< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (1978. sayfa)

-
-
💚🎮💚 Yeni AMD Teknolojisi Yeni Nesil Xbox Konsollarında Kare Hızını ve Çözünürlüğü Daha da Artırabilir
AMD'nin Nvidia'nın DLSS'sine rakip olan FidelityFX Super Resolution'ı 22 Haziran'da piyasaya sürmeyi planladığını zaten biliyorduk. Ve bugün IGN, Microsoft'tan AMD'nin yeni süper örnekleme teknolojisinin Xbox Series X/S'yi destekleyeceğine dair onay aldı.
FidelityFX Süper Çözünürlüğü destekleyen Xbox Series X/S, her iki konsolda da çalışan oyunlarda daha yüksek kare hızları veya çözünürlükler elde etmek için Microsoft'un dokuzuncu nesil konsol sahipleri için faydalı olacaktır.Tümü, bu teknik geliştirmeleri elde etmek için ekstra performans gücü kullanılmadan.
FidelityFX Süper Çözünürlük, onu destekleyen oyunlar için hem performansı hem de görüntü kalitesini artıracak bir süper örnekleme teknolojisidir. FidelityFX Süper Çözünürlük dört görüntü yükseltme modu içerecektir: Ultra Kalite, Kalite, Dengeli ve Performans. Dördünün her biri daha çok ya daha yüksek görüntü kalitesi elde etmeye ya da oyunlarda kare hızlarını artırmaya odaklanır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer
💚🎮💚 Yeni AMD Teknolojisi Yeni Nesil Xbox Konsollarında Kare Hızını ve Çözünürlüğü Daha da Artırabilir
AMD'nin Nvidia'nın DLSS'sine rakip olan FidelityFX Super Resolution'ı 22 Haziran'da piyasaya sürmeyi planladığını zaten biliyorduk. Ve bugün IGN, Microsoft'tan AMD'nin yeni süper örnekleme teknolojisinin Xbox Series X/S'yi destekleyeceğine dair onay aldı.
FidelityFX Süper Çözünürlüğü destekleyen Xbox Series X/S, her iki konsolda da çalışan oyunlarda daha yüksek kare hızları veya çözünürlükler elde etmek için Microsoft'un dokuzuncu nesil konsol sahipleri için faydalı olacaktır.Tümü, bu teknik geliştirmeleri elde etmek için ekstra performans gücü kullanılmadan.
FidelityFX Süper Çözünürlük, onu destekleyen oyunlar için hem performansı hem de görüntü kalitesini artıracak bir süper örnekleme teknolojisidir. FidelityFX Süper Çözünürlük dört görüntü yükseltme modu içerecektir: Ultra Kalite, Kalite, Dengeli ve Performans. Dördünün her biri daha çok ya daha yüksek görüntü kalitesi elde etmeye ya da oyunlarda kare hızlarını artırmaya odaklanır.PS5 tarafına gelecek mi bu destek? Haberlerde pek adı geçmiyor da...
-
Gelmemesi için bir neden yok hocam, hemen hemen aynı mimariye sahip 2 cihaz. Donanımlarda büyük ölçüde benzer.
-
Ben de öyle düşünüyorum da şu RDNA2 farkını hissettircek bir şeyler de olmalı ama multiplatform oyunlarda. Sony RDNA2 konusunda hiç açık olmadı ki Microsoft donanım konusunda hep sabit ve açık oldu Sony'nin aksine.
-
Neslin ilerleyen zamanlarında Series X'in donanım farkı hissedilecektir hocam. Şu aşama da bir şey hissedilmesi olanaksız gibi duruyor, özellikle oyunların çoğu Xbox One'a da çıkış yaptığından Series X farkını koyamıyor. Ancak cross-gen oyunlardan kurtulduktan sonra görsel şaheserler göreceğimize eminim. En kısa sürede bu mükemmel konsolun geçmiş neslin prangalarından kurtulmasını temenni ediyorum.
Benim ilk beklentilerim Avowed ve Hellblade II oyunlarından, o iki oyunun da görsel ve animasyon kalitesi olarak mükemmel olacağına inanıyorum çünkü geçmiş nesle gelmiyorlar. Özellikle Hellblade II, sesleri de harika kullanacağından (ilk oyunda çok başarılıydı ses konusunda) çok farklı şeyler görebiliriz. Donanım anlamında şu ana kadar çıkmış tüm konsollar içerisinde en iyi konsol olmasının hakkını verecektir Xbox Series X.
-
Hocam zaten 4k için minimum Xbox Series X donanımı bana kalırsa. Oyunlara özel optimizasyon sayesinde 4k'de hakkını verebilecek tek yeni nesil konsol bu cihaz. Diğerleri yine fake 4k ile milleti avutacaklar.
Açıkçası benim en büyük merakım Xbox Series X pro gibi bir ara nesil versiyon çıkıp çıkmayacağı yönünde önümüzdeki birkaç yıl içinde.
-
Bu aslında Sony'nin izleyeceği stratejiye bağlı. Sony tarafı yine bir ara konsol çıkaracak olursa ona bir cevap vermek zorunda kalır Microsoft tarafı.
