Şimdi Ara

X-Fi Extreme OPTİC COAX Çıkış nasıl mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
11.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baştan anlatayım Audigy 2 Zs almayı düşünürken bulamayıp X-Fi aldım ilk başta çıkış eksikliğinden X-Fi yi satışa çıkardım 175 satarken vazgeçtim yaklaşık 1 aylık kart için 50 YTL zarar ediyordum

Her şey **X-Fİ ye Optik çıkış? nasıl yaparız** diye konu açmamla başladı

@sanyo arkadaşımız TV kartı bağlama konusunu anlatınca birde Spdif Bracket görünce vazgeçtim X-Fi yi satmaktan iyiki Satmamışım

Şimdi X-Fi olan arkadaşlar

Tv kartını bağlamak için (denemedim vakit olmadı @Sanyo teşekkürler) ama olacağına eminim
     X-Fi Extreme   OPTİC COAX   Çıkış nasıl mı?

@centerland teşekkürler 2.el den aldım istediğim altaki gibiydi ama bunu buldum en azından çalıştığına emin oldum bir ara en altakinden bulmaya çalışacağım

şimdi gelelim X-Fi ye optic Coax bağlantı yapmaya bendeki braketin renkleri de aynı siyah, kırmızı, beyazdı. X-Fi de 1-7-9 girişlerine takılıyor yani 5 lik bir aparat lazım ama brackette 3 giriş var. Cd-rom ses kablosu vardı o kablonun uçundaki siyah anahtarı çıkarıp 3+3=6 lık yaptım. kabloları kesmeyin arkasında bir çıkıntı var oraya bastırarak çıkıyor. Cd-rom dan çıkana ekliyorsunuz yada uymazsa girişleri tek takın tabi bantla sararakbaşka yere temas olmasın

@a®magan arkadaşımıza teşekkürler 1-7-9 takılacağını teyid ettik ama 25-35 arasındaki köprü olmaycakmış (bende köprü yapmadım çalışıyor)
    SONUÇ:1- Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    2- Optic kablom yok yakında alacağız artık 'Profigold'umu öneriyorsunuz
    3- Tv kartı girişlerini yapacam ama fırsat olmadı onuda halledersem çıkış sorunum kalmıyor
    4- karta baktım Hyprix mi neydi ama sesde sorun yok. X-Fi si olmayan arkadaşlar Fiyasko olarak gösterince 2. Elde ZS2 100-115 kadar satılırken. Yeni 2 aylık X-fi için 150 veririm diyen insanlar çıkıyor
    Bunun içindir ki objektif davranalım ben objektif olarak belirtmiştim bu kadara paraya bu kadar giriş diye ama sesde hiç bir sorunum yok artık çıkışlarıda hallettim

5- Zs' ve X-Fi kartları olan arkadaşlara tavsiye ederim optic ve coax + bulabilirseniz 2 stereo çıkış daha olan bracket mevcut

UYARI: Herkes kendinden sorumludur olmaz bozulur karışmam
    nedenmi çünkü ben yaptığımda Güç kaynagından kapatmamıştım taktım PC açılmadı 2 kez hemde sonra açıldı ama bios saati sıfırlanmıştı bir yerde kısa devre yaptırdım galiba

Sonuçta açıldı çalışıyor elektirği tamamen kesip yapın

Not: bu mesajın aynısını Z-5500 ve X-Fi ana konularına da atacağım arkadaşlar yararlasın diye DH kurallarına ters ise silerim

Edit: X-Fİ resimlerini ekliyeyim soran arkadaşlar oluyor
    X-Fi

X-Fİ pinler 1-7-9

X-Fi Aux İn

Aux in için denemedim çizimi üstte

LüTFEN Alıntı yapınca Resimleri dahil Etmeyelim yada hiç alıntı yapmayalım

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 9 Eylül 2006; 23:46:46 >

• eeee ?
  • Selamlar

Şimdi bak

Edit:

@KillForYou!

