Aslında bakmanız gereken tek yer Tüketici kanunu. Bu kadar araştıracak, düşünecek, sorgulayacak bir şey yok. PDF olarak internetten ulaşılabiliyor. Gerisi önemli değil, kim ne derse desin. Haklarımızı iyi bilelim. Örnek teşkil etmesi açısından konuyu takip etmeyenler vakit ayırıp okusunlar. Firmalar kendilerinin Kanun'dan üstün görüyorlar. İş yasal boyuta taşınınca paşa paşa ilgili maddelerin gereğini yerine getiriyorlar. Kullanıcıların sinirlerini uzun süre yıpratıyorlar. https://forum.donanimhaber.com/lg-turkiye-nin-yasa-tanimaz-tavri-ve-haklariniz--154157616 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 9 Ocak 2023; 14:47:53 > |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3026. sayfa)

-
-
Bakın tamam tabiki haklarımızı iyi bilelim. Ama şimdi benim bu durumunda tüketici kanunu ne yapsın? 10 ay geçmiş, garanti durumu dışında (eğer verirsem değişim için) yapılacak bir durum yok. Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, hocam.
Sizin durumunuzda çalışan cihazın arıza tespiti gerekiyor. ilk mesajınızda olduğu gibi, elektrik yada akım korumalı priz kaynaklı bir sorun varsa zaten serviste bunu tespit edemezler. Ancak Microsoft servis hizmeti vermediği için otomatik olarak yenilenmiş cihaz veriyor. Haliyle siz belki de sorunsuz cihazınızı yenilenmiş başka bir cihaz ile değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da sizin tercihiniz olmuş oluyor. Çünkü gerçekten arızalı mı değil mi kimse bilmiyor olacak. Az önce de yazdım, süreye takılmayın. 10 ay da olsa fark etmez.
-
Şahsen Sony’in sıfır cihaz göndereceğini düşünmüyorum. Ps4 de çıkıp Ps5 e güncelleme alan oyundan bile para alan firma garanti durumunda neden sıfır cihaz versin. Söz konusu paragöz sony firması.
Apple bile yenilenmiş ürün gönderiyor sonuçta.
Bence firmaların yenilenmiş ürün göndermesi gayet normal. Her arıza yaşayan kişiye 500 Euro luk cihazın sıfırını neden göndersin firma. Hangisi ayakta kalabilir bu durumda. Kaldı ki yenilenmiş ürün sıfırdan farksız durumda. Şimdiye kadar 1 tane sorun yaşayan görmedim.
konu gereksiz uzamış açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya vallahi bıktırdılar artık hocam yaa. Kardeşim 2023 te bari patlatın artık şu oyunları. O kadar stüdyo aldınız halen elle tutulur bir şey yok. Sunum yapacaz çok beklemeyeceksiniz dediler. Doğru mu yalan mı belli değil 🙂 Halen gamepass oyunları duyurulmadı Ocak için. Umarım bu hayra alamettir de bu ay bi showcase yaparlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-Gelecek olan üç oyundan videolar ve tarih;
-üçüncü parti dayone oyunlardan görüntüler ve yeni oyunlar.
Haziran 2023'te de, 2024 Haziran'a kadar olan 12 aylık oyun programımız belli olacaktır.
Sony de sıfır alet vermiyor, çünkü ben ps4 pro değiştirdim oradan biliyorum. Ayrıca cihazı değiştirmem 3 ay sürdü. 2 kere servise kendim götürdüm; bir kere genel merkeze gitti. Cihaz bir süre sonra hata verir oyunu kapatırdı. Ayrıca bu sorun ilk seride kronik sorundu, bunu bildikleri halde kabul etmediler. Genel merkez sorun yok diye cihazı iade ederken, japonya ile iletişime geçip cihazı zorla değiştirtebildim. Emin olun şu anki ms servisi ülke standartlarının çok üstünde. Apple, sony, samsung, dell ... Aklınıza kim gelirse size servisten sıfır cihaz vermez. İlk seçenek kesinlikle tamir olur, hatta tamir olmaz ise zorla size para iadesi yapmaya çalışır; çünkü paranız pul olmuştur. Tabi ms servisinde sorun yaşayan vardır, ama emin olun bu konuda ülke standardına iyiler.
Aynen Starfield ve Redfall'ın çıkış tarihini artık aciklamalılar. 2023'ün ilk yarısında çıkacak diyosan bi zahmet artık açıkla tarihini de. Zaten büyük çaplı bir sunum beklemiyorum. Yalnızca Starfield ve Redfall ile ilgili net bir tarih verilsin yeter.
Sony'den sıfır cihaz alan çok nadirdir, yurtdışında da öyle. Size stok yok dedikleri yeni anlamına gelmez. Ben ilk seri ps4 pro verdim 22 ay sonra aynı seri cihaz verdiler. 2-3 hafta bekletmişlerdi. Alette kılcal çizik vardı, takılmamıştım; zaten benim cihazda eskimişti. Sıfır cihaz alanda duydum. Ama tabi kasa bile yenilenmiş olabilir, nereden bileceksiniz?
