Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.636
Cevap
151
Favori
360.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen orası öyle tabii. Ben en son kullanmaya başladığım cihazlardan sonra kapsama alanı işini ciddi şekilde çözdüm. Tahmimce bundan sonraki uğgrade sadece 1 Gbps üstüne çıkış için olur. Kısmet olursa 10g home network işine girip bütün ev ağını om3 fiber’e falan çeviririm. Tabii şimdi böyle bir projeye ne zamanım ne de bütçem var orası başka. Şimdilik sadece fantezi 

Çok önceden dh’de paylaşılan bir habere yorum yazmıştım. Adamlar wifi6 wifi7 neyse teknoloji geliştiriyor ama mu-mimo tarafında 1x1 2x2 ötesine gidilmiyor aldığımız hız yine aynı diye. Onu hatırladım, 4x4 ve üstü görmek çok zor. Böyle kartlar zaten halen varla yok arası... Genel olarak İleri mi gittik geri mi ben anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Geçmişte mimo sayısı artırarak hız artırma girişimi oluyordu, şimdi bant frekansı yükseltilerek yapılmaya çalışıyor ama illaki yine tıkanacaklar yine 3x3 ve 4x4 kartlar çıkacaktır diye ümit ediyorum. Bakalım ne zaman olacak veya olacakmı telefonlarda olmaz muhtemelen çünkü 2 anten üzerini sığdırmak güç, ama laptoplar için olmaması için bir neden yok.

Ev ağınızı 10 gigabit yapmak güzel bir fantazi umarım bir gün gerçek olur hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Hayal kurmak bedava 

Merhaba hocam

1. ve 3. Katta kullanmak için 2 adet Mi Router 4c aldım.

Cihazın kendisinde qos var yüksek ihtimalle mesh’te destekliyordur sizce 16 mbps adsl için openwrt yüklemeye değer mi ?

daha önce 4a giga cihaza yükledim tecrübem var ama arayüzü hala çözemedim zorlanıyorum.

Ama yapmak isteme sebeplerimden birisi de anten gücünü arttırıp menzili arttırmaktı çok büyük bir fark oluyor muydu ben uzun süreli test edemedim.

Cihazın üzerindeki chip GigaDevice 25Q128ESIG model galiba openwrt yükleme konusunda sorun yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 17 Kasım 2022; 14:53:12 >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

O cihazlarda stok olarak mesh destegi olmayabilir. 4A gigabit’te yok mesela. Anca OpenWrt kurunca mesh destegi aktif oluyor.

16 Mbps icin ADSL icin OpenWrt olur mu olmaz mi o size kalmis. Orasi ihtiyaclariniza bagli. Ben olsam hiza gore karar vermezdim. Ama OpenWrt konusunda olmasa da olur diyorsaniz eger soyle olabilir; mesh gibi olmasa da cihazlari Wi-Fi repeater seklinde kurabilirsiniz. Belki bu yuzden Wi-Fi gecisleri biraz problemli olur ama yine idare eder.

Ben de o flash chip’i uyumlu diye biliyorum. Zaten o uyumsuz eon marka (?) model flash chip’ler daha kimseye denk gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 17 Kasım 2022; 15:57:38 >
  • Dostlar fiber netim var bana güzel openwrt destekli evde tv ve robot süpürge gibi cihazlarda nete bağlanacak onlarda sıkıntı yaratmayacak bir router önerin.
    En önemlisi wifi çekim kalitesi iyi olması.

• Arkadaşlar daha önce de soruldu anlatıldı galiba ama bulamıyorum. Zapret kurmak için hangi adımlar izlenecek. Mevcut anlatımla mi 4aG yaptığımda yer olmadığı için kurulum yapılmıyor. Kuran arkadaşlar nasıl kurdunuz acaba.

