Şimdi Ara

YAMAHA XMAX 250 - HONDA PCX 155 Mİ BAŞLANGIÇ MOTORU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir otomobil araç kullanıcısıyım fakat artık motora geçme zamanı geldiğini düşünüyorum macera olsun değişiklik olsun diyelim beğenmiş olduğum iki adet scooter tarzı YAMAHA XMAX 250 - HONDA PCX 155 motor var ikisi arasında kaldım daha önce hiç motor kullanmadım biraz güçlü ve daha sonradan değiştirmeyide düşünmüyorum scooter olarak hangi modeli tavsiye edersiniz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

• o zaman 2 tekere hoşgeldin diyelim :)
    bu sorunun cevabı birçok etkene göre değişir.
    bütçe sınırı var mı?
    tecrübe var mı?
    ayda kaç km yapmayı planlıyorsun?
    boy-kilo nedir?
    performans anlamında beklentin nedir?
    yakıt tüketimi ne kadar önemli?
    bunlara cevap verirsen daha sağlıklı yanıt alırsın.
  • hoşbulduk arkadaşım :) bütçe max 11-12 civarı diyelim boy 1.70 82kg en fazla 3 litreyi geçmesin vede ben düz vites scooter tarzı olan model düşünüyorum genellikle yokuşta yorulmayacak devamlı yurt dışına çıkan biriyim gürcistan tarafına gidiyorum mola vermeden 150 km gidebilecek daha önce hiç motor tecrübem yok teşekkürler
  • yardımcı olacak arkdaşlar yok anlaşılan
  • Bence uzun yolda ikiside yorar şimdi diyeceksin ki 125 CC ile dünya turu yapan var evet ama sabır lazım onda 250 cc bir nebze daha rahat gider bence xmax al.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yamali53 Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, 150km civarı iki motorda sorun yaratmaz ancak uzun yolu ağarlıklı kullanacaksan XMAX 250 daha rahat olur, mümkün ise ABSli olsun.
    Şehir içi kullanayım , konforlu olsun, indisi bindisi kolay olsun dersen pcx al. 125 lik pcx ile 150 lik arasında kalkışta ciddi fark yok, son hızları değişiyor. 125 lik 2.1 lt civarında yakıyor ki bence mükemmel bir değer.
    Bende Honda Fizy var, 125'lik ancak 3.5 lt civarında yakıyor ve konforu pcx e göre düşük. Ben geçişi Xmax 25 ye düşünüyorum çünkü pcx şu an ki motorum ile neredeyse aynı. Ancak şiçi küçük motor inmesi binmesi parketmeside ayrı bir kolaylık.
  • Vitesli düşün ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç tecrübeniz olmadığını düşünerek tavsiyemi Yamaha Nmax olarak belirtiyorum.
    Xmax yeni kulanıcı için büyük gelir. Nmax'ın abs'si mevcut, pcx'ten daha güvenli.
  • pcx 155 yok 150 var
  • Açıkçası bir Yamaha ve Honda bayisine gitmeniz en sağlıklı..

Ama hangisi iyidir diye sormayın herkes kendi malına en iyi der üstüne binip ayaklarınızin yere degip degmedigine bakın teker boyu da önemli biri 13 biri 15 lastik varsa tabi yerden yüksek olan scooter Türkiye şartlarında daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: extecher

Hayırlı olsun, 150km civarı iki motorda sorun yaratmaz ancak uzun yolu ağarlıklı kullanacaksan XMAX 250 daha rahat olur, mümkün ise ABSli olsun.
    Şehir içi kullanayım , konforlu olsun, indisi bindisi kolay olsun dersen pcx al. 125 lik pcx ile 150 lik arasında kalkışta ciddi fark yok, son hızları değişiyor. 125 lik 2.1 lt civarında yakıyor ki bence mükemmel bir değer.
    Bende Honda Fizy var, 125'lik ancak 3.5 lt civarında yakıyor ve konforu pcx e göre düşük. Ben geçişi Xmax 25 ye düşünüyorum çünkü pcx şu an ki motorum ile neredeyse aynı. Ancak şiçi küçük motor inmesi binmesi parketmeside ayrı bir kolaylık.

XMAX 250 Iron max aldım, sissy bar ve bacak koruma ile beraber görüntüsü harika. Ancak fizy'den sonra yüksek geldi çok daha dengheli olmasına rağmen küçük motorda tecrübeniz yok ise pcx150 ile başlayın pişman olmazsınız.

• arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim uzun süredir giremedim siteye gördüğüm gibi yazdım kusuruma bakmayın :) biraz araştırma yaptım acemi olduğum için xmax 250 absli olan modeli çok güzel ama çok büyük geldi bana pcx 150 modelini çok beğendim fakat bundada abs yi eklemi unutmuşlar :( ondan dolayı motora soğudum yamahanın nmax155 abs li modeli var görünüş olarak hoşuma gitmedi artık honda umarım pcx 150 abs modelini çıkartır :)
  • Nmax ile pcx arasında ciddi fiyat farkı var. Abs olmazsa olmaz diyorsanız alternatif olarak piaggio medley öneriyorum fiyatı da nmax seviyesinde.

• evet arkadaşım model olarak piaggio güzel görünüyor bilmiyorum nasıl bir marka piaggio fiyat konusunda nmaxtan geride kalmıyor. pcx fiyat konusunda güzel işte tek eksiği bana göre abs olmayışı teşekkürler.
  • yamali53 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam piaggio italyan kalitesi benim şu an sahip olduğum piaggio xevo 250cc. Bakımlarını düzgün yaptırdığın sürece seni yıllarca götürür. Aslına bakarsan geçen aylarda Medley Nmax'ten ucuzdu. Ama fiyatları Euro'ya endeksli olunca mecburen o da tavan yaptı. Eylül başında Euro 3.99 kampanyası ile sattılar Medley'i 14,500TL ye alanlar olduğunu biliyorum. Nmax yeni zam yapmıştı %20 o zamanlar. Ben şu an alacak olsam PCX150 alırım.
    2018 de pcx elektrikli çıkaracak diye haberler var ama Türkiye pazarına gelir mi gelirse ne zaman gelir bilinmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.