Şimdi Ara

Yalnızlık İçin Adım Adım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatta insanın yaptigi en buyuk hata bence insanlara fazla baglanmaktir. Toplanirsin zaman gercekten ilaci dostum bende seni gibi durumlara dustugumde bu nasihatlari sacma karsilardim cunku boyle duımlarda mantik elden giiyor onerim 2-3 hafta boyunca köklü kararlar alma kendine gel yalnizligin tadinı cikar yalnizlik ozgurluk demektir. Ozgurlugunun tadini cikar.
  • hepsini çiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior
    bence en kısa zaman için psikiyatriden randevu al, haftalık seanslara git. bu tip dönemler antidepresanlarla daha kolay çözülüyor çünkü depresyon denilen şey genelde beyin kimyasının bozulması. veyahut güzel bi kızla çıkabilirsin. oluşan boşluğu başka birşeyle doldurabilirsen çok kolay atlatırsın, tabi kötü alışkanlıklara sarma :D

bunun dışında dostluklar zaten çıkarlar üzerine kurulu oluyor ama senin benim gibi insanların var olabileceğini unutma. değmeyenlere de değmezmiş de geç. hiç kimsen olmasa bile dışarı çıkıp iyi vakit geçirebilirsin.

katilmiyorum,sen hasta degilsinki doktora gidesin kimyasal kullanipta ben gercekten hastayim moduna kapilma bence hayatinda ufak tefek degisiklikler yap giyim tarzini sac seklini müdavimi oldugun ortamlari degistir kesinlikle iyi gelecektir kendini kesfet kendi kendinin doktoru ol,sakin yapay zevklere düsme hayattan zevk almaya bak büyük mutluluklari aramayi birak kücük seylerlede mutlu olabilirsin,ailenle daha cok vakit gecirmeye calis onlari ihmal etme unutma senin onlara onlarin sana her zaman ihtiyaci var Allahi cok an insan gercek huzuru ibadetle yakalayabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 7 Aralık 2010; 2:21:59 >

• Hepinize teşekkürler.

Dediğim kişilerle yine tartıştım ağzıma geleni söyledim. Kafam çok ağrıdı boş yere sıkıntı yapıyorum kendime.

Yalnız kalmaya çalışacağım daha çok ama sevdiğim kişilerin yanınada gitmek istiyorum. Mantıklı düşünemiyorum bu sıralar bana yardımcı olacak az sayıdada olsa insan var daha
  • Hocam ne yazıkki hayatın acı ama gerçek tarafı bu aynısı benimde başıma geldi ilklerde banada senin gibi baya koymuştu ama sonra sonra artık takmamayı öğrendim ve en önemlisi insanlara değer vermemeyi öğrendim.. bu pislik hayatta babana bile güvenme lafı çok doğru bence şahsen ben ailem dışında hiç kimseye güvenmiyorum artık.. Herkes vuruyor darbe , akraban , sevgilin , kankan , dostun herşeyden herkesi bekliyorum artık ben takma bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Hayat son aylarda bazı şeyler yaşattı. Tabi çok kötü değildi Allah daha beterlerinden hepimizi korusun.

Ama ben bu süre zarfında dostum dediklerimi gördüm. Birkaç sersenişte bulundum bana yaptıkları karşısında meğersem benim patlamamı küsmemi bekliyorlarmış barışmak için çaba bile sarfetmediler, sen kimsin der gibi.

İnanın çok kanıma dokunuyor arkadaşlar. Ben kötüyken bugün eğlendik diyen insanlar bir zaman benim dostum kardeşimdi. Bayanlarda var içlerinde.

Facebook denen şeyi kapattım ilk başta daha az msn e gireceğim , bir süre okula gitmeyeceğim.

Hayatım zaten garipleşmeye başladı, bulanımdayım ve galiba depresyon denen şeyde başladı.

Yalnızlığa adım atıyorum

Bana iyisin-temizssin-saf kalplisin-senden ayrılmayız-ilk dostumuzsun diyenleri gördük. İlk düşüşümde hepsi baktı, ayağa kaldırmadı ve hatta bazıları darbe vurdu.

