Şimdi Ara

Yalnızlık İçin Adım Adım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayat son aylarda bazı şeyler yaşattı. Tabi çok kötü değildi Allah daha beterlerinden hepimizi korusun.

Ama ben bu süre zarfında dostum dediklerimi gördüm. Birkaç sersenişte bulundum bana yaptıkları karşısında meğersem benim patlamamı küsmemi bekliyorlarmış barışmak için çaba bile sarfetmediler, sen kimsin der gibi.

İnanın çok kanıma dokunuyor arkadaşlar. Ben kötüyken bugün eğlendik diyen insanlar bir zaman benim dostum kardeşimdi. Bayanlarda var içlerinde.

Facebook denen şeyi kapattım ilk başta daha az msn e gireceğim , bir süre okula gitmeyeceğim.

Hayatım zaten garipleşmeye başladı, bulanımdayım ve galiba depresyon denen şeyde başladı.

Yalnızlığa adım atıyorum

Bana iyisin-temizssin-saf kalplisin-senden ayrılmayız-ilk dostumuzsun diyenleri gördük. İlk düşüşümde hepsi baktı, ayağa kaldırmadı ve hatta bazıları darbe vurdu.

Canım acıyor dostlar , neler yapabilirim bu süre zarfında daha az acı çekmek için.

• arkada kalan her zaman için unutuluyor bu dünyada.

her zaman için yanında olacak birini bulduğunda onu sahiplenmek lazım... bulabilirsek...

bence bir süre koy möte tarzı yaşamalısın fazla kafana takmadan... insanlara pek değer vermemek lazım, değeri kendimize vermeli... depresyona girersen yalnızken çıkman çok zor olur, umarım iyi olursun...
  • 2-3 aydır depresyonun içindeydim zaten , keşke beni daha çok anlasalardı bu dönem içinde.

Arkamdan konuşanlar bile oldu , o konuşmayı gözlerimle tesadüfen yakaladığımda en yakınımdaki kişinin sözleri beni nasıl etkiledi anlatamam. Zaten kötüydüm birde o eklendi. Derken diğerleri garipleşti.

Bana sende amma suskunsun diyenler oldu. Bilmiyorlarki içimde ne var. Sen tanımıyormusun beni bilmiyormusun durumumu neden soruyorsun.

İçimi dökmek istedim okuduğun için sağolasın.

Bu durumdan normal bir şekilde çıkmam zor malesef. Hayatım boyunca unutamıyacağım psikolojik baskının içinden birde yalnız kalma eklenmesi beni mahfedecek.
  • bence en kısa zaman için psikiyatriden randevu al, haftalık seanslara git. bu tip dönemler antidepresanlarla daha kolay çözülüyor çünkü depresyon denilen şey genelde beyin kimyasının bozulması. veyahut güzel bi kızla çıkabilirsin. oluşan boşluğu başka birşeyle doldurabilirsen çok kolay atlatırsın, tabi kötü alışkanlıklara sarma :D

bunun dışında dostluklar zaten çıkarlar üzerine kurulu oluyor ama senin benim gibi insanların var olabileceğini unutma. değmeyenlere de değmezmiş de geç. hiç kimsen olmasa bile dışarı çıkıp iyi vakit geçirebilirsin.
  •  Yalnızlık İçin Adım Adım

Senin, içindekileri bosaltman lazım arkadas.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

bence en kısa zaman için psikiyatriden randevu al, haftalık seanslara git. bu tip dönemler antidepresanlarla daha kolay çözülüyor çünkü depresyon denilen şey genelde beyin kimyasının bozulması. veyahut güzel bi kızla çıkabilirsin. oluşan boşluğu başka birşeyle doldurabilirsen çok kolay atlatırsın, tabi kötü alışkanlıklara sarma :D

bunun dışında dostluklar zaten çıkarlar üzerine kurulu oluyor ama senin benim gibi insanların var olabileceğini unutma. değmeyenlere de değmezmiş de geç. hiç kimsen olmasa bile dışarı çıkıp iyi vakit geçirebilirsin.

İlaç almak istemiyorum arkadaşım. Başka yollar yokmu daha doğal.
  • Arkadaş arkandaki taştır, başına bir iş geldi mi o taşlardan ördüğün duvarın arkasına sığınırsın bir taş yanlış olsun o duvar üstüne yıkılır altında kalırsın. Sen sen gibi arkadaşlar bulmaya bak arkadaştan ziyade dost olsun. Sen yanlış taşları seçmişsin bundan sonra dikkatli olursun ama buda sana yanlışlıktan gelen hediyedir.

Onların yaptığını yap umursama selamı sabahı kes aranızda alacak verecek bir Allah'ın selamı olsun bir de Allah'ın kelamı yeter. Çevreni değiştir gerekirse ama sakın yalnız bırakma kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazamsar -- 6 Aralık 2010; 3:11:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazamsar

Arkadaş arkandaki taştır, başına bir iş geldi mi o taşlardan ördüğün duvarın arkasına sığınırsın bir taş yanlış olsun o duvar üstüne yıkılır altında kalırsın. Sen sen gibi arkadaşlar bulmaya bak arkadaştan ziyade dost olsun. Sen yanlış taşları seçmişsin bundan sonra dikkatli olursun ama buda sana yanlışlıktan gelen hediyedir.

Onların yaptığını yap umursama selamı sabahı kes aranızda alacak verecek bir Allah'ın selamı olsun bir de Allah'ın kelamı yeter. Çevreni değiştir gerekirse ama sakın yalnız bırakma kendini il olarak İstanbul'damısın acaba ?

Denizlideyim hocam

Onları bırakamıyorum hele biri varki intikam almak istiyorum ondan almadan bırakmam gibi bir hisse kapılıyorum , arkamdan konuştu. Ama Allah büyük yalan yanlış olmayan şey için konuşana cezasını verecek.

Nasıl bozayım hocam birde, sevmiştim hepsini , yani yeni birşeyler kurmamda zor , üni 3 e gelmişim birşeyleri bozarsam geri kalan zamanı yalnız geçiririm.

Bu döneme ne hayallerle girmiştim hocam , benim için değerli bir yıl olacaktı, ama olmadı daha okulun başında çelme takıldı , ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem.

• Profiline sonradan bakıp editledim İst. olsaydın takılırmıyız beraber diye soracaktım.

Nasıl bozacam demişsin çok basit zaten bozulmuş onlar seni sevmemiş arkandan konuşacabilecek kalitede insanlar sen ise nasıl bozacağını düşünüyorsun uyan arkadaş zaten bozukmuş senin bozmana gerek. Yeni bir şeyler kurmakta zor değildir insan oğlu hayaline sarılsın canı gönülden inansın evvelaallah her şeyin üstesinden gelir seninde dediğin gibi ilerleyen zamanlarda ne olur bilemezsin ama istediğin gibi yönlendirebilirsin yeni çevre yap kendine sağlam bir iki kişi olsa da yeter fazlasına gerek yok.

Şu saatte arasam yanıma gelecek 3 kişi var gelin demem yeterli sadece senin benden eksiğin ne, senden önemlisi yok bunu aklına sok ve unutma her dağın bir çıkışı vardır çelme takıldı gibi sözler söyleme aciz insan değilsin sen her şey sende başlıyor sende bitiyor ama yanlızlığa sürersen kendini daha kötü olursun.

• Okurken sinirlendim geliyim senin oraya döveyim onları
  • Daha az acı mı çekmek mi? Acıların hasını çekeceksin ki olgunlaşasın, Olgunlaşasın ki bir daha aynısını yaşadığında bu kadar acı çekmeyesin.

Şimdi kuracağım cümle sana değil üstüne alınma;
    Sanal ortamda sorunlarını dile getirip başka insanlardan medet umanlar en zayıf insanlardır, bu insanları görünce Godfather Part I'de Marlon Brando aklıma geliyor.
    Godfather Part I'den bir kısmı aynen aktarıyorum;

Şarkıcı bir adam var adını hatırlayamıyorum bir müşkülü oluyor soluğu babada alıyor sonra geçen konuşmalar böyle:

193
    Baba, ne yapacağımı bilemiyorum.

194
    Bir erkek gibi hareket edebilirsin!
    Neyin var senin?(Marlon Brando)

195
    Kadınlar gibi ağlayan
    bir Hollywood finocchio'suna mı dönüştün?(Marlon Brando)

196
    ''Ne yapabilirim? Ne yapabilirim?'' Ühühühü
    Nedir bu saçmalık?(Marlon Brando)

Burada seni aşağılamıyorum aksine sana diğerlerinden daha fazla yardım ediyorum. Demişsin ya "İlk düşüşümde hepsi baktı, ayağa kaldırmadı ve hatta bazıları darbe vurdu." diye, yukarıdakileri yazdım çünkü düştüğünde bir daha kimseden medet umma diye. Yoksa her düştüğünde onların gözlerine bakmaktan başka birşey yapamazsın. Ve bu tür konular açmaya devam edersin. Benden bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vexille

Daha az acı mı çekmek mi? Acıların hasını çekeceksin ki olgunlaşasın, Olgunlaşasın ki bir daha aynısını yaşadığında bu kadar acı çekmeyesin.

Şimdi kuracağım cümle sana değil üstüne alınma;
    Sanal ortamda sorunlarını dile getirip başka insanlardan medet umanlar en zayıf insanlardır, bu insanları görünce Godfather Part I'de Marlon Brando aklıma geliyor.
    Godfather Part I'den bir kısmı aynen aktarıyorum;

Şarkıcı bir adam var adını hatırlayamıyorum bir müşkülü oluyor soluğu babada alıyor sonra geçen konuşmalar böyle:

193
    Baba, ne yapacağımı bilemiyorum.

194
    Bir erkek gibi hareket edebilirsin!
    Neyin var senin?(Marlon Brando)

195
    Kadınlar gibi ağlayan
    bir Hollywood finocchio'suna mı dönüştün?(Marlon Brando)

196
    ''Ne yapabilirim? Ne yapabilirim?'' Ühühühü
    Nedir bu saçmalık?(Marlon Brando)

Burada seni aşağılamıyorum aksine sana diğerlerinden daha fazla yardım ediyorum. Demişsin ya "İlk düşüşümde hepsi baktı, ayağa kaldırmadı ve hatta bazıları darbe vurdu." diye, yukarıdakileri yazdım çünkü düştüğünde bir daha kimseden medet umma diye. Yoksa her düştüğünde onların gözlerine bakmaktan başka birşey yapamazsın. Ve bu tür konular açmaya devam edersin. Benden bu kadar.

