Şimdi Ara

XFX RX 480 Üzerine Sapphire RX 580 Bios'u yüklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En azından güç tüketiminde bir iyileştirme olsaydı DDR5X bellek filan en azından yeni bir şey görürdük.
  • Zaten rx 480in tdp si 150w değildi ki, 170w civarıydı birde oc için 15w daha eklemişler 185w demişler olması gereken olmuş. Ayrıca testler çok iç açıcı geldi bana.
  • AMD bu kartları RX400 serisi kullananlar değil daha çok önceki nesiller için çıkarmış çünkü kıyaslamasını bile onlarla yapıyor R9 380 ve GTX 970 ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Şu kartlara bios mios atıyorlar. Oc felan yapıyorlar. Size sağlayacağı verim ekstra 5 fps. Peki değiyor mu? Sonra gelip vay efendim kart uçtu. Uçar tabi. Oc sadece bench kasanlar için uygun ekran kartında. İşlemci gibi 7/24 çalışmaz. Yapısı gereği buna uygun değil.

OC ye bence de pek degmiyor. Hatta bence CPU OC de o kadar ucuk farklar yaratmiyor gunumuzde. Ama ekran kartlarini pekala 7/24 calistirabilirsiniz %100 de. Biz yaptik bunu zamaninda. Benim 5 kartim 6 ay boyunca araliksiz %100 calistilar (mining) . Ve suan hicbirinde bir ariza yok hala calisiyorlar. (Kartlarin 4 u arkadaslarimin makinelerinde birini oturma odasi pcsine taktim.)
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Bios atılan yada oc + voltaj verilen kartlar 7/24 yük altında çalışmaz. Kısa bir süre perte çıkar zaten. En önemlisi belleklerin çok çabuk arızalanabilmesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

revize edilmiş gpu ve güç sorunu halledilmiş kartları isim değiştirdi. Maksat kart çıkardım olsun. Böylece kartlarının fiyatını arttırdı. Aynı 480 ve 470'i cilalayıp yeni diye daha pahalıya satıyor fiyat kıracağına :)

Hayır. 10$ daha ucuza satıyor rebrand ürünlerini.
  • seasonic s12 ii 620 w psu yeter mi 5xx serisine.islemci 6500.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, ekran kartınızı erken mefta etmek istemiyorsanız girişmemeniz sizin yararınıza. Nitro+ 480 gibi hızlı modellerin vrmleri zaten sınırda, 580 standartları çok fazla risk içerir. Vrm'leri 100 derecenin üzerine çıkartırsanız kartta kısa devre varmış gibi oluyor.
    XFX RX 480 Üzerine Sapphire RX 580 Bios'u yüklendi
  • Deneyen oldumu acaba?
  • crackzz C kullanıcısına yanıt
    dün msi 580 biosunu msi rx480e yüklemeyi denedim ama başaramadım
  • PomPom kullanıcısına yanıt
    Ne gibi bir sorunla karşılaştınız.
    SubsystemID .... gibi bir hataydı yabancı forum sitelerinde farklı yöntemleri söylediler yinede yapamadım ama gayette yükleyip kullananlar var bende olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

580 rekoru 1.24v'de 1501 MHz ancak soğutması seri dışı zannedersem.

default voltajı neymiş?
  • Bence farklı bios yüklemek yerine kartlarınız 500 serisindeki hızlarda çalışabiliyorsa mevcut bioslarına bu hızları yazıp kullanmanız daha az risk içerir.
  • MSİ RX480 8Gb üzerine MSİ RX 580 8Gb biosunu yükledim arkadaşlar birazdan oyunlarda test edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 23 Nisan 2017; 17:59:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

MSİ RX480 8Gb üzerine MSİ RX 580 8Gb biosunu yükledim arkadaşlar birazdan oyunlarda test edeceğim.

durum nedir? patladı mı kart?

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    yok neden patlasın oyunlarda 70 dereceyi bile görmüyor ama güç tüketimi arttı 160w civarı güç tüketiyor bf1 ve pubgde denedim sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşlar, ekran kartınızı erken mefta etmek istemiyorsanız girişmemeniz sizin yararınıza. Nitro+ 480 gibi hızlı modellerin vrmleri zaten sınırda, 580 standartları çok fazla risk içerir. Vrm'leri 100 derecenin üzerine çıkartırsanız kartta kısa devre varmış gibi oluyor.

Rx 480 serisinin en iyi kartını yapan Sapphire,aynı zamanda en sıcak ve en gürülütülü modelini yapmıştı.
    Ben bu karta Msi soğutma olsa canavar gibi olur demiştim,500 serisi kartlarda gene en iyi model Sapphire firmasından geldi.
    Bu sefer en az gürültülü ve serin kart yapmışlar.
    Yukarıdaki resmi az önce gördüm ısı haritasında 1475 mhz hızda çalışan Nitro+ modelde sıcaklıklar 70 derece altındaydı.
    Güzel çözmüşler soğutma olayını...

• Technopat forumunda rehber ve testleri paylaştım dilerseniz oradan bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    güç tüketiminiz kaç watt civarında ? bende 150-165 arasında
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.