Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rfm

Gelinde o "eski devasa içerik" sizin değerli katkılarınızla oluşsun. En azından suratat sürülen saç kremi, çakma porsuk fırça gibi konular değil adam gibi yalın, her isteyenin rahatlıkla ulaşabileceği konular olur... Yorum yapan veya soru soran da fırça yemez.

McOrco'nun forumuna laf çakmadan davet edemiyor musunuz? Bu tavrınız çok itici. Ben orada sadece 3 mesajı olan bir üyeydim ama çokça takip ettim ve deneyimlerden faydalandım. Orada absürt tavsiyeleri dikkate almadım. Çünkü her ortamda böyle uçuk insanlar vardır. Mesele, mantıklı yaklaşımları saptayıp takip edebilmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

dün tehdit ettiniz
    bugün burda hakaretler iftiralar uçuşturuyorsunuz havalarda
    Allah sizlerle yaşamak zorunda olan çevrenizdeki insanların yardımcısı olsun

hocam nedir bu tehdit meselesi, biraz açar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustaphaturk

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

dün tehdit ettiniz
    bugün burda hakaretler iftiralar uçuşturuyorsunuz havalarda
    Allah sizlerle yaşamak zorunda olan çevrenizdeki insanların yardımcısı olsun

hocam nedir bu tehdit meselesi, biraz açar mısın?

Ben de merak ettim, neymiş ki bu tehditler?
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Jilet yorumlarını pekala B&B gibi kadim sitelerden okuyabilirsiniz. Diğer taraftan malzeme siparişlerinizi Geltir dahil herhangi bir forumdan değil İmpa gibi, Mass Kozmetik gibi yerlerden verebilirsiniz. Siz herhalde forumdan 2.el falan aldınız birilerinden. İsterseniz yurt dışından da alınacak çok fazla site var. İmpa ve Mass'ın Geltir ile alakası olmadığı gibi Geltir'den çok önce var olan yerler. Extrashaving.com İmpa'nın sitesi.... Sanalpazarda da satıyorlar.
    Ekkonomik.com Mass'ın sitesi
    Diğer taraftan 2.postunuza istinaden, ben sizi herhangi bir siteye vb. ye davet etmedim. Reklamla hiç işim olmaz. Sadece tavsiye ettim. Nereye gidip gitmeyeceğiniz sizin tatlı canınıza kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfm -- 14 Mart 2015; 22:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfm

Jilet yorumlarını pekala B&B gibi kadim sitelerden okuyabilirsiniz. Diğer taraftan malzeme siparişlerinizi Geltir dahil herhangi bir forumdan değil İmpa gibi, Mass Kozmetik gibi yerlerden verebilirsiniz. Siz herhalde forumdan 2.el falan aldınız birilerinden. İsterseniz yurt dışından da alınacak çok fazla site var. İmpa ve Mass'ın Geltir ile alakası olmadığı gibi Geltir'den çok önce var olan yerler. Extrashaving.com İmpa'nın sitesi.... Sanalpazarda da satıyorlar.
    Ekkonomik.com Mass'ın sitesi
    Diğer taraftan 2.postunuza istinaden, ben sizi herhangi bir siteye vb. ye davet etmedim. Reklamla hiç işim olmaz. Sadece tavsiye ettim. Nereye gidip gitmeyeceğiniz sizin tatlı canınıza kalmış.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. B&B gibi sitelerden İngilizce bilmeyen (veya az bilen) insanlar faydalanamıyor ne yazık ki. Tahmin ettiğiniz gibi impa'dan alışveriş yaptım (tıraş konusunda 2. el almama taraftarıyım), extrashaving sitelerini de biliyorum ama her ürünleri sitede yok. ekkonomik'i ise şimdi, sayenizde öğrendim. Fakat site çok zayıf, Wilkinson dışında jilet satmadığından işlevsiz.

