Şimdi Ara

Win 7 de 32 bit mi 64 bit mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah.. Ama attığım görüntüde ve ilgili sitede açıkça belirtiyor; ram 3gb ve altı ise 32 bit,4ve üstü ise 64 bit kurun diye belirtilmiş. Ayrıca forumda biraz araştırırsanız herkes bu şekilde söylüyor. Ki bu konuda ramin tamamı nerede diye başlıklar var,32bit sistem kullananların açtığı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Eyvallah.. Ama attığım görüntüde ve ilgili sitede açıkça belirtiyor; ram 3gb ve altı ise 32 bit,4ve üstü ise 64 bit kurun diye belirtilmiş. Ayrıca forumda biraz araştırırsanız herkes bu şekilde söylüyor. Ki bu konuda ramin tamamı nerede diye başlıklar var,32bit sistem kullananların açtığı...

Asus'un verdiği sadece bir "tavsiye". koşul değil.
    Forumda bu tarz tavsiye verenler ise kusura bakma ama 2 format atıp windows kurma ile "bilgisayarcı oldum" sananlardan kaynaklı.
    Ne windowsun çalışma sistemini, ne kernel yapısını biliyorlar ama öyle duyageldikleri için aynı yanlışı kendilerinden sonraki nesle de aktarıyorlar.

Şimdi senin soruna açıklık getirmek için bir iki örnek verelim.
    ilk olarak kendi bilgisayarımdan başlıyorum:

bilgisayarımda pae kilidi açık ve bunu yapınca pc ilk açılışta hangi windowstan açayım diye soruyor, ben açık olan ile başlayacak şekilde ayarladım.

Win 7 de 32 bit mi 64 bit mi ?

Eğer orjinal windows 7 ile açarsam bu kadar ram görüyorum.

Eğer üstteki seçenek ile açarsam 128gb a kadar destek açılıyor ve 4 gb rami olan sistemim aşağıdaki gibi açılıyor.

Gördüğünüz gibi 4 gb görünüyor

Win 7 de 32 bit mi 64 bit mi ?.

Windows bir de sistemdeki ram yetmez ise kendini kurtarmak için "takas alanı" diye birşey yapar.
    Harddiskin bir kısmını ayırır ve RAM olarak kullanır. Bu da diskin performansını düşürür.
    Madem sistemimde yeteri kadar ram var o halde sen niye diskten alan ayırıyorsun?
    Dolayısıyla ben bu takas alanını kapatırım, sadece fiziksel olan rami kullansın.

Sizler de bu menüye girin ve bakın. Sizde de 4-6-8-16 gb ram olmasına rağmen windows yine de bir miktar yer ayırmış olacak.
    Hatta 128 gb raminiz olsa bile windows yine ayıracak.

Şimdi gelelim bunun testine:
    64 bit sistemi olup da 8 gb veya 16 gb ram olan arkadaşlar deneme yapabilirler.

1. sistem 64 bit.
    2. takas alanını kapatın (ki sadece 8 gb ram kullanımda olsun)
    3. ağır birkaç oyun yükleyin, mesela cod mw2 , crysis 1- 2, battlefield , vs.vs. (bu oyunların her biri ortalama 1.8 - 2 gb ram kullanıyor)
    4. oyunlardan birini açın, etap yüklensin ve windows tuşuna basıp masaüstüne düşün ve diğer oyunu açın, o da yüklendikten sonra diğer oyunu da açın.
    5. Muhtemelen size "yetersiz bellek" uyarısı verecek. Oysa sisteminizde hala kullanılabilir 2gb ram daha var.

Bunun nedeni kullandığınız 32 bit uygulamaların kendisini 3gb üzerine yazamıyor olması.
    Yani sizin 64 bit sistem kurup kurmamanız çok önemki değil, kullandığınız uygulama önemli.
    32 bit uygulamalar kendilerini ancak 2-2.5 gb lık bir alana yazabilirler. yani 4gb ram kullanan 32 bitlik bir uygulama olmaz. (64 bitlik olur)

Bu konu seneler önce de tartışılmıştı, o zaman kullandığım programlar ile ekran görüntüsü alıp eklemiştim.
    şimdi onları tekrar buldum.

