Şimdi Ara

Win 7 de 32 bit mi 64 bit mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler xp kullaniyorum format atip win 7 ye gecmek istiyorum.

Sistem ozelliklerim : amd cift cekirdek 2.0 ghz islemci ,2 gb ram, 250 gb hard disk,1 gb ati ekran kartı.

Bilgisayari sadece film,dizi,muzik indirmek bir de dota oynamak icin kullaniyorum.

Bu bilgiler isiginda sistemime win 7 32 bit mi 64 bit mi bir de bunlarin home ve premium versiyonlari var sanirim,tam olarak hangisini kurmaliyim ?

Yardimci olanlara tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 32 bit kurmanı öneririm home sürümü daha az sisteme yük oluyor diye biliyorum.
  • 2 gb ram ile 64 bit sistemi çalıştıramazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Altaylılar

2 gb ram ile 64 bit sistemi çalıştıramazsın.

Nette yazanlara gore calistiran varmis hatta daha iyi performans sagliyormus ama ne oranda gercekci bilemiyorum tabi. En az 4 gb olmali diyolar 64 bit icin ama 2 gb la 64 bit kuranlarinda olmasi nedeniyle forumada bi danismak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

quote:

Orijinalden alıntı: Altaylılar

2 gb ram ile 64 bit sistemi çalıştıramazsın.

Nette yazanlara gore calistiran varmis hatta daha iyi performans sagliyormus ama ne oranda gercekci bilemiyorum tabi. En az 4 gb olmali diyolar 64 bit icin ama 2 gb la 64 bit kuranlarinda olmasi nedeniyle forumada bi danismak istedim.

32 bit ve 64 bit arasında hiçbir fark yokmuş gibi görünür ancak 64 bit, sistemden optimum performans almanı sağlıyor,lakin 2 gb ram zamanla darboğaz yaratır pc şişmeye başladıkça keşke 32 bit kursaydım diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altaylılar -- 21 Kasım 2015; 13:16:02 >
  • 32 bit kurman daha iyi olur, tavsiyem budur.
  • fernandao kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi ; 32bit sistemler istersen 16gb ram tak, maksimum 3gb ını kullanır. 64 bit sistemler ise gerektiğinde ramin tamamını kullanabilir. Sende 2gb ram varsa 64bit gereksiz olur. Eğer ramin 4 ve üstü olsaydı 32bit saçma olurdu. Çünkü 3gb ın üstü çöp konumuna düşerdi. Ha 2gb ile 64bit çalışmaz mı, elbette çalışır. Performansın biraz düşük olma ihtimali var.
    Binaenaleyh, yapacağın iki şey var ; birincisi, ya rami 4gb a çıkarıp 64bit kurmak,
    İkincisi ise rame dokunmadan 32bit kurmak. Bilmem anlatabildim mi kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Kasım 2015; 13:59:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladim hocam,32 bitte premium yada home surum var mi varsa hangisini kurayim peki ?

• Altaylılar A kullanıcısına yanıt
    Anladim. Peki sizce 32 bitte home sürüm mü premium sürüm mü ?

Home Basic sürümünde aero tema yok. Ekran alıntısı aracı da yok. Bunlar için üçüncü parti program lazım. Eğer ekran kartın iyiyse Home premium 32bit kur. Yok değilse 32bit home basic kur. Ama benim tahminimce ekran kartın Home premium u, dolayısıyla aero temayı çalıştırır. İstersen bir dene. Olmadı Home Basic kurarsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

Anladim. Peki sizce 32 bitte home sürüm mü premium sürüm mü ?

Home basic birçok özellikten mahrum bırakılmış sade ve hızlı bir versiyondur.Sana önerim home basic olacatır home premium sistemini yük altında bırakabilir hız dersen home basic görsellik dersen home premium karar senin.

• 32 bit sürümü kurup performans ayarlarından En iyi performans için ayarla seçeneği ile görsellikten feragat edip en iyi performansla kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Tamamdir,32 bit home basic kuracagim performans daha onemli benim icin gorsellige gore. Son olarak hazir sizin gibi bilgili insanlari bulmusken bir kac sey daha sorayim :) bilgisayarimi hizlandirmak istiyorum ram i mi yukseltmeliyim yoksa islemciyi mi degistireyim ? Yani suanki 2gb ddr2 ram e min 3 ghz bi islemci mi yoksa 4 gb ram e suanki cift cekirdek 2.ghz islemcim mi daha iyi performans verir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 21 Kasım 2015; 14:30:25 >
  • Yükseltme yapmak istiyorsan 1. yapacağın RAM'i yükseltmek. Tüm RAM'lerin tüm özelliklerinin aynı olmasına dikkat et.
    2. yapacağın harddiski SSD disk ile değiştirmek olacaktır.
    İşlemciyi değiştir bu ramle 32bit kur. Ya da her ikisini de değiştir. 64 bit kur. Seçim senin. Ama işlemciyi değiştirmek daha iyi olur.

• Ogrenciyim ve hiz icin ram i yukseltmek daha ucuza gelir benim icin :) yalniz 2 gb ram imin türü ddr2 ve kapasitesi de 2 gb ama frekansı ne onu tam anlayamadim, fotoya bakip soyler misiniz ? Upload ettim ram ozelliklerini :

http://dosya.co/e0f2ghlh9y3o/20151121_143615.jpg.html

Sahibindende arastirayim biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 21 Kasım 2015; 22:53:20 >
    Gönderdiğin bağlantı reklam kaynıyor ve google play e yönlendiriyor. Donanım haber e Upload etsen?

• Kusura bakmayın hocam upload ederken farketmedim,farkinda olsam atmazdim linki. Dh ye atmayi denedim ama failed deyip hata veriyor . Kanal : single,bellek türü : ddr2 , frekans : 400 mhz diyor.

• yine bazı arkadaşlarımız bilmeden yorum atmış 2 gb ram fazlasıyla 64 bit için yeterlidir kasma yapar kesinlikle hayır daha çok hızlandırır bilgisayarı kısacası 64 bit sistemi kasar takılmalar yapar 2 gb ram zamanla yetmez bunlar hep uydurmadır 64 bitlik programlar kullanmasan bile kur performans farkını göreceksin windows 8.1 pro öneririm windows 7 çok donup takılıyor fazla akıcı değil
  • KralCocuk44 K kullanıcısına yanıt
    Sen çok biliyorsun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.