Şimdi Ara

Yabancılar Neden Lüks Araba Almıyor/Alamıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmaya geldim, yazılmış gidiyorum.

    Eline sağlık.

    Benim de Avrupada gittiğimde tecrubelerim bu yönde olmuştu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Tam ben yazayım dedim. Benden önce yazmışsınız. Kesinlikle katılıyorum. Araba onlar için çok şey ifade etmiyor. Ve isteseler bir şekilde hayallerindeki arabayı
    alabilecekleri bir şey. O yüzden sıradan geliyor onlara. Mesela amerikada Mustang camaro gibi arabalara, Almanya'dada golf gibi arabalara bizim burada Şahin'e baktığımız gibi bakıyorlar. Dediğiniz gibi orada 1000 dolarlık bir araba çok iyi iş görür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar açıklamış. Bas baya sebebi insanların hayat kalitesi yüksek olduğu için kendilerine önem veriyor. Arabalarına değil.

    Farkettiysen lüks ve son model araçlara hep gurbetçi Türkler biniyor. Sebebi de şu kendilerinin adam sayılmadığını bari arabadan adam sayılmak istendiklerini gösteriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsviçre'de milyon Euro'luk evlerin olduğu ultra lüks bir semtte evlerin önünde 30 senelik Renault 5 leri görünce adamların zenginliğe doyduğunu anlamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun en temel sebebi hristiyanligin temelinde isadan gelen bir mutevazilik var. Muslumanlikta ise şaşa ve şatafat var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka? ABD halkı deli gibi lüks araç peşinde bizim gibi. Tüketim kültürünü bize aşılayan ABD zaten. Halkı da bizim halk gibi tüketici. Yeni araba Yeni ev Yeni Yeni Telefon Yeni koltuk Yeni bir akım. Her şey oradan buraya geliyor.

    Avrupa'yı bilmiyorum ama ABD'de Lexus Infiniti gibi markalar da çok tercih ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 5 Eylül 2020; 10:35:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Can güvenliklerini neden düşünmüyorlar 20 yıllık arabanın kazası ile son model lüks arabanın kazası aynı derecedemi korur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya için konuşayım.Her türden pek çok araba var.Markete porsche ile giden de var , dacia stepway ile giden de var.Audi allroad quattro lar şirket elemanlarının altına veriliyor.Mercedes e serileri genelde taksi olarak kullanılıyor.KIsaca 2bin avrolukta 200bin avrolukta arabaya biniyorlar.Bir standart statü sembolu değil arabalr ve rahat ulaşılıyor.
    İnsanalr ihityaçlarını en ucuz nasıl karşılıyorlarsa onu alıyorlar.Misal Türk aileler genelde çok lüks araçları tercih ediyor.
    Sanırım bu bizim genlerimizde var.At at avrat silah üçlemesinden at ne kadar iyi olursa öyle iyi olur gibi bir genimiz var sanki..
  • Ferrari için kolunu bacağını verecek milyonlarca amerikalı Avrupalı var.

    Burada kimi yiyorsunuz "onlar süper ırk onlar gösteriş sevmez amaca bakar yok onlar uzaylı"

    Onlar 50-100 maaşını verip araba alamıyor çünkü zorunlu masrafları pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 yilindan beri yurt disi/ici seyahatlara kac tane araba parasi harcadim. Baskasi olsa hic gitmez surekli arabasini yenilerdi. Turkiyede insanlar bu arabalar yuzunden omur boyu bankalarin kölesi durumunda. Kredisi bitiyor, bir daha krediye giriyor. Mucbir sebepler olur anlarim, cok kronik sorunlari olur, iflah olmaz, pert olur vs. Aracim 2012 model ve dagilana kadar binerim sanirim, bende ne bu hukumete bunkadar vergi verecek ne de bankalara faiz odeyecek göz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Sen can güvenliğini düşündüğün için mi son model araba alıyorsun? Tabi ki de hayır.

    Ha ayrıca 20 yıl öncesinin Mercedes'i BMW'si şimdi ki Renolardan Fiatlardan daha iyi korur.
  • Oldu olacak tüm batılıları derviş ilan edecek bazıları Satılmadığını kim söyledi gayet satılıyor. Satın almayanlar da yürütme maliyetlerinden dolayı almıyor. Batı ülkelerinde araç alırken 1 düşünürseniz yürütmeyi 3 düşünmeniz lazım. Aracın segmenti yükselince de herşey artar. Örneğin normalde aynı sürede bakımı yapılsa bile VW ile Audi aracın bakım maliyetleri arasında iki kat fiyat farkı vardır ki bu sanayide de hemen hemen aynıdır. Ülkemizde servislerde Avrupa sistemine benzer fiyatlandırma olsa da sanayide en azından o araca özel bir tamirat değil ise bakım ve tamir işcilik fiyatları marka-model ayırt etmeksizin hemen hemen aynıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebel

    yahu bu avrupa'daki, amerika'daki insanlar neden lüks araç almıyorlar bilgisini nereden aldınız, ya da nereden uydurdunuz? tam tersi avrupa'daki ve amerika'daki insanlar lüks araç alıyorlar hem de bizim hayal edemeyeceğimiz sayıda. hele almanya'nın en küçük köyüne kadar yollar lüks araçlarla dolu. buyrun size 2019 yılı almanya araç satış listesi. isteyen bir zahmet eline hesap makinesini alsın sadece mercedes, bmw ve audi (porsche, lexus, maserati, volvo gibi araçları lüks saymadan) araçların toplam kaç adet sattığını hesaplasın, sonra da bizim 2019 yılı toplam otomobil araç satışıyla kıyaslasın. benim matematiğim hiç iyi değil.


    Olur mu; bu ülkede sokakta sürekli lüks araç gören ve bu sayede Avrupa'dan geride olmadığımız sonucunu çıkarabilen bir sürü "İLERİ ZEKALI" var. İşkembeden aptal aptal sallamak varken kim ne yapsın matematiği !

    Şu konuda haklı sayılırlar; "bize göre değil, ancak kendi gelirlerine göre bizden daha az lüks araçlar alıyorlar". Düşünsenize Türkiye'de 40.000 liraya premium araç (Mercedes C- BMW 3 - Audi A4 vs) alınabildiğini; sokakta bir tane sıradan marka kalmaz. Bunun da bir kaç nedeni var; bizim insanımız gibi doğuştan gelen ve "1 ev 1 araba" alma hedefleri yok; araba almak onlar için bir ihtiyaç gidermeden ibaret. Diğer bir neden; araçların 2. el değerinin düşük olması ve araçları belli bir süre sonra hurda fiyatına verip yeniden araç almaları. Ayrıca gösteriş için araç almamaları da önemli bir etken elbette; dediğim gibi bizde 40.000 liraya premium araç alınsa, asgari ücretlilerin bile çoğu premium araç alır. Sonra elinde avucunda ne varsa bakımına vs harcar. Çünkü bizim gibi gelişmemiş toplumlarda paran kadar itibar görürsün. Son olarak da mükemmel bir şehir içi toplu taşıma ve şehirler arası demiryolu ağları var. Araç sahibi olmadan da hayatını gayet konforlu bir şekilde sürdürebilirsin; bu yüzden araç bizdeki kadar "elzem" bir ihtiyaç da değil.

    Avrupa'da araç fiyatları bizdeki düzeye gelsin, araç satışları 0'a yaklaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 5 Eylül 2020; 12:26:3 >




  • Eğer Almanya'da araba kiralayıp kaybolduysanız ve Almanca tek kelime bilmiyorsanız Porsche binen birini bulun size yardımcı olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü avrupa'da lüks arabaya binmek, daha doğrusu arabaya binmek statü simgesi değil.

    almanya'ya gittim. almanya'da gördüğüm mercedes-bmw vs. gibi lüks araç sayısı aşırı fazla değildi. genelde volkswagen, opel vb. markalar ağırlıktaydı.

    yine italya'da sokaklar fiat dolu. evet burun kıvırdığınız, tofaş diye hakir gördüğünüz fiat'a avrupalı italyan biniyor markasına sahip çıkıyor. roma sokakları bol bol panda dolu.
  • Yabancılar deli gibi lüks araba alıyor.

    Almanya'da satılan mercedes audi bmw satışları Türkiye'nin yıllık araç satışından fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabileceğini bilmek yetiyor.

    TRde arabası olmayan her şeye 3-0 geriden başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimle Fransaya tatile gittik geçen sene. Orada Fransız bir aile dostumuz var lyon şehrine yakın bir yerde yaşıyorlar. Evleri çok büyük ve değeri 1m eurodan fazla. 3 arabaları var biri 2005 model c5, biri 2000 model xsara biri de 1985 model land cruiser kamp aracı. Kamp aracı pahalı olan 30bin euro diğerleri 2000 ve 500 euro. Hatta onun şehrinde dolu fırtınası çıktı arabası delik deşik oldu kasko şirketi buna 500 euro vermiş yaptır diye zaten araba 2000 euro yaptırmam kalsın deyip parayı harcadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Senin soruna cevabım evet can güvenliğim için 10 yaşını geçen hiçbir arabaya binmem şimdi ven sana 2 soru sorayım
    1 eski mercedesin yeni renodan iyi koruyacağını neye dayanarak söylüyorsun?
    2 hadi fiat vw reno öyle diyelim dünyada sadece bu 2 arabamı var eski mercedes alacağına neden yeni opel vw toyota volvo almıyor adamlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.