Şimdi Ara

Yabancılar Neden Lüks Araba Almıyor/Alamıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sen bunun hayalini kurarken adamlar sıfırını cayır cayır alıyor.
    Yabancılar Neden Lüks Araba Almıyor/Alamıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Eylül 2020; 2:37:8 >
  • Doygunlukla alakalı bir durum. Ayrıca Avrupa da genel olarak otomobil pek bir statü göstergesi değil, görgüsüzlükte pek hoş karşılanmıyor. Lakin bu demek değil ki araç satışı olmuyor. Almanya da bizden çok daha fazla araç satışı oluyordur lakin nüfus yoğunluğu ve dağılımı bizimki gibi bir iki noktaya toplanma şeklinde olmadığı için, bizde çok satılıyormuş gibi geliyor. Mercedes BMW Audi oralarda lüks kalmıyor sonuçta oraların arabası ve ulaşması çok zorda değil. Aston Martin, Bentley, McLaren, Bugatti, Ferrari, Lamborghini vs gibi markalar oralarda da ciddi lüks ve pahalı. Onlar gerçekten o kadar fazla değil işte ama tabi yine de bizden fazladır.
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Tabiki de alıyorlar canım. Senin hayal edemeyeceğin arabalara biniyorlar. Eski Mercedes'in yeni Renault'dan Fiat'dan sağlam olduğunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum :)

    Ayrıca bu cevapları beynine dayanarak değil. akpli maaşına dayanarak söylüyorsun cheomar.
  • Yabancı almıyorsa kim alıyor. Bırakın boş muhabbeti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Hocam çok güzel yazmış. Bu statü durumunu cep telefonu için de görebilirsiniz. İlkay Zaman'ın 5000 paraya Iphone videosuna bakın. IPhone'un son modeli Türkiye'de 5000 liraya satışa çıktığı zamanlar, 5000 dolara IPhone alır mısın diye soruyor ve çoğu kişi hayır diyor. Bizde ise maalesef statü sembolü.
    Bir diğer sebep ise bizim ekonomimizin çarpık olması. O bahsi geçen yabancıların ülkelerinde insanlar hem telefona hem arabaya bizlerden çok rahat ulaşabildiği için 2. el değerleri düşüyor. Çünkü enflasyon yok denecek kadar. Bizde ise bir buçuk sene önce alınan araç, o bir buçuk yılın sonunda iki buçuk katına çıkıyor. Araba bir yatırım aracı olarak görülüyor.
    Hocamın yazdığı gibi onlar zaman ve paralarını aktivite, eğlence ve eğitime ayırırken, biz marketten bir ürün alırken dahi ucuzunu seçme yoluna gidiyoruz. Bunun sebebi de hem gıdadaki pahalılık hem de yaşam tarzımız.




  • Boş konu, bomboş yorumlar. Boşuna edebiyat parçalamışsınız. Yıllık araç satış rakamlarına ve markalara bakarsanız görürsünüz lüks araç kullanıyorlar mı kullanmıyorlar mıymış? Almanya'da otobanda 150 ile giderken yanınızdan 250 üzeri hızlarda ile vızır vızır geçen Porsche'leri Maserati'leri, Mustang, Camaro, Corvette ve diger bilimum V6-V8 motor araçları izlersiniz.

    Üzgünüm ama Avrupalılar ve özellikle Almanlar düşündügünüz gibi Tibetli rahipler gibi yaşamıyor. Cayır cayır biniyorlar bu "lüks" araçlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 5 Eylül 2020; 22:27:42 >
  • Çünkü bizim ülkedekiler gibi araba, telefon vb. aletlerle statü göstermeye çalışmıyorlar. Bizim ülkede kime baksak elinde 3-5 bin liralık telefon, altında 100-200 binlik araba, bankada da en az iki katı kadar kredi borcu, neden? İnsanlar arasında havası olacak diye.
    Sosyal ve zihinsel olarak belli bir konuma gelmiş olan insan zaten bunları önemsemiyor, bizimkiler de telefonla, arabayla saygı kazanabileceğini sanıyor, yazık.
  • Biraz konu dışı olacak ama Amsterdam'a arkadaşımın yanına gitmiştim.

    Toplu taşıma kartını verdi al kullanırsın diye.
    Ben-'Yok olmaz. Sen işe gideceksin sende kalsın ben satın alırım.'
    Arkadaşım -'Ben zaten kullanmıyorum şirket verdi. Bisikletle işe gidiyorum.'

    Neyse akşama doğru kaliteli bi mekana gidecektik. Biz tramvayla gittik. Arkadaş işten bisikletiyle çıktı geldi. Bisikletini park edip mekana girdik.

    Gece evde düşündüm. 'Bizde olsa bu mekana bisikletle gelsek içeri bile almazlar, kimse yüzümüze bakmaz. Şirket toplu taşıma kartı vermesine rağmen bisikletle işe gidip geliyorlar vs. '

    Uzun lafın kısası arap familyasında yaşıyoruz herşeyimiz gösteriş.