Canım acıyor dostlar , neler yapabilirim bu süre zarfında daha az acı çekmek için.

geçen yıl 9.sınıftayken bende kavga etmiştim çocuk kendine reisim falan diyodu bana salakça bişey söyledi bende gittim herşeyi alttan alan ben mi olucam fln dedim bu sene 10.sınıf başında aynı sınıfa düştük ve geldi yanıma oturdu çocuk diğerleride geldi konustular falan işte

• Dediğin kişiler ile tartışman seni daha çok yorar karşı tarafı etkilemez heleki bayansa "Gerizekalı yaa"der geçer. Ortamını değiştir yanlızlığa iterek iyice boğarsın kendini değişiklikler yap kendine farklı uğraşlar ile ilgilen aklını dağıtabilecek. Sevdiğin kişilerin yanında olmak mutlu etmez insanı sevildiğin kişilerin yanında olmak mutlu eder, aman ben bittim vırım tırım yapmaya devam edersen harbi yanlız kalırsın o yüzden dirençli ol güçlü ol yeni insanlar ile iletişime geç tanış, düşünce şeklini değiştir kısaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazamsar

Dediğin kişiler ile tartışman seni daha çok yorar karşı tarafı etkilemez heleki bayansa "Gerizekalı yaa"der geçer. Ortamını değiştir yanlızlığa iterek iyice boğarsın kendini değişiklikler yap kendine farklı uğraşlar ile ilgilen aklını dağıtabilecek. Sevdiğin kişilerin yanında olmak mutlu etmez insanı sevildiğin kişilerin yanında olmak mutlu eder, aman ben bittim vırım tırım yapmaya devam edersen harbi yanlız kalırsın o yüzden dirençli ol güçlü ol yeni insanlar ile iletişime geç tanış, düşünce şeklini değiştir kısaca.

Denicem yeni insanlarla tanışmayı hocam.

Ama bu durumda ne yapsam inan olmuyor. Herşey karşı gibi bana
  • Kardeşim dediğim insanlar bugün düşmanım dediğim insanlarla sarmaş dolaştı :)

Hayatımın en önemli zamanlarından birini yaşıyorum.

Teker teker hepsi gitti

Düşman ise yalnız kalmama güldü , o gülüş aklımdan çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Hayat son aylarda bazı şeyler yaşattı. Tabi çok kötü değildi Allah daha beterlerinden hepimizi korusun.

Ama ben bu süre zarfında dostum dediklerimi gördüm. Birkaç sersenişte bulundum bana yaptıkları karşısında meğersem benim patlamamı küsmemi bekliyorlarmış barışmak için çaba bile sarfetmediler, sen kimsin der gibi.

İnanın çok kanıma dokunuyor arkadaşlar. Ben kötüyken bugün eğlendik diyen insanlar bir zaman benim dostum kardeşimdi. Bayanlarda var içlerinde.

Facebook denen şeyi kapattım ilk başta daha az msn e gireceğim , bir süre okula gitmeyeceğim.

Hayatım zaten garipleşmeye başladı, bulanımdayım ve galiba depresyon denen şeyde başladı.

Yalnızlığa adım atıyorum

Bana iyisin-temizssin-saf kalplisin-senden ayrılmayız-ilk dostumuzsun diyenleri gördük. İlk düşüşümde hepsi baktı, ayağa kaldırmadı ve hatta bazıları darbe vurdu.

Canım acıyor dostlar , neler yapabilirim bu süre zarfında daha az acı çekmek için.

Hayat gerçekten çok neşeli ve çok acımasızdır...

Bir gün gelir,kız kankan senle çok yakınlaşır,mutlu olursun...
    Bir gün gelir,kız kankan neden siz yere uzaklaşır,deprsyona girersin...

Dostun dediğin kişiler,düşman...
    Düşman dediğin kişiler de,dostun olabilir...

