Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (7 Mobil) - 10 Masaüstü7 Mobil
5 sn
7.733
Cevap
152
Favori
370.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 4c modemi pppoe modunda kullaniyorum openwrt ile oyun oynadigim icin portlarin acik olmasi lazim dusuk ping icin statik ip im var ama portlar kapali görünüyor acaba DMZ özelliğini nasil açabilirim openwrt sitesinde cok karmaşık anlatilmis beceremedim acaba bilen var mı yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!

    Merhabalar,

    Arayüze 2 saat öncesine kadar girebiliyordum fakat şimdi bu hata ile karşılaşıyorum.

  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Port açmanız gerekiyorsa port açın kalkıpta DMZ ile uğraşmayın. Zaten DMZ, port açma falan firewall meseleleri dolu tabanca gibidir. Kullanmayı bilmiyorsanız uğraşırken en sonunda kendinize zarar verirsiniz.


    Eğer ille de DMZ kullanacaksanız resmi dökümanlarları takip etmelisiniz daha başka bir yolu yok maalesef.

  • Meluda kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Yeniden başlatmayı denediniz? Eğer çözüldüyse çözüldü yoksa cihaza sysupgrade ile yeniden yazılım yükleyeceksiniz. Bu hata durup dururken olacak bir şey değil. no valid theme found diyor, geçerli tema bulunamadı. Buradan bakınca ya random şekilde paket güncellemesi falan yaptınız luci çöktü ya da arayüzü bozacak bir config problemi oldu.

  • Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!

    Statik İP kullanan ve de tüm portları açmak isteyen arkadaşlar için ayar bu şekilde olursa sorun çözülüyor paylaşmak istedim.

  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Hadi kendiniz yaptınız bunu bari "çözülüyor" diye paylaşmayın da insanlar çözüm sanıp denemesinler...

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Maalesef yeniden başlatma ile bir çözüme ulaşamadım. sysupgrade ile yaptığım ayarlar vs arayüzde korunuyor doğru muyum ? + olarak bununla ilgili bir rehber linkiniz var ise bırakabilir misiniz?

  • Meluda kullanıcısına yanıt

    Eğer sysupgrade yaparken -n flag'ını kullanırsanız ayarları da sıfırlarsınız ama -n kullanmadan yaparsanız ayarlarınız korunur. Ama kurduğunuz programlar her türlü gider o başka.


    Cihaz yazılımını indirin, scp ile cihaza atın /tmp dizinine, ondan sonra;

    sysupgrade -v /tmp/openwrt.................... .bin şeklinde komut verin. Cihaza komutlarla yeni yazılım yüklersiniz.


    Rehber:

    https://openwrt.org/docs/guide-user/installation/sysupgrade.cli

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    çözüm sanmalarına gerek yok "kesin çözüm"

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    peki bu hardware flow offloading kısımlarını aktif etmemiz neyi değiştiriyor? aktif şekilde 750 alanlar olmuş ama tam olarak ne işlev yapıyor anlamadım?

  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın ama bu sizin dediğiniz gibi çözüm falan değil.


    Bu mesajınızı okuyana kadar bunu çözüm diye paylaşmanızda art niyetli olduğunuzu düşünmüyordum aksine herhalde bilmediği için anca böyle bir şey yapmıştır diyerek; yardımcı olmak için yine de olumlu düşünüyordum. Ama sergilediğiniz tavrınızla beraber artık bunu art niyetle paylaştığınızı varsayıyorum. Çünkü bunu ancak art niyetli birisi "çözümü bu siz de böyle yapın" diye paylaşır.


    Bol şanslar...

  • Donanım tabanlı hızlandırmayı aktif ederseniz işlemciye hiç yük bindirmeden 2 Gbps NAT trafiği yapabilirsiniz. Eğer internetiniz 500-1000 Mbps hızlara çıkıyorsa hw offloading kullanmalısınız. Ama 50-100 gibi hızlar için gerek yok.

  • Sayin 0ldskool yazdığımda ne gibi art niyet var anlayamadım forumda konuda bununla ilgili sorular vardı bende çözüm yolu soyledim yapın diye bisey demedim yapmak isteyen yapar yapmak istemeyen yapmaz bu kadar sert cikismanizi anlamaya çalışıyorum sadece

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    şuanda fiber 100 abonesiyim, sqm ile dünyam değişti çünkü evdekiler neti kullanırken ping artarken şuan gram artmıyor, ayrıca donanım hızlandırma aktif olarak kullanıyorum arkadaş öyle ayarlamıştı, şimdilerde ise zam gelecek diye 250/30 pakete geçsem router ihtiyacımı karşılarmı diye düşünüyordum, ozaman dediğinize göre sorun olmayacağı için yakın zamanda iss değiştirebilirim. Şimdiden çok teşekkürler :)

  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    hemen hemen fw'ı kapatmakla aynı şeyi yapmışsınız. tüm protokol ve portlardan gelen isteklere açık.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Umarım olur. Hayat fanteziler de olmasa çekilmiyor.Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!  Benim fantezimde x86 cihaz ama çinden parasını +saray giderlerini verip de alamıyorsunuz. Tüm cihazlar belirli tutardan sonra ülkeye gönderilmiyora dönüyor.

