Şimdi Ara

4 GB RAM İÇİN 32 BİT Mİ 64 BİT Mİ ? (LÜTFEN YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık iki yıl önce korsan Windows 7 kullanıyordum sonra Windows 10 çıktı ve bilgisayarıma ücretsiz Windows 10'a yükselt bildirimi geldi bende yükselttim ve orjinal olarak kullandım ta ki geçen torrentten indirime yapıyor diye açık bıraktım ve ses yapmasın diye işlemci fanının kablosunu anakartan çıkardım sabah kalktığımda bilgisayarı evden biri kablosunu çekerek kapatmıştı kafayı yedim ama elimden gelen hiçbir şey yoktu, pc'yi açtım fakat hata verdi çok uğraşmam sonucunda hiçbirşey değişmedi format attım ve eskisine nazaran pc perofmans kaybı yaşadı şu an 64 bit windows 10 pro yüklü ama geçmişte hiç takılmadan ful ayarda oynadığım Metin2 şimdilerde kasar oldu (ekran kartım olmadığı için onboard kullanıyorum) sizce bu durumu nasıl düzeltebilirim ? Windows 10 32 bit yüklesem düzelir mi ? Windowsun 10 hangi sürümünü yüklersem daha iyi performans alırım ?

Not:Bana windows 7 kur demeyin denedim çok daha beter.

• İşlemci fanı kablosu bilgisayar çalışır durumda iken çıkartılmaz. Kabloyu çıkarttığın için işlemci ile soğutucusu arasındaki termal macun fazla ısındığı için yanmıştı ve iş göremez duruma gelmiştir. Şuan işlemci daha fazla ısınıyordur ve kasma yapıyordur. İşlemcinin üzerindeki soğutucuyu sök ve termal macunu yenile sorunun çözülecektir.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Elimde şuan termal macun yok, komple macunu kurutsam yeni macun alıncaya kadar o şekilde idare etsem olmaz mı ?
    Son olarak şu termal macunu alsam kötü mü etmiş olurum ?http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/termal-macun-buyuk-boy-30gr-255893459
    Diğer bilindik markalar çok pahalı.
  • Windows 10 un oyun performansı windows 7 ye göre düşük.. Oyun modu gelene kadar 64bit te kal. Sistemini güncel tut. 32 bit olması daha da kasıntı yapar. 64bit te işlemci daha randımanlı çalışır ancak daha fazla ram tüketir. 4 gb ram yetersiz geliyor olabilir oyunun için. Gamebooster programları var onları dene istersen hiç format işine girmeden arka alanda gereksiz çalışan programları kapatarak hem işlem sayısını azaltırsın hem de kullanabileceğin ram kapasitesi artar.
  • Hocam dediğiniz gibi ram düşük geliyor yükseltecem fakat windows 7'de aynı şekilde hiçbir değişme yoktu zaten eskiden kasmıyordu windows 10'da bile fakat yukarda yazdığım olaydan sonra işler değişti, kasmadan kasıt ahım şahım değil yani eskiden kasmayan oyunda şimdi takılmalar biraz kasmalar oldu.
    Arka alanda çalışan programların tümünü kapattım, pc açıldığında torrent bile açılmıyor devre dışı bıraktım çoğunu, Metin2 çok düşük sistem gereksinimi istiyen bir oyun 1 gb ram istiyor fakat windows 7 ve 8 öneriyor ve şöyle birşey var oyunun 64 bit sürümü yok standart 32 bit iniyor hep bundan kaynaklanabilir mi acaba ?
    Gamebooster araştıracam ve kuracam pc'ye İNŞALLAH düzelir

Size sorum şu 32 bit kurarsam daha çok performans alabilirmiyim ? Ve en az ram tüketen kısaca düşük sisteme hitap eden windows 10 paketi hangisidir ?
  • Freedıver kullanıcısına yanıt
    Window 10 pro lite sürümü var editlenmiş tam sana göre. Düşük boyutlu. 32 bit kurman sana performans sağlamaz. Aksine 64 bit işlemcinin vanasını kısmış olursun. Format atmak konusunda sıkıntı yoksa deneyerek görmen daha iyi performansını 32bit sonrasında 64bit kurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 10 Şubat 2017; 1:37:12 >
  • Freedıver kullanıcısına yanıt
    Macunu kurutsan olmaz mutlaka macun olmalı yoksa işlemci üzerinde ısı soğutucuya geçmez işlemci üzerinde kalır ve işlemci çok ısındığı için pc kasar.

Linkteki ürünü alabilirsin sıkıntı olacağını sanmıyorum. Macunu çok az işlemcinin üzerine sürüp işaret parmağın ile çok ince bir şekilde tüm işlemcinin üzerine yayarak sür ve işlemci soğutucusunu üzerine tekrar bağla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onboard kullanıyorum h61m pro dx11 destekliyor her halde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.