Şimdi diyeceksin aynı mesajı 4-5 tane atmışsın haklısın ama ben X-Fi yi optic çıkış yaparken çok kaynak aradım. dertiyim yani konuyu bu yüzden açtım arama yaparken "sadece başlıkta ara" mevzusu yüzünden. kolay bulanabilirlik

Sonuç olarak eğer hatalı ise silinebilir ama X-Fi ve Audigy 2 Zs kartları için iyi bir çözüm diye düşünüyorum

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 16 Haziran 2006; 2:03:24 >

• Selamlar

Artı X-Fİ için resimler ekledim ayrıca SES daha iyi gibi şimdi psikolojik diyenler olabilir ama öyle

Bir patlama sahnesi var orayı tekrardan dinleyip duruyorum ev yıkılıyor

Ayrıca Optic Kablo almaya geldi sıra Profigold'un vardı değil mi? Optic 3m Profigold coax 30 YTL aldım 3m optic ne kadar olur

Saygılar...
  • Arkadaşım güzel bir çözüm sunmuşsun ama ben tam olarak ne yaptığını anlamadım. Tahminime göre optic çıkışlı bir tv kartının girişini kullanarak audigy2 zs ye bağlamışsın ama nasıl yaptığını anlamamadım biraz daha detaylı anlatırsan çok sevinirim.
  • Selamlar

burda iki konu birbirine girmiş

2-3-5 sıralı resimlere bakarsanız anlarsınız 3 resim ZS kartı için 5 X-Fİ için

Değiştiri göremiyorum resimleri ve yazıyı görmek için kopylarsınız bir yere artık

Saygılar...
  • selamlar aziz, daha oncede baska baslik altinda bu konu ile yazdigin post a yazmistim.

Elimde Zoltrix Nightingale PRO 6 Sound Card in optic bracket i vardi.
    http://www.digit-life.com/articles/zoltrixpro6/index.html

Bunu X-fi ye senin monte ettigin gibi monte etmek istiyordum.
    Yanliz bu Bracket senin bracket dan biraz farkli sanirim

Ama mantık ve yontem senin ki ile tamamen aynı, sole bir kurcaladım, sanırım olabilir

Ki inan bana cok lazım bunu takabilmem, cunku cok aktif olarak mikrofon kullanıyorum ve film izliyorum.

Artı arada amfim var ve buna optik olarak cıkmak istiyorum , cunku uydudan optik baglantım daha iyi ses veriyor, hatta diyebilirim ki kimi zaman music dinlerken uydu receiver optik baglantı ile sanki daha mı iyi ses veriyor ses kartımdan

Elimdeki digital kamera ile bracket i yakından cekmeye calıstım baya ama hep flu cıkıyor

Nette baya bir aradım daha yakin bir resmi var mi diye bracket in ama malesef daha yakin gosteren bir resime ulasmam mumkun olamadı henuz.

En kotu ihtimal ile artık elim ile resmin uzerine yazacagım girisleri falan , ki yardımcı olabilirsen inan cok minnettar kalacagım sana..

cok tsk ediyorum

saglicakla kal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 12 Eylül 2006; 10:43:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar x-fi dan sadece kasamın önündeki kulaklık girişine nasıl bağlantı yapabilirim aziz o pinlerde kulaklığın pinide olması lazım ama hangisi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkinos

selamlar x-fi dan sadece kasamın önündeki kulaklık girişine nasıl bağlantı yapabilirim aziz o pinlerde kulaklığın pinide olması lazım ama hangisi ?

Selamlar

girişleri tam bilmiyorum alttaki resimden yararlandım bak istersen

@poser o ses kartını bilmiyorum ama sende resime bak eğer böyle girişler varsa deneme yanılma yada ses kartını yakma olayı ile sonlandırabilirsin

Saygılar...

• Selamlar aziz , cevap verdigin icin oncelikle tskler,
    Bu konulardaki cehaletim icin kusura bakma,
    Ama 1-2 soru daha sorarsam da kusura bakma bundan dolayi

Simdi Resmini yolladigim zoltrix optik bracket in 2 in 2 out u var, 2 tanesi optic 2 tanesi spdif,

Alttaki resimde verdigin girisler gibi 8 lik uclar var, 7 tanesi metal bir tanesi sonlandırılmıs
    .
    ..
    ..
    ..

seklinde, ince hardisk ide kablosu gibi olan kablo ile saglıyor baglantıyı.

Bu sekilde yaptıgın baglantı optic ve spdif out icin sadece sanırım.

hangi kablonun hangisi oldugunu ben cok anlamadım sanırım

yani beyaz kırmızı siyah

1 power
    7 optik out
    9 ise spdif out icin mi

ve bunları baglarken kullanacagımız kablonun ne tur bir ozelligi olması gerekiyor.

Cd romlar icin verilen ses baglantı kablosunu kullanabilirmiyiz burda,
    Yada bu konuda bir elektronikciden yada ole bir kisiden yardım bulabilirmiyim,

Ben ankaradayım, yada bu konuda yardımcı olabilecek bir yer var mıdır?

ki bendeki optic bracket in
    .
    ..
    ..
    ..

hangisinin hangisi oldugunu ancak sanırım yine deneme yanılma yolu ile bulabilirim.

Neyse cok kafa sisirdim sanırım,

Son olarak 1-7-9 u renk ve giris olarak teyid edebilirmisin

1 kırmızı power
    2 siyah optic out vs vs vs
    seklinde

tekrar cok tskler

saglicakla kal

NOT:Sadece 1.7.9 a takıyoruz artı degil mi, 2.8.10 u kullanmıyoruz. 9. pin hem spdif hem optic out u birlikte mi saglıyor peki. eger 1 power 7 ground ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 13 Eylül 2006; 11:11:19 >

• Selamlar

X-Fi de de
    .
    . .
    . .
    . .
    .
    Şeklinde 1 pin kırmızı power, 7 siyah, 9 beyaz(coax optic?) braketlerde bu kablo mevcuttu 1,7,9 kullanıyorsun diğerleri boş da kalıyor

Saygılar...
  • tamamdir aziz dostum,

Yarin operasyona gecicem umarim hayirli olur,
    Bir elektronikci arkadas yardimci olucak, ground ve power i bulmada zoltrix in pinlerinin, optic i de buldum mu tamamdir sanirim, onu da zoltrix karti takip yapicagim , tek tek pinleri deniyecegim artık, eger ışık verirse optik cikis doru pini bulduk demektir
    En azindan ben ole sanıyorum

tskler yeniden
  • quote:

Orjinalden alıntı: poser

tamamdir aziz dostum,

Yarin operasyona gecicem umarim hayirli olur,
    Bir elektronikci arkadas yardimci olucak, ground ve power i bulmada zoltrix in pinlerinin, optic i de buldum mu tamamdir sanirim, onu da zoltrix karti takip yapicagim , tek tek pinleri deniyecegim artık, eger ışık verirse optik cikis doru pini bulduk demektir
    En azindan ben ole sanıyorum

tskler yeniden

Selamlar

kolay gelsin ışık gelirse tamam yanlız dikkat et ben arkadan gücü kesmemiştim ilk açtığımda PC açılmamıştı bios sıfırlanmıştı filan gücü tamamen kes öyle denemelerini yap

Saygılar...

• poser sendeki brecket i bana satsana yaw
    ben bulamıyorum
  • aziz , Power i 5 voltluk , kasanın power in dan alsam olmaz mı , kırmızı siyah olarak onunki de 5 volt artı groundların hepsinin de birbirine baglı oldugunu soledi elektronikci arkadas , yani kasadan alabilirsin dedi ki anlar bu islerden, Cok kafa sisiyorsam kusura bakmayin lutfen, optic i deneme yanılma yolu ile bulacagımdan zoltrix bracket taki pinler ile , ışık mı yanması gerekiyor doru olunca onu bir belirtirsen cok sevinirim.

son bir sey

konu ile cok alakalı deil ama cogu foruma yazdıgımda arada kaynıyor malesef,

Donanımım sole

SONY STR-DB798 RECIEVER
    X-fi ses kartı
    bir de uydu receiver im var optic olarak baglı.

Normalde music i multi olarak dinleyin deniyor
    Filmleri yada dts leri falan coax yada optic yani digital

Ben uydudan amfi kanalı ile optic olarak music dinledigim zaman ses gayet guzel ancak X-fi den Digital olarak(coax) mp3 dinlemeye kalktigimda ses inanılmaz bozuluyor ki sorun kablo deil, eski live value ses kartımı zamanında aynı kablo ile coax baglıyıp test etmistim, ses gayet iyi idi. ki kimi zaman mp3 leri digital olarak amfiye atıp stereo yada multi stereo olarak dinlemek istiyorum ki bunu live value ses kartı sesi bozmadan yapıyor ama X-fi de cok belirgin bozulma var seste hatta saka gibi , dinlenecek gibi deil yani

toplamak gerekirse music dinlerken digital olmuyan
    uydu -- amfi -- optic SES COK IYI en ufak bozulma yok
    live value --- amfi -- coax SES COK IYI en ufak bozulma yok kablo aynı
    X-fi ----- amfi ----- coax SES TE INANILMAZ BOZULMA VAR kablo aynı

Bu neden olabilir bir fikrin var mı?

