Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! (415. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cimbom38 , cimbom38 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.326
Cevap
161
Favori
416.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
55 oy
Giriş

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

LİNK:

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!
    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!github
    GitHub - rchen14b/luci-theme-glass: Apple-inspired glassmorphism theme for OpenWrt LuCI — frosted-glass panels, backdrop blur, auto/light/dark mode toggle.
    https://github.com/rchen14b/luci-theme-glass?tab=readme-ov-file

• OpenWrt 24.10.3'den son sürüme geçmeye değer mi ax3000t için? bir de yükseltmede sorun çıkar mı sıfırdan kurulum şart mı?

Orijinalden alıntı: Mert1920

OpenWrt 24.10.3'den son sürüme geçmeye değer mi ax3000t için? bir de yükseltmede sorun çıkar mı sıfırdan kurulum şart mı?

sh ile router'a bağlanıp, dh -h komutunu ver ve overlay alanı % kaç kullanılıyor buna bak. yüksek kullanım var ise yükseltme yapamazsın zaten. hatta attended sysupgrade kısmını sdenersen burası sana hata iletisi de çıkartacaktır.

manuel yüklemeyi deneme web arayüzünden. brick olmaz ama ayarların bozulup, sistem garip bir hale gelebilir. hatta sıfırlamış olursun diyeyim. yapacağın şey, mutlaka ayar backup al. sonra adguardhome ve buna benzer ağır paketleri kaldırarak overlay alanını boşalt. kurulumda alan ihtiyacı lazım olacak sana. kaldırırken seçenek var ayarları sil diye bunu tercih etme! yükseltme sonrası paketi yeniden kurarken de yine karşına seçenek gelecek, mevcut ayarların üstüne yazayım mı diye? buna da hayır! diyeceksin. sonuç olarak başarılı bir yükseltme ve çalışan bir sistem yine karşında yüksek ihtimalkle olur. geçmeye değer mi? mutlaka değer.

ayrıca şu da var. ben /etc/profile ayarım ile ssh ile rouıter'a bağlandığımda bir dizi kontrol ve bazı işlemleri otomatik yaptırıyorum. nitekim yükseltme sonrası çalışmayan betikler oldu. 25.12.0 dan 25.12.1'e geçişte oldu bu. dosya yolu ve dosya isimleri değiştiğini tespit ettim ve yeniden düzenlemeye çalıştım. bir iki betiği ayarlayamadım. işin için de pbr vardı ve zaten beni de aşıyordu açıkcası. farklı bir betik kullanmaya başladım bende. kısaca sorun çıkar mı? bu router'ın durumu ve yapılandırması ile alakalı. %100 çıkmaz demek zor. ama başarı oranı için %90 desek. yine tedirgin eder çünkü bu openwrt. son yükseltme ban bunu dedirtti. dosya adını ve dosya yolunu neden değiştirirsin ki? güvenlik vs vs vs.. kim bilir neden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 20 Mart 2026; 19:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

sh ile router'a bağlanıp, dh -h komutunu ver ve overlay alanı % kaç kullanılıyor buna bak. yüksek kullanım var ise yükseltme yapamazsın zaten. hatta attended sysupgrade kısmını sdenersen burası sana hata iletisi de çıkartacaktır.

manuel yüklemeyi deneme web arayüzünden. brick olmaz ama ayarların bozulup, sistem garip bir hale gelebilir. hatta sıfırlamış olursun diyeyim. yapacağın şey, mutlaka ayar backup al. sonra adguardhome ve buna benzer ağır paketleri kaldırarak overlay alanını boşalt. kurulumda alan ihtiyacı lazım olacak sana. kaldırırken seçenek var ayarları sil diye bunu tercih etme! yükseltme sonrası paketi yeniden kurarken de yine karşına seçenek gelecek, mevcut ayarların üstüne yazayım mı diye? buna da hayır! diyeceksin. sonuç olarak başarılı bir yükseltme ve çalışan bir sistem yine karşında yüksek ihtimalkle olur. geçmeye değer mi? mutlaka değer.

ayrıca şu da var. ben /etc/profile ayarım ile ssh ile rouıter'a bağlandığımda bir dizi kontrol ve bazı işlemleri otomatik yaptırıyorum. nitekim yükseltme sonrası çalışmayan betikler oldu. 25.12.0 dan 25.12.1'e geçişte oldu bu. dosya yolu ve dosya isimleri değiştiğini tespit ettim ve yeniden düzenlemeye çalıştım. bir iki betiği ayarlayamadım. işin için de pbr vardı ve zaten beni de aşıyordu açıkcası. farklı bir betik kullanmaya başladım bende. kısaca sorun çıkar mı? bu router'ın durumu ve yapılandırması ile alakalı. %100 çıkmaz demek zor. ama başarı oranı için %90 desek. yine tedirgin eder çünkü bu openwrt. son yükseltme ban bunu dedirtti. dosya adını ve dosya yolunu neden değiştirirsin ki? güvenlik vs vs vs.. kim bilir neden.