Bazı kişiler vardır,senin ağlamanı ister...
    Bazı kişiler vardır,senin mutlu ve sevgi dolu olmanı ister
    Bazı kişiler vardır,senin şebeklik yapmanı ister...
    Bazı kişiler vardır,seni mitmek ister...

Takıntı denen meret,başa beladır...
    Ama takmamak ta,ayrı bir beladır...

Sosyallik güzelidr,Ama çok sosyal olma!Çokersin....
    Asosyallik de güzelidr,Ama çok asosyal olma!Ezilirsin...

Herkesin bir aşkı vardır
    Herkesin bir sevdiği vardır
    Harkesin bir nefreti vardır
    Herkesin bir sevmediği vardır....

Yani:Üzme kendini...Arada sırada olur böyle şeyler,Ama o günlerde geçip gidecek ve sen kazanan olursun...Yalnız olmak istemiyorsan:Sabır,Hoşgörü,İyilik,Zeka ve Çakallık gerekir...İlaç alırsan bağımlı olursun...Gerekeni yapmazsan,hayattan soğursun...Yani,iş sende başlıyor,sende bitiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cefakar. -- 9 Aralık 2010; 1:44:45 >

• yukarda yazdığım olay bugün şoka soktu hocam beni.

hani biri olsa bu yaşananların neyse , ama hepsi bir anda oldu.
  • Hepsi bir darbe vurdu işte

Hayat'ın farklı bir yönüne tanık oluyorum
  • Herkesin hayatı kendi menfaatleri etrafında dönüyor. Oyunu kuralına göre oyna
  • hayata bakış açını değiştirmen lazım. öncelikle arkadaşlarım olmadan yapamıyorum felsefesinden kurtulmalısın. ben senin yerinde olsam şöyle düşünürüm, ben yalnız başıma istediğimi yapabilirim, kimseye muhtaç değilim ve eğer arkadaşlarım bana güzel anlar yaşatırsa bu yanıma kar olur. o yüzden çok küçükten beri bağlı arkadaşlığınız yoksa pek umursamasan da olur. bu tarz olayları herkes yaşar.

umutsuzluğa kapılmışsın , çünkü insanlar sana beklentini verememiş. bu durumdan kurtulmak için arkadaşlarından beklentini minimuma indirmen gerek. 0 dan başlıyor gibi düşünemezsin ama yine de gidip onlarla ilişki kurmayı deneme. bırak onlar senle ilişki kurmak istesin. zaten gelmezlerse arkadaşlık bitmiştir ki anlattıklarına göre daha kötüsü olmuş.

en büyük tavsiye ise intikam besleme. intikam senin tüm düşüncelerini artık sevmediğin insanlara yöneltir ve olumlu işlerde bulunamazsın. hayatındaki diğer değişkenlerle ilgilen. bilgisayarınla , okuyorsan derslerinle, ya da yaptığın sporla falan ilgilen. bir müddet sonra sakinleşip bazı hataları kendinde de aramanı tavsiye ederim. sen şu an olaya tek taraflı bakıyorsun ve tüm suç karşıdaymış gibi kabul ediyorsun. belki farkında olmadan onları kırmış olabilirsin.

ve herşeye rağmen o arkadaşlarına güveniyorsan oturup konuşmalısın. çünkü insanlar hata yapabilir, bu iki taraf da olabilir. böyle birbirinizin arkasından laflar ederek çözüm yolu olmaz. gidip gerçekleri, lafı dolandırmadan ve karşımdakini kırmayayım diye çalışmadan söylemen lazım. bunu söylerken kişilerin karakterine yönelik yargılardan kaçın , sadece hareketlerinin sebeplerini sor. neden sana yardım etmediklerini sor. eğer mahçup oluyor ya da utanıyorsalar bu adamlar seni sevmiş. ama yok dünya umurlarında değilse , vazgeç bu dostluktan..