Tankaya inan bende zamanında zoltrix kart almıstım denemek icin, onun ile birlikte geldi

ki paketin iceriginde optic kablo da vardı ve sanırım hepsini toplam 20-25 dolara aldım sıfır olarak:)

http://www.chip.com.tr/donanim/urun.asp?ID=73 hala varmı bilemiyorum

Creative i bu konuda ne kadar kınasam yeridir sanırım

tskler, saglıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 14 Eylül 2006; 13:39:17 >

• SAnırım yaptım,

Yani sole oldu, Kasanın power in dan, kırmızı ve siyah kabloyu kestim, cıkartamadım ne kadar ugrassam da,

Aziz in dedigi gibi CD rom a giden kabloları tırnaklarından cıkardım, o kablolar is gorur .

Kırmızı ve siyah i bu kablolara bagladım, bir tane atac ile yada sivri bir sey ile agızlarını biraz genisletin isterseniz cd rom ses kablolarının, Powerdan aldıgınız kırmızı 5 volt ve siyah ground bunların icine cuk diye oturuyor, ama iyice izolasyon yapın bantlayarak...

Zoltrix icin konusursam

. 1
    .. 2 3
    .. 4 5
    .. 6 7
    .. 8 9

1 power 5 volt

5 7 GND (ground)

3 optical out olması lazım,

Ben su sekilde baglandım sonuc olarak zoltrix in bracket ina

1-3-5 ve optic cıkıs secince bracket taki optic out kırmızı ısıgı yandı.

ilk denedigim o idi, optical out u da secince zoltrixten kırmızı ısık yandı optic out un,

su an sirketteyim o yuzden ancak ısıgı gorebiliyorum.

Eve gidince detaylı bakıcagım

kart budur

http://www.turanli.com.tr/zoltrixdetay.asp?id=50

Kartin sıfırı su an 25-30 milyon olması lazım, ama hic bir yerin stoklarında gozukmuyor, ki ikinci eli ne kadar eder siz onu dusunun:)

umarım bulursunuz

herkese tskler

• Selamlar

artık halletmişsin optic ışık olması lazım
    diğer konularda bilgim yok brakette 2. elde fazla yok zaten

Saygılar...
  • tamamdır aziz, işlem tamam:)

evdeyim, dedigin gibi aynen, gerek optic gerek ise Coax olarak sorunsuz calisiyor,

Senden farkli olarak sadece ben elektirigi kasanin powerindan aliyorum ses kartindan deil,
    onun icinde disket surucunun power ini kullanıyorum, zaten disket surucu kullanmıyorum

Senden confirme etmeni tek istedigim ve icimi kemiren tek sey kaldi,
    optik veya coax olarak mp3 dinlediginde ses bozuluyor mu,
    Su an win DVD ile gerek coax gerek ise optic olarak DTS albumleri dinliyorum, ses te en ufak bozulma yok, gumbur gumbur calıyor. Ama olay mp3 lere gelince kesinlikle digital olarak dinlemeye kalktiginda felaket bozuyor sesi

Merakim sundan , ki basıma geldi

Kartımda bir sorun olabilir mi,
    Tanidigim biri olsa X-fi sahibi deniyecegim yada soracagım ama malesef yok:(

DTS dinliyen ve amfi kullanan arkadaslar , mutlak bracket kullanın, direk baglantı inan yalan bir coax,
    Daha once win dvd ile amfiye veremiyordum dts olarak kimi albumleri
    ornegin CD_DTS-ES_Audio - Sheryl Crow - The Globe Sessions
    simdi ise dts digital stream out ile veriyorum ve direk dts ısıgı yanıyor amfi de, ki bu konuda da kanıyan bir yara var forumlarda , aratırsanız gorebilirsiniz.

kısaca bracket ile yapılan ve sevgili creative in bize sundugu coax baglantı arasında farklar var.

Son olarak cok tsk ler, igrenc bir baglantı seklinden kurtuldum

Bracket bulursaniz hic durmayin , ben bile yapti isem herkes yapar

saglicakla kalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poser -- 14 Eylül 2006; 20:12:57 >

• Selamlar

Ben braketi taktıktan sonra sadece coax ve optic kullandım şu an optic yok ama her şeyi coaxla dinliyorum herhangi bir bozulma olmuyor birde gücü ses kartından al bakalım alakası yok ama

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

Ben braketi taktıktan sonra sadece coax ve optic kullandım şu an optic yok ama her şeyi coaxla dinliyorum herhangi bir bozulma olmuyor birde gücü ses kartından al bakalım alakası yok ama

Saygılar...

yok azizcim daha oncede de vardi o olay yani yeni baglantı ile alakalı deil ki haklisin yine coax multi kanaldan cok daha dolgun ses veriyor.
    ki ses kartı live value olsa bile, dur ben ses kartini uninstall edip yeniden yukluyeyim.

olmadi nedir olay cozemedim yani

tsk ederim
    saglicakla kal

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.