Şimdi Ara

W212 MERCEDES E220 DİZEL VS B8 PASSAT 1.6 DİZEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba sayın forum, bir araba takası arefesindeyiz. 2014 audi q3 1.4 tfsi aracımızı 2009-2012 w212 mercedes e220-250-350 cdi, e200-250 cgi veya 2015-2018 b8 kasa 1.6-2.0 dizel passat highline ile degistirmek istiyoruz. 1.3-1.4 milyon bandındaki Mercedeslerin kilometreleri 300 binden aşağı olmamakla beraber neredeyse aracların yarısında kaput degismis.

Passatlarda ise aynı fiyatta 200-250 bin km arası 1-2 parca boyalı bulmak mümkün.

Mercedes her zaman mercedestir fakat bu kilometrelerde alırsak bir sorun cıkarır mı? (Mercedesin dizel motorunun 800bin- 1milyon kmye kadar gittigini biliyorum fakat yine de enjektörler vb. sebebiyle tedirgin yaklasıyorum. Benzinlisinin de şehir icinde 11-13 arası yaktıgı soyleniyor ama bu kmde 6 tl demek o yüzden dizel bakıyorum. )

4 kisilik bir aileyiz genelde ankara sehir icinde kullanacagız, uzun yola yılda 15i gecmez. forumdaki bilgili arkadaslar hangisini almamız gerektigini yorumlarsa sevinirim. iyi haftasonları dilerim.

passat ilanı :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2015-vw-passat-1.6tdi-120hp-highline-dsg-220.000km-sunroof-360-1255021578/detay

mercedes dizel ilanı :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-evsen-motors-mercedes-e-220-cdi-1240410096/detay/

mercedes benzinli ilanı:

https://www.sahibinden.com/s/dQZStD3p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkayBey24 -- 19 Temmuz 2025; 16:14:21 >

• Hocam mercedesin milyon km deviren motoru malesef w212 kasada yok sizin alacağınız araç om651 kodlu oldukça performanslı bir motor fakat blok alüminyum ve çok da sorunsuz bir motor değil o nedenle motorlara mutlaka baktırın passat motorundan tabiki yine de iyidir o ayrı bir konu mercedesi kendi içinde değerlendiriyorum
    W211 dizel bir araç olsa gözünüz kapalı alın derdim 0m646 özellikle 1.5 milyon km rahatlıkla yapar aradığınız şey sorunsuzluk ve uzun ömürlülük ise w211 bu konuda daha iyi yine de şanzıman vs sorunsuzdur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayıp oluyor ama berkay bey, passat hiç mercedes e serisi ile kıyaslanır mı? en azından s serisi deseydiniz! yada bentley yada royce rolls! yani gerçekten 1.6 tdi gibi işe yaramaz motorlu bir aracı e serisi mercedesle kıyaslıyor musunuz?

Passati 1.6 dizel bakıyorsunuz onun da km 220
    Bu noktada sorulması gereken soru şu,
    Neden Passat TSI lere bakmıyorsunuz?
    Dizele harcayacak paranız mı çok?
    Canınız sıkıldı foruma konu mu açayım diyorsunuz?
    Çelişkilerle dolu bir konu olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 19 Temmuz 2025; 14:12:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mand1ra_Hekimi tesekkür ederim hocam, w211i arastırdıgımda o yıllardaki s serisine en yakın kalitede malzemelerin kullanıldıgını ogrenmistim. Peki sizce w211 in dizeline mi benzinlisine mi bakmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkayBey24 -- 19 Temmuz 2025; 15:20:36 >

texjrwillerjr tabiki de kıyaslanamaz. E serisi her türlü öne geçer fakat passatın ülkemizde hızlı satması, o fiyat bandına mercedes w212 den kaporta olarak daha iyi passatların bulunması ve az yakması sebebiyle baktık.

en1gma dizel bakmamın sebebi kullandıgımız arabaların hep benzinli olması. Şu ana kadar dizel araba çok binmedik o yüzden birazda dizele binelim az yaksın diye düşünmüştüm. Mercedeste Dizel bakmamın sebebi e250 cgilerin fabrika verisinin dahi sehir icinde 10 litreden fazla göstermesi. Passatın dizeline bakmamın sebebi 1.6 dizelinin daha cok tutulması ve benzinliye nazaran 1-2 litre daha az yakmasıdır. Eğer mercedesin e200-250 cgi hakkkında bilgi sahibiyseniz düsüncelerinizi paylasırsanız sevinirim

Daha Fazla Göster
  • BerkayBey24 B kullanıcısına yanıt

Passatin dizeli falan tutulmuyor temizi tutuluyor 220 bindeki dizeli değil.

Tutulacak araba arıyorsanız 300 bine dayanmış E serisini ikinci elde kime tutturmayi düşünüyorsunuz sanayi ustasına mı?

Ben olsam en düşük kmde ve en temiz tsi passat alır geçerdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 19 Temmuz 2025; 17:35:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passatı Passat yapan 2.0 motordur daha aşağısına binilmez.
    Zaten 2.0 motorlarda ıslak kavrama DSG var diğerleri gibi sorun çıkarmaz kafanız rahat olsun.

Bütçeniz yetiyorsa 2.0 TDI 240HP 4Motion temiz bulursanız alın fazlasıyla tatmin eder.
    Ben bu aracı 1 sene kullanıp ihtiyaçtan sattım tadı damağımda kaldı keşke satmasaydım diyorum şimdi.

Teşekkür ederim hocam dsg sorunu olan 1.4 ve 1.6 motorlardaydı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkayBey24 -- 19 Temmuz 2025; 18:26:50 >

2.0 4motionlar fiyat olarak bizim 1.3 bandını aşıyor ama 2.0 150-190 lık temiz 200 binlerde Passat bulunur gibi hocam ya da 1.4 tsi Passat bakmak lazım fakat bu motorun yakıt ve performansından memnun değilim halihazırda bizim aracımızda da bu motor var

Sağolun hocam e250-350 hakkındaki görüşünüz nedir bu motorlar ne gibi sıkıntı çıkarabilir bize

passat hakkında istediğini kadar argüman sıralayın, 1.6 dizeller içerisinde en kıytırık motoruyla passatı en iyi e serilerinden birisiyle kıyaslamak eşekle arap atını, macar atını kıyaslamak gibi birşey.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.