VmWare Workstation programını bilir misiniz?
    Sanal işletim sistemleri kurmaya yarar. Yani windowsunuzun içine orjinaline hiç dokunmadan farklı sistemler kurabilirsiniz.
    O zamanlar VmWare içinde bir windows xp bir de ubuntu kurmuştum.
    Sistemim zaten 1 gb civarı ram kullanıyor. 1 gb ram winxp için 1 gb ram de ubuntu için ayırdım.
    Hepsini açtığımda 3 gb ram kullanılıyor, bir de ıvır zıvır programlar (google sketch-up gibi) toplamda 3.51 gb ram kullanımda .
    Sistem 32 bit win 7.

Kafana takılan başka soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• 2gb ram var hali hazırda buda demek oluyor ki 32 bit kaldırıyor 4gb ram veya 4gb üstü olsaydı 64 bit olmalıydı iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Güzel bir izah olmuş,öncelikle onu belirteyim..
    Bunun haricinde bu pae kilidini neyle açıyoruz? Bunun için rusların bir program yazdığını okumuştum bi makalede. Eğer Windows'da bunu açmanın bir yolu varsa daha iyi olur,bilmem kimin yazdığını kullanmaktansa. Yok harici bir yazılımla açıyorsak bu hangi yazılım ve ne kadar güvenilir, Windows bu işe ne diyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Güzel bir izah olmuş,öncelikle onu belirteyim..
    Bunun haricinde bu pae kilidini neyle açıyoruz? Bunun için rusların bir program yazdığını okumuştum bi makalede. Eğer Windows'da bunu açmanın bir yolu varsa daha iyi olur,bilmem kimin yazdığını kullanmaktansa. Yok harici bir yazılımla açıyorsak bu hangi yazılım ve ne kadar güvenilir, Windows bu işe ne diyor?

Microsoft sitesinden bir bilgi.

https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc775523%28v=ws.10%29.aspx

Ben rusların yaptığı yamayı kullanıyorum, senelerdir kullanıyorum ve bankacılık işlemleri dahil sürekli aktifim.
    Bir sıkıntı yaşamadım.

Bu adreste pae kilidini açmanın MsDos komutu ile olan yöntemi anlatılıyor.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366796%28v=vs.85%29.aspx
    https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc758228%28v=ws.10%29.aspx

(Ne yalan söyleyeyim ben bununla açamadım)

Dipnot:
    önceki mesajında "forumda insanlar da böyle tavsiye ediyor" demiştin.
    Al işte bir üstteki mesajından hemen önce de yazılan yoruma bak. Ne demek istediğimi anlarsın.
    Bir yanlış bilgi nesilden nesile böyle gidiyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 22 Kasım 2015; 20:38:35 >

Dediklerinde haklısın. Ama kilitle uğraşmaktansa 4gb+/64bit daha basit aslında. Ben şahsen uğraşmam. Kaldı ki forumda kaç kişi var bunu yapacak, daha doğrusu uğraşacak..
    Bugün bu konu kafama takıldığı için vatan bilgisayara gittim. Oradaki elemanın söyledikleriyle seninkiler örtüşüyor. 8gb ramli 32 bit laptop satışı olmuş. Hiç incelemedim ama Bu da demek oluyor ki üretici firma kilidi açıp göndermiş..?

Velhasıl bahsettiğin olay doğru, yani yapılabilir. Ama sıradan ev kullanıcıları yapmaz muhtemelen. Ki ben de öyleyim.

Değerli bilgilerin için teşekkür ederim kardeşim.

• Olay zaten herkesin yapabiliyor olması değil zaten.
    Olay yanlış bir bilginin yayılması.
    Ram demek zaten geçici bellek demek.
    Bilgisayar bir programı ya da dosyayı açar, sen kapatınca o kapatmaz, ram alanında bekletir , "eğer kullanıcı tekrar açmak isterse burdan daha hızlı getiririm" diye düşünür.