• arandur kullanıcısına yanıt
    Extrashaving'in sitesinde" Price list" e tıklarsanız 11 Mart Güncel listesini görebilirsiniz. Ekkonomik (Mass Kozmetik)'de aslında tahmin edeceğinizden çok fazla ürün var ancak sanırım şu an site yenilenme aşamasında. Bir kaç site daha var ancak henüz tecrübe etmediğim için yorum yapamam. Bu ikisi sağlam ve dürüst satıcılardır. Mass Kozmetik Ankara'da, eğer Ankara'daysanız kendiniz de alabilirsiniz.
    Diğer taraftan, eğer detaylı bilgi edinmek istiyorsanız benim dediğim siteye gelmeniz daha faydalı olacak. Bu forum vb gibi konularda duygusal olmayın,bilgi neredeyse sömürün, cevabı yoksa sorun...

Bir de nacizane; Jilet gibi kişiden kişiye değişebilen, göreceli konularda sormak yerine birebir kendiniz tecrübe edin.bunlar ucuz mamüller, belli başlı 5-6 markayı alırsınız, her markadan ortalama 2 jileti denerseniz, uygun jileti bulabilirsiniz. İyi kötü bilirsiniz bu meretler çenede ne mal olduğunu gösterir zaten. Bazen kendinizin tecrübe etmesi en sağlamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfm -- 14 Mart 2015; 23:31:41 >

• Bu forumun sahibini düşünün birde. :) Onun yerinde olsanız ne yapacaktınız. Binlerce insan her kafadan bir ses. Belli başlı eleştiriler dışında çoğunu ben olsam çok takmazdım duymamazlıktan gelirdim, eğer tek sıkıntı buysa. Geçmişte neler yaşandı çok bilgim yok. İsteyen istediğini söylesin. Komisyon almak şu bu mesela takılacak şeyler değil. Böyle lafların sonu gelmez asla. FS bile dandrik fırçaları 20-30 dolara satabilirken tipsoftun fırçasının neyi eksik istediği kadar ithal olsun bence şahane.

O kadar emek verilmiş kapatmayın forumu. Dikkate alınması gereken en önemli eleştiri "demokratik tartışma ortamı sağlayabilmek " üzerine olanı. Belki moderatörleri yenileme zamanı gelmiştir. Zaman geçtikçe belki sıkılmışlardır yaptıkları işten. Tebdili mekanda ferahlık vardır derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 22 Haziran 2015; 16:48:57 >
  • Makinadan yararlanıyorum sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwinwin

arkadaşlar istanbul'da yaşayanlara birşey soracağım bu zaza marka tıraş bıçaklarının 100 lü kutu fiyatları ne kadar acaba ? teşekkürler.

geltir.com
    Geleneksel Tıraş Forumları
    http://geltir.com/thread-4949.html

İmpa Ticaret 10 tanesini 1,50 TL'ye satıyor. Dükkanları Eminönünde.

• Arkadaşlar geleneksel traş için "geltir" diye google da aratırsanız güzel bir forum var. 2015 Şubat ayından itibaren takip etmekteyim ve geçmiş konuları 2011 yılına kadar dayanabiliyor. Merak ettiğiniz sormak istediğiniz ve keyifle vakit geçirebileceğiniz bir forum. Sadece traş amaçlı girip daha fazlasını bulabilirsiniz.

• arkadaşlar bu konu tam 5 yıl önceye dayanıyor , 5 yılda çok yol katedildi tıraş forumlarının kurulmasını bu konu sağlıdı temel oldu ve konuda çok faydalı bilgi birikimi var, geçen yıl başkalarının tartışması sonucu bu konu kapatılmıştı ancak adminlere rica ederek bu konuyu tekrar açtırabildim, lütfen bu konu içinde tekrar tartışma yaşanmasın ,saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Fusion proglide 5 bıçaklıdan kullanıyorum. Geleneksel yöntemi uygulayacak zamanım olmayavak muhtemelen. Merak ettiğim nokta ise şu. Traştan sonra özellikle fusion proglide başlığı ile 4-5 kere traş olduktan sonra boyun bölgem tahriş oluyor sivilce tarzı kızarıyor. Bu duruma iyice sinir olmaya başladım. Philips traş makinesi aldım o dahada beter yaptı bastırdığım için. Acaba sadece boyunda bu tahriş olan yer için tek bıçaklı derby tarzı bir şey kullansam tahriş geçer mi. Kaldı ki tahriş olan yerde çok çok az kıl var cımbızla uğraşıp alsam bile alınabilir aslında.

