Şimdi Ara

1000cc ve 650cc Motor için ehliyet?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
30.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Iyi gunler , motor sürmeye çok hevesleniyorum ilk basta kucuk bir motor alip kendimi gelistirip daha sonra cc buyuterek devam etmek istiyorum. Ama bu islerle ilgili hicbir bilgim yok malesef yani ilk olarak hangi motorlarla baslanilmali gibi daha sonra bu motor ehliyet isleri nasıl oluyor ?

    1000cc motor kullanmak için hangi ehliyet gerekli ?

    Ilk motor olarak hangi motor surebilirim hangi ehliyet gerekli ?

    Yaklasik 6 senedir araba kullaniyorum sıkıldım arac kullanmakdan motor kullanmak cok daha ilgi cekici geliyor yardimci olursaniz cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    1000cc ve 650cc Motor Ehliyeti Alma Koşulları

    1000cc veya 650cc motorlu motosiklet kullanmak için A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olman gerekir. A2 sınıfı sürücü belgesi alabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmen gerekir:

    • En az 18 yaşında olmak
    • En az iki yıllık A1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak veya
    • 18 yaşından büyük olmak ve teorik ve uygulamalı sınavları başarıyla geçmek

    1000cc Motor Ehliyeti için Ek Şart

    1000cc motorlu motosiklet kullanmak için A sınıfı sürücü belgesine sahip olman gerekir. A sınıfı sürücü belgesi alabilmek için ise aşağıdaki ek şartları yerine getirmen gerekir:

    • En az 24 yaşında olmak
    • En az iki yıllık A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak veya
    • 24 yaşından büyük olmak ve teorik ve uygulamalı sınavları başarıyla geçmek

    Uygulama ve Teori Sınavı

    A2 ve A sınıfı sürücü belgesi almak için hem teorik hem de uygulamalı sınavları başarıyla geçmen gerekir. Teorik sınavda trafik kuralları ve motosiklet bilgisi hakkında sorular sorulur. Uygulamalı sınavda ise motosiklet sürme becerilerin değerlendirilir.

    Uygulamalı sınavda başarılı olmak için motosiklet parkuru ve trafikte sürüş becerilerini göstermen gerekir. Parkurda denge, yavaş sürüş ve dar alanlarda manevra yapma gibi beceriler test edilir. Trafikte sürüş sınavında ise trafik kurallarına uygun şekilde sürüş becerilerin değerlendirilir.

    Motor Gücü Sınırlamaları

    A2 sınıfı sürücü belgesi ile en fazla 35 kW gücüne sahip motosiklet kullanabilirsin. A sınıfı sürücü belgesi ile ise herhangi bir güç sınırlaması olmaksızın motosiklet kullanabilirsin.

    Yukarıdaki şartları yerine getirerek ilgili sınıf sürücü belgelerini alabilir ve 1000cc veya 650cc motorlu motosiklet kullanabilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 18 yasinizda araba ehliyetini aldiginizi varsayarak yaziyorum. Yasiniz 24 veya gecik ise A sinifi ehliyet alma hakkina sahipsiniz. İyi bir egitim aldiginiz taktirde 250cc ile baslayabilirsiniz. He yok ben surerek ogrenicem derseniz 150cc'nin ustune cikmayin ilk 10bin km.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Yaşım 22 ehliyet almadan öncede araba kullanıyordum. Hocam yavaş yavaş baslamak istiyorum 250cc büyük gelir bana , ben kendim düşe kalka düşe kalka gibi ilk olarak ne ehliyet gerekli şimdi hocam ?
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    ben de 21 yaşındayım. Yaşınız itibari ile A2 sınfı ehliyet alabiliyorsunuz yani 35 kW (46 küsür beygir) e kadar süreileceksiniz bu ehliyetle. Önemli olan eğitim. Kendi kendinize öğrenmenizi tavsiye etmem çünkü kendi kendinize yanlış alışkanlıklar edinebilir ve bu alışkanlıklar ilerde başınızı dert olabilir. Bu yüzden eğitiminizi alın sonra kendiniz üstüne pratik yaparsınız. Ben mesela bugün direksiyon sınavına girdim. Ben de sizin gibi zaptedemem diyordum eğitim çok iyi geldi 250 cc inazuma ile sınava girdim zorluk da çekmedim.

    önemli olan sizin bu ise ayırabildiğiniz bütçe. Mesela benim maddi yönden sıkıntım yoktu. Gis akademiden ehliyet + temel sürüş eğitimi aldım. 1500 lira verdim. İlk motor olarak da bajaj pulsar 200ns düşünüyorum şuan ve tabiiki ekipman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bi eğitim ile r25 le baslarsınız. a2 alıyorsunuz 2 sene kullanırsın sonra da r6 ya terfi edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    A2 Ehliyet 46 küsür beygire kadar izin veriyor peki ama mesela r6 ve v1 yani 150 bg gibi motorları o ehliyetle kullanamam peki hangi ehliyet gerekiyor onlar için ?
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    onlar için A lazım. A yı alabilmek için 24 yaş olmak veya 2 yıl A2 ehliyet sahipliği istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.