• Aile kavramı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

hayata bakış açını değiştirmen lazım. öncelikle arkadaşlarım olmadan yapamıyorum felsefesinden kurtulmalısın. ben senin yerinde olsam şöyle düşünürüm, ben yalnız başıma istediğimi yapabilirim, kimseye muhtaç değilim ve eğer arkadaşlarım bana güzel anlar yaşatırsa bu yanıma kar olur. o yüzden çok küçükten beri bağlı arkadaşlığınız yoksa pek umursamasan da olur. bu tarz olayları herkes yaşar.

umutsuzluğa kapılmışsın , çünkü insanlar sana beklentini verememiş. bu durumdan kurtulmak için arkadaşlarından beklentini minimuma indirmen gerek. 0 dan başlıyor gibi düşünemezsin ama yine de gidip onlarla ilişki kurmayı deneme. bırak onlar senle ilişki kurmak istesin. zaten gelmezlerse arkadaşlık bitmiştir ki anlattıklarına göre daha kötüsü olmuş.

en büyük tavsiye ise intikam besleme. intikam senin tüm düşüncelerini artık sevmediğin insanlara yöneltir ve olumlu işlerde bulunamazsın. hayatındaki diğer değişkenlerle ilgilen. bilgisayarınla , okuyorsan derslerinle, ya da yaptığın sporla falan ilgilen. bir müddet sonra sakinleşip bazı hataları kendinde de aramanı tavsiye ederim. sen şu an olaya tek taraflı bakıyorsun ve tüm suç karşıdaymış gibi kabul ediyorsun. belki farkında olmadan onları kırmış olabilirsin.

ve herşeye rağmen o arkadaşlarına güveniyorsan oturup konuşmalısın. çünkü insanlar hata yapabilir, bu iki taraf da olabilir. böyle birbirinizin arkasından laflar ederek çözüm yolu olmaz. gidip gerçekleri, lafı dolandırmadan ve karşımdakini kırmayayım diye çalışmadan söylemen lazım. bunu söylerken kişilerin karakterine yönelik yargılardan kaçın , sadece hareketlerinin sebeplerini sor. neden sana yardım etmediklerini sor. eğer mahçup oluyor ya da utanıyorsalar bu adamlar seni sevmiş. ama yok dünya umurlarında değilse , vazgeç bu dostluktan..

İlk önce bu kişiler Dostum değil artık , dahada olmazlar en fazla arkadaşım olurlar. Belki o bile zor

Benimde kırdığım noktalar tabiki oldu hocam, ama gidip özür diledim ve dedimki onlara psikolojik olarak zor zamandayım onun için kırdım

Ama onları kırdım ama gidip düşmanım dedikleri adama sarılıp konuşmalar dostluk mesajları vermeler gibi şeyler yapmadım , en fazla laf demişimdir.

Ayrıca içimdeki intikam alma isteği gitmiyor bir türlü hocam

Kurtulmam lazım o duygudan yoksa senin dediin gibi önümü açamam.

Tek kaldım gibi birşey şuan , arayan soranda yok.

Toplanıp benin şuçlu olduğumu söyleyip masturbasyon yapıyorlardır.

Düşmanda yanlarında artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseDn -- 9 Aralık 2010; 17:51:05 >

• 2 gündür ses seda yok hiçbirinden
  • Yürek sende, bilek sende.
    Kimse yüreğine yürek, bileğine bilek katamaz.

İnsanlardan bir beklenti içine girmemek lazım, zamanla herkes değişiyor, herkes gidebiliyor, elde hep kendi hayatımız ve kazanımlarımız kalıyor.

İnsanların sana yaptıklarından ötürü üzülmemelisin, kendine yazık edersin.
    Bence daha çok sosyalleşmeye çalış. Okulunu kesinlikle saçma sebeplerden ötürü aksatma, daha çok sarıl.
    Sosyalleşmek bu dönemde daha zor olur biliyorum, en azından kalabalıklara karış. Tanımadıklarını izle sokakta, hayatlarını tahmin et. Sohbet et, sigaranı uzat. Hayatları ve hayatı sorgula. Kendin için yaşıyorsun, başkaları için değil. Kimseye muhtaç değilsin. Yürek sende, bilek sende ee erkek olmak savaşmak demek, savaşacaksın. Dostla, düşmanla herşeyle...

