Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppzrg

heralde malzemenin dandikliği ve tezgahta beklemenin plastiği daha da gevrek hale getirmesinden oluyor.
    ben daha geçen gün attım bir tane. banyoya kullanıyordum. şimdi yuma ile devam
    McOrco
    sen de ne var ne yok. makineyi alıcan mı yurtdışından??
    bana bu traditionalshaving.co.uk iyi bir site gibi geldi. adamlar işlerini iyi yapıyor gibi. du bakalım eğer mallar da elimize sağ salim ulaşursa...
    o zaman dadından yinmez...
    :)))
    dün postaya verilmiş. 5-7 gün arası diyor teslimat süresi için. yani haftaya bugün filan gelmesi lazım. :)))

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    sıkbayı genelde bırcok kısı jılet takar cıkarırıken kırıyo sıkarken

Selam arkadaşlar önce bu topiği ve bloglarla forumuda açan arkadaşlara öncelikle teessüflerimi bildirir çok teşekkür ederim.Beni 40 yaşından sonra ıslak traş hastası haline getirdiniz.Tabiki bu yaştan sonra olunca eliniz biraz daha uzun oluyor konuda geçen makinelerden 37c,38c barber,future,muhle41,wilkinsona 1 ay içinde sahip oldum.Ek bu alışverişleri traditional ingiltere ve connaughshave den birde karabuluttan yaptım ingiltereden denizli ye tam 1 haftada geldi,hepside güvenilir.Traditionaldan ayrıca hediye 2-3 tanede şeker gönderiyorlar traştan sonra yemesi güzel oluyor.Neyse fazla uzatmadan fikirlerimi paylaşmak isterim.Eğer pemasharp,feather gibi keskin jilet kullanılacaksa cok yakın traş etmeyen wilkinson ve Japon feather popular cok ıdeal ayarlı makine ise örn. futurda en düsük ayarda benim gibi acemiler için ideal.Bayramda riske girip 3 ayrı gillette slim adjustable sipariş verdim,fatboylar daha pahalı olduğu için ihalelerinde hep yüksek değerde kaldı gümrük riskinden alamadım.Ayarları nasıldır 10 gün sonra üçünden biri geçerse sizlerle paylaşırım.Piyasadaki tüm ucuz makineleri aldım şu anda hangi çöplüktedir bilemiyorum.Özetle işin ustalarından özür dilerek tavsiyelerim,wilkinsonun makinesi beraberinde ist zazaz han nebioğlundan aldığım shark jilet yanında arko sabunu ve önemli omega normal 20-25 milyona satılan fırça sadece ucuza kaliteli sinek kaydı amacı güdenler için yeterli sanırım.Ancak benim gibi her gün hanımın sende bi değişiklik var diye dırdırını göze alanlar içinse üstadların tavsiyelerine tamamen katılıyorum.Tekrar herkese selamlar
    Not:Üstadlardan elinde gillette slim adjustable olmayan varsa vede verdiğim siparişlerden 1 den fazla gelebilmeyi başaran olursa kıymetini daha iyi anlayacaklarından seve seve hediye edebilirim. Sorun olmadan inşallah gelir..

• Uzun zamandır düşünüyordum tıraş takımımı paylaşmayı

http://www.imageshack.us/photo/my-images/16/grnt013pg.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/163/grnt018n.jpg/

Kullanmaya kıyamadıgım Gillette Super Silver da orada

birde şu fotografları yüklemeyi bilsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallschirmjäger -- 8 Eylül 2011; 18:40:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yurdasal1

quote:

heralde malzemenin dandikliği ve tezgahta beklemenin plastiği daha da gevrek hale getirmesinden oluyor.
    ben daha geçen gün attım bir tane. banyoya kullanıyordum. şimdi yuma ile devam
    McOrco
    sen de ne var ne yok. makineyi alıcan mı yurtdışından??
    bana bu traditionalshaving.co.uk iyi bir site gibi geldi. adamlar işlerini iyi yapıyor gibi. du bakalım eğer mallar da elimize sağ salim ulaşursa...
    o zaman dadından yinmez...
    :)))
    dün postaya verilmiş. 5-7 gün arası diyor teslimat süresi için. yani haftaya bugün filan gelmesi lazım. :)))

quote:

sıkbayı genelde bırcok kısı jılet takar cıkarırıken kırıyo sıkarken

Selam arkadaşlar önce bu topiği ve bloglarla forumuda açan arkadaşlara öncelikle teessüflerimi bildirir çok teşekkür ederim.Beni 40 yaşından sonra ıslak traş hastası haline getirdiniz.Tabiki bu yaştan sonra olunca eliniz biraz daha uzun oluyor konuda geçen makinelerden 37c,38c barber,future,muhle41,wilkinsona 1 ay içinde sahip oldum.Ek bu alışverişleri traditional ingiltere ve connaughshave den birde karabuluttan yaptım ingiltereden denizli ye tam 1 haftada geldi,hepside güvenilir.Traditionaldan ayrıca hediye 2-3 tanede şeker gönderiyorlar traştan sonra yemesi güzel oluyor.Neyse fazla uzatmadan fikirlerimi paylaşmak isterim.Eğer pemasharp,feather gibi keskin jilet kullanılacaksa cok yakın traş etmeyen wilkinson ve Japon feather popular cok ıdeal ayarlı makine ise örn. futurda en düsük ayarda benim gibi acemiler için ideal.Bayramda riske girip 3 ayrı gillette slim adjustable sipariş verdim,fatboylar daha pahalı olduğu için ihalelerinde hep yüksek değerde kaldı gümrük riskinden alamadım.Ayarları nasıldır 10 gün sonra üçünden biri geçerse sizlerle paylaşırım.Piyasadaki tüm ucuz makineleri aldım şu anda hangi çöplüktedir bilemiyorum.Özetle işin ustalarından özür dilerek tavsiyelerim,wilkinsonun makinesi beraberinde ist zazaz han nebioğlundan aldığım shark jilet yanında arko sabunu ve önemli omega normal 20-25 milyona satılan fırça sadece ucuza kaliteli sinek kaydı amacı güdenler için yeterli sanırım.Ancak benim gibi her gün hanımın sende bi değişiklik var diye dırdırını göze alanlar içinse üstadların tavsiyelerine tamamen katılıyorum.Tekrar herkese selamlar
    Not:Üstadlardan elinde gillette slim adjustable olmayan varsa vede verdiğim siparişlerden 1 den fazla gelebilmeyi başaran olursa kıymetini daha iyi anlayacaklarından seve seve hediye edebilirim. Sorun olmadan inşallah gelir..

birde imzandaki baglantı güzel bir yere çıksaydı güzel olacaktıda ..

• evet live-jasmin e gidiyor :)

hediye kısmını bilememde bende adjustable yok talip olurum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 8 Eylül 2011; 19:08:26 >
  • quote:

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

şu resimdeki gibi bir şey satılıyor mu? yoksa kendimiz mi yaptırıcaz?
    ikeada filan böyle bir çözüm var mıdır?
    Saygılar

Bunun tornavida için olanından bir yerde görmüştüm. Sütun matkabı olan bir yer yapabilir varsa yapacak bir yer bende talibim..

• benim fatboy diye bildiğim makinem aslında slim adjustablemış
    azönce öğrendim bir videodan.
    Saygılar
  • ben araştırıcam
    eğer bir yerde görürsen haber ver. ben de sana haber vereyim
    en kötü ihtimal matkapla delikler genişletilir.
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Bunun tornavida için olanından bir yerde görmüştüm. Sütun matkabı olan bir yer yapabilir varsa yapacak bir yer bende talibim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exchange

quote:

quote:

Beyler Wilkinson Sword Double Edge'i tahtakalede elden alabilecegim bi yer varmı acaba biliyormusunuz?? Bu hafta sonu gidecegim, geçen hafta tanınmadık bi çin malı makine aldım aslında fenada sayılmaz ama daha kaliteli bişey almak istiyorum.. Bütçemde fazla degil.. Teşekkürler şimdiden

tahtakalede heryeri gezdim 3-5 yerde jiletini gördüm ama
    makinesine hiç denk gelmedim

buradan alın forumda daha once paylasılmıstı
    kargoda bedava

http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=Wilkinson-Sword-Double-Edge-Makine-5Li-Bicak&auction_id=1361160

Çok teşekkür ederim McOrco verdigin linkten aldım ürünü...

Sanalpazar güvenlimi ? Ulaştımı elinize mal ?

