Şimdi Ara

X-Fi Extreme OPTİC COAX Çıkış nasıl mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
11.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aziz boyle bişi buldum bi bak kardesım ya belkı işe yarar
    sterio ama flexyjack te 2soketten bırı çalışır diye dusunuyorum
    amacım coax cıkısı almak
     X-Fi Extreme   OPTİC COAX   Çıkış nasıl mı?

http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=JKC1KHNJWA21CNUKICXO

yukarıdakının yanına bunuda alırsak sanırım sorun cozulur he ne dersınız

http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=YFABGKDC0M8MIVDB6FTV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dankaya -- 15 Eylül 2006; 18:17:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tankaya

aziz boyle bişi buldum bi bak kardesım ya belkı işe yarar
    sterio ama flexyjack te 2soketten bırı çalışır diye dusunuyorum
    amacım coax cıkısı almak

yukarıdakının yanına bunuda alırsak sanırım sorun cozulur he ne dersınız
    http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=YFABGKDC0M8MIVDB6FTV

Selamlar

Zaten ben ilk başta bu şekilde coax çıkış almıştım ama kolayca yapılabilen braketi yaptım bende Tv kartı meseleside var ondan dolayı düşünmüştüm ama şimdi Z-5500 salona alıp X-fi'yi satıp odaya 200-250 YTL lik bir 5.1 almayı düşünüyorum bakalım duruma göre bakacagız

Not: üsteki resimdekini kadıköyde 1 YTL ye aldım ucunada 1 YTL ye coax dönüştürücü isimlerini tam hatırlamıyorum (stereo cogaltıcı alacaksın ucunada mono dönüştürücü)+ bir konuda kablonun çift olması gerekmiyor sadece tekli coax alacaksın bende öyleydi
    Z-5500 konusunda vardı bak istersen

Edit:http://forum.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_12/key_/tm.htm
    sayfa 11 son msj ve 12 ye bak resimli anlatılmış
    @Affan arkadaşımız anlatmış.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 15 Eylül 2006; 19:57:11 >

• åziz
    peki coaxdan ses cıkıs alınca, auxdan bagladıgımız tv nın sesı cıkmayacakmı
    sen bu yuzden mı cekımsersin
  • Selamlar

üsteki stereo coğaltıcı alınca tv den de ses alabilirsin birine mono dönüştürücü ile coax diğerine tv yi takarsın olur diye düşünüyorum ben sadece tv yi onboard kullanıyorum Z-5500 odaya fazla geliyor ondan salona atmayı düşünüyorum

Saygılar...
  • @åziz arkadaşım walla allah ne muradın varsa versin diyorum 100$lık olayı 16 ytlye hallettik çok sağol emeğine ellerine sağlık artık benimde optik çıkışlı ses kartım war
  • up
  • merhaba arkadaşlar,
    Paylaştığınız bilgiler için tşkler.Bendede X-FI extreme music ses kartı ve Z5500 var.Dijital çıkış almak istiyordum.ilk önceleri ses kartımızın flexi jack ını kullanıp denedim.Yaptığım bağlantı aynen şu:

Flexi Jack ==>
    ==>
    ==>

Bu birleşim sonucunda Z5500 input unda coax aktif oldu.Ancak seste çok fazla bir değişim görmedim dijital dosyalarda.Acaba bu bağlantı şekli yanlış mı oldu dedim ve bu topiği gördüm.Buradaki braket yapımını kafaya koydum ve doğru Kadiköy bilgisayarcılar çarşısına gidip bir elektronikçiye girdim.Durumu anlattım dükkan sahibine.Arkadaş biraz bilgili görünüyordu.Z5500 ve X-FI kartla ilgili çoğu şeyi biliyordu.Bana flaxi jacktan alınan direkt bağlantının analogla neredeyse aynı bir bağlantı olacağını ancak azizinde anlattığı gibi kart üzerindeki pinlerle yapılacak bağlantının gerçek dijital çıkışı sağlayabileceğini söyledi.Bende braket sordum kendilerine ve bana aşşağıda salak webcam ımla fotoğrafını çektiğim braketi verdi.

gördüğünüz gibi braketin üzerinde 1 tane 5 pinli, 1 tanede 2 pinli giriş var.Braketin markası asus.Bana X-FI ile arasındaki ses bağlantısını nasıl yapacağımı açıklayabilecek veya yol gösterecek birileri olursa gerçekten çok sevinirim.Şimdiden tşkler...

• arkadaşlar 2 gündür bir cevap gelmedi yazıma.demekki bilen yokmuş.bari bu braketin çıkışlarını öğrenebileceğim bir kaynak biliyorsanız ordan bakıp yapmaya çalışayım ben...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nervous

arkadaşlar 2 gündür bir cevap gelmedi yazıma.demekki bilen yokmuş.bari bu braketin çıkışlarını öğrenebileceğim bir kaynak biliyorsanız ordan bakıp yapmaya çalışayım ben...

selamlar nervous, oncelikle power ini bulman lazım, ki muhtemelen tek pinli olan power in , ama ground kısmından emin deilim, benim post umu okur isen yukarı da elimden geldigi kadar anlatmaya calıstım, ki aziz in diagramında nereye takacagın X-fi de net, ama oncelikle kendi kartının POWER VE GROUND unu bulman lazim, ben onu bizim elektronikci arkadasta bir alet vardı , onun ile buldum.