Bu konuda sormamın sebebi yaprak jiletlerin aslında tek bıçaklı derby mantığı ile benzerlik olması.

• MrWrong kullanıcısına yanıt
    eğer kullandığınız derby cildinize uyarsa evet geçer , ama derby biraz kaba jilettir permatik daha iyi gelir, bence metro marketten wilkinson sword klasik alın çünkü bu alet permatik gibi çok kibar kesim yapan cildi kanatmayan acemilere uygun bir alet yanına da permasharp jilet alın ve boynunuzun sorunlu kısımlarını bununla alın iyi gelecektir, aklınıza takılan başka şeyleri de sorabilirsiniz

Size önerim 3-4 asprin ile kolonya şişesinde su ile sıvı karışım yapın 2-3 gün sorunlu bölgelere masaj yaparak sürün. Kıl dönmesi filan olmaz kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 22 Ekim 2015; 17:13:58 >
  • sifujack kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. çalıştığım yerin hemen altında metro grossmarket var. wilkinson sword ve yanına permasharp alıp deneyeceğim. Geçen marketten tek bıçaklı permatik tarzı mans almıştım. onlarla 1'er kez traş olur atar bu dediğiniz wilkinson sword'a geçerim. Bu arada bu konuda da bahsi geçen forumda Edwin jagger de89 diye bu bahsettiğiniz wilkinson sword'a benzer bir makine tavsiyesi geçmiş, bu makine wilkinson dan dahamı iyidir? Tamamen tahriş etme açısından karşılaştırın lütfen, birisinin daha iyi traş etmesi vs. önemli değil.
  • o değilde jiletle tıraş olmaya başlayalı 8 sene olmuş şaka gibi.
    tahriş etme açısından karşılaştırırsak wilkinson klasik daha kibar kesimli alettir , hatta piyasadaki en kibar kesimli alettir dersek daha doğru olur wilkinsonla tersten kesince bile tahriş olmak çok zor , bence size wilkinson rahatlıkla yetecektir .

olur da biraz daha yakın kesim yapabilen bir alet alayım derseniz veya tamamen jiletle tıraşa geçeyim derseniz edwin jager vb aletler yerine direkt size merkur progres öneririm çünkü ayarlı bir alettir ve en düşük ayarında wilkinson gibi kibar kesim yaparken en yüksek ayarında çok yakın sinekkaydı tıraş eder

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

tahriş etme açısından karşılaştırırsak wilkinson klasik daha kibar kesimli alettir , hatta piyasadaki en kibar kesimli alettir dersek daha doğru olur wilkinsonla tersten kesince bile tahriş olmak çok zor , bence size wilkinson rahatlıkla yetecektir .

olur da biraz daha yakın kesim yapabilen bir alet alayım derseniz veya tamamen jiletle tıraşa geçeyim derseniz edwin jager vb aletler yerine direkt size merkur progres öneririm çünkü ayarlı bir alettir ve en düşük ayarında wilkinson gibi kibar kesim yaparken en yüksek ayarında çok yakın sinekkaydı tıraş eder

Çok teşekkürler hocam aradığım cevap buydu. En kısa zamanda wilkinson temin ediyorum. Çok hoşuma giderse bahsettiğiniz ayarlı makinayı geçebilirim.Bu arada ayarlı makinanın sinekkaydı traş eden ayarı bile fusion proglideden az tahriş ediyor diyebiliyormuyuz. Boyun kadar olmasa da ağız sağ sol tarafı da hafif tahriş oluyor. Ayrıca sakalım yanlarda çok seyrek bıyık ve çene kısmı sık sadece. Çok 5 bıçak fusionluk bir durumum yok yani. Bu ara standart köpüren jel ya da doğrudan köpük kullanıyorum. Traş sabunu kullanmıyorum, çok farkediyor mu tahriş açısından bilmiyorum ama ekleyeyim dedim.

