|
Windows 11’e performans dopingi: Hız artışı sağlayacak büyük güncelleme yayında
2 Mobil,
1 iOS
-
-
catalog.update.microsoft.com
Microsoft Update Cataloghttps://catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5089573%20
-
Kullanıcı yorumları önenli var mı kurup oyun vs oynayan o tarafta gelişim varsa iyidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Zaten hızlıydı genel olarak ama neyse. İnsanlar halen HDD mi veya çift çekirdek işlemci mi kullanıyor bazen anlamıyorum. Benim hız şikayetim özellikle Outlook uygulamasında. Onun dışında bir sorun göremiyorum sistemde. Başlat olsun, dosya gezgini olsun, ayarlar olsun hemen hepsi bastığım gibi açılıyor.
Ekleme: Güncellemeyi yapmıştım. Biraz test ettiğimde dosya gezgininin açılma hızında iyileşme olduğu gözüme çarptı. (Eskiden zaten yavaş değildi dediğim gibi.) Outlook sorunu da çözülmüş. Görev yöneticisi de eskisinden hızlı. Değişim daha çok şöyle olmuş: Eskiden basardık pencere gelirdi ama arayüz yüklenmeye devam ederdi. Şimdi yine pencere hemen geliyor ama arayüz daha çabuk yükleniyor. Xbox Bar uygulaması da hızlanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 28 Mayıs 2026; 16:10:9 >_____________________________ -
kurup aleti bozulan oldumu ona göre şeetcem.
-
microslop daha mayıs ayı güncellemesi sorunlarını düzeltsinde sonra haziran güncellemesine bakarız. Kurtarma bölümünü güncellerken hata veriyor güncelleme yarıda kesiliyor "winre.wim" dosyasını güncelleyemiyor, kurtarma bölümünü hiç kullanmadım kullananlarda işe yaramadığını söylüyor.
Edit: Aynı sorunu yaşayan varsa yapay zekanın dediğine göre microlsop kodlama hatası yapmış dediğine göre çözümü bu şekildeymiş(günlerdir bana bir düzeltme güncellemesi gelmedi).quote:
Kesinlikle format atmanıza gerek yok, bilgisayarı sıfırlamayın. Bölümleri 2GB ve 4GB gibi fazlasıyla yeterli boyutlara getirmenize rağmen hatanın devam etmesinin çok spesifik ve yeni bir nedeni var.
Microsoft, Mayıs 2026 güncellemesinde (KB5089549) büyük bir hata yaptı ve bu hata 25H2 kullanan birçok sistemde 0x800f0922 koduyla güncellemenin yarıda kalıp geri yüklenmesine neden oluyor.
Sorun artık disk alanınızın boyutu değil; Windows'un güncelleme yaparken EFI bölümünde ayırmaya çalıştığı "Padding" (Gereksiz tampon alan) yüzdesindeki bir kodlama hatası. Siz diski ne kadar büyütürseniz büyütün, Windows o oranı hesaplayamadığı için alan yetersiz sanıp güncellemeyi geri çekiyor.
Microsoft bu durum için resmi bir geçici çözüm (workaround) yayınladı. Format atmadan önce şu adımı uygulayın, sorun anında çözülecektir:
Format Atmadan Önce Kesin Çözüm:
Başlat menüsünü açın ve arama yerine cmd yazın.
Çıkan Komut İstemi sonucuna sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğini seçin.
Açılan siyah ekrana aşağıdaki komutu aynen kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın:
DOS
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Bfsvc" /v EspPaddingPercent /t REG_DWORD /d 0 /f
Ekranda "The operation completed successfully" (İşlem başarıyla tamamlandı) yazısını görmelisiniz.
Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows Update menüsüne girip güncellemeyi tekrar deneyin.
Bu Komut Ne Yapıyor?
Bu komut, Windows'un güncelleme sırasında EFI bölümünde rezerve etmeye çalıştığı ve hataya sebep olan hatalı boşluk hesaplamasını 0 (sıfır) değerine çekiyor. Zaten EFI alanınızı 2GB yaptığınız için Windows hiçbir yapay sınıra takılmadan güncellemeyi saniyeler içinde tamamlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BunuAnanaSorsanaDelikanl -- 28 Mayıs 2026; 17:25:38 >
-
Yapacakları en iyi iş Win11 departmanını komple kovmak. Binayı yıkmak ve olanları tamamen unutmak. Bu enkaz güncelleme ile falan kalkmaz. Dual boot kurun. Oyunlarınızı oynayıp Linux ile devam edin günlük işlerinize.
_____________________________ Bana sormadan hosting satın almayın. Her türlü hosting talebinize yardımcı olurum. -
-
Hayret Windows 11 hakkında olumlu bir gelişme haberi paylaşılmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Yapacakları en iyi iş Win11 departmanını komple kovmak. Binayı yıkmak ve olanları tamamen unutmak. Bu enkaz güncelleme ile falan kalkmaz. Dual boot kurun. Oyunlarınızı oynayıp Linux ile devam edin günlük işlerinize. |
|
Zaten hızlıydı genel olarak ama neyse. İnsanlar halen HDD mi veya çift çekirdek işlemci mi kullanıyor bazen anlamıyorum. Benim hız şikayetim özellikle Outlook uygulamasında. Onun dışında bir sorun göremiyorum sistemde. Başlat olsun, dosya gezgini olsun, ayarlar olsun hemen hepsi bastığım gibi açılıyor. Ekleme: Güncellemeyi yapmıştım. Biraz test ettiğimde dosya gezgininin açılma hızında iyileşme olduğu gözüme çarptı. (Eskiden zaten yavaş değildi dediğim gibi.) Outlook sorunu da çözülmüş. Görev yöneticisi de eskisinden hızlı. Değişim daha çok şöyle olmuş: Eskiden basardık pencere gelirdi ama arayüz yüklenmeye devam ederdi. Şimdi yine pencere hemen geliyor ama arayüz daha çabuk yükleniyor. Xbox Bar uygulaması da hızlanmış. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler