Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.222.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese, lastik basınçları ile ilgili bir sorum olacak:

araç AMG, lastikler malum Runflat 18 inç. Fabrikanın önerdiği basınç 2.5 bar, yani psi cinsinden karşılığı 36 psi'dan fazla.

hiçbir aracımda bu kadar yüksek basınçlı lastik kullanmamıştım ancak fabrika 45 derse 45 yaparım.

iki lastik tamir-satış yeri olan arkadaşım "bu basınç çok fazla, gel basıncı 32'ye çekelim araç daha yumuşak bir karakter alır" dedi, yaptırmadım, ancak aklıma da kurt düştü.

Böyle yapmanın artı-eksisi ne olur?
  • Aracımı ağustos 2015'te teslim aldım. Camlardan, kapılardan ses gelme problemi bende de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 13 Ekim 2015; 21:39:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator37

Selamlar herkese, lastik basınçları ile ilgili bir sorum olacak:

araç AMG, lastikler malum Runflat 18 inç. Fabrikanın önerdiği basınç 2.5 bar, yani psi cinsinden karşılığı 36 psi'dan fazla.

hiçbir aracımda bu kadar yüksek basınçlı lastik kullanmamıştım ancak fabrika 45 derse 45 yaparım.

iki lastik tamir-satış yeri olan arkadaşım "bu basınç çok fazla, gel basıncı 32'ye çekelim araç daha yumuşak bir karakter alır" dedi, yaptırmadım, ancak aklıma da kurt düştü.

Böyle yapmanın artı-eksisi ne olur?

Sevgili Dostum,

Üretici lastik basınçlarını birden çok parametre ile belirler. Bunlar arasında yol tutuş, konfor, güvenlik, ekonomi, direksiyon hassasiyeti vb. birçok detay sayabiliriz. Üstelik siz RFT lastik kullanıyorsunuz, bu lastiklerin yanak yapısındaki bu özelliği muhafaza etmek için de planlanan doğru basınç çok önemli. Eğer 32 yaparsanız doğru konfor artar. Ama yol tutuştan, frenaja, direksiyon hassasiyetinden ESP müdahale kapasitesine kadar kayıplar muhtemeldir. Aracınızın tüm sistemleri üretici tarafından önerilen basınca göre ayarlıdır. Ben herkese lastik basıncı olarak fabrikanın önerdiğini tavsiye ediyorum.

Bu forumdaki son mesajımı yazmak da size kısmetmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mtutun M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için.

Sizin gibiler forumu terk ettikçe geriye boş konuşup insanların sinirleriyle oynayan trollerden başka kimse kalmayacak bu gidişle forumda, bari hangi forumda olduğunuzu söyleyin de ara sıra sizi orada ziyaret edelim.
  • araç yıkandıktan sonra sol ön camdan ses gelme durumu bendede mevcut. Ancak yıkamadan 1-2 gün sonra ses kesiliyor. hoş bir durum değil.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    taban genişliğini 215 veya 205 yaparsanız 55/60 yanak kurtarır kanımca. bazı otomobillerde, özellikle de SUVlarda görüyorum; kışlık lastiklerini daha düşük jant, daha geniş yanaklı alıyorlar. Ama bunun gerekçesi teknik olarak kış şartlarında daha avantajlı olmasından mı, yoksa daha ekonomik olmasından mı? ben de merak ediyorum doğrusu :) bir de, sizin için de uygunsa kış lastiklerini birlikte alabilirsek, en azından fiyat avantajı sağlayabiliriz ;)
  • Arkadaşlar gümrük ve PDI' ı 6 gün önce biten arabanın bayiye gönderilmesi ne kadar süre alır?
    6-7 günde bir araç gelmez mi bayiye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Orijinalden alıntı: alkadraz

Selam Herkese.
    Bizde geçen cumartesi C200d amg paket aracı sipariş ettik.
    Amg pakete ek olarak:
    1- paladyum gri renk
    2- 19inç çok kollu Amg jant
    3- Kızılcık Kırmızısı Tam deri koltuk
    4-Siyah diş budak ahşap
    5-premium paket
    paket içeriğinde
    -Elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı ön yolcu koltuğu
    -Hafıza Paketi (sürücü koltuğu, dış dikiz aynaları ve direksiyon kolonu için)
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -KEYLESS-GO Konfor Paketi
    6-AIRMATIC dinamik yol tutış paketi
    7-Burmester® surround ses sistemi
    Aracın Online code Numarası M6285975 budur