hiç fusion kullanmadım ama 1-2 kere denemek için mach3 kullandım doğru karşılaştırma yapamam ama mach3 le kıyaslayayım. ayarlı makinenin sinekkaydı yapan yüksek ayarı mach3 ten kesin düşük tahriş eder diyemem kullanacağınız jiletin kalitesine göre belki biraz daha düşük belki de aynı oranda tahriş edcektir , mach3 otomatik vites ise yaprak jilet kullanan aletler manuel vites gibidir , wilkinson ve ayarlı aletlerin en düşük ayarları az tahriş eder hatta tahriş etmez ama sakalı biraz az keser bu açıdan mach fusionun rahat kullanımına benzerler, yüksek ayarlarda ise doğru açıyı tutturursanız yakın tıraş eder ama açıyı tutturamazsanız veya çok bastırırsanız yüzünüzü çok tahriş eder nokta nokta kanatırlar

ayrıca bu aletlerin bir diğer dezavantajı artık üretilen yaprak jiletlerin kalitesi çok düştü piyasada kaliteli jilet markası çok az ve çoğu zaten ülkemizde satılmıyor çünkü gillette kaliteli üretim yapan yaprak jilet fabrikalarını satın alıp kendi fabrikasında daha düşük aklitede üretiyor mesela yerli malı permasharpı satın aldı ve son 3 yıldır gillette üretimi permasahrp ve permatiklerde eskiye kıyasla bariz kalite düşüşü var, ayrıca yabancı jiletlerden polsilver , iridium, astra vb onlarca jiletin başına aynı son geldi, oysa mach çıkmadan önce 1975e kadar gillette gelmiş geçmiş en iyi kalitedeki yaprak jiletleri üretirdi şimdi aynı kalitede jilet üretimi malesef hiçbir markada yok. ancak mach ve fusion jiletleri son sistem elmas kaplamayla geliyor ve kaliteleri çok yüksek peki biz niye yaprak jilet tercih ediyoruz? çünkü yüzde gezen bıçak sayısı arttıkça ne kadar kaliteli bıçak olsa da tahriş artar ayrıca bıçakta ne kadar elmas kaplama da olsa azami 1 haftadan fazla aynı bıçağı kullanmak tahriş edici olur, haftada 1 kartuş değiştirmek yerine 2 günde 1 yaprak jilet tazelemek daha ekonomik ve tahrişşiz olduğunu düşünüyoruz, tabi bu fikre katılmayanlar da çok o yüzden mutlaka yaprak jilete geçin diye tavsiye veremem ama geçenlerden çok fazla memnun olan arkadaş var, sizin durumunuzda ise sakalınızın aşırı gür olmadığını yazmışsınız wilkinson bence size yeterli gelir , ben bile onca farklı alet aldıktan sonra kaliteli jiletle kullanmak şartıyla wilkinsonun tıraşını yeterli görüyorum

sakal fırçası ve sabunu kulllanmak kıl köklerini masajla gevşettiği için tahrişi azaltmada bir nebze faydası olacaktır ancak fırça kalitesi düşükse çok bariz etki göremeyebilirsiniz , bütçe ayırabilirseniz tabac tıraş sabunu öneririrm

fusionla tahriş yaşamamak için biraz daha az bastırmayı deneyin,ayrıca kartuşu kullanma süresi arttıkça tahriş artıyorsa bıçak köreldiği için tahriş ediyordur, ilk kullanıma bile tahriş oluyorsa kılları çok kökten kestiği için kıl dönmesi tahrişi yapıyordur bu durumda bastırmayı azaltmayı denemelisiniz, zaten fusiona pek gerek yok mach herkes için yeterli olabilecek bir bıçak

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

hiç fusion kullanmadım ama 1-2 kere denemek için mach3 kullandım doğru karşılaştırma yapamam ama mach3 le kıyaslayayım. ayarlı makinenin sinekkaydı yapan yüksek ayarı mach3 ten kesin düşük tahriş eder diyemem kullanacağınız jiletin kalitesine göre belki biraz daha düşük belki de aynı oranda tahriş edcektir , mach3 otomatik vites ise yaprak jilet kullanan aletler manuel vites gibidir , wilkinson ve ayarlı aletlerin en düşük ayarları az tahriş eder hatta tahriş etmez ama sakalı biraz az keser bu açıdan mach fusionun rahat kullanımına benzerler, yüksek ayarlarda ise doğru açıyı tutturursanız yakın tıraş eder ama açıyı tutturamazsanız veya çok bastırırsanız yüzünüzü çok tahriş eder nokta nokta kanatırlar