Hepsiburada hala tedarikçiden bekliyor..Eğer ulaştı ise size,iptal edip buradan alırım

• Fallschirmjäger arkadaşım uyarın için teşekkürler linki sildim.Oradaki makine tahminimce en az 10 yıl önceki makinemdi.Şu anda İstanbulda ve işlerim yoğun Eve dönünce tekrar yazacağım.İlave olarak şunu eklemek istiyorum:Nebioğlundan kişisel kullanım için olanlardan iha marka kantaşı ve şap aldım.Genelde akşamları tıraş oluyordum çünkü acemilik yüzünden sabahları oluşan kesikleri durdurabilsem bile noktasal kabuklanmalar oluşturuyordu buda çok kötü görünüyor dikkat çekiyordu.Şimdi biraz daha alışınca kesikler ki genelde feather jiletle oluyor,shark ve crystal jiletlerde ise istesenizde zor kesersiniz,kan taşını sürünce anında kanamayı durduruyor ve kabuklanma olmuyor üstünede şapı ıslatıp uygulayınca sorun yaratmıyor.Eğer çok yakın tıraş olmuşsam üstadların tavsiye ettiği bulunabilen niveanın balsamı çok güzel tıraşı tamamlıyor.Yanıldığım noktalar varsa üstadların tavsiyelerini bekliyorum.Selamlar,saygılar

• sanalpazardada gittigidiyor gibi guvenlı odeme mevcut size urun ulasmadan satıcı parasını alamaz dolayısıyla guvenlıdır cok kez kullandım
    ben burdan almıstım ama benım aldıgım yer satıstan kaldırmıs :( http://www.kalede.com/Products/Kaledekor-katalogu/PID-wilkinson--j19-5504--sword-double-edge-makine--5li-bicak~TSB000015.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

quote:

quote:

Beyler Wilkinson Sword Double Edge'i tahtakalede elden alabilecegim bi yer varmı acaba biliyormusunuz?? Bu hafta sonu gidecegim, geçen hafta tanınmadık bi çin malı makine aldım aslında fenada sayılmaz ama daha kaliteli bişey almak istiyorum.. Bütçemde fazla degil.. Teşekkürler şimdiden

tahtakalede heryeri gezdim 3-5 yerde jiletini gördüm ama
    makinesine hiç denk gelmedim

buradan alın forumda daha once paylasılmıstı
    kargoda bedava

http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=Wilkinson-Sword-Double-Edge-Makine-5Li-Bicak&auction_id=1361160

Çok teşekkür ederim McOrco verdigin linkten aldım ürünü...

Sanalpazar güvenlimi ? Ulaştımı elinize mal ?

Hepsiburada hala tedarikçiden bekliyor..Eğer ulaştı ise size,iptal edip buradan alırım

Arkadaşlar bu satıcı güvenilir daha önce alışverişim oldu elinde 7 tane var görünüyor.

http://urun.gittigidiyor.com/WILKINSON-SWORD-DOUBLE-EDGE-CLASSIC-TRAS-MAKINAS_W0QQidZZ43406000

• Yurdasal komşum ustura da kullanıyor musun?

Komşular bu amaçta yapabileceğiniz en güzel şey; çevrenizdeki insanları da bu ekonomik, zevkli ve daha kaliteli olan geleneksel ıslak tıraşa yönlendirmektir. Bunun için ne yapabilirsiniz? bir fırça, şap, arko sabun, ucuz bir makine, tıraş tası, birkaç kutu jilet alıp hediye edin. Bol bol ballandıra ballandıra anlatın. Eşek değilse kabul edip deneyecek ve kaçınılmaz olarak hoşuna gidecektir. Böyle böyle çevrenize öğretin bu konuları. Cennetlik olursunuz. :)

Ben 62 yaşından sonra babam dahil, 4 kişiyi çevirmeyi başardım. Şimdi başka 2 arkadaşım üzerinde çalışıyorum.
  • Maalesef Lord Sparhawk arkadaşım daha ona şimdilik cesaret edemiyorum ancak bu makinelerle sinek kaydı olduğum ve büyük bir zevk aldığım için henüz usturaya girmedim.Birazda ustura işine girersem ipin ucunu kaçıracağım galiba çünkü bu iş aynı zamanda çok keyifli hale geldi.Selamlarrr

Not:Biraz önce Denizli den haber aldım tradıtıonaldan bayram öncesi haftası verdiğim crystal jilet ve mühle sakal fırçası gelmiş,inşallah diğerleride gümrüğe takılmadan gelir.Lord Sparhawk dostum yeni gümrük düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecekti?Eğer bayram sonrası ise bu bir kriter olmayacak galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdasal1 -- 8 Eylül 2011; 19:49:03 >

• Teşekkürler linkler için..