-
DLSS benzeri bir yöntem ile 60 FPS sorunu çözülürse, ara konsola gerek kalmayacaktır hocam. Ancak o sorun aşılamazsa belki bu konsol neslinin ortalarında Series X ve S'e ek olarak yeni bir güçlü GPU'lu konsol gelebilir. Yine de ben, Series X'in 7 yıl boyunca sıkıntısız götüreceğine inanıyorum, donanımsal olarak inanılmaz bir konsol. Bu nedenle ara nesil konsollara gerek olmayabilir bu nesilde.
Ben FPS olayının da çözüleceğine inanıyorum. Zaten FPS Boost gibi harika bir olay ile Xbox Series konsolları, konsollarda yaşanan düşük FPS sorununa yönelik çok güzel bir adım attı. Özellikle 60 FPS olayı yeni nesil oyunlarda da çözülürse harikanın tanımı olacaktır. Mükemmel donanım olsun, Quick resume olsun, FPS boost olsun çok güzel bir konsol Series X. Bu aralar mali hesaplarım fazla dengesiz, dengeleri oturtunca ben de bir tane almak istiyorum. Bu nesilde yüksek donanımlı bir PC yerine tercih sebebi olacak gibi Series X.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 5 Haziran 2021; 14:35:35 >
-
RDNA2 farkını görmemiz için bunun üzerine odaklanan stüdyolar gerekli. 100 milyon PS4, 60M Xbox One piyasada iken hiçbir firma bunu görmezden gelemez. 160M kullanıcıyı yok sayıp yeni nesle özel oyun geliştirmezler, hayalci olmamak lazım. Sony bile tüm özel oyunlarını PS4'e de çıkarıyor. Minimum 2-3 yılı var o farkı görmek için.
-
Çip krizi yüzünden süreç uzayacak. Alıcı bulsan bile satacak ürün yok ki. Dolayısıyla RDNA'nın yayılmasını oldukça yavaşlatıyor şu an dinamikler... Birkaç gün önce Series X alyım dedim yurtdışı mağazalarda bir tane bile bulamadım.
-
PC tarafında durum daha da vahim. SeriesX'in GPU olarak kağıt üzerinde muadili olan RTX 2080 Super kartlar 10-12K TL, oda dediğin gibi bulabilirsen. Ki sen bu paranın 3/4'üne SeriesX alıyorsun içinde 1TB SSD ve Zen2 CPU var. PC oyunculuğunu konsollar bitiremedi belki ama madencilik+pandemi el ele bitirecek gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 5 Haziran 2021; 15:7:2 > -
Çıktığında 100’e yakın farklı ekran kartı desteklenecek dediler. Eski ekran kartları da dahil. Nvidia 1000 serisi kartlardan itibaren üst modeller bile desteklenecek.quote:
Orijinalden alıntı: aschil
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
XBOX Game Pass kütüphanesi içerisindeki:
- Konsol oyunlarını
- PC oyunlarını
- EA PLAY oyunlarını
- Bulut oyunlarını
- Geriye uyumluluk destekli oyunları
- Sistemden ayrılması planlanan oyunları
- Çok yakında sisteme eklenmesi beklenen oyunları görebileceğimiz fan yapımı güzel bir site açılmış. Böyle bir şeye ne gerek vardı diyecekler olabilir fakat zaman ilerledikçe ek özellikler ile desteklenmesi planlanıyor. XBOX sahipleri olarak takip etmenin faydamıza olacağını düşünüyorum. XBOX Game Pass resmi Twitter hesabının dikkatini çekmiş hemen zaten.
Game Pass Counter
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bana da mesaj atarak ekstra ücreti iade edeceklerini söylediler. 550tl ye aldığım kol şimdi 680tl. Gerçi o fiyat bile TR şartlarında iyi
-
Beyler PS1-PS2-PS4 oyunkonsollarını kullandım. Bu sefer oyun fiyatları ve donanım olarak ps değil xbox beni etkiledi ve xbox series x aldım. suan ilkokul 1 de sırası değiştiilmiş çocuk gibi hissediyorum. oyun koluna yabancılık arayüze yabancılık 0 arkadaş listesi :) alışmam ne kadar sürer. ayrıca pubg oynayan arkadaşlar eklesin :) oyun adım : MrCicik
-
E3 2021 etkinliği hızla yaklaşıyor ve sayılı günler kaldı. Bu etkinlikte birçok büyük firma piyasaya çıkaracağı oyunları hayranlara tanıtacak.
Bu seneki etkinliğe katılmayacak olan Sony'nin aksine Microsoft, E3'te her zaman büyük bir varlığa sahip ve bu yıl da bu durum pek farklı görünmüyor.
Xbox Series X|S ve Xbox One'a E3 2021'de çıkacağı onaylanan birçok oyun geliyor. Oyunların tam listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.
E3 2021'de Tanıtılacak Tüm Xbox Oyunları
- Batora: Lost Haven
- Beasts of Maravilla Island
- Black Book
- Chernobylite
- Death Trash
- Death's Door
- Endling
- Eternal Cylinder
- Halo Infinite
- Kitsune Tails
- Kung Fu Kickball
- Lamentum
- Loot River
- Moonglow Bay
- Onsen Master
- Run Die Run Again
- Sable
- Series Cleaners
- Severed Steel
- Shadow Warrior 3
- Starfield
- Trifox
- White Shadows
Meraklısına bu oyunların sıralı videolarını da paylaşıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 5 Haziran 2021; 21:56:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X