Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: asi3636 , asi3636 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
8.326
Cevap
161
Favori
416.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
55 oy
Sayfa: önceki 1...208...414415416417
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hımm detaylı açıklama için teşekkürler , bu fiyat skalasında wifi 7 olup , 4 lan girişini kullanabileceğim , ve usb si de olan başka bir alternatif bulamadım o yüzden bunu aldım , ilerde openwrt yüklenmesi kolay olursa yükler geçerim , şimdilik kendi yazılımı ile kullanıyorum , benim aslında Superonline ı değiştirmem lazım engelleri aşmak için 10 takla atıyoruz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirJET

    Stock yazılıma dönmek için kullanılan miwifirepair x86 programı uboot olan sürümde çalışmıyor diyorlar uart kullanmak lazımmış o yüzden uboot olana biraz negatif bakıyorum

    yani ben olsam, openwrt'yi tam çakar, stok yazılımın yüzüne de bir daha bakmazdım. 128MiB'den nerden baksan, 96 sı kullanıcıya kalır veya hadi kalsın 86MiB. paket yüklemede de kullansa kullansa en fazla 74MiB olsa (kendi x86 kullanımıma göre tahmin ediyorum) sıkıntısız bir router ile uzun süre çalışılır. stok yazılımı ben düşünemiyorum. yani xiaomi'nin gui'si çok iyi olsa bile openwrt varken.. goodbye derdim. ha belki elden çıkarırken diye düşünüyorsan, olabilir. ama şu var ve bu kesin görünüyor. bootrom + bootloader, 128'lik alana dahil değil görünüyor. bu alanı silmek mümkün değil. nand'ın hemen başında yer alıyor bu bölüm. dolayısıyla ger dönüş imkanı her zaman var dememiz gerekiyor. partitionları incelemek lazım.


    cat /proc/mtd


    mtd0: 00200000 "BL2"

    mtd1: 00200000 "u-boot"

    mtd2: 00100000 "factory"

    mtd3: 08000000 "firmware" ( Hex → 0x08000000 = 128 MB )

    _____________________________




  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    OpenWrt + Wi-Fi 7 diyince zaten seçenekler bir anda azalıyor. TR şartlarında güzel cihaz bence.. OpenWrt ile kullanılırsa zapret falan yapılabilir. O zaman tadından yenmez. Güle güle kullanın.

    _____________________________
  • 25.12.2 ile sqm ile baya oynamışlar. 25.12.0 ile kastırmayan sqm artık kastırıyor. 12.0'da adguardhome'un çalışma klasörünü değiştirmişlerdi. Ben de yeniye göre ayarlamıştım. Şimdi tekrar değiştirmişler.


    Düzgün çalışan şeyi bozmayı çok seviyorlar herhalde. 25.12.2'nin çabucak geldiği gibi 3. sürüm de çabucak gelir sanırım.

    _____________________________
  • BusyBox v1.37.0 (2026-03-26 13:35:28 UTC) built-in shell (ash)


     _______           ________    __

     |    |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_

     |  -  || _ | -__|   || | | ||  _||  _|

     |_______||  __|_____|__|__||________||__| |____|

         |__| W I R E L E S S  F R E E D O M

     -----------------------------------------------------

     OpenWrt 25.12.2, r32802-f505120278 Dave's Guitar

     -----------------------------------------------------



    openwrt'nin bu sefer ki versiyon yükseltmesi, gerçekten işkence oldu bana. sda ve sdb (overlay) yer değiştirdi, üstelik kontrol edilmişken ve bir iki reboot'dan sonra kontrol etmişken. sistem bunu nasıl başardı bilmiyorum. bir sebep var gibi ama   ayrıca bir kaç yeni şey öğrendim bu yükseltmede de. overlay alanının boot esnasında değişmemesi için yani bu disk tanıma işinde adreslemeyi otomatikten çıkardım ve system mount kısmında uuid'yi bu sefer tam hedef gösterdim. sorunumu da ayar backup'ı geri yükleyerek çözdüm. bu backup gerçekten ilaç. yoksa tek çare full reset.


    sistem kasıyor diyenler için önerim, openwrt'de sistem sağlığı nasıl kontrol edilir buna bakın derim. örneğin logread -f komutunu verdikten sonra ekrana saniyede onlarca kez düşen hata mesajı olmaması gerekir. benzeri başka yöntemler de var. işlemciyi gereksiz yere meşgul eden şeyler olabilir. örneğin multicast paket fırtınası gibi. igmpproxy düzgün yapılandırılmaz ise ağda sorun yaşanıyor. bu son yükseltmede kesin emin oldum ama tavsiye edilmiyor deniyor ama ben tavsiye ediyorum. yükseltmeden sonra herşey tamam deseniz bile ayar backup ı geri yükleyin yine.

    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 1...208...414415416417
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.