Yazmayı seven biriyim yazınca birde hakiki insanlar yorum getirince ne bileyim kafamda çiziyorum yolumu.

Medet ummak farklı birşey. Ben sadece tecrübeli insanlara danışıyorum. Yazın için teşekkürler

@Yazamsar

Teşekkürler hocam yazın için.

• Depresyondayken yalnız olmak durumu kötüleştirir.
  • Biraz açsana olay ne tam olarak anlat yani , arkadan kim ne konuştu , kaç kişiyle bozuştun falan merak ettik.
  • Hocam yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Geçen gün dershaneye gidiyorum. Otobüs durağında bi arkadaşı gördüm eminim ki o arkadaşta beni otobüsün içerisinde gördü çünkü bir anda durak etrafında gezinmeye başladı bir nevi benden saklandı. Bu kişi lisede benim yanımdan ayrılmazdı.

Diğer bir olay dershanede yine liseden sınıf arkadaşım. Hergün neredeyse benim telefonumdan mesaj atar sevgilisine. Sevgilisi de bizim sınıftandı tabi sevgilisi gelirken yanında yine bizim sınıftan arkadaşların da geldiği olur bazen. Bunlar gider gezerler buluşmaları benim telefonumdan ayarlarlar ama bir Allah'un kulu çıkıpta Hüseyin sende gel demez. Lise arkadaşlıkları unutulmaz derler ya gerçekten unutulmuyormuş. 3-4 senedir Diyarbakır'dayım. Gezilecek yerleri , mekanları var ama bunları gezmeye arkadaş ortamı yok. Bunun için hayata neredeyse karamsar bakmaya başladım. Geçen hafta kpss'ye girdim sırf bir işim olsun hayatım değişsin diye adliyede katipliğe başvurmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Biraz açsana olay ne tam olarak anlat yani , arkadan kim ne konuştu , kaç kişiyle bozuştun falan merak ettik.

Uzun hikaye hocam
    Sevdiğim bana dost diyen biri gitti arkamdan konuştu alaycı şekilde.Düştüğüm psikolojik durumdan oda faydalandı yani.
    Arkamdan konuştuğu kişi bile bana alaycı yaklaşırken sesini çıkarmamış, tabi kendide konuşuyor neden çıkarsın.
    Arkamdan konuşan kişiyi karşıma aldıımda ise titriyordu neredeyse , arkadan konuşmanın verdiği yürek bu kadar karşıma geçtiğinde değerini anladım. Korku yüzüne yansımıştı. Ağzıma geleni dedim. Susmadım. İleride giderdim ama bayan karşımdaki.

Bozuştuğum kişiler 2 kız ( arkamdan konuşan bunlardan biri ) , ve bozuşmak için bekleyenler var sıra onlarada gelecek.

Bir kere arayıp kardeşim nasılsın nasıl oldun demediler.Okulda bazen yüz çevirenler bile oldu. İnan bir insanı sıkan biri değilim. Muhabbetimde iyidir. Neden böyle davrandılar anlamadım.

İnsan evladı , yüreği olan kişi yanımda olurdu bu süreçte ama olmadılar.

Kendi eğlencelerine baktılar.Baksınlar tabi ben birşey demiyorum ama ben evde dertli dertli otururken

'Bugün baya eğlendik zıpladık' denilince üzülüyorum be hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseDn -- 6 Aralık 2010; 19:07:26 >

• @PoseDn

Benim umurumda olmazdı karşımdakinin bayan olması tokatı yapıştırır sağlam bi laf koyardım kalkamazdı düştüğü yerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Depresyondayken yalnız olmak durumu kötüleştirir.

Öyle galiba
  • Yalnızlık güzel şeydir hocam , takma bu kadar kafana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Depresyondayken yalnız olmak durumu kötüleştirir.

Bu çok doğru

Tam tersini yapacaksın ve eskisinden daha sosyal olmaya çalışacaksın her nekadar istemesende.

Depresyon veya dibe vurmak bir hastalık gibidir paçayı kaptırırsan kolay kolay toplayamazsın ve senelerin geçer.Çıkmak istediğinde çevrende kimse kalmadığını görürsün bu yüzden çevrene yenilerini eklemeye çalış.Ayrıca asla aynadan uzak kalıp paspal olma.

Hayat garip ablan kanser olabilir, Alkolik olan baban sen 14 yaşındayken ölebilir, maddi sıkıntı yaşayabilir, kendinden 10 yaş büyük müdürünle aşk yaşayabilir ve bir sonu olmadığını anlayınca işinden olabilirsin.

Olayları dramatik hale getirmemeye bak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.