Genel bilgi olarak, tüketici heyetinde yenilenmiş cihaz ile hakkınızı savunmanız zor; mahkemeye gider. Mahkemeye de size verilen ürünün işlevini yerine getirmediğini veya daha işlevsiz olduğunu anlatmanız lazım. Yani ürünün denk olmadığını anlatmanız zor. Konsol gibi sabit model ürünlerde şirketi zora sokmak zor. Ayrıca zorlarsanız adam anakartı değiştirir, o da zaten yeni konsol demek.
(GIF neden çalışmıyor?)
Starfield için ayrı özel bir sunum olması bekleniyormuş bu da tam Bethesda nın tarzında bir şey olur. Todd ekran başında oynayarak uzunca gösterir en az 20-30 dakika.
Bir kaç gün önce de oyun oyun ayrı tanıtımların olabileceğini okumuştum Twitter da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 9 Ocak 2023; 22:17:1 > -
Hocam selamlar, cihazı satmak ya da farklı bir konsola geçmek gibi bir niyetim yok. Eski Sony fanı olarak Ps5 i hiç düşünmedim bile :) Ama zamanında 1.500 TL fiyat farkı verip X alabilirdim ama S den de gayet memnunum. Halihazırda 3 yıllık gamepass aboneliği de almışken bu ürün ile taçlandırmak istedim. S deki en büyük problem ne yazık ki hafıza sorunu, yeni çıkacak oyunlarında yüksek boyuttan geleceğini düşünürsek uzun vadede iyi bir tercih oldu kanısındayım.
2023 geldi artık, amasız güzel bir showcase ve çıkış tarihleri bekliyoruz
Apple ve Samsung'un yenilenmiş değil direkt sıfır, hatta sıfır üst model cihaz verdiğini tecrübe ettim hatta birçok kez de şahit oldum ve duydum. (Samsung için, evet önce tamir sonra ücret iadesi teklif ediyorlar, önemli olan ikisini de kabul etmemek. Yeni cihazı kapmak 1 ayı buluyor ama) Apple'dan emin değilim belki cihazları yenileyip sıfır kutulu cihazdan hiçbir farkı olmayacak şekilde kutu dışını da jelatinle kaplayıp yenilenmiş cihaz veriyordur. Nokia jelatinsiz kutuda yenilenmiş cihaz veriyordu, belli oluyordu sıfır olmadığı, anladığım kadarıyla Microsoft da Xbox için böyle yapıyor.
Fakat Samsung'un bana yenilenmiş değil üst model sıfır akıllı saat verdiğini Güney Kore'den doğrulattım. Elbette önüne gelene vermiyorlardır, benim akıllı saatte başka hiçbir üretimde rastlamadıkları -pek de sorun olmayan- ufak bir kusur vardı, üst modelini verdiler. Arkadaş da Exynos işlemcili S20 FE'den memnun değildi, Snapdragon versiyonu Türkiye'ye gelince hemen servise verdi bir dolu şikayetle birlikte, ona da sıfır S20 FE Snapdragon verdiler. Tabi biz Samsung Güney Kore ile iletişimde kaldık, yoksa Samsung Türkiye bu güzellikleri yapar mıydı bilmem :)
Apple Store ise kardeşime, yine çok ender rastlanan bir sorundan dolayı sıfır cihaz verdi. Merkezden onayı aldığını belirten görevli, resmen satış için raflarda duran iPhone'lardan birini rastgele alıp vermiş, bir üst modeli veremedikleri için de bir ton özür dilemişler :)
Özetle, yapabilen şirket yapıyor. Söz konusu cihazların fiyatı da zamanında, Series S'e eşit veya daha yüksekti.
Xbox için konuşursak, Microsoft'un sıfır cihaz vermemesi kendi yararına. Forumda da görüyoruz, neredeyse canı sıkılan cihazını servise gönderiyor yenisini versinler diye.
-
Garantisi bitiyor bir şey olursa diye, kusuru olmadığı halde son 2 hafta kala gamepad yenileyenleri bile gördüm. İkinci el garantili gamepad yada cihaz alıp servise gönderip değiştirenler de oldukça fazla. Özellikle gamepad'leri bu şekilde sıfır kutulu ile değiştirip sonra satışa çıkarıyorlar.
Maalesef.
-
Microsoft, böyle giderse garantiyi kötüye kullanımlara bir zaman sonra önlem alabilir. Ucuza Game Pass olaylarına geç de olsa önlem almaya çalıştıklarına göre bu durumu da görmezden gelmeleri fazla uzun sürmez. Türkiye yetkililerinin özellikle bu ana konuyu takip etmesi lazım. Böyle üçkağıtçılara karşı, normal kullanıcıların zararına olmayan çözümler bulmaları gerek yoksa hepimiz zararlı çıkacağız gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X