Bu alan ne kadar çok olursa geçici olarak depolayacağı bilgi de çoğalır ama bu pc yi hızlandırmaz, sadece aynı komutu 2. kez verdiğinde farkı hissedersiniz.

Yani 8 gb ramli bir makine crysis 2 yi 30 saniyede açabiliyorsa 16 gb rmli bir makine 15 saniyede açmaz. Hatta 25 saniyede bile açmaz.

Doılayısıyla bilgisayarını hızlandırmak isteyen biri ram değil işlemci değişmeli.

Ram ihtiyacı uygulama kullanımı ile alakalı olarak eklenebilir.
    adamın 1 gb rami varsa zaten günümüz uygulamalarında yetersiz kalır, bu da "windows takas alanını çok kez kullanacak" anlamına gelir.
    Haliyle disk performansı yerlerde olunca pc nin genel performansı da düşüyor.

Şunu hiçbir zaman unutmayın:
    Bilgisayar "en yavaş parçası kadar hızlıdır".

iyi bir işlemciniz olduğuna inanıyorsanız diski değiştirerek ciddi anlamda hız kazanabilirsiniz.
    SSD disklerin performansı, motorlu disklere oranla çok ciddi anlamda yüksektir.
    Ayrıca laptoplarda batarya süresi de ciddi anlamda uzuyor.
    normal disklerin motorunu döndürmek bataryayı su gibi bitirirken SSD takılı bir laptop çok uzun sarj süresi görebiliyor.

• +1
    Millet bi tutturmuş 16gb yok 32gb.. Ama işlemciye bakıyorsun yerde, ve hala 8gb ram ve 5400rpm hdd kullanan var...
    Evet, dediğin gibi bilgisayar, en yavaş parçası kadar hızlıdır. Zaten Windows da buna puan vermiyor mu..
    Yani kısaca arkadaş işlemciyi değiştirsin 32bit sistemle devam etsin. Ram yükseltince de ister kilidi açar isterse 64bit kurar. Bunu da, O'na bırakalım.

• Hocam o kadar ayrintili,iyi aciklamissiniz cok saolun ama pek bu konularda bilgim olmadigindan tam olarak anladigim soylenemez. O nedenle sonuc olarak :
    Amd cift cekirdek 2 ghz islemci
    Ati radeon hd 5500 series 1 gb ekran karti
    Asus m2npv-mx anakart
    2 gb ddr2 800 mhz ram i olan sistemime hic dokunmadan sadece win 7 32 bit home basic kurarsam mi daha iyi performans alirim yoksa 2 gb ram daha ekleyip toplamda 4 gb ddr2 800 mhz li win 64 home basic sürüm mü daha performansli olur ?

Basinizi agrittim biliyorum ama yanitlarsaniz cok sevinirim.

• fernandao kullanıcısına yanıt
    Hocam kafanı hiç karıştırma. Hız için işlemciyi değiştir. Ya da sadece 2gb ram tak 64bit sistem kur home Basic. Pae kilidini falan karıştırma. O biraz ileri seviye kullanıcılar için. Hepsi bu kadar

• Tamam,çok teşekkür ederim size de

• fernandao kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim. Sayende bilmediğim bişey daha öğrendim.

