Şimdi Ara

Yakıt Tasarrufu İçin Neler Yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakıttan tasarruf için neler yapıyorsunuz ne yapmayı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_ -- 30 Ocak 2014; 20:23:37 >

• Toplu tasima ya da yuruyus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geri geri gidiyoruz
  • Öncelikle araca çok fazla binmiyoruz( yakın bir yerse veya acil bir şey yok ise toplu taşımayı kullanıyoruz)

Araçta yaptıklarımız da ise ;

Her şeyden önce aracın bakımı önemli..eğer araç bakımlı,ayarlı değilse siz ne kadar sakin kullanırsanız kullanın araç yine yakacaktır..Bakımı ve ayarı tam olsun.
    Mümkün olduğunca sabit devir ve sakin kullanım (90 km/h örneğin)

Motorda ise ;
    Araç çekişi iyi olmalı..Eğer araç sıkılıyorsa hava , yakıt veya ateşleme sisteminde problem olabilir.
  • binmiom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı garajda yatırıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı kısa mesafelerde kullanmıyorum

gaza yüklenmiyorum

dur kalk yapmamaya çalışıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben haftasonları biniyorum aracıma hafta içi bir gün şirket aracı bir günde toplu taşıma tercih ediyorum daha iyi oluyor.

Benzin'de ise tek çözüm Lpg diyordum onun da pek anlamı kalmayacak gi
    bi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Hocam ben haftasonları biniyorum aracıma hafta içi bir gün şirket aracı bir günde toplu taşıma tercih ediyorum daha iyi oluyor.

bi.

klasik bir soru olacak ama 50 tl ile ne kadar gidiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Hocam ben haftasonları biniyorum aracıma hafta içi bir gün şirket aracı bir günde toplu taşıma tercih ediyorum daha iyi oluyor.

bi.

klasik bir soru olacak ama 50 tl ile ne kadar gidiyorsunuz?

230 km yapmıştım sanırım aracı ilk aldığımda hesaplamıştım 50 tl'lik gaz alıp. Lpg'ye son yapılan zamdan 2 hafta önceydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 29 Ocak 2014; 21:48:18 >

• Geri geri kullanıyorum...

• Morfin basıp kullanıyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı satıp tabanvayın o harika keyfini yaşıyorum.

• 1. Hızınızı sınırlayın!
    Yakıt tasarrufu elde etmenin en kolay ve etkili yöntemlerinden biri hızınızı azaltmaktır. Aracın hızı arttıkça yakıt tüketimi de artar. Örneğin aracın hızını saatte 40km'den saatte 80 km hıza yükseltmek yakıt tüketimini hemen hemen iki katınaçıkartır. Ancak çok yüksek veya çok düşük hız da 1/100 km'de yüksek yakıt tüketimi oranına yol açabilir.

2. Ani frene son verin!
    Yavaş yavaş hızlanarak ve mümkün olduğu kadar yumuşak vites geçişleri ile yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ani frenlemelerden kaçınmak için duraklama zamanlarını önceden görün ve yolda olabilecekleri göz önünde bulundurun, trafiğin durduğunu gördüğünüz kavşağa kadar güvenli bir şekilde seyredin. Hızlı manevralar ve ani frenlemeler yapmak gibi agresif sürüş tarzı yumuşak bir sürüşten %20 daha fazla yakıt tüketimi ile sonuçlanabilir.

3. Aracınızı mümkün olan en yüksek viteste kullanın
    Otomobiller mümkün olan en düşük viteste kalkış için tasarlanmaktadır çünkü en fazla güce sahip oldukları zaman kalkış zamanlarıdır. Ancak belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıt tasarrufunuzu arttırabilir. Düşük viteslerde seyretmek yakıt tüketiminizi arttırabilir. Güvenli olduğu sürece daima daha yüksek vitese geçin.