ayrıca bu aletlerin bir diğer dezavantajı artık üretilen yaprak jiletlerin kalitesi çok düştü piyasada kaliteli jilet markası çok az ve çoğu zaten ülkemizde satılmıyor çünkü gillette kaliteli üretim yapan yaprak jilet fabrikalarını satın alıp kendi fabrikasında daha düşük aklitede üretiyor mesela yerli malı permasharpı satın aldı ve son 3 yıldır gillette üretimi permasahrp ve permatiklerde eskiye kıyasla bariz kalite düşüşü var, ayrıca yabancı jiletlerden polsilver , iridium, astra vb onlarca jiletin başına aynı son geldi, oysa mach çıkmadan önce 1975e kadar gillette gelmiş geçmiş en iyi kalitedeki yaprak jiletleri üretirdi şimdi aynı kalitede jilet üretimi malesef hiçbir markada yok. ancak mach ve fusion jiletleri son sistem elmas kaplamayla geliyor ve kaliteleri çok yüksek peki biz niye yaprak jilet tercih ediyoruz? çünkü yüzde gezen bıçak sayısı arttıkça ne kadar kaliteli bıçak olsa da tahriş artar ayrıca bıçakta ne kadar elmas kaplama da olsa azami 1 haftadan fazla aynı bıçağı kullanmak tahriş edici olur, haftada 1 kartuş değiştirmek yerine 2 günde 1 yaprak jilet tazelemek daha ekonomik ve tahrişşiz olduğunu düşünüyoruz, tabi bu fikre katılmayanlar da çok o yüzden mutlaka yaprak jilete geçin diye tavsiye veremem ama geçenlerden çok fazla memnun olan arkadaş var, sizin durumunuzda ise sakalınızın aşırı gür olmadığını yazmışsınız wilkinson bence size yeterli gelir , ben bile onca farklı alet aldıktan sonra kaliteli jiletle kullanmak şartıyla wilkinsonun tıraşını yeterli görüyorum

sakal fırçası ve sabunu kulllanmak kıl köklerini masajla gevşettiği için tahrişi azaltmada bir nebze faydası olacaktır ancak fırça kalitesi düşükse çok bariz etki göremeyebilirsiniz , bütçe ayırabilirseniz tabac tıraş sabunu öneririrm

fusionla tahriş yaşamamak için biraz daha az bastırmayı deneyin,ayrıca kartuşu kullanma süresi arttıkça tahriş artıyorsa bıçak köreldiği için tahriş ediyordur, ilk kullanıma bile tahriş oluyorsa kılları çok kökten kestiği için kıl dönmesi tahrişi yapıyordur bu durumda bastırmayı azaltmayı denemelisiniz, zaten fusiona pek gerek yok mach herkes için yeterli olabilecek bir bıçak

Teşekkürler hocam. Söylediğiniz gibi wilkinson'u deneyeyim aldığım sonuçlara göre ve benim yüzümde ki etkisine göre daha iyi karar verilebilir. Bu arada yüz bölgesi için konuşacak olursak söylediğiniz gibi fusion ilk traşta tahriş etmiyor, aşağı yukarı 7. - 8. traştan sonra hafif tahrişler başlıyor. Zaten dediğiniz gibi traş esnasında bıçaklarının köreldiğini çok net hissediyorum. İlk traşta yağ gibi giden, hiç hissedilmeyen bıçaklar 6. 7. traşlarda bariz kıllara takılmaya başlıyor kaldı ki benim sakalım az. Çalı gibi sakalı olanlar 4. traşta köreltir o fusion bıçağını. Bir fusion başlığıyla 40-50 sefer traş olduğunu söyleyenler nasıl oluyor anlamış değilim. Yüz derileri nikelle kaplı galiba:)

Ek not: Yurtdışından alabileceğim en iyi yaprak jilet markasını önerebilir misiniz. Anladığım kadarıyla fiyatları ucuz ama kargo ve alışveriş sıkıntı oluyor. Ben yurtdışı alışverişlere oldukca aşinayım sıkıntı olmaz benim için getirtmek. Permasharp'ı zaten denemek için alacağım. Yurtdışında çok daha iyi bir marka var ise aklımda olsun bir ara onu da sipariş geçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 24 Ekim 2015; 15:20:51 >

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.