Bugün hayatında olan yarın olmayabilir, hiç ummadıkların seni büyük hayal kırıklıklarına uğratabilir, bugün dostun olan yarın düşmanın olabilir, bugün sevgilin olan yarın başkasının olabilir, baban yarın ölebilir. . Hayatın içinde tüm bunlar var. Bütün bunlara gülümseyip geçmek lazım. Ben şahsen kimden kötülük görsem, eyvallahımı çekip Allaha onu affetmesi için dua ediyorum.

Vakit çok kısa, ölmeye değil yaşamaya, arkamızda birşeyler bırakmaya geldik. Ne bırakmak istiyorsan arkanda öyle yaşa kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: WWF

Yürek sende, bilek sende.
    Kimse yüreğine yürek, bileğine bilek katamaz.

İnsanlardan bir beklenti içine girmemek lazım, zamanla herkes değişiyor, herkes gidebiliyor, elde hep kendi hayatımız ve kazanımlarımız kalıyor.

İnsanların sana yaptıklarından ötürü üzülmemelisin, kendine yazık edersin.
    Bence daha çok sosyalleşmeye çalış. Okulunu kesinlikle saçma sebeplerden ötürü aksatma, daha çok sarıl.
    Sosyalleşmek bu dönemde daha zor olur biliyorum, en azından kalabalıklara karış. Tanımadıklarını izle sokakta, hayatlarını tahmin et. Sohbet et, sigaranı uzat. Hayatları ve hayatı sorgula. Kendin için yaşıyorsun, başkaları için değil. Kimseye muhtaç değilsin. Yürek sende, bilek sende ee erkek olmak savaşmak demek, savaşacaksın. Dostla, düşmanla herşeyle...

Bugün hayatında olan yarın olmayabilir, hiç ummadıkların seni büyük hayal kırıklıklarına uğratabilir, bugün dostun olan yarın düşmanın olabilir, bugün sevgilin olan yarın başkasının olabilir, baban yarın ölebilir. . Hayatın içinde tüm bunlar var. Bütün bunlara gülümseyip geçmek lazım. Ben şahsen kimden kötülük görsem, eyvallahımı çekip Allaha onu affetmesi için dua ediyorum.

Vakit çok kısa, ölmeye değil yaşamaya, arkamızda birşeyler bırakmaya geldik. Ne bırakmak istiyorsan arkanda öyle yaşa kardeş.

Hocam çok güzel yazmışsın , saat kaç daha uyumadım , forumdayım geceden beri.. Güçlü bir insan değilim galiba bunu farkettim artık
    Dediğini nasıl yapacağım hocam , kafamdan gitmiyor . Aklıma geliyor üzülüyorum tekrardan.
    İyi olmak istiyorum ama olmuyor napmam lazım
    Bu cevabı arıyorum ama olmuyor işte
    Allah sağlık sıhhat versin Annem-Babam-Ablam ve tüm sevdiklerimi korusun , isteğim sadece iyi olmak be hocam.

İyi Geceler,Sağolasın

• Naçizane tespitime göre duygusal bir yapın var dostum ve bundan dolayı herkesin iyi olmasını bekliyorsun ve duygusal yapın bunun tersi gerçekleşince epey zedeleniyor. Fakat yaşadıkların bunu değiştirmen için büyük bir fırsat, insanın canına tak ettiğinde emin ol ki %100 değişiyorsun... Duygusal yapıdayken kimseyi tınlamayan hale gelen kendimden biliyorum...

Sana tek tavsiyem kendini yalnızlığa sevketmemen olacak çünkü bu seni büyük bir çöküşe sürükleyecek ve bünyen bunu kaldıramazsa uzun süreli depresyona girme ihtimalin var. Yalnızlık insanın isteyeceği en son şey, emin ol.

Yürütebileceğin arkadaşlıklar varsa onlara yönel ve geliştirmeye çalış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.