Ki sunu tavsiye edebilirim sana, karttan elektrik alman gerekmiyor, pc kasasının icinde gordugun tum power kabloları +5V istedigini kullanabilirsin, ben o sekilde elektrik aldım, uclarından biraz kasarsan cıkıyor, ki kendi bracket inda da POWER VE GROUND ları bulduktan sonrası inan cok kolay, cunku doru takarsan direk optik ısıgı yandı bende, ama inan cok bir ses farkı yok coax ile optic baglantının o yuzden coax baglayabilirsin elindeki bracket ile,

Ama benim gibi elektronik ile yakından uzaktan alakan yoksa:), az cok birinin yardımını almanda fayda var bence, cunku benim adıma power ve groundların hangi pinler oldugu sıkıntı verdi.

takıldıgın yer olursa sor elimden geldigi kadar anlatırım

• cevap için tşkler poser.benim sorunumda zaten elimdeki braketin power ve fround unu bulmak.onları bulduğum zaman bağlantıyı zaten bir şekilde yaparım.bu braketin pinlerini kaç gündür arıyorum internette ancak hiçbieşey bulamadım.anlayacağın tek sorun braketin üstündeki pinlerden hangisi power hangisi ground onu öğrenmek...
  • quote:

cevap için tşkler poser.benim sorunumda zaten elimdeki braketin power ve fround unu bulmak.onları bulduğum zaman bağlantıyı zaten bir şekilde yaparım.bu braketin pinlerini kaç gündür arıyorum internette ancak hiçbieşey bulamadım.anlayacağın tek sorun braketin üstündeki pinlerden hangisi power hangisi ground onu öğrenmek...

nervous bir alet var, adı sanırım aumetre gibi bir seydi, ki olmuyan elektrikci yoktur sanırım, onu da sole yapıyorsun, bir ucu bracket in metal kısmına, diger ucunu ise bracketdaki pinlere dokunuyorsun, ki power gorund bu sekilde bulunuyor, git bir elektrikciye , eminim senden para bile istemez bunun icin, en azından sagduyusu olan bole yapar, cunku 1 dakika bile surmez...
  • peki poser sence bu 5 pinin 5 inide bağlamama gerek var mı?bana lazım olan ses kartından çıkan spdif out, ground, power değl mi?ses kartından çıkan spdif out u nereye takacağım bide:)öyle bir problem daha var....
  • Pes ettim ben.platinium alcam.dijital çıkış desteği var ama çıkış yok.Böyle saçma birşey olamaz ya.Poser yardımın için tşkler dostum
  • Digital çıkışı filmleri izlemek için istiyorsan. Dvdrom sürücüyü bu iş için kullanıyorsan. Hiç ses kartın olmadan dvdromdan direct AC3 digital çıkış alabilirsin.
    Ancak bu coax olur, optik olmaz

• quote:

Pes ettim ben.platinium alcam.dijital çıkış desteği var ama çıkış yok.Böyle saçma birşey olamaz ya.Poser yardımın için tşkler dostum

nervous digeri ile donanımsal bir fark var mı cıkıs dısında inan bilemiyorum , ama inan sandıgın kadar zor bir sey deil digital cıkıs olayı, yani bracket baglamak, ki sunu da belirtmeden gecemiyecegim, eger coax olarak baglıyor isen, ben tum X-fi ayarlarını devre dısı bırakıyorum, yani cmds mi , kristalize mi , onların hepsi disable durumda bende, foobar kullanıyorum ve onda da kernel streaming i kullanıyorum output olarak, asio driverlari secili oldugunda garip bir sekilde lag yapıyor calarken , arada bir takılma yapıyor, belki benim islemcimden dolayı tam bilemiyorum. Ama bence digital olarak daha doygun calıyor mp3 leri , benim acımdan tek artısı o oldu

Ama yinede sen bilirsin , gule gule kullan simdiden

• peki 1-7-9'a bağlayacağız ama bağladığımız pinler nereye gidecek, yani brakette bu pinlerin karşılığı neler, ground filan,.. bir de sen o ilk verdiğin brakette bunları nasıl tesbit ettin. yani braketin üç girişini rastgele hangisi nereye denk gelirse 1-7-9'a mı bağlıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 11 Mart 2007; 11:03:11 >
  • quote:

merhaba arkadaşlar,
    Paylaştığınız bilgiler için tşkler.Bendede X-FI extreme music ses kartı ve Z5500 var.Dijital çıkış almak istiyordum.ilk önceleri ses kartımızın flexi jack ını kullanıp denedim.Yaptığım bağlantı aynen şu:

Flexi Jack ==>
    ==>
    ==>

Bu birleşim sonucunda Z5500 input unda coax aktif oldu.Ancak seste çok fazla bir değişim görmedim dijital dosyalarda.Acaba bu bağlantı şekli yanlış mı oldu dedim ve bu topiği gördüm.Buradaki braket yapımını kafaya koydum ve doğru Kadiköy bilgisayarcılar çarşısına gidip bir elektronikçiye girdim.Durumu anlattım dükkan sahibine.Arkadaş biraz bilgili görünüyordu.Z5500 ve X-FI kartla ilgili çoğu şeyi biliyordu.Bana flaxi jacktan alınan direkt bağlantının analogla neredeyse aynı bir bağlantı olacağını ancak azizinde anlattığı gibi kart üzerindeki pinlerle yapılacak bağlantının gerçek dijital çıkışı sağlayabileceğini söyledi.Bende braket sordum kendilerine ve bana aşşağıda salak webcam ımla fotoğrafını çektiğim braketi verdi.

gördüğünüz gibi braketin üzerinde 1 tane 5 pinli, 1 tanede 2 pinli giriş var.Braketin markası asus.Bana X-FI ile arasındaki ses bağlantısını nasıl yapacağımı açıklayabilecek veya yol gösterecek birileri olursa gerçekten çok sevinirim.Şimdiden tşkler...

arkadaşlar bu kırmızıyla üzerinden geçtiğim yoruma ne diyorsunuz nedir bunun aslı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 11 Mart 2007; 19:59:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: poser

DTS dinliyen ve amfi kullanan arkadaslar , mutlak bracket kullanın, direk baglantı inan yalan bir coax,

quote:

ama inan cok bir ses farkı yok coax ile optic baglantının o yuzden coax baglayabilirsin elindeki bracket ile

poser affına sığınarak yukarıdakileri biraz açar mısın, coax yalan derken sanırım dijital çıkıştan yapılan coax için söylüyorsun bunu. yoksa ikinci cümlenden anladığım kadarıyla "coax kötü optic kullanın" gibi birşey söylemiyorsun değil mi?
    bu arada nasıl oluyor da dijital çıkış ile braket farklı ses veriyor anlamadım, bu farkı z5500 gibi bir set ile anlayabilir miyiz, z5500 için de dijital çıkış yerine braket yapmak önerilir mi? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 14 Mart 2007; 13:32:38 >

• 1---Arkadaşlar eğer X-FI ses kartınız varsa microfom ve line in kullanmıcam diyorsanız bracket işine girmenize gerek yok. X-FI nin digital cıkısından bir ucu mono jack diğer ucu coax seklinde bir kablo ile digital cıkıs alırsınız.

2--- X-FI kartım var. Sadece digital ve line in ( tv kartı ses girişi + harici ses girişi ) kullancam diyorsanız yine brackete gerek yok. X-FI kartın ön tarafındaki AUX-IN gitrişine (resim 1 ) de verdiğim bağlantıyı yapıp AUX-IN girişini LINE IN olarak kullanabilirsiniz.

3--- X-FI kartım var hem digital hem microfon hemde line in lazım bana diyorsanız o zaman bracket şart arkadaşlar. O zaman X-FI arkasındaki ortak çıkışı microfon için. AUX-IN girişini LINE IN için optic yada coax içinde bracketi kullancaz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Audigy 2 ZS kartı olanlar bracket kullanmasada olur (illaki optic cıkış istemiyorlarsa tabi) ZS de mic ve line in girişleri var. Digital seside bi ucu mono jack diğer ucu coaxa girecek sekilde olan bi kablo ile halledebilirler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    RESİM 1

NOT : Resimdeki stereo jackı ister erkek ister dişi jack olarak bağlayabilirsiniz o sizin kullanım amacınıza göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 14 Mart 2007; 13:59:19 >

• burada iki şey sormak istiyorum. ilk olarak fotada görünen siyah-kımızı-beyaz kablo başka topicde siyah-kımızı-kahverengi olarak var. kahverengi ile beyaz aynı işlevde oluyor değil mi.

ikinci olarak birşey daha sorayım. braketi xfi ses kartına bağlayınca ses alabilmek için ses kartını nasıl ayarlamamız gerekiyor. spdif seçmemiz gerekir herhalde ama digital i/o menüsünden flexi jack'i digital i/o olarak mı seçeceğiz yoksa taktığımız braket bağımsız çalışıp, her daim spdif sinyal gönderiyor mu. soruyorum çünkü diyelim mikrofon bağlıyorum ben. eğer digital i/o olarak ayarlarsam mikrofon devre dışı kalacak. kısaca sormak istediğim braketten sinyal almak için ne yapmamız gerekiyor ve hangi şartlarda sinyal braketten gidebiliyor. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.