Şimdi Ara

Xavi mi? Gerrard mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
3.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla Gerrard'ın tek başına aldığı çok maç gördüm.(Xavi'nin de vardır mutlaka) Aslında stilleri çok da benzemiyor ama ille birini seçeceksem Gerrard derim. 2005'te bu adam kupayı kaldırdığında ne sevinmiştim be.

Hani Tim Duncan'a The Big Fundamental diyorlar ya, bence futbolun The Big Fundamental'ı da Gerrard.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Xavi - Iniesta

Schweinsteiger - Gerrard

bu orta sahayı kuran takım yıkar geçer, önünde duracak takım yok.

Futbolcu mu bu?Diğer isimlerin yanında hiç tanıdık gelmedi de belki de yakışmadığındandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gremory

Pirlo ikisinide ezer,Gerrard daha sonra Xavi.

Sistemin verdiği rahatlıkla xavinin rahat işler yaptığını hepimiz biliyoruz.

sistemin verdiği rahatlıkla dediğiniz sistemin en büyük çarkı xavidir, yani oyunu yöneten kuran adam xavidir o takımda, bugün xaviyi barcelonadan alıp hangi takımın orta sahasına koysanız aynı paslarını atar aynı şekilde oyunu yönlendirebilir, ama onun yerine barcelonaya ister gerardı ister pirloyu koyun eski barcelona olmaz
  • Futbolda hangisi daha iyi? Hmm.. Mutfakta Xavi, yatakta Gerrard gibi o ne lan.

Fizik olarak Gerrard daha güçlü. Barcelona'ya nazaran daha kötü ve oturmamış bir takımda oynayıp rakam olarak bu kadar katkı veriyorsa iyi olduğunda neler yapabilir görmek lazım. Aslında 2004-05'te onu da gördük.

Xavi müthiş bir sistemin işleyen bir parçası. Ama en önemli parçası. Şuanda futbolunun zirvesinde olduğu için elbette daha iyi görünüyor.

Aslında Barcelona'nın herhangi bir öz çocuğuyla bir İngiliz'i kıyaslamak çok doğru değil. Zira çocukken mental olarak eğitilip bugünkü futbolu oynuyor Barcelona'dakiler. Gerrard ve Lampard ise İngiltere'de hangi takıma gitseler başarılı olabilecek potansiyeldeler (kişisel olarak).

• BAM
  • xavi
  • her türlü xavi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

her türlü xavi

Liverpool'un yaşadığı sıkıntıyla soralım;
    Elinde Torres'ten başka gol atabilen adam yok forvette ve adam sakat ve forvete Xavi'yi koyabiliyor musun? Ya da benzer senaryoyu Barça'ya uygulayım, ileri 3lüden sadece Villa sahada ve gol atsın diye Villa'nın yanına Xavi'yi çekebiliyor musun?

Yazar burada Gerrard'ı övmeye kalkışmıyor, her türlü'nün anlamının geniş olduğunu hatırlatmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Eren

her türlü xavi

Liverpool'un yaşadığı sıkıntıyla soralım;
    Elinde Torres'ten başka gol atabilen adam yok forvette ve adam sakat ve forvete Xavi'yi koyabiliyor musun? Ya da benzer senaryoyu Barça'ya uygulayım, ileri 3lüden sadece Villa sahada ve gol atsın diye Villa'nın yanına Xavi'yi çekebiliyor musun?

Yazar burada Gerrard'ı övmeye kalkışmıyor, her türlü'nün anlamının geniş olduğunu hatırlatmaktır.

Olmadı kanat da oynar. Sol kanat oynadı hatta. Sağ kanatta zaten oynuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Xavi - Iniesta

Schweinsteiger - Gerrard

bu orta sahayı kuran takım yıkar geçer, önünde duracak takım yok.

Futbolcu mu bu?Diğer isimlerin yanında hiç tanıdık gelmedi de belki de yakışmadığındandır

O adamın ortasahada oynayamayacağı yer yok. Gerek oyun kuruşu, gerek hırsı, gerek top kapması çokda iyi bence. Sanırım Sergio Busquest yazmamı bekliyordun yada Mascherano?

• Xavi bence de.Fakat bundan 3-4 sene sonra Mesut ikisinden de iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

nasıl mantık bu ya

messi'yi kıyaslarlar, "arkasında xavi var" derler.
    xavi'yi kıyaslarız, "yanında iniesta var" derler.

yani bu adamların kabahati sanki barcelona'da oynamaları. aksine bu sistemin mükemmel bir parçası olabildikleri için yetenekleri de büyüktür.

kıyaslamada nasıl bir mantıktır bu ya, barça'da oynadığı için kaybediyor bu adamlar

• xavi; mükemmel bir sistem adamı şu an dünyanın en zeki ve en iyi orta sahası net bir şekilde. ama takım sıkıştığında, yenik durumdayken maç çevirdiği çok çok nadir görülmüştür. tam bir orta saha oyuncusu.

ama gerrard'ın yeri çok ayrı. getir yeni malatyaspor' a o takıma sınıf atlatır.oynayamayacağı ne klup nede mevki var gerrard ın. belki klubünde şampiyonluk göremedi çok büyük ihtimallede göremeyecek ama efsane olarak kalacak futbol tarihinde. maç çevirme, serbest vuruş, ikili mücadele, defans, uzaktan şut.. tam anlamıyla bir futbolcu hiçbir özelliği dünya nın en iyisi olmasada hepsi bir arada aynı kişide olan ender futbolculardan.

• Gerrard o kadar da abartılacak bi oyuncu değil bence. Xavi diyorum ben. O yokken Barça'nın neler yapabileceğini gördük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reznov_Viktor

Gerrard o kadar da abartılacak bi oyuncu değil bence. Xavi diyorum ben. O yokken Barça'nın neler yapabileceğini gördük

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

Gerrard o kadar da abartılacak bi oyuncu değil bence. Xavi diyorum ben. O yokken Barça'nın neler yapabileceğini gördük

Madem o kadar iyi bi oyuncu 2010 dünya kupasında ne yaptı ?

Son 3 senedir Liverpool'da ne yaptı ?

Xavi'ye bakalım. Adam dünya kupasını aldı. 2009 yılında 6 kupa aldı. 2010 yılında da La Liga şampiyonluğu

• quote:

quote:

quote:

Xavi'ye bakalım. Adam dünya kupasını aldı. 2009 yılında 6 kupa aldı. 2010 yılında da La Liga şampiyonluğu

Xavi onların hepsini tek başına yaptı zaten.

• quote:

quote:

quote:

Dusunme tarzina hasta oldum.Gerrard'da zaten Messi , Iniestayla oynuyo.Liverpool'da napti diyosun , son 5 yilda takimina 1 sampiyonlar ligi sampiyonlugu , 1 sampiyonlar ligi finali ve 1 sampiyonlar ligi yari finali gordu.Xavi super bi oyuncu olabilir ama asla takimini tek basina kazandiramaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dusunme tarzina hasta oldum.Gerrard'da zaten Messi , Iniestayla oynuyo.Liverpool'da napti diyosun , son 5 yilda takimina 1 sampiyonlar ligi sampiyonlugu , 1 sampiyonlar ligi finali ve 1 sampiyonlar ligi yari finali gordu.Xavi super bi oyuncu olabilir ama asla takimini tek basina kazandiramaz.

Milli takım ? Lampard vardı ya yanında Gerrard'ın.

Xavi her türlü alır arkadaşım kasmayın bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.