Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: byi Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.326
Cevap
161
Favori
416.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
55 oy
Giriş
  • dün öğlen vakti kurulumu yaptım. proxmox'ta sanal ağ kartının doğrudan wan6 için kullanılması, netifd tarafında geçersiz argüman hatasına ve CPU döngüsüne yol açıyordu. logread -f komutuna sürekli tekrarlayan hata mesajı düşüyor ve bu da cpu'ya tavan hız yaptırıyordu. bunu çözmek biraz zaman aldı ve şu an çalışır durumda. pro bir kurulum oldu gerçekten.

BusyBox v1.37.0 (2026-03-06 11:07:42 UTC) built-in shell (ash)

OpenWrt 25.12.0, r32713-f919e7899d Dave's Guitar

Yüzlerce cihaz var ama Türkiye'de bazılarını bulmak mümkün bu yalnızca xiaomi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozuma -- 9 Mart 2026; 11:9:16 >

Xiaomi router olarak türkiyede satılan en iyi seçenek xiaomi ax3000t dir fiyatı 2000 tl civarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

fiyatı 3800 olmuş !!

edit 2299 muş , yalnız bunda usb portu yok sanırım , yazıcımı ağdan bağlıyorum usb portu şart benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 9 Mart 2026; 12:21:40 >

Burada 2300 tl ye satılıyor.

Eğer usb istiyorsan xiaomi routerlara bakma onlarda usb girişi olmuyor ve openwrt de usb olup openwrt destekleyen cihaz sayısı da az istersen keenetic 3811 routerına bakabilirsin openwrt altyapısına sahip opkg paketleri kurulabiliyor

bu keenetici alırsak open wrt yüklemeye gerek yok değil mi kendi yazılımı open wrt gibi zaten ?

Openwrt yüklemene gerek yok direk takıp kullanabilirsin.

Üstad içine openwrt kurmuşsun bu haliyle garanti işlemez. stock firmware'e dönünce ancak tekrar işler.

Alan istediği gibi kurup kullanabilir Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!  yedek cihazımdı artık gerek kalmadı ondan satıyorum bi tane de belkin rt3200 var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 10 Mart 2026; 22:45:36 >

aşağıdaki linkten bakılabilir. tuf için şu modeller var görünüyor: TUF-AX4200, TUF-AX4200Q, TUF-AX6000 ve RT-AX59U listede var. rt için epey bir model de var listede. listeden, platform: qualcommax/ipq60xx için firmware indirip, openwrt kurdum bir router'a. canavar gibi oldu. bu ilk defa warp da yükledim. yani doh+warp.. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! 

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!firmware-selector.openwrt.org
    OpenWrt Firmware Selector
    https://firmware-selector.openwrt.org
  • v25.12.0'a yeni geçtim. Stabil olsun diye bekledim. Hem sürümden memnun kalmadım. Hem de zaman geçtikçe x86 sistem özlemim artıyor. Bir daha asla ama asla openwrt için x86 harici sisteme bir ton para vermem. Raspberry Pi'nin USB-PCI vb. arayüzleri üzerinde gramla geliştirme yapması hobi severleri çıldırtıyor. Sıçarım arm'ına da linuxuna da diyorsun.

x86 kraldır abi. Çalışmam demez, mızmızlık yapmaz. Her pakete uyumludur, hızlıdır, enerji verimlidir.

Arm verimli dediler. Millet Apple'a bakıp arm verimli diyor. Yahu GMKTec'in x86 barebone pcleri satış rekorları kırıyor. Rpi kadar elektrik tüketen x86 PC satıyor adamlar. Valla şu GMKTec 4 portlu bir x86 PC çıkarsa alıcam.

Raspberry Pi'ye USB disk falan bağlamazsan evet az tüketiyor da basit kullanım yapacaksak Xiaomi 3000T alırdım zaten. Pi'ye USB disk bağlayınca çile başlıyor. USB veriyolu ağ arayüzüne nasıl gecikme ekleyebilir abi. Böyle saçmalık mı olur. Bir portta bir şey varsa disk çalışmayabiliyor. Naz yapıyor.

Ekleme: Şu yeni SQM scpirtlerini nasıl çalıştırıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 12 Mart 2026; 18:35:28 >

• achfighter kullanıcısına yanıt

nano /etc/config/sqm

yazmıyorsa ekle/yazıyorsa düzelt -> option use_mq '1'

x86 için bir fayda sağlamaz. Asıl fark, teoride düşük donanım cihazlarda bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 13 Mart 2026; 4:16:57 >
  • Merhaba,bende Xiaomi Mi Router 3 Pro HD(1 TB) var,bunu daha önce router+nas olarak kullandım ama şimdi ana router'ı TP Link AX73 yaptım.Boşa çıktığı için OpenWrt kurmayı düşünüyorum.Bu cihaz özelinde aşamaları biraz karmaşık geldi.Bu cihazı kullanan veya kullanım önerisi olan var mı ? Satıp kurtulmak daha mı iyi olur ?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slys -- 17 Mart 2026; 2:14:50 >

• Slys kullanıcısına yanıt

tavsiyem o cihazı o şekilde kullanmayacaksan eğer, onu o şekilde kullanmayı kabullenecek birine sat. bu cihaza bir şekilde openwrt yükleme işi senin saçlarını ağartır görünüyor.   hd olmayan versiyonu için v 25.12 sürüm var görünüyor ama bu model için yok. sebebi de işlemcileri farklı. ama sendeki o cihaz tam bir canavar görünüyor. keşke doğrudan openwrt destekliyor olsaydı. diğer pro modeli kusursuz openwrt destekliyor görünüyor. o da canavar gibi. openwrt, sqm, adguardhome, vpn, aria2, akıllı wifi yönetimi felan... sendeki cihaz öksüz kalmış. yetim demiyorum çünkü buna yükleyen var görünüyor ama bir sefer yükledin diyelim, performansı ne olacak? sonra bir daha versiyon güncelleme yapayım diyeceksin. patlamaya hazır el bombası gibi :D

Xiaomi Mi Router 3 Pro (R3P): MediaTek MT7621 işlemci

Xiaomi Mi Router HD (R3D): Qualcomm IPQ8064 işlemci

• The souls migration kullanıcısına yanıt

Geriye sadece NAS olarak kullanmak kalıyor ama hem kablo hem sistem karmaşası oluşuyor,satmak istesem bir fiyat baremi yok Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! Dediğin gibi adguard,vpn kısmını Raspberry Pi 5 ile çözdüm hem de hobi amaçlı denemeler yapıyorum. Tam öksüz olmuş cihaz doğru Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 25.12 Yayınlandı! bir kere sistem yüklesen bile öyle kalacak çalışıyorsa dokunmayacaksın. Bir gün değerlendirmek adına kutusunda kalacak o zaman.

• helsloot kullanıcısına yanıt
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.