Şimdi Ara

Yağ Katkıları işe yarıyormu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
18.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tv lerde sürekli reklamı yapılan yağ katkıları benzin katkıları gercekden bi işe yarıyormu bi ara benzin tasarruf cihazı vardı ondan almışdım ama hiç bir işe yaramadı acaba bunlarda oylemi siz kullanıyormusuz kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Katkıları İşe Yarar mı?

Motor yağı katkıları, motor performansını iyileştirmek, sürtünmeyi azaltmak, aşınmayı önlemek ve hatta hasarlı motorları onarmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu ürünlerin etkililiği ise tartışmalı bir konudur.

Motor Katkılarının Faydaları

Bazı yağ katkıları, aşağıdakiler gibi faydalar sağlayabilir:

• Sürtünmeyi azaltarak yakıt verimliliğini artırabilir.
    • Yağın viskozitesini iyileştirerek motorun daha sorunsuz çalışmasını sağlayabilir.
    • Aşınmayı önleyerek motor ömrünü uzatabilir.

Motor Yağı Katkıları İşe Yarar mı?

Motor yağı katkıları, bazı durumlarda faydalı olabilir. Ancak dikkatli olunmalıdır, çünkü tüm yağ katkıları eşit yaratılmamıştır. Bazıları yararlı olabilirken, diğerleri zararlı olabilir, hatta motorunuza zarar verebilir.

Motor Onarıcı Katkı İşe Yarıyor Mu?

Bazı motor katkıları, hasarlı motorları onarma iddiasındadır. Ancak bu iddialar genellikle abartılıdır. Gerçekten hasarlı bir motoru onarmak genellikle önemli onarımlar veya değiştirme gerektirir.

Yağ Katkısı Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Yağ katkısı kullanmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

• Motor üreticisinin önerilerini kontrol edin. Bazı üreticiler, yağ katkılarının kullanımını onaylamayabilir.
    • Saygın markaları tercih edin. Güvenilir bir üreticiden yüksek kaliteli bir yağ katkısı satın alın.
    • Talimatları dikkatlice izleyin. Yağ katkısını motor üreticisinin veya yağ katkısı üreticisinin talimatlarına göre kullanın.

Sonuç

Motor yağı katkıları, bazı durumlarda yararlı olabilir. Ancak tüm yağ katkıları eşit değildir ve bazıları zararlı olabilir. Yağ katkısı kullanmayı düşünüyorsanız, motor üreticinizin tavsiyelerini takip edin, saygın markaları tercih edin ve talimatları dikkatlice izleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yağ katkıları işe çok yarıyor rahatlıkla koyabilirsin !
  • Ne yarar sağlıyor arabaya gidişi yakıtı değişiyormu
  • yağ katkıları motordaki yağlamayı daha iyi yapar. çalışan yüzeye yapışınca kolay kolay o yüzeyden ayrılmaz sürekli kayganlık ve çalışan parçalarında bulunan yağ boşlukları için doygunluk sağlar.
    motor yağının bir diğer özelliği motor parçalarını soğutmaktır hem yağlar hemde soğutur. motor yağlarının belli bir ısıya bellirli bir süre dayanabilir.
    artık bu motor ısısı yükseldikçe yağ yetersiz kalır ve parçalarda deformasyonlar başlar. çekişte düşmeler olur.
    işte tam burda yağ katkısı devreye girer motorun yağlamasını hem daha iyi yapar hemde ısıya normal motor yağlarından kat kat dayanıklıdır. daha iyi yağlama yaptığı için motor fazla ısınmaz daha sessiz çalışır ısı yükselmediği için çekiş düşmez
    ayrıca bir diğer faydası akşam stop edip sabah tekrar çalıştırana kadar motor hem soğur hemde motordaki bütün yağ kartere süzülür
    motor içindeki parçalar tamamen savunmasız kalır marşa bastığınız an karterdeki motor yağı pistonlara ve diğer parçalara ulaşana kadar aşınma meydana gelir tabi bu çok küçük şeyler bunu zamana yaydığınız zaman uzun vadede büyük sorunlar yaratır. işte yağ katkıları bu sorunu ortadan kaldırır motor parçalarına yapışan yağ katkısı uzun süren beklemelerde bile parçalardan ayrılmaz herzaman max yağlama yapar bu nedenle her çalıştırmanızda motorun ömründen çalmamış olursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Merhaba arkadaşlar tv lerde sürekli reklamı yapılan yağ katkıları benzin katkıları gercekden bi işe yarıyormu bi ara benzin tasarruf cihazı vardı ondan almışdım ama hiç bir işe yaramadı acaba bunlarda oylemi siz kullanıyormusuz kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz

benzin tasarruf cihazları aslında işe yarıyor ama nasıl? yapılan testler vs doğru ama saçma sapan olduklari için pek işe yaramıyor günlük hayatta.yuzde 20 değil yuzde 8-10 oynuyor ki bu da belli devirlerde yapılan testlerde.pratiğe vurunca yuzde 5 ancak oynar onuda kimse anlamaz zaten.
  • Benim bildiğim kadarıyla katkılar, filtredeki pislikleri temizliyor.
  • baba sentetik yağ kullan gerisini sktr et
    eski teknoloji motorlarda harbi işe yarıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Komplo Teorileri ile ilgili bir metin okumustum. Metin JOJOBO adinda bir bitkiden bahsediyor. Günay Amerika ve California bölgelerinde yetisen bitkiymis. Kozmatik, Askeriye ve saniyide ki faydalarindan bahsediliyordu yazida. Arabalarda bu bitkinin yagi arabayi 200.000 km goturuyormus. Yani 200.000 km sonra yag degisimine ihtiyac duyuyormus. Askeriyede ise bazi füzelerde, silahlarda kullaniliyormus... vs... vs.....

Tabi bu yazdiklarim fake degilse, guzel bir sey ama dogru ise neden ozel yag ureten firmalar bu bitkiyi kesfetmedi. Eger arabaya konulursa bu yag, araba 200.000 km gidiyormus, ancak 200.000 km den sonra yag degistirme ihtiyaci duyuluyormus.
  • samsun fuarında inceledim cidden bu katkılar işe yarıyor aşınmayı en aza indiriyor kullanılmalı ama iyi olanı tabiki
  • valla kardeş ben bizim arabaya her yağ değişiminde koyduruyorum baya fark ettiriyo tavsiye ederim ama düzgün bir katkı al sonra motoru eline alırsın
  • motorun sesi bile değişiyor.tahminimce yakıt tasarrufuda sağlıyodur ama benim farkedebileceğim kadar çok bi tasarruf değil...
  • tv de gördüğünüz yağ katkılarını pazarlayan bir firmada call center merkezinde çalışıyorum. Soruyla ilgili olarak gayet rahatlıkla vereceğim yanıt şu yağ katkıları işe yarıyor. ama doğru yağa doğru ürünü koyarsanız.Benzin ve dizel katkıları için söyleyebileceğim şey sizin kullandığınız yakıtla alakalı. Eğer yakıtınız ağır olrak tabir ettiğimiz cinstense yani kirliyse; koyacağınız yakıt katkısından çokta fazla bir şey beklemeyiniz. Yağ katkıları piyasasının %68 'i şu anda iki firmaya ait ve firma sahipleride kardeş Ve her iki markanın da yan ürünleri var. Her kesime hitap edebilecekleri tarzda ürün geliştirdiler. Piyasada satılan yağ katkılarının % 80 'i aynı yerde dolumu yapılıyor. Sanırım bu size anlatmak istediklerimi yansıtabilmiştir. Hangi yağa hangi katkıyı kullanabileceğiniz yada yağ katkısı kullanıp kullanamayacağınız hakkında sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

• kirli yakıt nedir çinporseleni?nerde satılır?ona göre alalım...
  • ucuz satılan yakıtın %90'ı ağırdır. Özellikle LPG kullananlar için söyleyebilirim. İran gazı olarak tabir edilen gaz aşırı bir posa bırakıyor. Yağlı bu posayı temizlemeyede yakıt katkıları yetersiz geliyor
  • Motor Silk yağ katkısı kullanın mıllet bu hafta koydum performans cok farkettı diagnotics de 5.5 beygir artış oldu tavsiye ederim. Yanlız her arabada olurmu bilmem.

www.motorsilkturkey.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thermaltake

Motor Silk yağ katkısı kullanın mıllet bu hafta koydum performans cok farkettı diagnotics de 5.5 beygir artış oldu tavsiye ederim. Yanlız her arabada olurmu bilmem.

www.motorsilkturkey.com

olm seninki bmw miydi
  • mc usta bmv ye değil her çeşit araca kullanılıyoda fiyatı biraz cep yakıyor Timkenden de en rahat geçen ürünlerden biri
  • evet bmw niye ki?
  • ya yok hepsine olur biliom da senin oto bmw di di mi diye
  • yarıyor onu biliyorum ama başka başka koyarsan ne olur bilmiyorum msl:444 dubleup gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.