    Petrol zengini norveçde altın kaplama aksesuarlar, gösterişli arabalar, şatafatlı binalar vs. göremezsiniz. Yatırımları teknolojiye, insana, refah seviyesine, güzel bi hayat yaşamak uğruna harcarlar.

    Dubai ye gidin vahşi hayvan besleyenler, en lüks arabalar, sonsuz katlı binalar vs.




  • Hocam ben ingilterede yasiyorum, burdaki cogu insan sifir araba aliyor. 2020 model yuksek donanimli bir arac almak nissan, hyundai, fiat bile alsan zaten asiri donanimli geliyor. Zaten ulkeye donanimsiz arac sokmuyorlar.

    Hal boyle olunca insanlar zaten asiri komforlu araclariyla istedigini yapabiliyor. Ha zannetme ki yurtdisinda herkesin ferrari alicak gucu var da almiyor. Sifir BMW 5 serisix X5 vs alicak gucleri var onu da aliyorlar zaten. Onun ustunu de almak da nufusun belli bir kesimine hitap ediyor zaten.

    Ayrica londra gibi sehirlerde araba almak mesele degil, onu kullanmak mesele. 8-4 arasi trafige cikarsa £20 civari bir para oduyorsun. Araci park ediyim dersen saati £6dan basliyor, gunluk birakayim geziyim dersen £50a kadar cikiyor.

    Zaten o luks dedigin araclar yuksek motorlu oldugu icin sehir icine girdiginde emission zone ucreti, city of londona girdiginde ultra emission zone ucreti oduyorsun. Onlar da £100 civari.

    Zaten trafikte ticari, business ve taxi icin kullanilan araclar trafigi kapliyor. Ustune otobusler bisikletler motorlar trafigi iyice sikistiriyorlar. Trafik cilesi de ayri dert.

    Yani sen westministerden pimlicoya ferrarimle ise gidip aksam donucem diyorsan, sadece gunluk £200 civari bir ucret odersin ve bir suru de vakit kaybedersin.

    Oteki turlu 2 tane metroya gidelecek mesafe, metrolar genelde bos ve 1dkde bir geliyor. Metro bileti £4.

    Cogu buyuk sehirlerde boyle kisitlamalar var




  • bizim gibi 14 yaşından 65 yaşına kadar günde 10 saat çalışmak istemediği için.
  • Avrupa ve Amerika herseyin en lüksünü ve en iyisini alıp kullanıyor sadece sen gormüyorsun hatta görmeyi bırak hayal bile edemiyoruz..
  • Avrupa'da kimse arabayı bir hava, statü, güç gösterisi olarak görmez. Binende, binene bakanda. Bizim millet geri kalmış. Bizim millet bindiğin arabaya, giydiğin kıyafete, kullandigin telefona bakar. Karaktermiş, dürüstlükmüş, insaniyetmiş hak getire.

    Golf 2'ye binsen bile kimse seni yadırgamaz. Bu gözler golf 2 binen ve süren nice mini etekli kızlar gördu. Bizim kızlar olsa arabanin içinde utanir saklanir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 6 Eylül 2020; 10:55:47 >
  • Avrupa için konuşacak olursak İtalya'da Milano ve Roma'yı birkaç kez görme şansım oldu. Milano'daki araçların çoğu tahmin edebileceğiniz gibi İtalyan markaları ya da Smart Fortwo. İtalyan markası dediğim modeller de Fiat Punto MK1 kasa, Milano'da üretilen Alfa Romeo eski modelleri filan. Otomobil adı üstünde bir amaç değil araç. O parayı yılda 40 gün olan izinlerinde dünyayı gezmek için kullanıyorlar. Gördüğüm hemen hemen tüm BMW modelleri station wagondu. Aile arabası amaçlı, Como gölüne giderken kullanmak için, bagajı büyük olduğu için o arabayı alıyor adam. BMW olduğu için değil. Bu arada Milano, bir mühendis maaşıyla dahi zor geçinilen, pahalı bir kent. Kiralar oldukça yüksek. Roma'da ise zaten tarihi ve dar sokakların olduğu bir kent olduğundan Mini ya da Smart en çok tercih edilen araçlar. Lüks diye nitelendirilen araçların, tam tersine, yollarda ya da park ederken dezavantaj doğuracağı aşikar. Avrupa'da böyle bir zihniyet yok. Araba ayakkabı gibidir. Eskidikçe vergisi artan bir şey. Çok hızlı da değer kaybediyor.

    Gelelim bizim zihniyetimize. Ülke yangın yeriyken dahi, pandemi zamanında bile insanların aklında "evi yenileyeyim, arabayı yenileyeyim, sonra bir daha evi yenileyeyim, daha sonra yine arabayı..." diye sonsuz bir döngü var. kendini gerçekleştirmek isteyen insan bunun sonunun olmadığını bilir. dünyasında kendini eğitmek diye bir şey yoksa insanın ev ve arabadan başka bir ufku yoktur. Son yıllarda insanlardaki araba fetişi beni ürkütüyor bu yüzden.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.