabilir diye düşünüyorum aksi takdirde bende kayıp paketlerimin akıbetimi öğrenebilirim eğer kayıt altına almışlarsa ki öyle bir durum yok ve kanun değiştiğinden beri en az 30-40 paket aldım.
İngiliz postası eğer hemen gönderilirse 4-5 günde sizde olur en geç 8 gün diye düşünün bence.
-
Arkadaş sanırım kasede olanını kastediyor. yanlış hatırlamıyorsam forumdan biri beğendiğini belirtmişti
Saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
Çubuk olanını kullandım, tavsiye etmem. Bana göre bizim arko bariz daha iyi bir sabun. Onun dışında valobra'da kullandım çubuk olarak a birazcık daha kremsi, nemli bir yapıda olmakla beraber arko gibi köpürmüyor. Arko gibi dolgun köpük yapacak sabun kolay kolay çıkmayacak gibi. Kokusu da paketi de çok güzel hem.
-
Kasede olanını kullanmadım, ancak bitkisel bazlı olduğunu ve pek iyi köpürmediği söylüyorlar, yurt dışında da beğeneni pek görmedim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X