Formu okuduktan sonra Standart Amg nin gerçekten sert karakterli olduğunu kanısına vardık ve
    Airmatic eklettirdik. Tabi ki amg aracı test ettik ve bizede sert karekteri yansıdı bizde airmatik ve
    19 inç deneme şansımız olmadığı için risk edip 19 inçlik amg paketli araç siparişini verdik.
    Sormak istediğim sert karekterli amg süspansiyonunu 19 inç jant tercih ederek dahada sertleştirdik ama
    bu farkı Airmatic ile telafi edebilirmiyiz ayrıca aranızda Airmatic araç kullanan oldumu yorumlarınızı alabilirmiyiz.
    Teşekkürler

hocam fiyatı ve bayiyide yazsan daha iyi olucak sanırım.

bu arada araba şahane kazasız belasız kullanırsınız inşallah

Gülsoy otomotiv Florya
    İndirimlerle birlikte 203000 tl

• Arkadaşlar merhaba, 2012 c 180 amg komp kullanıcısıyım. Amg pakete göre daha yumuşak bir araca geçme düşüncem var, yeni kasa fascination modele geçmeye değer mi? Aradığım konforu bulabilir miyim? Amg ile diğer paketlerin konfor farkını merak ediyorum, yorumlarınıza ihtiyacım var. Daha ferah bir araca geçme düşüncem de var fakat suv modellerde sedanın konfor, yol tutuş ve viraj performansını bulamama endişesi taşıyorum, bu konuda görüşleriniz nedir? Bebeğimiz var ve aracı eşim de kullanacak, tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • esOess E kullanıcısına yanıt
    süspansiyon konforu arıyorsanız w205'de aradığınızı belki airmatic ile bulursunuz, hiç kullanmadığım için airmatic'in yarattığı sonuçtan da emin değilim.

"konfor ayarlı" süspansiyon opsiyonlu AMG w205 kullanıyorum, konfor ve süspansiyonun yol bozukluklarını filtre etme düzeyi, buna önem veren biri için zayıf. ben önem versem de "çok" önem vermiyorum, dolayısıyla benim için büyük bir problem değil.

fascination aldığınız takdirde değişen tek konu, lastik ve jant ebatları oluyor. özellikle seçmezseniz fascination'lar da "spor" süspansiyon ile geliyor. fascination ile de yol yaptım, AMG ile arasında belirgin bir fark gözlemedim açıkçası.

kısacası istenen yumuşak bir araçsa airmatic opsiyonunu düşünün, ondaki sonuçları da airmatic opsiyonlu bir araç sahibi cevaplayabilir.

ferahlık konusuna gelince, W205, sizin aracınıza göre belirgin biçimde daha ferah ve geniş bir araç, ancak çok da geniş değil elbette, SUV ile kıyas söz konusu olamaz.

• Arkadaslar selam.

Bende siparisi bugun veriyorum sirket araci olarak. Beyaz amg paket ustune akilli far, siyah disbudak kaplama, esya gozu, konfor koltuk paketi.

Artik ne zaman gelir gorecegiz. Geldiginde gozlemlerimi aktaririm.

Bu arada gecici arac olarak yeni passat 1.6 dizel dsg comfortline kullaniyorum. Genel olarak vw lerin parasini haketmedigi dusunmeme ragmen araci cok begendim. Guzergah hep ayni kalacagi icin passat dizel- c serisi dizel tuketim karsilastirmasi da yapabilecegim.

Su anda passatta tuketim 6.5lt. Haftasonu uzun yol yapacagim onun da verilerini paylasirim

• İyi günler
    Amg için 18 inç runflat gelecek bazı sorularım var
    1-Bu 18 inç lastiğin ebatları tam olarak kaç?
    2-kar lastiği için hangi marka hangi modeli önerirsiniz ( özellikle çok kar yapan bir bölgedeyim )?
    3- bu kar tipilerimi de mi Runflat ve aynı ebatlarda almalıyım yoksa soğuk durumuna göre Nasıl değiştir meliyim?

