Şimdi Ara

XFX RX 480 Üzerine Sapphire RX 580 Bios'u yüklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Link aşağıda yabancı dili iyi olan ve bu işlerden anlayan bir arkadaş techpowerup forumundaki konuyu takip edebilirmi? En azından yapılabilecek birşey ise bizde denemelere başlayalım.
    https://www.techpowerup.com/232498/radeon-rx-480-cards-can-successfully-be-flashed-to-rx-580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crackzz -- 19 Nisan 2017; 19:46:16 >

• Dün bi yerde yazmistim 470e bios at 570 diye tanit kimse anlamaz 470 oldugunu diye . Bu rx500 serisini niye cikardi amd anlamak mumkun degil . Gerci çikarmadi zaten muhtemelen rx400lere bios atip sürdu piyasaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 19 Nisan 2017; 19:57:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni seri, eski seriye göre daha fazla güç çekiyor.
    Kartın faz yapısı uygun olsa bile çalışmama veya hasar görme ihtimali var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Dün bi yerde yazmistim 470e bios at 570 diye tanit kimse anlamaz 470 oldugunu diye . Bu rx500 serisini niye cikardi amd anlamak mumkun degil . Gerci çikarmadi zaten muhtemelen rx400lere bios atip sürdu piyasaya.

çektikleri güç miktarı arasında 30-40w fark var hocam rx 480e dibine kadar oc yapıp kullan daha mantıklı.
  • BIOS atma işi genelde normal kullanıcılar için hüsranla sonuçlanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    MSI RX 480 gaming x sahibiyim, AMD Radeon RX 480 Unlocked Air BIOS yükledim Asus GPU tweek ile 1.27vcore ile 1440mhz hızında stabil çalıştığını gördüm
  • Sapphire nitro + da deneyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çeşitli Rx 580-570 8Gb ve 9800Gt
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • revize edilmiş gpu ve güç sorunu halledilmiş kartları isim değiştirdi. Maksat kart çıkardım olsun. Böylece kartlarının fiyatını arttırdı. Aynı 480 ve 470'i cilalayıp yeni diye daha pahalıya satıyor fiyat kıracağına :)
  • Denedikten sonra sonuçlarını paylaşabilirmisin bizimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackzz

MSI RX 480 gaming x sahibiyim, AMD Radeon RX 480 Unlocked Air BIOS yükledim Asus GPU tweek ile 1.27vcore ile 1440mhz hızında stabil çalıştığını gördüm

hocam oyunlarda sıcaklık ve fan değeriniz nedir acaba ?
  • PomPom kullanıcısına yanıt
    Şuan 1435MHz ve 1280v de oyunlarda 75 dereceyi geçmiyor fan otomatikte %50 geçmedi
  • crackzz C kullanıcısına yanıt
    fena değilmiş değerler bende mi yapsam acaba
  • 580 rekoru 1.24v'de 1501 MHz ancak soğutması seri dışı zannedersem.
  • PomPom kullanıcısına yanıt
    Akşam fırsat bulursam video çekmeye çalışırım. Bu arada Relive performansınıda görmüş oluruz. Şuan Benchmark dışında oyun oynamadım. Fire Strike stress testinide sorunsuz geçti. Sıcaklıkla ilgilide sorun olmadı tabi uzun süreli oyunlarda ne olur bilemiyorum.
  • Çalışsa bile fazladan 30-40w gücün %5 fps için hiç anlamı yok kaldı ki bizim kartlar da zaten oc oluyo. Mesela sürekli Bf1 oynuyordum dx12 150w civarı tdp gözüküyodu ,dx11 e çektim 90w a düştü(1-2 ayar da var) hiç gereği yok 60w fazla harcamanın
  • Şu kartları bir türlü oc yapmaya cesaret edemiyorum 1260mhz hızında kullanmaya devam 😒

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Dün bi yerde yazmistim 470e bios at 570 diye tanit kimse anlamaz 470 oldugunu diye . Bu rx500 serisini niye cikardi amd anlamak mumkun degil . Gerci çikarmadi zaten muhtemelen rx400lere bios atip sürdu piyasaya.

Aslında anlamak mümkün. Şu bir gerçek ki Amd hem Nvidia ile hem Intel ile rekabet etmek zorunda, ikisine birden yetişemediği de aşikar. Birine yetişse öbürü arayı açıyor.. Her yer Tr değil adamlar 1070-1080-1080ti çatır çatır satıyor yurt dışında; sonra biz de şöyle haber görüyoruz ''Nvidia son çeyrek rakamlarından memnun'' e memnun olur tabi. Ben yeniden isimlendirmeye karşı değilim ama fiyat düşmeli, üretim teknolojisi gelişmeli(çok daha iyi o.c. olmalı) vs. Bu seriden daha saçma bir seri varsa o da R300 serisiydi herhalde. Şu anki ekran kartım Amd ama bu şartlarda kusura bakmasınlar kart alacak olsam tercihim Nvidia olurdu.

• çak overclock'u ver piyasaya yeni seri diye...bu herifler kurtulamayacak bu şark kafasından belli oldu.resmen küfrediyorsun kullanıcıya bu ne şimdi.

• Şu kartlara bios mios atıyorlar. Oc felan yapıyorlar. Size sağlayacağı verim ekstra 5 fps. Peki değiyor mu? Sonra gelip vay efendim kart uçtu. Uçar tabi. Oc sadece bench kasanlar için uygun ekran kartında. İşlemci gibi 7/24 çalışmaz. Yapısı gereği buna uygun değil.

• Ayni voltaj degerinde yuksek frekansta calisiyorsa buna overclock degil daha iyi silikon kalitesi denir ki rx 580 de olan da bu muhtemelen. Voltaj degerinde fark olmamasi lazim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.