Alıntıları Göster

uci düzenlemesi yaparak sysupgrade dosyası yapıp sıfırdan atacaktım aslında ama hadi ayarları koruyup yapayım dedim paket sisteminin değişmesi yüzünden karıştırdı biraz ortalığı ama bir şekilde uydur kaydır düzeldi 24'ten 25'e geçiş bir tık uğraştırıyor. normalde çalışan sistemle oynamam ama boş vakit bulunca yapayım dedim aradan çıkmış oldu

• novaz kullanıcısına yanıt

kurup denedim bence karışık hale gelmiş, mobilde güzeldi ama

merhaba, sadece belirli cihazlar zapret kullansın gibi bir ayar var mıdır? varsa nasıl yapılır.

Onu birçok şekilde yapabilirsiniz interface ve ssid ekleyip firewall ayarlarıyla da cebelleştikten sonra o cihazları bu ağa bağlarsınız, zapretin config dosyasını da ssh ile düzenlemek lazım, arayüzünde öyle bir ayar yok, ya da diğer cihazlara sabit yerel ip verip bu ip adresleri ile bağlanan cihazlar zapretten geçirilebilir, bunun için de yine ssh ile düzenleme lazım arayüzde yok. amaca göre değişir tabi ama ayrı ssid açmak en iyisi tek tek ip sabitlemektense çünkü cihazlarda rastgele mac verme vs açık olursa yan yatar o yöntem. yani mümkün ama tek tıkla olmaz.

işlemcisi çok iyi diyorlar , sol şifremi biliyorum , gelince openwrt kurayımmı direk herhangibir bug vs var mıdır acaba ?

• 25.12.0 baya kötü bir geçiş süreciydi 25.12.1'e geçin geçmediyseniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çünkü ilk defa openwrt kurmadıysanız eski pek çok şey hafızada kaldı ve depoyu şişirdi. ipk-apk geçişi vs. pek çok yeni config dosyası oluşurken eskiler kaldı. 25.12.1'de temiz kurulum, ek paketler ile depoloma alanım neredeyse 25.12.0 versiyonun yarısında.

128 nand, 512 ram, 3 Çekirdek 1.8 GHz (Yeni Nesil Filogic) var diyor ai. mevcut hali de iyi görünüyor ama openwrt kesinlikle kur derim. overlay alanına sakın mahkum olma, usb girişine 3.0 bulabileceğin en düşük diski tak ve overlay olarak kullan. bunu yaparsan hem nand'in daha uzun ömürlü olur. hem de versiyon yükseltmelerde de rahat edersin. adguard, python, docker vs kullanımın çok daha rahat olur. tabi 128 de bana yeter, usb yi ben disk için kullanırım dersen ayrı konu. openwrt kullanmak isteyen var ise bu model, donanım özellikleriyle çok uygun. kaça aldın?

Usb yi yazıcı için kullanıyorum hocam , 128 nand düşük hakkaten, 256 olmalıydı kurulumu nasıl olacak yardımlarını bekliyorum  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kaç aldın yazmadın? 128M aslında düşük değil. şunu görüyor musun bak. 1Gb overlay.   o router'a openwrt yükleyeceksen eğer mutlaka usb'ye disk tak ve overlay alanını genişlet. ne yükselrsen yükle, overlay alanı yükü alacak. temel sistem dosyalarını ise esas 124M gördüğün disk alanı üzerinde barındırır. hareketlilik ise sdb üzerinde gerçekleşir. usb hub bul ve bunu kullan. hem disk hem de yazıcıyı aynı anda kullanabilirsin. overlay'i yükseltme ihtiyacın biraz da kuracağın paketlerle alakalı. yani adguard, vpn, nmap felan ne bileyim bu vakit 124 sana az gelecek. mesela bende 74,5 bu da 86'dan geri kalan. versiyon güncellemesi geldiğinde, kurulu paketleri kaldırman gerekir. overlay alanını 1Gb felan yaparsan, alan bolluğu olacağı için sistem umursamaz. <<<< zaten en büyük konfor da bu oluyor.

root@OpenWrt:~# lsblk

NAME  MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS

sda   8:0  0 124M 0 disk

├─sda1  8:1  0  16M 0 part /boot

│                /boot

└─sda2  8:2  0 104M 0 part /rom

sdb   8:16  0  1G 0 disk /overlay ***

sr0   11:0  1 1024M 0 rom

root@OpenWrt:~#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Mart 2026; 7:44:3 >

• The souls migration kullanıcısına yanıt

5927'ye aldım 6 taksitle hocam linki verdim zaten yukarda , hocam ben sadece adguard ve zapret yüklerim

Agustin lorenzo nss build cihaz dynalink wrx36 , Nss zk sqm scripts ile

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben baktığımda uart kullanman gerekyiğini söylüyor openwrt kurulum klavuzu

Yani ?

hemen girme bu işe demek istiyor. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!  bence de bir süre bekle, takip et. ama bu bekleyişten sonra uart ile openwrt yükleyecek olmak, muhtemelen tek yöntem olarak görünüyor. imaj dosyasının web arayüzünden yüklenebilir yapılabilmesi için tp-link'in kontrol mekanizmasını taklit eden sahte imzala oluşturulması gerekiyor. bu eski modellerde yapılmıştı ama bunda zor gibi. bu sebeple uart tek çözüm gibi görünüyor. doğrusu bunu öğrendiğim iyi oldu, bende biraz hayal kırıklığı yarattı bu. ama yüklenebilir görünüyor yine de. link gayet net anlatmış:

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!git.openwrt.org
    mediatek: filogic: add support for TP-LINK BE450 - openwrt - OpenWrt Source Repository
    https://git.openwrt.org/openwrt/openwrt/commit/?id=71ebc54d2a73b0bd0a7d712d472df9c01ace74f2

UART Bağlantısı Bu Cihaz İçin "Şart"

adımlar şöyle tanımlanmış:

UART kablosunu bağlayın.

cihaz açılırken bootloader sürecini kesmek için ctrl-c tuşuna basın.

u-boot komut satırına düştüğünüzde şu komutu çalıştırın:

tftpboot 0x50000000 openwrt-mediatek-filogic-tplink_be450-initramfs-kernel.bin && bootm 0x50000000

doküman, UART pinlerinin nerede olduğunu bir şema ile göstermiş:

pinler güç konnektörünün hemen yanında bulunuyor.

şemada görüldüğü gibi TX, RX ve GND pinlerini kullanacaksınız.

Dikkat: dokümanda özellikle belirtilmiş: +3.3V pinini asla bağlamayın! (Bu, adaptörünüzü veya router'ınızı yakabilir).

Yazılımsal Detaylar ve Riskler

10GbE Portu: dokümanda bir not var; 10GbE portunun çalışması için belirli bir kod değişikliğinin geri alınması gerektiği söyleniyor. Yani şu an yükleyeceğiniz sürümde 10GbE portu çalışmayabilir veya stabil olmayabilir.

Wi-Fi Durumu: "MT7992 artık tanınmıyor" şeklinde bir not düşülmüş. Bu, Wi-Fi 7 veya bazı kablosuz özelliklerin bu erken sürümde (snapshot) henüz tam çalışmadığına veya sorunlu olabileceğine işaret ediyor.

Bölümleme (Partition): cihazda iki adet UBI bölümü (ubi0 ve ubi1) var ancak çift boot mekanizması (dual-partition) ne stok yazılımda ne de U-Boot'ta tanımlı değil. Yani hata yaparsanız geri dönecek ikinci bir sistem bölümü yok.

Kurulumdan Sonra Kalıcılık

sistemi initramfs ile RAM üzerinden açtıktan sonra, kalıcı hale getirmek için terminale (SSH üzerinden veya seri konsoldan) şu komutu yazmanız isteniyor:

sysupgrade -n [sysupgrade-dosyası.bin] (kernel dosyası ram'e yazıyor, sistem açılıyor ve kalıcı olması için openwrt sitesinde verilen sysupgrade dosyası sonra yükleniyor)

özet:

1. USB-TTL adaptörü edinin.
    2. cihazın içini açıp (alt ve arkadaki iki vidayı sökerek) TX, RX ve GND pinlerine bağlantı yapın.
    3. bilgisayarınızda bir TFTP sunucusu kurun ve IP'nizi 192.168.1.2 yapın (dokümanda sunucu IP'sinin bu olması gerektiği yazıyor).
    4. u-Boot üzerinden yukarıdaki tftpboot komutunu vererek sistemi başlatın.

yaparım dersen eğer, besmele çekmeyi unutma. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!  ups de kullan. kerneli yüklersen, sys dosyasını arkasından hemen yazmayı unutma..

not: tftp programını bir klasör içine atıp, yükleme dosyalarını da aynı klasör içinde tutmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Mart 2026; 23:0:6 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.