Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! (416. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.326
Cevap
161
Favori
416.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
55 oy
Giriş
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

Haydaa bu kadar zor olduğunu bilseydim almazdım hocam bu cihazı , peki ilerde normal şekilde yani yazılımsal olarak yükleme yöntemi çıkarmı , içini açmak filan çok sakat yapamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: helsloot

Haydaa bu kadar zor olduğunu bilseydim almazdım hocam bu cihazı , peki ilerde normal şekilde yani yazılımsal olarak yükleme yöntemi çıkarmı , içini açmak filan çok sakat yapamam

UART işi sıkıntı bu işten anlayan biri yapabilir ancak. Cihazda uart için pinler yoksa onlar lehimlenecek falan. Ben öyle bi alet çöp ettim :)

Maalesef hocam aslında o yükleme sayfasını daha önce gördüm ama yazılımsal olarak yüklenebilir diye düşündüm , iade mi etsem acaba cihaz da çok iyi çıktı çekim gücü hızı vs çok iyi , kendi yazılımı da güzele benziyor ama işte zapret yüklenemiyor Sol kullanıyorum discorda filan vpn ile anca girebiliyorum vs . Openvpn kurulabiliyor sanırım arayüzünde ayar yeri var , o nasıl olur yüklenebilir mi verimli çalışır mı ?

Bu linkte bir arkadaş hazır yüklü olarak satıyor , açıklamasında içinin açılıp yapılması gerektiğini o da yazmış , ancak cihazdan da övgüyle bahsediyor , işlemcisinin şuanda en güçlü işlemci olduğunu vs söylüyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 25 Mart 2026; 12:37:4 >

• helsloot kullanıcısına yanıt

Cihaz güzel. Yeni openwrt güncellemesinde veya her an birileri hazır yükleme olayını keşfedebilir tam sürpriz yumurta yani. Openvpn kurarsın da tabii sunucu lazım ödeme falan yapman gerekir. Ücretsiz hizmet veriyor mu bilmiyorum tabii. Ben openwrt entegre wireguard kullanıyorum sunucu kiraladım.

Eğer ilerleyen zamanlarda direk yazılımsal olarak yüklenebilirse beklerim problem değil , ama daha önce Uart yöntemi ile yüklenebilen routerl'ara böyle yazılımsal olarak yüklenebilme özelliği geldimi ona bakmak gerekir

Hocam bu eleman bu işte uzman gibi geldi , ilan açıklamasını okudum orada uboot ile o alanıda genişletiyormuş onları da daha pahalıya satıyor , bu işe hakim gibi .

• tp-link be450 için çalışma yapan geliştirici: Dirk Buchwalder adındaki kişi. bu kişinin verdiği patch incelendiğinde ise mevcut alanın %50'sine openwrt kurulumu için çalışma yapmış. bu alanın görünmeyen kısmı sistem olarak ayrılmış. görünen kısmı da işte o resimde görülüyor. bu cihazın u-boot işi için esas çalışanlar: "shm0" ve "dangowrt" bunlar. u-boot için beklemeye geçenler de şurayı takip etmesi gerekiyor: GitHub - shm0/u-boot-mod ve ImmortalWrt Repoları. 

bakın şunu buldum. muhtemelen disk alanı genişletilmiş bir imaj bu. yine de imajı yükleyip görmek lazım ama. neden genişletilmiş diyoruz? çünkü X-Wrt, içinde zaten yüzlerce paket (docker, samba, vpn'ler) yüklü gelir. bu paketlerin sığması için o alanı genişletmek zorundalar.

buyur:

TP-Link BE450

2026-03-21 08:21:56

24.3M

x-wrt-26.04-b202603200745-mediatek-filogic-tplink_be450-squashfs-sysupgrade.bin

link:

https://downloads.x-wrt.com/rom/x-wrt-26.04-b202603200745-mediatek-filogic-tplink_be450-squashfs-sysupgrade.bin

downloads.x-wrt.com
    X-WRT/OpenWrt/LEDE 固件下载
    https://downloads.x-wrt.com/rom

24.3M, bu boyut diskin kesinlikle genişletilmiş olduğunu gösteriyor. normal imaj dosyasının boyutu bunun yarısı kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 26 Mart 2026; 1:56:8 >

• bu arada konuya istinaden, Xiaomi Mi Router AX3000T için "OpenWrt U-Boot Layout" ve "stock layout" ayrı olarak -xwrt linkinde de verilmiş. openwrt kullanan var ise u-boot tercih etsin. disk alanı sorunu kalmaz.