• ipee kullanıcısına yanıt
    Ben github’tan zip olarak indirip
    Onu winscp ile router’a çektim
    Zip’i de unzip ile extract ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet katılıyorum aynen böyle

Hatta aydınlanma yaşadığım zamana ait mesaj duruyor hala 

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-2-yayinlandi--135790478-212#153823515

Hocam son durum update'i yapayım: Zapret'i TPWS ile sistem wide software offloading (bende hardware zaten implemente edilmemiş, top komutuyla kontrol ettim) ile güzelce çalıştırdım. Tamamen sıkıntısız ama bu sefer de LG TV'deki Netflix App'ini patlattı (arabirimde herşey düzgün, videolar oynatmaya başlarken bağlantı hatası veriyor). Onun için yola NFQWS ile dolayısıyla software offloading kapalı olarak devam ettim bu sefer de test amaçlı indirme yüklenme testlerim sırasında zaten 100m altı bağlantı olduğu için pek darboğaz yapmasa da Türk Telekom'un akıllı telefon uygulamasını patlattı (hata verip açılmıyor). Zapret prosesini kill edince düzeliyor, bu sefer de yeniden Zapret kullanmak için cihazı restart istiyor. Neyse durum Netflix (büyük sıkıntı;evdekiler kazan kaldırır :) ) kadar kritik olmadığı için yola NFQWS ile devam ediyorum. Her iki yönteminde kesinlikle bandwith throttling'e bir faydası yok. Bu nedenle bir şekilde - atıyorum "openwrt-vpn" gibisinden bir SSID ile - bir wifi ağı daha ekleyip sadece bu ağda VPN çalıştırmak ve bunu TV bağlantısı için kullanmak gibi bir fikrim var. Nasıl yapılabileceği konusunda - eğer mümkünse ve zahmet olmayacaksa - doğru kaynaklara yönlendirmeniz konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Şu ana kadarki yardımlarınız içinde tekrar tekrar teşekkür ediyorum. 🙏

• lameduck kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Zapret prosesini kill edince düzeliyor, bu sefer de yeniden Zapret kullanmak için cihazı restart istiyor.

Rica ederim hocam. Aslında cihazı restart etmek yerine /etc/init.d/zapret start veya service zapret start ile hizmeti yeniden çalıştırabilirsiniz. Denediniz mi?

Alıntı

metni:
    "openwrt-vpn" gibisinden bir SSID ile - bir wifi ağı daha ekleyip sadece bu ağda VPN çalıştırmak

Hocam netflix konusu için doğrudan yardım edemem yalan yok şimdi o konuları ben de çok bilmiyorum ama wifi segmentation, policy based routing gibi teknikleri araştırabilirsiniz sanıyorum. Size uygun kurulum konusunda ufak da olsa bir faydası olur.

• Merhabalar p2812 openwrt kullanıyorum bunu köprü moduna nasıl alabilirim

• emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Bende p2812 yi bridge modda kullanıyorum ve emin değilim ancak network dosyamı sizinle paylaşmam yeterli olur sanırım.

config interface 'loopback'
    option device 'lo'
    option proto 'static'
    option ipaddr '127.0.0.1'
    option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
    option ula_prefix '*******'

config atm-bridge 'atm'
    option vpi '1'
    option vci '32'
    option encaps 'llc'
    option payload 'bridged'
    option nameprefix 'dsl'

config dsl 'dsl'
    option annex 'b'
    option xfer_mode 'ptm'
    option line_mode 'vdsl'
    option tone 'b'
    option ds_snr_offset '-35'

config device
    option name 'br-lan'
    option type 'bridge'
    list ports 'dsl0.35'
    list ports 'lan1'
    option ipv6 '0'

config device
    option name 'lan1'
    option macaddr '*******'

config device
    option name 'lan2'
    option macaddr '*******'

config device
    option name 'lan3'
    option macaddr '*******'

config device
    option name 'lan4'
    option macaddr '*******'

config interface 'lan'
    option proto 'static'
    option ipaddr '192.168.0.1'
    option netmask '255.255.255.0'
    option ip6assign '60'
    option delegate '0'
    option device 'br-lan'

config device
    option name 'dsl0'
    option macaddr '*******'

config interface 'wan'
    option device 'dsl0.35'
    option proto 'none'
    option delegate '0'
    option peerdns '0'

• Teşekkür ederim deneyeceğim. Birde birşey danışmak istiyorum son sürümü yukledikten sonra modem normal çalışıyor fakat bütün ışıkları yanıyor restart yapsam bile sorun düzelmiyor uart ile bastan kurdum ama yine de sorun devam ediyor acaba daha önce boyle birşey ile karşılaştınız mı

• emreozgerr kullanıcısına yanıt
    Hayır, bende openwrt de yeni kullanıcı sayılırım. Son sürümü yüklemeye çalışırken bende cihazı defalarca brick ettim, baya uğraştırmiştı.