• Selamın aleykum ister 32 bit kur ister 64 bit 2 sistemde bilgisayarın çalışır yalnız 64 bit sistemini kurarsan ram fazla yüklenme yapıcaktır bu sefer bilgisarında kasmalar donmalar meydana gelicek gerçi 32 bittdede aynı durumla karşılaşma ihtimalin var günümzde programlar çok aşırı ram kullanmakta bu yüzden 2 gb ramda yetersiz kaılıyor doğal olarak imkanınız var 2 gb da takviye yapıp 64 biti kurabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

Hocam o kadar ayrintili,iyi aciklamissiniz cok saolun ama pek bu konularda bilgim olmadigindan tam olarak anladigim soylenemez. O nedenle sonuc olarak :
    Amd cift cekirdek 2 ghz islemci
    Ati radeon hd 5500 series 1 gb ekran karti
    Asus m2npv-mx anakart
    2 gb ddr2 800 mhz ram i olan sistemime hic dokunmadan sadece win 7 32 bit home basic kurarsam mi daha iyi performans alirim yoksa 2 gb ram daha ekleyip toplamda 4 gb ddr2 800 mhz li win 64 home basic sürüm mü daha performansli olur ?

Basinizi agrittim biliyorum ama yanitlarsaniz cok sevinirim.

Eğer ram almak senin için çok para degilse pc ye zarar vermez, al tak. ama hissedilir bir hız artışı görmezsin. 4 gb ram ve 64 bit sistem kursan bile 32 bit uygulama yukledikce 3 gb dan fazlasını kullanamayacaksin. sadece 4 gb görürsün ama 3 gb kullanır.

ciddi anlamda hız istersen bütün parçaları değişmelisin.
    çok iyi bir işlemci alsan da ram frekansı yüzünden islemciyi de tam hızda kullanamayacaksin.
    dolayısıyla bu sana ram değişimi olarak geri dönecek. 800 mhz değil de 1333 mhzlik ram almak isteyeceksin.
    sonra bu parçaları anakartın tam olarak yonetemeyecek bu sefer de iyi bir anakart almak zorunda kalacaksın.
    bilgisayar işi böyledir.

bahsettiğin oyunu incelemedim. eğer ki çok sistem kaynağı tüketmiyorsa bu pc ye tek tek masraf etme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 23 Kasım 2015; 13:21:56 >

• Hocam merhaba,yine aklıma takılan bi seyi sormak istedim. Asus m2npv-mx anakarta hangi islemciler uyumludur ve siz hangisini onerirsiniz ? Vaktiniz yoksa hangi islemcilerin uyumlu olup olmadigina nasi bakabilicegimi soylerseniz o da yeterli olur,tesekkurler

• Anakartın oldukça eski.
    AM2 sokettir ve aşağıdaki işlemcileri destekler:
    Tek çekirdek Athlon 64
    Tek çekirdek Sempron 64
    Çift çekirdek Athlon 64 X2
    Çift çekirdek Athlon 64 FX

Daha detaylı bilgi için Cpu-Upgrade.com a bakabilirsin.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M2NPV-MX.html
    Çok teşekkürler. Gta 5 i orta seviye donmadan oynatabilecek en ucuz anakart ve islemci tavsiye edebilir misiniz mümkünse ?

• Oyun için sistem gereksinimi

Minimum Sistem Gereksinimi

*İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*Vista kullanıcılarının NVIDIA ekran kartı kullanması tavsiye ediliyor)
    *İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz (4 CPU) / AMD Phenom 9850 Quad-Core İşlemci (4 CPU) @ 2.5GHz
    *Bellek: 4GB
    *Ekran Kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)

Tavsiye Edilen Sistem

*İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
    *İşlemci: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPU) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPU)
    *Bellek: 8GB
    *Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
    Çok teşekkürler

• Hocam k.bakmayin yine rahatsiz ediyorum ama bilgili birisi oldugunuzdan size yazmak istedim. Yardimci olursaniz sevinirim. Pc yi bugun actim kullandim sorunsuz olarak,2 saat oncede kardesime verdim lol oynarken pc kendini resetlemis simdide acikmiyor. Yani kasa aciliyor fanlar calisiyor fakat ekrana goruntu gelmiyor,pc yi acarken bip sesi gelir ya o ses gelmiyor,yesil isik surekli yaniyor ve klavye calismiyor mouse calisiyor ama. 2 saattr her seyi cikarip yeniden taktim ram,ekran karti vb ama cozemedim sizce sorun ne olabilir ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.