Hocam kaç kere editledin mesajını :))

• BE450 modeline ara sıra benim de gözüm kayıyor ama TP-Link bir cihaza 6K vermeye bir türlü elim gitmiyor. Siz kurulum yaptınız mı? Hakkında internette çok yorum yok. OpenWrt ile kullanım yorumlarınızı bekliyoruz.

Yapamadık işte hocam içini açmak filan gerekiyormuş yukardaki yorumları okursanız .... , cihazın işlemcisi şuan piyasadaki en hızlı işlemci çekimi filan çok iyi , cihaz çok rahat ve hızlı çalışıyor

Orijinalden alıntı: helsloot

Yapamadık işte hocam içini açmak filan gerekiyormuş yukardaki yorumları okursanız .... , cihazın işlemcisi şuan piyasadaki en hızlı işlemci çekimi filan çok iyi , cihaz çok rahat ve hızlı çalışıyor

Anladım. Bu cihaz aslında üst seviye bir cihaz değil. İçinde kırpılmış bir CPU var. İlan açıklamasında ise insanları gazlamak için uçup kaçıyor gibi ifadeler kullanmışlar. Standart esnaf ağzı açıklamalar.

10 bin küsur liraya satılan keenetic titanın işlemcisinden 1 çekirdek fazla görünüyor , TR'de bulunan ve zor da olsa openwrt yüklenebilen iyi bir cihaz , ben şuan için memnunum ilerde içini açmadan openwrt yüklenebilirse o zaman openwrt yükleyebilirim , Titan'ın fiyatı uygun olsa alabilirdim ama dakka başı fiyatı yükseliyor gıcık oldum almadım

Tp-Link Be450 ;

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

Keenetic Titan ;

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

• helsloot kullanıcısına yanıt

sildim mesajları da. şimdi ekmeğini taştan çıkarıyor, ayıp olmasın dedim. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! 

Stock yazılıma dönmek için kullanılan miwifirepair x86 programı uboot olan sürümde çalışmıyor diyorlar uart kullanmak lazımmış o yüzden uboot olana biraz negatif bakıyorum

• İsmi geçen marka ile yapılan kıyaslama pek anlamlı değil. Zaten kullandığı donanıma kıyasla fiyatlarının orantısız olduğu biliniyor. Ancak TP-Link BE450 MT7988D (Filogic 860) 3 çekirdek bir cihaz. 4 çekirdek değil dikkat edin. Kimi yerde NPU'yu core olarak gösteriyorlar göz boyama hesabı. Zaten ikinci attınız ekran görüntüsünde de aynı işlemci var ama orada 3 çekirdek diye düzeltilmiş. Bu işlemci Triple ARM (Cortex-A73) @1.8 GHz olarak geçer. Kırpılmış işlemcinin kod adı Jaguar lite

https://wikidevi.wi-cat.ru/TP-LINK_Archer_BE450

Daha önceden github OpenWrt sayfasında da konuşulmuş hatta bu konu. Sanıyorum ki yukarıda atılan sahibinden ilanın sahibi esnaf sormuş. Sahibinden ilandaki isim + soyisim ilk harfi github hesabının ismi ile tutuyor.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!github
    TP-Link BE450 actually reports only 3 CPU cores is active · Issue #20801 · openwrt/openwrt
    https://github.com/openwrt/openwrt/issues/20801

Bunun üstü Mediatek tarafında MT7988A (Filogic 880) var.Bu ise 4 çekirdekli. Quad ARM (Cortex-A73) @1.8 GHz kod adı Jaguar. TP-Link tarafında BE805 bu işlemciye sahip. Bu işlemciyi kullanan en bilindik model ise Banana Pi BPI-R4

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.