  • Elektrotek kullanıcısına yanıt

    Öyle valla napalım. Kısmet artık


    Hocam aslında ucuz yollu x86 cihaz mümkün. Ama aliexpress vs hiç işin içine girmeyecek. Yoksa dediğiniz gibi fiyatlar öyle böyle uçmuyor...


    Benden duymuş olmayın ama Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! Sahibinden'de bir dolu sophos, cyberoam, forti, barracuda, watchguard gibi firewall çözümleri var. Gariptir bu bahsi geçen x86 cihazları piyasadaki üst sınıf home router modellerine kıyasla Türkiye'de bulmanız daha kolay ve ucuz aslında. Çünkü özellikle cloud managed router mantığındaki cihazların yüksek lisans ücretleri sebebiyle lisans süreleri dolunca bir işe yaramaması yüzünden genelde komple değiştiriliyor. Malum bu cihazların çalışır durumda esas kıymeti yazılım ve lisans... Hardware cost o kadar çok yüksek değil.


    Bu sayede ikinci elde bolca lisans süresi bitmiş x86 kurumsal firewall bulunuyor. Bu cihazları orta sınıf bir router parasına alıp OpenWrt ile kolayca repurpose edebiliyorsunuz. Sonuçta cihazın içindeki varsayılan yazılım ve lisans bizi ilgilendirmiyor. Biz zaten içindeki sd kartı veya hard diski komple silip üzerine OpenWrt yazıp OpenWrt ile kullanıyoruz. Sonuç olarak da düşük bütçelerle oldukça hızlı oldukça güncel fıstık gibi cihaz sahibi oluyoruz. Sahibinden'de firewall katogorisini biraz inceleyin muhakkak bütçenize uygun güzel x86 cihazlar görürsünüz. Ne cihazlar ilana düşüyor bir görseniz...





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    "bütün sırrı bozdun ya"Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! Bilgi için teşekkürler. Arada bakıyorum ama Ankara içi pek alınabilecek cihaza rastlayammıştım. Bir de işlemci vb. detay olmadığından cihazları da araştırmam gerekiyor o yüzden artık pes ettim. Güncel cihazları araştırıyorum.


    Bazen amazon'a aşağıdaki gibi ürünler ekleniyor. Onların da çoğu sorunlu olduğu belirtilen i225 li ve onlarda da vergi, kargo vb net bir bilgi bulunmuyor.


    https://www.amazon.com.tr/s?me=AM18XA8VB8PI8&marketplaceID=A33AVAJ2PDY3EV


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 25 Kasım 2022; 23:25:52 >




  • emreozgerr kullanıcısına yanıt

    Yaptığınız işlem çözüm değil. Düşmandan kurtulmak için kaleyi kendi üstüne yıkmak gibi dahiyane bir işlem bulmuşsunuz.

    Bunun yerine firewall servisini komple devre dışı bırakırsanız daha pratik çözüm olur.

    DMZ'nin ne olduğunu ve kullanım amacını bilmeden çözüm diyerek insanları yanlış yönlendirmiş olursunuz.


    Port ihtiyacı varsa ilgili IP için o portu açmak mantıklı olur. Ben bütün portları kullanırım diyen gerizekalı bir program/oyun varsa zaten ondan uzak durun.

  • Evet o konuda kendi araştırmanızı yapmanız lazım. Genellikle bu bahsi geçen cihazlar, salt üründen ziyade komple servis şeklinde; kapalı kutu mantığıyla satıldıkları için hardware tarafında bir tık bilgi kıtlığı bulunmakta. Ama iyi kötü yine bir şeyler bulursunuz google'da aratınca.


    i225'in ilk iki revizyonu komple sıkıntı hiç bulaşmayın, i225'lerde i225 b3 diye geçen revizyon daha sorunsuz. Ama madem güncel cihaz düşünüyorsunuz direkt i226 v kontrolcülü cihazlara bakabilirsiniz daha mantıklı. Bir de doğrudan qotom, yanling gibi esas üreticilerden daha ucuza alabilirsiniz. Protectli gibi firmalar aslında fabrikadan aldığı ürünü etiketleyip satıyor.


    Rica ederim hocam inşallah gönlünüze göre bir cihaz sahibi olursunuz.

  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.