Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZEUS__

önceden mach 3 kullanıyordum, sonra kaliteyi bozdu, çok sık traş olan biri değilim bu ara yuma+paripa yaprak jilet babadan ne denk getirirsem sulanıyorum. geçen burda forumda yine tavsiye traş fırçası aldım wilkinson diye bülbül büzüğü gibi bi poka yaramadı, saçma sapan bi şey. gilettenin turuncu köpüğünü kullanıyorum diye kullanmıyorum zaten.

neyse geçen yine traş oldum ve boynum mahvoldu, kırmızılık, yanma, sivilceler vs. az ama sert sakalım var. ne yapam sizce. usturaya da dahil her seçenek var aklımda yoksa gilette fusion proglide mı alayım?

Ben mach 3 normal olanıyla 40. tıraşı bu sabah oldum.

Yalnız yedek kartuş değil sapın kendisiyle birlikte gelen kartuş bu.

Yedeklerden çok bariz daha kaliteli.

Yedek olarak aldıklarım yarı yarıya az tıraş ediyor.

Bence yedek değil Mach 3 ün kendisini al içinde kartuş gelenlerden yani.

Ayrıca sürekli soğuk su kullanıyorum.

Köpük jel yerine tıraş kremi kullanıyorum.

Sıcağı yiyince kartuşlar köreliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 4 Eylül 2014; 19:56:15 >

• Haci78 H kullanıcısına yanıt
    iyi de o da bitince gidecek ki 40 kere olcağımı hiç sanmıyorum kendi bıçağı ile de olsa. hele yedekleri son seferlerinde 3.,4. de bitiyordu. gilette alırsam fusio proglide alırım artık.
  • 2-3 sene yaprak jiletle oldum açıkcası son 3 aydır gillette mach3 kullanıyorum
    Salakmışım bu zamana kadar boşuna kasmışım, 3 bıçak çok rahat
  • quote:

iyi de o da bitince gidecek ki 40 kere olcağımı hiç sanmıyorum kendi bıçağı ile de olsa. hele yedekleri son seferlerinde 3.,4. de bitiyordu. gilette alırsam fusio proglide alırım artık.

Ben bu işe anlam veremiyorum hiç.

Bazen diyorum acaba benim sakallar mı çok seyrek ama değil.

Yani şöyle tarif edeyim sakal çıkmayan yer yok yüzümde ama belki kıllar sert değildir.

İşte bilemiyorum hiçbir yorum yapamıyorum bu konuda.

Ama ben 40 tıraş gerçekten oldum hatta o kartuşun üstündeki bant gibi şey var o bant artık bitti beyaz kısmı erimeye başladı.

Yüzümde sakal dibi de kalmıyor yani hala çok iyi tıraş ediyor aynı kartuş ve 40. kullanım.

Eh bana çok ekomomik geliyor işte ve rahat yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 4 Eylül 2014; 20:35:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

2-3 sene yaprak jiletle oldum açıkcası son 3 aydır gillette mach3 kullanıyorum
    Salakmışım bu zamana kadar boşuna kasmışım, 3 bıçak çok rahat

Ben o yaprak jiletleri çok önceden kullanmıştım.

Hatta bendeki krem alışkanlığı oradan geliyor krem iyidir ama yaprak jilet kötü.
  • ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    gillettenin taktiği her yeni kartuş ürettiğinde eski kartuşların kalitesini bozar, benim tavsiyem iyi bir jilet aleti alıp jilet kullan. rapira ortalama güzel jilet ama yuma kötü işe yaramaz deri yüzer iyi jiletle bile tahriş eder , ya 5liraya rimei alet veya 15 civarına mingshi alet almalısın veya wilkinson jilet aletide iyidir ama pek sinekkaydı kesmez kullanımı rahattır ama. veya para biriktirip merkur progres alacaksın ömür boyu dayanacak hatta torununa miras kalacak

wilkinson fırça ve yerli fırçalar işe yaramaz zaten kim tavsiye ettiki anlayan biri tavsiye etmez, ülkemizde alacağın en iyi fırça omega 30000 serisi ama ya dışardan semogue marka fırça alacaksın ya da dışardan kaliteli porsuk fırça alacaksın.

bu iş hobi veya param çok nereye atsam meselesi değil sağlık meselesi . üstelik ilk alım maliyetli gibi dursada aldığın aleti ve kaliteli fırçayı ömür boyu kullanacağın için günlük maliyeti 1 kuruş bile olmayacak,
    kartuşun markasına köpüğün tenekesine para atmaya gerek yok.

