Şimdi Ara

Windows 11'in son güncellemesi hız sorunlarına neden oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11'in son güncellemesi hız sorunlarına neden oluyor
    Windows 11 için yayınlanan Aralık 2025 toplu güncellemesi KB5072033, bazı kullanıcılarda performans sorunlarına yol açtı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, sistem kaynak kullanımında artış ve genel bir yavaşlama yaşandığını söylüyor. 

Windows 11 kullanıcıları şikâyetçi

Aktarıldığı kadarıyla Windows 11'de yaşanan sorunun merkezinde AppX Deployment Service (AppXSVC) bulunuyor. Bu servis, Microsoft Store uygulamalarının kurulumu ve güncellenmesinden sorumlu. Güncelleme öncesinde "Manuel" modda çalışan AppXSVC, yalnızca ihtiyaç halinde devreye giriyordu. KB5072033 ile birlikte bu ayar “Otomatik” olarak değiştirildi. Sonuç olarak servis, sistem açılışında çalışmaya başlıyor ve arka planda sürekli aktif kalabiliyor.

Bazı kullanıcılar bu değişikliğin CPU, bellek ve disk kullanımını artırdığını belirtiyor. Özellikle düşük donanımlı sistemlerde performans kaybının daha belirgin olduğunu söyleyelim. Kurumsal tarafta ise durum daha karmaşık. IT ekipleri, AppXSVC'nin başlat-durdur döngüsünün izleme araçlarında sürekli hata uyarılarına yol açtığını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Steam, eski Windows sürümlerine olan desteği sonlandırıyor

Microsoft, daha sonra yayımladığı destek belgesinde bu değişikliği doğruladı. Şirket, servisin otomatik başlatılmasının "belirli ve sınırlı senaryolarda" daha iyi kararlılık sağlamak amacıyla yapıldığını belirtiyor. Ancak AppXSVC’nin devre dışı bırakılmasının Microsoft Store uygulama güncellemelerini bozabileceği konusunda da uyarıyor.

Şu aşamada kullanıcılar, olası kararlılık kazanımları ile günlük performans kaybı arasında bir tercih yapmak zorunda kalmış durumda. Bazı kullanıcılar eski davranışı geri getirmek için servis veya kayıt defteri ayarlarını değiştirmeyi denese de, Microsoft bu yöntemleri resmi olarak önermiyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/12/23/windows-11s-december-security-update-frustrates-users-with-noticeable-performance-drop/

• Buglar gitsin diye windowsu güncellersin ama daha fazla bug gelir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Explorer.exe'nin çökmesi, sağ tık yapılamaması, uygulamaya çift tıkladığında başlamaması gibi sorunlar da var. Windows Vista'nın modern hali.

• 11'e Vista benzetmesi Vista'ya hakarettir. 11 başlı başına ayrı bir felaket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 23 Aralık 2025; 23:59:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows Store kimin umurunda; daha sistem doğru düzgün çalışmıyor, Store çalışsa ne olacak?

• win 11 su anda kullanıyorum da windows 10 ile arasinda fark yok diyebilirim.

Sadece sag tik bastigimda menu biraz gecikiyor o biraz sorun bozucu. yoksa da guzel bir os.

• Bu yapay zeka çağında kodu yapay zekaya yazdırsan bu kadar bug olmaz ya da tam tersi mi bilemedim yapay zekaya çok güvendiklerinden mi bu kadar hata oluyor.

• Ben Linux'a geçtim bıktım artık Microsoftun hergün bişey yumurtlamasından, kafam rahat artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.