Şimdi Ara

Yakıt katkıları donmayı engeller mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim dizel aracımın yakıt filtresi yakıt pompası geçen kış dondu.Arabayı sanayi ye çekerek götürüp buzları çözdürdük.Depoda katkı yoktu ama depo tam doluydu ve total exelium vardı.Ben de güveniyordum donmaz diye.Onun için katkı koymamıştım.
    Malum kış geldi gelecek ve ben yine aynı şeyden korkuyorum.Acaba diyorum dizel yakıt katkısı koysaydım donmaz mıydı?Sizce yakıt katkıları donmaya engel oluyor mu? Isı aracımın donduğu gece -30 du.

• Yakıt katkılarının yoğunlu genelde, aracın kullandığı yakıttan daha azdır ve donma noktalarıda genelde daha düşüktür. Bu açıdan bakıldığında kesinlikle etkisi olucaktır ama çok fazla şey umit etme. Karışımın donma oranını karıştırdığın miktara göre sadece bir kaç derece aşağıya çekecektir.

Tavsiye etmiyorum ama enjektör sisteminin hassasiyetine göre yakıta bir miktar antifiriz koyarsan eski model bir çözüm yapabilirsin. Bu olay aracında arızalara neden olabilir ama, dikkatli ol!

Orjinalden alıntı: Hapsu34

Yakıt katkılarının yoğunlu genelde, aracın kullandığı yakıttan daha azdır ve donma noktalarıda genelde daha düşüktür. Bu açıdan bakıldığında kesinlikle etkisi olucaktır ama çok fazla şey umit etme. Karışımın donma oranını karıştırdığın miktara göre sadece bir kaç derece aşağıya çekecektir.

Tavsiye etmiyorum ama enjektör sisteminin hassasiyetine göre yakıta bir miktar antifiriz koyarsan eski model bir çözüm yapabilirsin. Bu olay aracında arızalara neden olabilir ama, dikkatli ol!

Yakıtın donmasının en büyük sebebi sıvı maddelerin olması eğer yakıt kötü ve su karışımı bol ise -0- dereceye kadar inmeden donar zaten.Ama yakıtın iyi ve kaliteli ise sana tek tavsiyem.Dizel yakıt için 100 lt.
    baz alınacak olursa 5 lt. benzini karıştırırsan sorunu gidere bilirsin.Ama - 30 larda hangi yakıt olursa olsun zaten donar.

Katkı maddesine gelecek olursak ben tavsiye etmem.Antifriz gelelim kardeş hiç öyle şey olurmu ya bak kendin diyorsun.Eski usul ve arızalara neden olabilir diye

• Euro dizelde zaten donmaması için katkı maddesi var...
  • euro dizellerde donmayı önleyici katkı maddeleri var ama bunlar -30 gibi soğuklarda hiçbir anlam ifade etmiyor..en son geçen gün opet euro dizelde -20 donma derecesiyle reklam yapıyordu..-30 derece soğukta bizim ülkemizdeki euro dizellere ne koyarsanız koyun donmayı engelleyemezsiniz...

diğer taraftanda yine AB üyesi olup eurodizl kullanan bizden daha soğuk iklimlere sahip ülkelerde bu sorunu nasıl çözüyorlar onu da araştırmak gerekir diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 18 Ekim 2006; 20:52:23 >
    ancak arkadaşların da deddii gibi cok da fazla birsey beklememek lazim.bir depo (50-55 lt) için buyuk bir derece farkı ancak katı bir analit maddenin konmasi sonuucu olabilir ki buda mummun diiil.
    ama nede olsa birkaç derece etkilemesi bilimsel olarak kesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet benim donan aracım -25 lerde depo full exelium doluyken donmadan rahatlıkla çalıştı ve kullandım.zaten -30 da mazot filtresi donduğunda araba 3 ısıtmadan sonra bir marşta çalıştı.15 dakika rolanti de çalıştı.1 km kadar gitti stop etti.motor tam ısınsa belki de filtrenin buzunu açardı bilemiyorum.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.