• sifujack kullanıcısına yanıt
    işte fırça ile birlikte wilkinsonun siyah bi aletini aldım ama nerdeyse hiç almıyor sakalı. yuma daha iyi ondan. aldıklarım:
    Wilkinson Sword Double Edge Makine +5Li Bıçak ve WILKINSON SWORD TRAŞ FIRÇASI idi.

kaliteli ürünleri nerden alabilrim bi internet adresi yok mu? bursa da nerde alacam bilmiyorum hiç.
  • quote:

işte fırça ile birlikte wilkinsonun siyah bi aletini aldım ama nerdeyse hiç almıyor sakalı. yuma daha iyi ondan. aldıklarım:
    Wilkinson Sword Double Edge Makine +5Li Bıçak ve WILKINSON SWORD TRAŞ FIRÇASI idi.

kaliteli ürünleri nerden alabilrim bi internet adresi yok mu? bursa da nerde alacam bilmiyorum hiç.

http://www.extrashaving.com/
    https://www.klasiktiras.com/

wilkinson makinenin içerisinden çıkan jiletler hiç kesmez tecrübeyle sabittir. polsilver yada mavi astra tavsiye ederim ayrıca sert sakal için en iyi jiletler
    feather ve gillette 7 o'clock serisidir.

merkur progressi yurtdışından alabilirsin googleda aratırsan satan siteler çıkıyor, veya yılbaşına kadar impa ticaret getirecekmiş.
    wilkinson dediğim gibi yakın kesmez, rimei markalı olan alet daha sinekkaydı keser işborta ve hırdavatçılarda bulabilirsin çinmalı beş lira ama çok kaliteli yumayla karşılaştırmak hakaret olur okadar kaliteli, piyasada çok jilet aleti var ama sadece rimei ,wilkinson ve mingshi markaları kaliteli ,rimei daha yakın keser mingshi wilkinson gibi pek yakın kesmez ama piayasada alınabilecek işe yarar sadece bu üç alet var diğerleri çöp
  • sağol. merkürler pahalıymış, süper loto tutsaydı belki.

http://geltir.com/thread-874-post-83661.html#pid83661
    şu adresten:
    RIMEI 3PARÇA TIRAŞ MAKİNASI 5,00
    OMEGA FIRÇA 10049 20,00

bunları beğendim. ming shi alacaktım ama sen wilkinson gibi yakın etmez deyince vazgeçtim. wilkinson berbattı açıkçası. omega fırçada tipi hoşuma gitti, incede değil iş görür gibi.
    bhepsini bi yerden alayım dedim ama listede senin belirttiğin jiletlerden yok, olan bazı ürünlerde pahalı. f/p ürünü bi de jilet lazım.

birdehttp://www.ekkonomik.com/ sitesi var ama pek güvenemedim. aynı omega fırça 14 lira:
    http://www.ekkonomik.com/p/8625828/omega-10049-sakal-fircasi.html

ve solingen makina 45 lira(heavy) mediumu 29 lira, traş olurken ne fark varsa mediumla heavy arasında anlamadım.
    http://www.ekkonomik.com/p/8463046/haircraft-solingen-v3h-heavy-jiletli-tiras-makinesi-vidali-3-parcali.html

solingen gerçek değil çin malı çöp gerçek solingen merkur markadır,piyasadki her aleti inceledim aşağı yukarı iyi olsa onu önerirdim zaten uygun fiyatıyla ama rimei kadar bile değil. omega 10049 yorumlarda biraz sert bir fırça yerli fırçalar ayarında, iyi olsun dersen omega 81052 küçük ama idare eder fırça ama yurtiçinde bulacağın fırçalar wilkinson fırçadan çok farklı değil kötünün iyisi. yurtiçinde sadece rimei gibi iyi alet ve iyi jilet bulursun, iyi fırça ve iyi sabun istiyorsan dışardan getirteceksin, impa ticaret yurtdışından hemen hertürlü kaliteli tıraş mlzemesi getiriyor fiyatları pahalı gelebilir ama merkur progress gibi alet ve kaliteli porsuk fırça için değer, sabun ve jilet yurtiçindekiler idare eder pahalısına pek gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sifujack kullanıcısına yanıt
    sağolasın tavsiyeler için. şu üçünü sipariş geçtim impa ticaretten:

RIMEI 3PARÇA TIRAŞ MAKİNASI 5,00
    OMEGA FIRÇA 10049 20,00
    GILLETTE 7 O´CLOCK SUPER STAINLESS 5ADET 5,00

bakalım yarın gelir herhalde. mail ile haberleştik, açıkçası pek ilgili bi firma gibi gelmedi. merdiven altı havası verdi. bu tür durumlarda para hesaba ulaştı diye mail ile dönüş, kargo numarası şu diye bilgilendirilme yapılması lazım. başka alınacak doğru düzgün bi on-line satış sitesi olan firma da yok piyasada mecbur
  • bu ürünleri istanbulda sadece karabuluttan mı bulabiliriz, karabulutta sabun krem falan da var mı kaliteli ?
  • Wilkinson Classic ile aranıza katıldım. Şimdi de perma-sharp jilet alma niyetindeyim. Ama Derby'i de deneyeceğim.
  • HACI78 ne ağır trolmüş be Rasim ozan kütahyalı gibi :)
  • cümleten selamın aleyküm bnde jilet tutucuyla tıraş olmaya karar verdim yeni başlıycam sizden tavsiye istiyorum.jilet tutucu alet jileti sıkı tutan güzel kesim yapan ve uygun fiyatlı bi alet önerirmisiniz jilet markası sabun markası ve fırça markasıda önerirmisiinz uygun fiyatkı olursa sevinirim.birde bunları izmirde nerden alabilirim bazı kişiler metro da satılıyor demişler izmir çiğlideki metrodada varmıdır acaba yardımcı olurmusunuz
  • Bunu kullanıyorum
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?
    ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

Ben sadece YAPRAK DÖNER'i bilirim, bu jilete yaprak jilet'mi deniyormuş, ilk defa duydum, bu devirde GİLETTE MACH 3 varken böyle Fİ TARİHİNDEN kalma alet'lermi kullanılır ? sorarım size a dostlar ?
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

fi tarihinden bahsediyorsun 17 senelik aleti yeni teknolojiymiş gibi tanıtıyorsun bu çelişki değilmi, gillette proglide power falan olsaydı..

• quote:

Orijinalden alıntı: uranus

quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

Ben sadece YAPRAK DÖNER'i bilirim, bu jilete yaprak jilet'mi deniyormuş, ilk defa duydum, bu devirde GİLETTE MACH 3 varken böyle Fİ TARİHİNDEN kalma alet'lermi kullanılır ? sorarım size a dostlar ?
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

fi tarihinden bahsediyorsun 17 senelik aleti yeni teknolojiymiş gibi tanıtıyorsun bu çelişki değilmi, gillette proglide power falan olsaydı..

Ben sadece bu ürünü kullanıyorum ve gayette memnunum sizin dediğiniz ( proglide power ) dediğniz aşağıda SS attım ürünmü ? pillimi bu ?
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı? Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

• tıraş sabunu fırça şap taşı hazır.hafta sonu başlangıç olarak wilkonson yaprak jilet makine alıyorum zazahan dan ve geleneksel tıraşa tam olarak başlıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.