• aviator37 A kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim, amg araçların yol tutuş ve yüksek hız performansı çok iyi; sert süspansiyonun götürüsü olarak da biraz konforsuz bir kullanım oluyor hepinizce malum. Konforlu süspansiyon kullanan arkadaşlar, amg ile kıyas yapma imkanı olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. 2012 amg komp aracımı satıp w205 konforlu modele geçmeye değer mi bu sorunun cevabını arıyorum.

• Cumartesi günü Allah kısmet ederse alıyorum aracımı.
    Darısı diğer bekleyenlerin başına.
  • esOess E kullanıcısına yanıt
    Yazdığım gibi AMG aracımı standarttan farklı olarak aracımı konfor süspansiyon ile aldım, Fascination'da standart değil bu. AMG araçların tek farkı jant-lastik ebadı. Fascination 17 inç jant ile geliyor, tek fark bu.

Fascination kullandım 3 gün, AMG aracımdan konfor anlamında belirgin bir farkı bulunmuyor.

AMG araçların da yol tutuş-yüksek hız performansının Fascination-Avantgarde'a göre çok iyi olma durumu yok, fark yaratabilecek tek nokta lastik ebatları, onların da bu motor güçleriyle yaratacağı somut bir fark yok.

Aracınızı tek satma amacınız daha konforlu bir modele geçmekse bunu yapmanız anlamsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitalunix

O nedenledir ki, önler 1 arkalar 2 en uygun kombinasyon. Arkalara karışamaz diye biliyorum, çünkü arka camlar fabrika çıkışı koyultulmuş ise arabayı mı men edecekler trafikten. Sizin hepsi mi 2 numaraydı?

evet 2 numara feneri yak içeri bak dedim içi gayet seçiliyor, ztn iç ısıkları yakıyorsun bayaa aydınlanıyor,sorun nedir anlamıyorum
  • Teşekkür ederim, belirttiğinize göre; araçlar arasındaki farkların günlük kullanımda hissdilemeyecek kadar az olduğu görüşü çıkıyor ortaya... Konfor ve spor süspansiyon arasındaki farkın belirgin olabileceğini düşünmüştüm, bu durumda araç kiralayıp bir karar vermek de mantıklı olabilir... Lastik ve jant ebatları da işin içine girince aradaki fark belirgin olmuyorsa bence de bu sınıfta araç değiştirmeme gerek kalmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: esOess

Teşekkür ederim, belirttiğinize göre; araçlar arasındaki farkların günlük kullanımda hissdilemeyecek kadar az olduğu görüşü çıkıyor ortaya... Konfor ve spor süspansiyon arasındaki farkın belirgin olabileceğini düşünmüştüm, bu durumda araç kiralayıp bir karar vermek de mantıklı olabilir... Lastik ve jant ebatları da işin içine girince aradaki fark belirgin olmuyorsa bence de bu sınıfta araç değiştirmeme gerek kalmaz...

Konfor süspansiyon ile spor süspansiyon arasında, çok net, belirgin fark var arkadaşım. İkisini de uzun uzun kullanınca aradaki farkı çok rahat anlarsın. Spor süspansiyonlu araç, atlamalardan geçerken, yolun bozuk kısımlarından geçerken, içeriye çok daha fazla hissettiriyor sarsıntıları. Konfor süspansiyon çok daha rahat salınım yapıp size daha konforlu sürüş sağlıyor.
    Haa konfor süspansiyon 18" jant ve runflat lastik olması sebebi ile bazen çaresiz kalabiliyor. Ama bu süspansiyonun suçu değil.

• arkadaşlar inşallah bende yarın c 200d alacam.. sabah parayı verip öğleden sonra teslim alacam.. alacağım araba standart amg paket beklememek için hazırda olan araçlardan birini alacağım. sizlerden bir konuda yardım bekliyorum. bayide standart donanıma ek olarak 360 derece kameralı bir model de var. arabasında 360 derece kamera olan arkadaşlar tavsiye edermisiniz ? işe yarar birşeymidir? 1700 tl farka değer mi ?
  • drdede kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 360 derece kameralı versiyonunu alin.pismanligini yaşadığım 2 şey var
    1)airmatic
    2)360 derece kamera.

Bence bu arabada kesin olması gereken
    1)burmester
    2)led intelligent light
    3)yukarıdaki 2si
    4)ahşap süsleme
    Benim araçta olmayan sadece airmatic ve 360 kamera sistemi.sirf airmaticli model almak icin araç değiştirmeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.