Hocam teşekkürler, "service zapret start" ya da "stop" veya restart işe yarıyor. Yalnız ben luci üzerindeki system > startup kısmını nasıl atlamışım, oradan direkt butona basarak da oluyor.

VPN ve Netflix konusunda yeni bilgilere ulaştım. Openwrt VPN Policy sayesinde tek tek IP'lere WAN mı VPN mi kullanacağını seçme şansı tanıdığı gibi trafik tabanlı da policy yapılabiliyor. Örneğin tüm cihazlardan Netflix trafiği VPN interface üzerinden geçerken diğer tüm trafik WAN interface üzerine yönlendirilebiliyor. Örneğin sadece Netflix şeklinde değil de IP/Hostname listesi şeklinde de girdi kabul ediyor. Sonuç aldığımda buradan paylaşıyor olacağım.

İlginiz ve paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. 🙏

Hocam aslında zapret dahilindeki blockcheck.sh'yi kullansanız çok kolayca çözebilirsiniz bu sorunları. Ben de başta rastgele bir ayar kullanıyordum ve başlangıçta her şey çalışıyor gibi görünüyordu ancak sonra baktım ki bazı siteler bağlantı sağlayamıyor. Blockcheck.sh'yi ihtiyacıma göre düzenleyip oradan çıkan sonuçları uyguladım ve şu an zapret çalışırken açamadığım site yok. Halkbank açılmıyordu bende çalışıyor şu anda. Türk telekom siz söyleyince test ettim sorun yok. Netflix, disneyplus vs. zaten çalışıyor.

• Hocam öncelikle yardımcı yanıtınız için teşekkürler. Ben denemelerine zaten en baştan beri blockcheck.sh ile devam ediyorum. Bir farkı olur mu bilmem ama deneme yaparken sistemi linux kurulumuna restart etmekten kaçınmak adına hyper-v üzerine kurduğum bir sanal makineden check yaptırıyorum. Blockcheck.sh'den aldığım parametreler ile TPWS ve NFQWS olarak ayrı ayrı denedim, TPWS Netflix'i patlatıyor NFQWS turktelekom.com.tr'ı. Çözüm olarak software offloading kullanabilmek adına TPWS ve system wide offloading (firewall ayarları sayfasında olan) kullanacağım ve hosts list exclude listesine Netflix ip listesini ekleyeceğim ve dün yaptığım VPN policy araştırmalarını sonuca ulaştırarak Openwrt üzerine VPN kurup sadece Netflix için uygulanmasını veya sadece akıllı TV için uygulanıp diğer client'ler için standart WAN bağlantısının kullanılmasını sağlayacağım. (Bandwidth throttling'i aşmak için) Eğer yardımcı olmak isterseniz blockcheck.sh'yi hangi bloklu siteler için çalıştırdığınızı buradan veya özel mesajla bana iletebilirsiniz. Özellikle bloklu http (https zaten çok var) siteleri ve sizin plockcheck parametre sonuçlarınız paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. 🙏

Hocam bence burada önemli nokta blockcheck'i sadece engelli siteler için değil engelli olmayan ama zapretle çalışmayan siteler için de test etmek. Bir de blockcheck'in site açılsa dahi tüm testleri yapmasını sağlayan bir komutu vardı ona da evet dedik mi tamamdır. Ben teste üç engelli bir de engelli olmayan ama zapret ile açılmayan site ekledim. Sonra test sonuçlarından hem engelli sitelerde hem de engelsiz sitede çalışan ayarları uyguladım.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Bakın bu güzel bir tüyo oldu, ilk fırsatta deneyeceğim. Yasaklı salt http site örneğini hala kabul edebilirim. :) ;)

• 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.