4. Klimayı dikkatli kullanın
    Klima, otomobilin motoru için yakıt kullanan ekstra bir yüktür. Klima kullanılmaması %3'e kadar yakıt tasarrufu sağlar. Özelliklekışın dışarıdaki hava sıcaklıkları izin verdiği ölçüde klimayı kapatmayı tercih edin. Çok düşük hızda veya sabit dururken camları açın, havalandırma dışarıdan gelen esintinin keyfini çıkararak konforlu bir sürüş yapmanızı sağlar.

5. Aşırı rölantide çalıştırmaktan kaçının
    Araç rölantide çalışırken yakıt harcar ve bu litre başına sıfır kilometre anlamına gelir. Beklerken motoru kapatmak ve hareket içinhazır olduğunuzda tekrar çalıştırmak arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktan daha az yakıt harcar

6. Gereksiz yükleri çıkarın
    Araç ne kadar ağır olursa hareket etmek için o kadar fazla enerji gerekir, bu nedenle aşırı yük taşınması daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır. Her ekstra 50kg için yakıt tüketiminiz %1-2* artar. Aracınızda ne taşımanız gerektiğini dikkatli bir şekilde değerlendirin ve tüm gereksiz eşyaları boşaltın

7. Camları kapalı tutun
    Camların ve güneşliklerin açılması aerodinamik çekiş oluşturur, bu da aracınızı yavaşlatır. Gerekli hızda seyretmek için daha fazla enerji gerekir ve bu da daha fazla yakıta ihtiyaç duyar. Camlarınızı ve güneşliği kapatarak yakıt verimliliğinizi arttırın.

8. Aracınızın bakımını uygun şekilde yapın
    Aracınızın maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için düzenli servisler ile bakımını yaptırın. Kirlenmiş bujiler, kirli hava filtresi veya tıkalı yakıt filtresi yakıt tasarrufunuzu olumsuz bir şekilde etkiler. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi de yakıt verimliliği açısından çok önemlidir. Bakımı iyi yapılmış bir motor yakıt tasarrufunu %4'e kadar arttırabilir.

9. Lastiklerinizi doğru hava basıncı ile şişirin
    Yetersiz hava basıncı ile şişirilmiş lastikler daha fazla yuvarlanma direncine sahip olur, yuvarlanmak için daha fazla enerji gerektirir ve bu da daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır. Janta gevşek birşekilde monte edilen lastikler zaman içinde hava basıncı kaybı gösterir, bu nedenle hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi ve araç üreticisi tarafından temin edilen kullanım kılavuzuna göre lastiğin doğru hava basıncı ile şişirilmesi sağlanmalıdır. Lastiklerin doğru bir şekilde şişirilmesi ile%5*'e kadar yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Doğru bir şekilde şişirilen lastikler aynı zamanda daha güvenlidir ve kullanım ömürleri daha uzundur.

Goodyear'ın önerileri..

• nefret ediyorum artık arabamdan ve elimden geldiğince binmiyorum.. allah belasıni versin aracımdan beni soğutan trafik polislerinden magandalardan tamirci ustalardan her gun yakıta güncelleme yapanlardan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

Geri geri kullanıyorum...

• Kapıda yatırıyorum..

• quote:

quote:

Niye kızıyorsunuz, siz başlatmadınız mı?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87145126&p=1#87145126

• quote:

quote:

quote:

Niye kızıyorsunuz, siz başlatmadınız mı?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87145126&p=1#87145126

evet ben açtım ve ciddi ciddi aküden tüketir diyenler oldu.Mühendis arkadaşımız tüketmez dedi.Espirilerde yapıldı gülündü ve orda bitti.Sizede bitirmenizi tavsiye ederim

• mesela bu sabah ankarada optimumun önündeki radardan hızı 60 a bi sabitledim ne gaza ne frene dokunmadan yenimahalle köprüsündeki radara kadar gittim ortalama tüketim 9.5 litreden 8.7 litreye kadar düştü
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.