Peki ŞAP çok gereklimidir geleneksel traşta ? Eğer öyle ise onuda mı sanal temin edebiliriz,yoksa şahsi olarak almamış mümkün mü ?
  • Walla be başlıkta bahsetmiştim zaten . şimdilik 3-4 kişiyi jiletli ıslak traşa yönlendirmeyi başarabildim :))))
    Sevdiğim insanlar. neden ekstradan para versinler saçma sapan şeylere ve neden traş keyfinden mahrum olsunlar.
    Di mi???
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Komşular bu amaçta yapabileceğiniz en güzel şey; çevrenizdeki insanları da bu ekonomik, zevkli ve daha kaliteli olan geleneksel ıslak tıraşa yönlendirmektir. Bunun için ne yapabilirsiniz? bir fırça, şap, arko sabun, ucuz bir makine, tıraş tası, birkaç kutu jilet alıp hediye edin. Bol bol ballandıra ballandıra anlatın. Eşek değilse kabul edip deneyecek ve kaçınılmaz olarak hoşuna gidecektir. Böyle böyle çevrenize öğretin bu konuları. Cennetlik olursunuz. :)
    Ben 62 yaşından sonra babam dahil, 4 kişiyi çevirmeyi başardım. Şimdi başka 2 arkadaşım üzerinde çalışıyorum.

• quote:

Kısa bir inceleme

Zaza Platinum: Eski bir jilet, bıçakları saran ambalajlarda pas var bıçağa da sirayet etmeye başlamış, yinede yüzü tek bir damla kanatmadan tıraş etti.

Rapira beyaz paketli Stainless: İmalatçısının sitesinde görünmüyor bu çeşit(mtlm.net). Keskin, ama çok hızlı paslanıyor, tıraş makinesinden her tıraş sonrası çıkarıp atmak yada alkol banyosuna sokmak lazım. 100lüsü 10 lira civarı.

Şıkbay: Aşırı derecede hafif(5gr olabilir), kafa tasarımı iyi.

Rimei: Altta sapın ucunda küçük bir halka var 4 parçalı, kafa tasarımı o kadar iyi değil.

Şıkbay makine evt çok kalitesiz ama baş kısmının tasarımını ben çok beğeniyorum hem agresif hemde tahrişsiz tıraş

sağlıyor wilkinson ise hiç yakın tıraş sağlamıyor çene altı ve boğaz kısmına yanaşmıyor hep kirli bırakıyor ama konforu iyi.

• Merkür Futur sahibi olan arkadaşlar. En agresifinden en naziğine tüm ayarlarda deneyip tecrubelerinizi paylaşabilirmisiniz. Al derseniz alacam. Birde mat mı aldınız krommu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthsev

quote:

Kısa bir inceleme

Zaza Platinum: Eski bir jilet, bıçakları saran ambalajlarda pas var bıçağa da sirayet etmeye başlamış, yinede yüzü tek bir damla kanatmadan tıraş etti.

Rapira beyaz paketli Stainless: İmalatçısının sitesinde görünmüyor bu çeşit(mtlm.net). Keskin, ama çok hızlı paslanıyor, tıraş makinesinden her tıraş sonrası çıkarıp atmak yada alkol banyosuna sokmak lazım. 100lüsü 10 lira civarı.

Şıkbay: Aşırı derecede hafif(5gr olabilir), kafa tasarımı iyi.

Rimei: Altta sapın ucunda küçük bir halka var 4 parçalı, kafa tasarımı o kadar iyi değil.

Şıkbay makine evt çok kalitesiz ama baş kısmının tasarımını ben çok beğeniyorum hem agresif hemde tahrişsiz tıraş

sağlıyor wilkinson ise hiç yakın tıraş sağlamıyor çene altı ve boğaz kısmına yanaşmıyor hep kirli bırakıyor ama konforu iyi.

sıkbaydan memnunsanız amam daha saglamını ıstıyorsanız
    http://www.ebay.com/itm/Antislip-Plastic-Handle-Safety-Razor-w-2-Pcs-Blade-/250883129688?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69ccc158

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Merkür Futur sahibi olan arkadaşlar. En agresifinden en naziğine tüm ayarlarda deneyip tecrubelerinizi paylaşabilirmisiniz. Al derseniz alacam. Birde mat mı aldınız krommu

Bence bu futur muhabbeti çok uzadı. Jiletli tıraşı iyice öğrenmeden Merkur makinelere yaklaşmayın bunlar daha profesyonel aletler. Yoğun bir sakalı olmayan kişiler zaten Merkur makinelerle bir yere kadar rahat edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 8 Eylül 2011; 22:12:26 >
  • Burağa katılıyorum, futurdan önce daha çok makine var, herkese göre değil artık son kez söylüyorum.

Şap şart değil, ama olması ve kullanılması büyük avantaj.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.