< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydo000 -- 28 Şubat 2019; 15:55:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydo000 -- 28 Şubat 2019; 15:55:38 > |
Akaryakıtın neden pahalı olduğunu sorgularsanız bu saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aracınız çok uğraştınız heryerden kıstınız ve 3lt yaktı diyelim lt fiyatı 10 lira olunca gene aynı fiyata gelicek o zaman nerden kısacaksınız zaten araçlar az yakıyor hepsi düşük hacimli?
Kaldıki düz boru, açık hava filtresi yakıtı düşürmez artırır. |
Katalitik iptali ve susturucu iptalleri her araçta yakıt tüketimini azaltmaz aksine artırır. Bakınız: back pressure
Geri basınç azalacağı için alt devirler zayıflayacaktır ve sürücü aracı hareket ettirmek için daha fazla gaz pedalına basmak zorunda kalacaktır. açık hava filtresi de yakıt tüketimini genellikle artırır. Yağ katkısının motora zarar verme olasılığı bile yakıt tasarrufu için uygulamaya değer olmadığını kanıtlar nitelikte. Jant, piston, volan vs. hafifletme sonucunda yakıt tasarrufunun edilen masrafı amorti etmesi için bayağı bir uzun süreye ihtiyaç var. Ayrıca bu iş çocuk oyuncağı değil. Volan hafifletmenin olumsuz geri dönüşleri olabilir. Bir ülkede ekonomi iyiyken "performans artırıcı" ifadesiyle eylem ve ürünler satılır ama kriz dönemlerinde "yakıt tasarrufu sağlar" ifadesi kullanılmaya başlar. Varın tezatlığı siz görün. |
Ben 1.6 mj bravo kullaniyorum. 105 beygir. Ben ve iki çantam ile 2.9 litre ortalama ile 85 km yol gittim. Gebzeden Sakarya üniversitesine. Bu benim rekorumdu çok dikkatli gittim sadece iki kere frene bastım. Ortalama hız 82 km. Beşinci vites 1850 devir civarinda tuttum düz yolda hız sabitleyici, yokuş geldiğinde önceden hız artırıp yokuşta devir düşmeye başladıkça vites küçültüp verdiğim gazı minimum tuttum.
Bunlara hic dikkat etmeden 83 e falan sabitledigimde 3.3 gibi bir tüketim çıkıyor. Ayni yolu 1.3 90lik doblo ile 3.9 ile tamamladim. Gidiş dönüş tüketim aynı oluyor. Motoru ve tork eğrisini tanimak yardımcı oluyor. Öndeki ve arkadaki trafiği de hesap etmek lazım. Sürüş zevki diye bir şey kalmıyor orası ayri :) |
2.9 yakmış araba bundan iyi sürüş keyfi olur mu?
![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 28 Şubat 2019; 16:17:34 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydo000 -- 3 Mart 2019; 11:23:3 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 3 Mart 2019; 12:10:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |